Vil·la Tomàs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Vil·la Tomàs
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXX Inici
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Jaume d'Enveja (Montsià) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióAv. de Balada, 62
Map
 40° 43′ N, 0° 43′ E / 40.71°N,0.71°E / 40.71; 0.71
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC6445 Modifica el valor a Wikidata

Vil·la Tomàs és un edifici del municipi de Sant Jaume d'Enveja (Montsià) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És l'edifici que marca el final de la població de Sant Jaume en direcció a Balada. Aïllat, presenta una estructura de planta rectangular amb un porxo a la façana principal i un cos que agafa l'amplada de l'edifici original i el porxo, adossant-se a l'extrem oposat a la carretera. L'edifici consta de planta baixa i pis. El tipus de construcció és el tradicional de la zona, amb teulada a doble vessant amb el carener en sentit longitudinal. La façana que mira a la carretera es troba arrebossada sense emblanquinar, presenta una balconada de dues obertures a nivell del primer pis i amaga el perfil de la teulada sota un plafó, continuació del mur, de remat mixtilini. El porxo, per la seva distribució, podria ser un element de cronologia lleugerament posterior. Està sostingut per columnes d'inspiració clàssica, amb fust estriat, que descansen a la vegada sobre una barana balustrada que fa de separació de l'espai exterior. L'interior s'ha adaptat a les necessitats actuals, sense alterar massa la disposició original.[1]

Referències[modifica]

  1. «Vil·la Tomàs». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 29 agost 2014].

Enllaços externs[modifica]