Vés al contingut

Usuari:Vice.versart~cawiki

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Leo Sebastian Humer[modifica]

Leo Sebastian Humer (*Brixen, 18 de juliol de 1896 - † Bregenz, desembre de 1965) va ser un pintor austríac. La seva trajectòria artística abasta més de tres dècades i es divideix en tres grans etapes, que es troben estretament lligades als canvis de residència i condicions de vida, així com a la situació sociopolítica.

Mentre que en l'àmbit de Tirol - Tirol del Sud va produir fonamentalment retrats, inicialment expressionistes i emmarcats posteriorment dintre de la “Nova Objectivitat”, durant la seva estada a Alemanya (1926 -1945) predominen els frescos monumentals realitzats per encàrrec del règim nacionalsocialista. Després de finalitzar la Segona Guerra Mundial es trasllada a Vorarlberg (1946 -1965), on rep encàrrecs primaris de l'Església Catòlica. L'obra completa de Leo Sebastian Humer es distingeix fonamentalment tant per la seva diversitat temàtica com per una gran amplitud plàstica en l'ús de diverses tècniques artístiques.

Bibliografia Prünster, Else: Leo Sebastian Humer (1896-1965). Das Porträt im Gesamtwerk, Viena, tesina per a la Universitat de Viena, 2005.