Venice International University

Infotaula d'organitzacióVenice International University
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtVIU Modifica el valor a Wikidata
Tipusuniversitat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1995
Governança corporativa
Seu
Indicador econòmic
Ingressos totals2.194.614 € (2019) Modifica el valor a Wikidata

Lloc webuniviu.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: VeniceInternationalUniversity Twitter (X): univiu Instagram: univiu Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

La Venice International University (VIU) és un centre internacional d'educació superior i investigació localitzat a l'illa de San Servolo, a Venècia, Itàlia. Va ser fundada el 15 de desembre de 1995 com un consorci de cinc universitats i dos institucions italianes. Des de la seva fundació, la Venice International University ha crescut fins a reunir actualment setze miembres:

SHSS - School of Humanities and Social Sciences[modifica]

La School of Humanities and Social Sciences (SHSS) ofereix cursos universitaris, seminaris intensius, activitates extra-curriculars y co-curriculars durant els dos semestres acadèmics (Tardor i Primavera) i escoles d'estiu, celebrats cada any i oberts als estudiants de les Universitats Membre.

TEDIS Center[modifica]

TEDIS (Center for Studies on Technologies in Distributed Intelligence Systems) és un centre d'investigació fundat en el si de la Venice International University el 1999. En el centre es du a terme investigació en innovació i competitivitat, sota la supervisió d'un comitè de gestió internacional. TEDIS ha desenvolupat també un programa d'investigació conjunta en districtes industrials, globalització, y cadenes de valor globals en cooperació amb el Centre en Globalització, Governabilitat y Competitivitat de la Duke University.

La investigació en el TEDIS s'enfoca en quatre àrees principals:

  • Districtes Industrials, Tecnologies i Xarxes
  • PiMES, Clusters locals i Internacionalizació
  • Creativitad, Disseny i Innovació
  • Transport, Logística i Gestió de Cadenes de Subministrament

TEN Center[modifica]

El Centre de 'Thematic Environmental Networks' (TEN) és un centre de formació i investigació en el camp del medi ambient i desenvolupament sostenible. L'any 2003, el Ministeri italià de Medi ambient, Territori i Mar va seleccionar TEN Center com a col·laborador científic per a la participació en el Capacity Building dins del Programa Sino-Italià de Cooperació per a la Protecció del Mediambient, així com per al Curs de Sostenibilitad per països d'Europa de l'Est, Asia Central i la regió del Mar Negre.

VIU Campus[modifica]

Vista aèria de San Servolo

La Venice International University està situada a l'illa de San Servolo, a edificis que abans van ser un monestir, que després es convertí en un hospital militar i més endavant en un hospital psiquiàtric que fou finalment desmantellat el 1985. El 1995 els edificis es van sotmetre a una restauració acurada i ara l'illa ofereix un parc amb cmaps esportius, una cafeteria, un bar i algunes obres d'art d'artistes contemporànis internacionals, com Kan Yasuda, Pietro Consagra, Fabrizio Plessi i Sandro Chia. Les instal·lacions de la VIU inclouen aules, sales per a conferències i seminaris, una biblioteca, sales amb ordinadors i connexió wi-fi. Un servei públic de vaixell connecta l'illa amb el centre històric de Venècia.

Enllaços externs[modifica]