Usuari:Vallibana/proves/Sala d'Art Jove

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Sala d’Art Jove és un centre de la Generalitat de Catalunya que interrelaciona la pràctica artística, el treball amb joves, l’educació artística i la producció cultural a través d'un conjunt de processos experimental. A través d'un model de treball en xarxa, articula projectes amb organitzacions i institucions culturals i educatives de diferent perfil, alhora que facilita la disseminació de processos de treball per l’entorn social.

Sala d’Art Jove fa una convocatòria pública anual adreçada a creadors i investigadors –residents a Catalunya i menors de 30 anys­– i mediadors de diferent perfil ­–comissaris, educadors, gestors, menors de 35 anys– que relacionen la seva pràctica amb l’art contemporani. Amb els agents seleccionats, cada any es forma un equip de treball per a la producció dels projectes i pel disseny de la programació d’exposicions i activitats. Sala d’Art Jove s’entén, així, com un espai d’aprenentatge que es basa en processos col·laboratius i d’autoformació, on els artistes i productors seleccionats no sols hi acudeixen per a la realització dels propis projectes sinó que també per repensar els processos de mediació –el comissariat i l’educació– en clau experimental.

Anualment es produeix una mitjana de 18 projectes inèdits, que recorren àmbits com són la creació artística, la investigació, l’educació, l’edició, i la intervenció en contextos específics. Actualment els projectes es produeixen en cooperació amb museus i centres d’art de diferents indrets de Catalunya, en relació amb els quals s’inscriuen en les respectives àrees especialitzades i programacions: els projectes de creació artística es realitzen amb la col·laboració d’Hangar, Centre de producció i recerca d’arts visuals de Barcelona; els projectes d’investigació amb MACBA Museu d’Art Contemporani de Barcelona; els projectes d’educació amb ACVIC Centre d’Arts Contemporànies de Vic; els projectes d’edició amb el Centre d’Art La Panera, Lleida; així com els projectes d’intervenció en contextos específics amb la col·laboració del MNAC Museu Nacional d’Art de Catalunya, i Lo Pati, el Centre d’Art de Terres de l’Ebre.

L’equip gestor de Sala d’Art Jove està format per Oriol Fontdevila, crític d’art i comissari; Txuma Sánchez, artista visual; i Marta Vilardell, tècnica de cultura de la Direcció de Joventut.

Sala d'Art Jove ha rebut el reconeixement del Premi ACCA de la Crítica d’Art 2009 i el Premi Ciutat de Barcelona 2012, en la modalitat d’Arts Visuals de l’Ajuntament de Barcelona.[1]

  1. Error en el títol o la url.«». [Consulta: 1r novembre 2014].