Viquipèdia:Avaluació d'articles

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Drecera:
VP:AA
Avaluació d'articles que volen optar a una distinció
El camí cap a un article de qualitat
 1. Recerqueu i escriviu un bon article
 2. Comproveu els criteris de qualitat
 3. Rebeu suggeriments creatius (avaluació) (35)
 4. Proposeu un article per a ser distingit (10)
  1. Llista d'articles bons (149)
  2. Llista d'articles de qualitat (747)
refresca

Des d'aquesta pàgina es demana l'avaluació o revisió dels articles que compleixen, en general, els criteris de qualitat exigits, i que un o més viquipedistes tenen previst proposar com a articles de qualitat. Per aquest motiu, qui demani l'avaluació d'un article hauria de preveure si podrà corregir les observacions que altres viquipedistes hi poden detectar, perquè el procés d'avaluació, en realitat, és un procés de valoració i millora de l'article. Si us considereu expert en alguna matèria, podeu avaluar els articles enumerats tot seguit, i fer-ne comentaris i observacions que ajudaran a millorar-los. Vegeu el Llibre d'estil per ajudar a escriure articles bons, o discutiu com hauria de ser l'article perfecte i intenteu que ho siga.

Actualment hi ha 35 articles en avaluació. Si voleu, podeu fer un seguiment de les darreres modificacions dels articles. Les avaluacions del 2016 s'arxiven aquí.

El procés d'avaluació[modifica | modifica el codi]

Arxiu d'avaluacions

Replacement filing cabinet.svg

Se n'han realitzat 1087:
Avaluacions del 2016: 38
Avaluacions del 2015: 104
Avaluacions del 2014: 76
Avaluacions del 2013: 94
Avaluacions del 2012: 74
Avaluacions del 2011: 159
Avaluacions del 2010: 146
Avaluacions del 2009: 214
Avaluacions del 2008: 170
Avaluacions del 2007: 27
Avaluacions del 2006: 17
Avaluacions del 2005: 6


Articles en avaluació[modifica | modifica el codi]

Arts[modifica | modifica el codi]

Cent famoses vistes d'Edo[modifica | modifica el codi]

Cent famoses vistes d'Edo (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article que vaig fer fa un temps, sobre una sèrie de gravats de l'artista japonès Hiroshige.--Canaan (disc.) 21:07, 21 oct 2016 (CEST)

Bona feina! L'estructura és molt clara, amb les taules que divideixen cada gravat. Jo separaria la part d'influència (llegat) de l'autor, són coses diferents, i la posaria al final de tot, seguint altres articles d'art. En canvi potser seria interessant incorporar informació sobre el paper de l'obra en l'autor, com fan a la francesa. A l'anglesa inclouen les coordenades dels llocs reals, no les posaria en una columna apart però pot ser informació interessant per afegir sota del títol (no és clau, entenc que és una feinada). La introducció requeriria un repàs per fer-la més llegidora, les frases de vegades es tallen de forma telegràfica. T'animo a fer més articles com aquest!--barcelona (disc.) 16:28, 3 des 2016 (CET)
Gràcies. He posat el llegat al final. Sobre el paper de l'obra en l'autor no sé molt bé a què et refereixes, potser més o menys el que es diu a l'apartat La sèrie? Sobre les coordenades, a veure si tinc una estona per feure-ho, como dius serà una feinada, però bé... Sobre la introducció no sé què dir-te, a mi em sembla bé, però accepto suggeriments. Gràcies per tot, salutacions.--Canaan (disc.) 17:06, 3 des 2016 (CET)

Claude Lorrain[modifica | modifica el codi]

Claude Lorrain (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article que vaig fer fa un temps. És un dels pintors més famosos del Barroc. L'article tracta amb profunditat la seva vida i obra, i està elaborat amb bibliografia especialitzada en el tema.--Canaan (disc.) 20:57, 21 oct 2016 (CEST)


Ángeles Santos Torroella[modifica | modifica el codi]

