Usuari Discussió:MerceMarçal

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, MerceMarçal! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Foguera (disc.) 20:21, 9 set 2018 (CEST)[respon]

Referències[modifica]

Primer de tot benvinguda i gràcies per les edicions a la Forja somriure Les edicions, però, tenen un problema amb les fonts. Podeu consultar-ne la normativa aquí: Viquipèdia:Citau les fonts. Bàsicament diu que cal citar fonts, que no s'accepta recerca original i que cal que les referències siguin secundàries.

La idea d'això és que, més enllà que les afirmacions que es facin siguin veritat, cal que tothom pugui comprovar que són certes. Per això no s'accepta ni recerca original ni res que no tingui referències (per molt que sigui veritat). I l'altra idea és que la informació ha de ser prou rellevant per incloure-la en una enciclopèdia. Per això tampoc s'accepten fonts primàries (la Forja parlant de si mateixa, per exemple).

En concret:

  • Les comarques on hi havia nuclis en el moment de la fundació s'havia obtingut d'aquesta referència. Per detallar cada nucli individual caldria una altra font secundària més precisa. Mentre no s'aporti, s'hauria d'esborrar.
  • Que després s'hi hagin afegit més nuclis ho heu referenciat amb una font primària (tweets de la Forja). Caldria una font secundària i mentrestant també s'hauria d'esborrar. És el mateix cas que l'abandonament de Torredembarra, que ho heu referenciat amb el seu Facebook (que a més no funciona).
  • Per afirmar que dos nuclis només fan activitat a les xarxes també cal una referència. Justificar-ho amb «es pot comprovar en els seus respectius comptes d'Instagram» és recerca original. També s'hauria d'esborrar.

Per això us he revertit les edicions. La normativa aquesta se sol fer pesada quan encara no hi estàs avesat i sol molestar que t'esborrin la feina, però espero que ho entengueu i us animo a continuar editant somriure --Foguera (disc.) 20:21, 9 set 2018 (CEST)[respon]