Viquipèdia:Avaluació d'articles/Alcoi

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Alcoi[modifica]

crec que seria bo tenir Alcoi al igual que Benidorm com article de qualitat i animar a altres poblacions a fer el mateix. Per això demano que tots aporteu els vostres coneixements, quant al tema lingüístic vos demanaria mantindre el màxim possible paraules com seua, hui, huit, estos o estes però sí que vos demane eliminar tots els possibles en mal usats que se m'han escapat (un grapat). Moltes gràcies a tots.--Rafa (discussió) 11:40, 21 abr 2008 (CEST) dia dels musics.[respon]

Pel que fa a l'ortografia m'ho he mirat per damunt i està prou bé, però li pegaré un repassó, si vols.
No t'has de preocupar per quin dialecte emprar. La Viquipèdia té, per política, encoratjar l'ús de les formes valencianes en els articles sobre el País Valencià.
Uns breus comentaris:
  • Jo ordenaria el paràgraf introductori, afegint molta d'aqueixa informació en Comunicacions i Poblacions limítrofesFet Fet!.
  • Així mateix no veig la necessitat de l'apartat sobre les Distàncies.
  • No m'ho he mirat tot, però, per exemple, en Història t'ha faltat usar la plantilla per a referir-te a un altre article. Fet Fet!
  • I en el de Llengua jo canviaria l'enllaç a Llengua valenciana (posant-hi Valèncià)Fet Fet!, així com els enllaços a la Burgesia valenciana (que mena a València ciutat)Fet Fet! i la repetició del Castellà (ja posat a l'inici de l'apartat)Fet Fet!. A més a més, la menció a que cap de les llengües és marginada jo la trauria: Aqueixa és la teua opinió, el teu Punt de VistaFet Fet!. I, per cert, si poses en Vegeu també el dialecte Valencià meridional, cal posar Dialectes del català?Fet Fet!
A títol purament anecdòtic, he vist que has fet una llista dels articles que ixen d'Alcoi... i no has posat els que vaig fer sobre el Trinquet de la Cova SantaFet Fet! i sobre el pilotari Boixet, Adolfo Silvestre GarcíaFet Fet!...
Per últim, m'ha semblat curiós que digues "Segons Francesc Almela i Vives el millor jugador de pilota valenciana del segle XIX va ser Pedreñera, el Roig de Alcoy, conegut com l'Aquil·les de la pilota". Repetisc, doncs, que aqueixa és l'opinió del senyor Almela i Vives. Faltaria alguna menció als seus mèrits esportius, però serà difícil perquè en aquella època no havia tornejos organitzats.
Abans de fer cap canvi, però, esperaré a escoltar què me'n dius. --Casaforra (parlem-ne) 09:24, 22 abr 2008 (CEST)[respon]
Benvolgut Casaforra:
Abans que res perdó per l'oblit del Trinquet, segur que apareixen més articles i en quant a Adolfo no volia posar a mil personatges a la llista de discussió de l'article Alcoi excepte a Oliver, Severino Albarracín i alguna persona més vinculada a Alcoi però no alcoiana i vincular-los més a la Llista d'alcoians cèlebres.
Gràcies per les teues aportacions que tindré en compte, si em dóna temps este mateix matí, l'apartat de distàncies és una favada que es pot llevar en qualsevol moment si algú més està d'acord ja que aporta ben poc.
Quant al tema idiomàtic si que tindré en compte l'ús d'aquest i -eix ja que són formes menys col·loquials i és un tema que ho he parlat amb Espencat hui i amb Ferran ja fa temps. En quant a gastronomia marcaré més els localismes i igualaré bajocaFet Fet! (pimiento) que s'anomena de tres maneres distintes a l'article segons l'usuari.
La ressenya de Francesc Almela i Vives és d'un llibre d'història d'Alcoi, que si vols la pots canviar per una altra més encertada anomenant-lo com pilotari destacat, o simplement llevar-la és un tema de què evidentment saps tu molt més i que agrairia que deixares al teu gust.
  • Situació política a principis de l'any 1936 i les seues conseqüències al terreny artístic Es pot passar a història d'Alcoi si creieu que és més convenient o si creieu que l'article es pot acurtar.
  • Espencat creu que la secció llengua es pot augmentar a banda d'introduir els canvis de Casaforra i hi ha diversos temes que tenen molta matèria:
emigrants estrangers que aprenen valencià i espanyols que no, xiquets alcoians de pare i mare que sols parlen castellà, poc ús del valencià per part de la corporació local actual i certes associacions de tota la vida, supressió de les jornades lingüístiques que es feien tots els anys, la mostra de teatre en valencià etc, és un tema recurrent i perillós que sempre dependrà del partit que governe a cada moment, crec que sense arribar a la marginació d'una o altra llengua (però vaig a llevar la frase).

--Rafa (discussió) 12:56, 22 abr 2008 (CEST)[respon]

L'ordre dels capítols no segueix el mateix que les recomanacions i els altres articles de qualitat de poblacions. --Panotxa (discussió) 07:54, 20 maig 2008 (CEST)[respon]
He vist que hi ha coses que falten en els AdQ, sobretot en l'apartat de les infraestructures, però sobretot trobo en falta una bona dosi de neutralitat (molts judicis d'intencions i afirmacions sense justificar amb referències), i manca de llenguatge enciclopèdic, està fet massa col·loquial. --Panotxa (discussió) 21:19, 20 maig 2008 (CEST)[respon]
En la part de política una de les imatges és redundantFet Fet!, i estaria bé si pots afegir alguna foto dels guisats, per fer-nos una idea, la foto del Pont de Buidaoli no sé a quin pou correspon, i la part dels edificis civils es pot millorar, ara estan molt barrejats amb textes d'èpoques. --Panotxa (discussió) 22:40, 20 maig 2008 (CEST)[respon]

Prenc nota. He de fer unes bajoques i una olleta i fer la foto, portava un temps pensant-ho, a la meua dona no li agraden massa cap de les dos (triperia), la pericana sí li agrada però no sé fer-la, la part dels edificis civils es pot millorar i molt. Això del pont ho arregle en un uns dies (aclaparat amb el treball). Gràcies de nou. Qualsevol suggeriment en articles de barris, tradicions etc d'Alcoi... gràcies, crec que formen part de l'article principal. --Rafa (discussió) 23:02, 20 maig 2008 (CEST)[respon]