Ángeles Santos Torroella (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article fet i ampliat durant una viquimarató el 2012 i posteriorment, que es va quedar a les portes de ser presentat com a Adq i que en @Davidpar: i jo el volem convertir en Adq, dins del Viquiprojecte:Viquidones, que vol millora la presència i qualitat de les dones a la Viquipèdia.En el seu moment vam fer un buidatge exhaustiu de tota la bibliografia disponible sobre l'artista. Prego feu llegida i comentaris per tal de procedir a la seva millora i presentar-ho com a ADq--Kippelboy (disc.) 18:08, 20 juny 2016 (CEST)
Ep! en aquest hi he col·laborat :) per ser AdQ seria bàsic (i imprescindible, diria jo) aconseguir una foto seva.--Arnaugir (discussió) 20:07, 23 juny 2016 (CEST)
Bon article, enhorabona als autors. He fet uns canvis menors, poca cosa. M'ha semblat veure algun petit error ortogràfic, més que res en quant a puntuació, però com no sóc cap especialista no m'hi fico. Apart d'això, volia comentar unes quantes coses:
 • A Primeres exposicions, on posa va deixar les Dominiques Franceses per dedicar-se íntegrament a la pintura, es tracta d'algun orde religiós?, no posa res anterior a la biografia. Fet Fet!
 • Al mateix apartat, fins i tot arribà a entrar en una depressió, per treballar molt o alguna altra causa? Fet Fet!
 • La frase Després de realitzar un parell de mostres a Valladolid que van causar sensació (abans fins i tot de pintar Un món), la participació en el IX Salón de Otoño de Madrid l'any 1929 —amb les obres Un món, Autoretrat i Noies—, la seva fama va augmentar en gran manera, sobretot gràcies a la seva obra mestra de grans dimensions grinyola una mica, potser «la participació en el IX Salón... li va fer augmentar la seva fama».Fet Fet!
 • Matrimoni i canvi d'estil: crec que seria convenient revisar l'ordre d'exposició, es parla del seu fill abans del seu matrimoni, i es diu que la seva estètica, enfront del noucentisme català, entrà en crisi, quan se suposa que els seus anys d'èxit són entre Valladolid, Madrid i París, ja que no arriba a Barcelona fins al 1933, llavors, perquè la comparació amb el noucentisme català? També es diu que es va casar el 1936, i que el seu marit li va influir en tornar a pintar a partir de 1935; podria ser en l'època de nuvis, però s'hauria d'aclarir.
 • Etapa de Valladolid i Madrid: on diu vincular la pintura de Santos al moviment místic i realista de l'art expressionista, no ho veig molt clar, l'expressionisme es caracteritza precisament per la deformació subjectiva de la realitat; caldria revisar la referència i, tot i que digui això, jo posaria en tot cas figuratiu i no realista.
 • El fill a vegades s'anomena Julián i a vegades Julià, s'hauria d'unificar.
 • La secció Obres destacades queda una mica minsa, com són obres citades seria prescindible; sinó, s'hauria d'ampliar una mica amb més informació sobre aquestes obres o, almenys, les dades museístiques habituals (mida, material, tècnica, etc).
Salutacions.--Canaan (disc.) 21:53, 24 juny 2016 (CEST)
Bon dia. Caldria resoldre el tema de les millores de format que assenyala la plantilla de dalt de tot de l'article.—Leptictidium (digui) 10:13, 26 set 2016 (CEST)
Teniu raó. Se m'havia passat l'avaluació. En breu m'hi poso!.--Kippelboy (disc.) 19:12, 26 set 2016 (CEST)

Tresors Nacionals del Japó[modifica | modifica el codi]

Tresors Nacionals del Japó (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un altre article que vaig crear i oblidar de presentar-lo a votació. Sóc la polla. :P --Mbosch (会話) 12:22, 12 ago 2016 (CEST)

@Mbosch: Eps! Me l'he llegit mitjanament i hi trobo a faltar molts enllaços interns; el trobo força orfe. Després caldria polir més les referències, alguna mostra error i a la secció de bibliografia hi ha paràmetres mal formatats o amb errades. Gràcies! --Xavier Dengra (MISSATGES) 00:47, 28 nov 2016 (CET)

Astronomia i astrofísica[modifica | modifica el codi]

Lluna[modifica | modifica el codi]

Lluna (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article a avaluació en el marc de la Setmana de la Ciència 2014. Hi ha l'objectiu que la durada de l'article en avaluació no sigui més de dues setmanes així que demanem la vostra col·laboració per complir-ho. Gran part de l'article ha sigut traduït per Arnaugir. Moltes gràcies.--Manlleus (disc.) 17:38, 19 nov 2014 (CET)

Checklist (a fer):

