Vés al contingut

Usuari Discussió:Adrysquer

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Raggamuffin[modifica]

El raggamuffin va néixer a Jamaica

La música raggamuffin és un subgenere de la música reggae. Aquest genere inclou a la seva instrumentació música digital ( el mateix que pasa al rap) utilitzant la técnica del sampling. Aquesta música va començar a tenir protagonisme durant la década dels 80. La primera cançó de raggamuffin reconeguda és la de " Under me sleng teng" del artista Wayne Smith (1985).

La instrumental d'aquest tipus de cançons generalment esta de fons mentre el artista canta, aquest sembla que rapetja, però inclou algun entonament típic del reggae mentre segueix el ritme de l'instrumental.

Origen[1][modifica]

El raggamuffin també és coneix com a ragga, un terme que es va utilitzar musicalment des de finals de 1980 o principis de 1990. El terme raggamuffin es deriva del nom anglés "Ragamuffyn", el qual s'utilitzava generalment d'una manera insultant cap als nens del carrer. La paraula més tard va venir a significar una persona que està bruta i vestida pobrament , sovint aplicada als orfes. Va ser utilitzada d'aquesta manera per descriure la joventut del ghetto de Kingston, i els mateixos joves van prendre la paraula per descriure la seva nova música.

Raggamuffin i rap[modifica]

A finals de 1980, els esforços dels pioners d'influència jamaicana com és el cas del rapper Daddy Freddy de mesclar el ragga amb la música hip hop li varen valer per aconseguir el reconeixement internacional i així popularitzar el ragga. El 1987,"Ragamuffin Hip-Hop" de Daddy Freddy i Asher D's es va convertir en el primer single multinacional amb la la paraula "ragga" al títol. El 1992, el grup de rap canadenc Rascalz va llançar el seu àlbum debut sota el nom de "Ragga Muffin Rascals". Amb l'assoliment del ragga , un nombre creixent d'artistes de dancehall va començar a apropiar-se d'elements estilístics del rap, mentre que la música reggae, al seu torn, va influir més i més a artistes de hip hop, sobretot KRS-One, Boot Camp Clik, Das EFX, Busta Rhymes, així com alguns artistes amb estils d'influencia ragga, com Fu-Schnickens, i Redman. Artistes com Mad Lion van adquirir més popularitat durant el principis dels 90 per la seva travessia des del reggae a la cultura Hip-Hop.

Alguns artistes de ragga creuen que l'influencia hip hop és crucial per a la comercialització internacional de la música ragga.

Artistes[modifica]

Jamaica

Alemanya

Espanya

Chile

Argentina

França

Estats Units

Venezuela

Referències[modifica]

  1. Origen del terme raggamuffin [1]



als:Ragga bg:Рага cs:Raggamuffin de:Ragga en:Ragga es:Raggamuffin fi:Raggamuffin fr:Ragga he:ראגמאפין hu:Ragga ia:Raggamuffin id:Ragga it:Raggamuffin ja:ラガマフィン ka:რაგა pl:Ragga pt:Ragga ro:Ragga ru:Рагга sk:Raggamuffin sv:Ragga th:รักก้า

Avís automàtic per robot a Ragga[modifica]

Hola. Gràcies per col·laborar amb la Viquipèdia. Us donem la benvinguda al projecte; tot i així, hi ha un problema amb les vostres contribucions a la pàgina Raggai aquestes han estat revertides per un robot que intenta reconèixer i reparar vandalismes i proves d'edició. Si el robot ha revertit una edició legítima, espero que accepteu les disculpes del seu controlador,i que n'informeu a la seva discussió per intentar millorar-ne el seu funcionament. Disposeu de la pàgina de proves per fer les vostres proves d'edició. A més, si sou nou en el projecte, us pot interessar consultar la Introducció o la pàgina d'acollida. Gràcies. --–AvisaBot · (comentaris/incidències) 12:20, 23 maig 2012 (CEST)[respon]