Vés al contingut

Usuari:Ulisse~cawiki/Sindicats italians

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióUlisse~cawiki/Sindicats italians

A Itàlia, només el 1870 que les associacions dels treballadors es van formar en la seva constitució són molt similars a les modernes estructures dels sindicats com les Cambres del Treball.

Els orígens[modifica]

Els parèntesis després de la feixista, durant el qual els sindicats es van dissoldre per donar pas a les corporacions, la Resistència i l'Alliberament primer després va conduir a la recuperació del sindicalisme lliure. Es va decidir llavors crear una sola organització: la Confederació General del Treball (CGL). Consistia en tres corrents: la comunista, socialista i cristiana.Suprimits pel règim feixista en 1926, USI-AIT va seguir vivint a l'exili i el metro, prendre part en la revolució espanyola en suport del sindicat CNT-AIT, i mitjançant el compromís dels seus militants.

El sindicat dividit[modifica]

El 1948 després de l'assassinat de Palmiro Togliatti,comença una sèrie de vagues polítiques contra el Pla Marshall. El corrent cristiana, dirigida per Giulio Pastore, a continuació, es va separar de la Confederació General Italiana del Treball (CGIL), donant vida a la Confederació Italiana de Treballadors (CISL), juntament amb elements socials. Uns anys més tard, els socialdemòcrates i els republicans va donar a llum a la Unió Italiana del Treball (UIL). Aquests tres sindicats més importants, es va sumar posteriorment la Cisnal ara [[Unió General del Treball |UGL]], políticament inspirat en les posicions socials de dreta.

Principals sindicats italians[modifica]

Enllaços externs[modifica]


  • Portale CGIL (italià)
  • Portale CISL (italià)
  • Portale UIL (italià)
  • Portale UGL (italià)