Ortografia (wikicheck)
Revisió completa
Actualització Majúscules
Ampliacions No sé què més es pot afegir--Manlleus (disc.) 21:08, 9 des 2014 (CET) No sé què més es pot afegir--Manlleus (disc.) 21:08, 9 des 2014 (CET)
Imatges, mida (200px), peus de foto --Manlleus (disc.) 21:20, 9 des 2014 (CET) --Manlleus (disc.) 21:20, 9 des 2014 (CET)
Traduir imatges (les possibles o viables)
Introducció més clara
Missions espacials en cursiva
Referències (ordre dates, traducció dates)
Referències: Estendre ús de {{sfn}}, es podrien separar referències bibliogràfiques i en línia? Verbs passius
Subarticles: Oceanus Procellarum, Òrbita de la Lluna, Observació de la Lluna, Teoria de les marees, Teoria lunar, Programa Lunokhod, Projecte Horizon, Lluna en la ficció, efecte lunar Tots fets!--Manlleus (disc.) 20:57, 20 gen 2015 (CET) Tots fets!--Manlleus (disc.) 20:57, 20 gen 2015 (CET)
Estil
Vermells S'han creat tot una sèrie d'articles considerades més importants S'han creat tot una sèrie d'articles considerades més importants--Manlleus (disc.) 20:24, 25 gen 2015 (CET)
Fi traduccions Amb afegiment d'informació nova--Manlleus (disc.) 21:08, 9 des 2014 (CET) Amb afegiment d'informació nova--Manlleus (disc.) 21:08, 9 des 2014 (CET)
Referències
--Manlleus (disc.) 17:40, 19 nov 2014 (CET)

Bona feina. Estaria bé citar La lluna, la pruna a la secció de cultura--Arnaugir (discussió) 17:49, 19 nov 2014 (CET) Amb referència.--Manlleus (disc.) 21:19, 9 des 2014 (CET) Amb referència.--Manlleus (disc.) 21:19, 9 des 2014 (CET)
quan acabeu la traducció de la secció cultural, feu-me ping i me la miro--barcelona (disc.) 12:42, 22 nov 2014 (CET)
Estic en el tema. Apart de traduir algunes seccions que falten, també puc ampliar alguna secció que vagi coixa com és la de cultura, si bé, amb tants mites i llegendes sobre la Lluna en totes les parts del món, segur que es pot millorar després de la secció anglesa i d'altres versions idiomàtiques.--Manlleus (disc.) 10:01, 23 nov 2014 (CET)
@Manlleus, Arnaugir: com veieu el tema de separar referències? Pensava fer "webs", "definicions" i "notícies". És una currada, però queda bé...--Jey (disc.) 23:47, 12 des 2014 (CET)
Si, també trobo que és una feinada impressionant però ajuda a tenir les referències ordenades. Crec que no hi ha cap guia d'estil però una bona idea és que en el futur hi hagi una plantilla de referències que s'incloguin les notes, notícies, definicions, etc de manera separada, ben estructurada i categoritzada. Gràcies per la feina, salutacions!--Manlleus (disc.) 09:16, 13 des 2014 (CET)

He llegit la secció de la lluna a la cultura com vaig dir, alguns comentaris:

 • cal rellegida, hi ha coses repetides, com aquella representació irlandesa, als primers paràgrafs, on jo afegiria algun connector per no fer frases tan telegramàtiques
 • hi ha salts bruscs de temes, per exemple de la menció als himnes a la representació astronòmica, jo posaria tot el que és literatura junt i separat de la resta. Ordena la secció sencera, perquè més endavant tornes a la mitologia ja esmentada al començament i no entenc per què. A més a més té després un apartat propi
 • si pots revisa frases traduïdes o redactades de manera estrabmya, per exemple "Com Galileo proporcionant el telescopi cap al cel i ha demostrat la realitat d'aquests relleus, aquesta concepció de l'esfera perfecta es troba en ....", costa d'entendre. No és un cas únic: "estava clar per veure en una esfera i no un disc", més avall
 • tens frases sense verb principal, exemple: "De la mateixa manera per a les llegendes de teriantropòdes —tal com l'home llop— criatures mítiques que extreuen la seva força de la Lluna"
 • hi ha repeticions: el tema del calendari surt a la primera secció, a la segona de nou i al simbolisme un tercer cop.... sembla que part està traduïda i part redactada de nou, caldria unificar
 • en definitiva: penso que s'ha fet un esforç molt important per recollir aspectes ben diferents de la lluna, en diversos àmbits culturals, però la redacció dista molt de ser d'un adq, revisa-la abans de passar a votació perquè el tema és molt interessant!--barcelona (disc.) 20:03, 13 des 2014 (CET)

No me l'he mirat a fons, però el que més hi he trobat és que falta que algú se'l llegeixi detingudament (no em refereixo a saber ortografia, sinó a llegir-se l'article i veure si el que diu cada frase és coherent i s'entén).--Pere prlpz (disc.) 13:05, 14 gen 2015 (CET)

Un parell de coses més:

 • Cal revisar els enllaços vermells. Alguns calen per entendre l'article i, o haurien de ser blaus, o s'hauria d'explicar alguna cosa més a l'article. D'altres haurien de ser blaus en qualsevol cas, i alguns enllaços vermells (alguns de les plantilles "vegeu també", per exemple) potser sobren.@Pere prlpz: He fet alguns dels vermells flagrants que hi havia. Fa falta crear els vermells que calen per entendre l'article però m'agradaria saber quins són. Apart crearé els principals mars i cràters lunars que falten. Salutacions, i gràcies pel missatge!--Manlleus (disc.) 21:04, 20 gen 2015 (CET) Principals mars i cràters lunars. Principals mars i cràters lunars.--Manlleus (disc.) 20:23, 25 gen 2015 (CET)
 • Hi ha un gràfic sobre la lluna cendrosa (File:Earthshine-Geometrie.svg) però estava mal explicat i molt deslligat del text. Potser el que caldria és parlar una mica del tema al text i posar una foto on es vegi el fenomen.--Pere prlpz (disc.) 15:57, 14 gen 2015 (CET)
 • La imatge File:Earthinuvfrommoon.jpg que és una foto ultraviolada de la Terra vista des de la Lluna, no sé què fa a l'article, i menys a l'apartat d'observació de la Lluna. Si no es contextualitza en algun lloc, jo la trauria.--Pere prlpz (disc.) 16:06, 14 gen 2015 (CET)
Dos detallets:
 • Al llibre d'estil es demana fer servir cometes baixes («») en lloc de cometes altes ("").
 • La infotaula diu: «Circumferència: 10,921 km». Se'ns ha encongit la Lluna! :-) Ara en sèrio, caldria revisar comes i punts en les xifres. —Leptictidium (digui, digui) 10:35, 11 juny 2015 (CEST)

Algunes cosetes:

 • Què és l'"allargament mensual" de la lluna que havien descrit els antics astrònoms indis?
 • Crec que l'ús de la preposició "en" necessita una repassada, perquè surt a llocs que em sonem malament, però no estic prou segur com va la norma com per posar-me a canviar-ho.--Pere prlpz (disc.) 20:43, 18 juny 2015 (CEST)

Continuaré quan es compleixi el repte de 2015!

@Leptictidium, Pere prlpz, Manlleus, Arnaugir: Ara que volen enviar la viquipèdia a la Lluna, i tenint en compte que una possibilitat sembla ser enviar els articles sobre la mateixa Lluna en totes les llengües, potser podríem mirar com tenim el nostre. Com està? --Gerhidt (disc.) 18:57, 21 abr 2016 (CEST)

@Gerhidt: Hola què tal? Que ve que la wikipedia formi part d'una càpsula del temps lunar, però potser no saben de la existència de la Internet Web Archive?? o dels historials dels articles? Bé, de totes maneres l'article sobre el nostre satèl·lit està força bé, apart dels "petits" defectes que van citar els companys ara ja fa un temps, fora ja d'excuses de participació en curses de crear articles, crec que entre un parell d'usuaris o algú assidu podem acabar l'article i presentar-lo, què me'n dieu?--Manlleus (disc.) 19:04, 21 abr 2016 (CEST)
Podria ser un bon moment per reemprendre l'article, no? Una bona manera seria posant-lo en avaluació.--Medol (disc.) 16:23, 3 nov 2016 (CET)

Ciències bàsiques i matemàtiques[modifica | modifica el codi]

No hi ha cap article.


Ciències de la Terra i de l'espai[modifica | modifica el codi]

Grup 4 de la taula periòdica[modifica | modifica el codi]

Grup 4 de la taula periòdica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article traduït de la Viquipèdia anglesa, on és article bo. Espero que aquí pugui tenir la mateixa distinció. Al llarg de l'avaluació intentaré anar buidant els enllaços en vermell que hi ha, i potser m'acabo animant a fer tots els elements d'aquest grup. --Townie (Discussió) 12:51, 12 des 2015 (CET)

Estaria molt bé posar una infotaula com la de en-wiki.--Arnaugir (discussió) 11:16, 27 des 2015 (CET)
Gràcies per la traducció. A l'article li calen alguns retocs de moment generals, com per exemple una taula periòdica sencera per a situar aquests elements al seu context. El segon apartat de la introducció és una mica extrany, parla d'un element del qual no es parla ni apareix en cap imatge i es centra en un tema molt específic. Hi ha un apartat que es diu "història" que no parla de la història del grup (des de quan apareix a la taula? com?) sinó de cada element per separat, cosa que correspondria a l'article de cada element respectiu; no seria millor treure'l o omplir-ho amb una línia però que sigui sobre "el grup 4"? A l'apartat de característiques passa el mateix, no hi ha ni una línia de característiques generals. El subapartat de característiques físiques hauria de tenir almenys una frase a la que parli d'ells com a grup o conjunt, ni que sigui per a dir que cap d'ells no tenen res en comú, i treure la informació separada de cada un d'ells que correspon a l'article respectiu de cada element. L'apartat "obtenció" és molt pobre, no parla de l'extracció ni de la producció, ni industrial ni de laboratori; descriu una reacció química que caldria posar en context. Com en altres apartats, es fa extrany un sol detall tan minuciós quan falta la informació més bàsica i general. Falta tot un apartat d'enginyeria de materials, per exemple. L'apartat d'aplicacions i usos tampoc no parla del grup, ni de tots els elements! Falta el titani, que és importantíssim a la medecina, i els usos dels altres dos també es poden ampliar. De pas es podria afegir l'impacte que tenen: social, econòmic, polític, ecològic. El mateix passa amb l'últim apartat, podria tractar d'una manera més amplia dels riscos de manipulació, laborals i d'usuari, de la toxicologia i de l'impacte general al medi, desde les mines al tractament de residus d'aquests metalls, passant per la producció i utilització. Tampoc no parla del grup com a tal en cap frase, i per separat tampoc no hi són tots. No cal posar informació particular de cada element, a mode de llista, proposo treure-la, a tots els apartats. L'he mirat d'endreçar una mica, però encara està desequilibrat pel que fa a contingut i referències. A nivell de detall, algunes frases són una mica extranyes, com "el titani no juga cap paper dins del cos humà".Pantera Rosa · (disc.) 12:12, 2 gen 2016 (CET)
Responc per punts a les peticions:
 • Aviat faré la infocaixa on hi haurà la taula periòdica, semblant a la de la viquipèdia anglesa.
 • El segon paràgraf de la introducció parla dels motius pel quals no es parlarà del rutherfordi: és un element sintetitzat, del qual se'n sap ben poca cosa. Parla també del següent element del grup. -improbable que es sintetitzi d'aquí poc.
 • Pel que fa a la història, crec que té més sentit que es parli de la història dels elements per separat. A nivell de grup, es pot dir ben poca cosa: el grup va aparèixer per primera vegada a la taula periòdica de Mendeleiev. La història de cada element no l'he fet especialment extensa per deixar material per la història de l'article de cada element. Simplement he explicat els trets principals.
 • Sobre les característiques, es parla en general dins de l'apartat de "químiques". Allà també s'explica el que surt resumit a la taula periòdica de sota.
 • Intentaré ampliar l'apartat d'obtenció com pugui. Pel que fa a la reacció química, s'explica al paràgraf de sobre.
 • Intentaré ampliar també la resta d'apartats que m'has dit.
 • He canviat la frase del titani per "el titani no té cap funció dins del cos humà".
Merci per la revisió! --Townie (Discussió) 13:08, 2 gen 2016 (CET)
@PanteraRosa: He millorat l'apartat d'Aplicacions. Segueixo aquest model per ampliar la resta de seccions o ho faries d'una altra manera? Gràcies! --Townie (Discussió) 19:57, 17 gen 2016 (CET)
Està millor, gràcies, ara explica alguna cosa de cada element. No ho faria servir com a model. Si fas això ambtotes les seccions, aquesta informació seria la mateixa en quantitat i més ordenada si aquest article només contingués la llista d'elements del grup, i entrant a cada un poguessim consultar les aplicacions i les altres informacions de cada element. Aquest article té sentit si relaciona els elements del grup, per a posar coses separades d'elements separats, ja tenim els articles dels elements. No cal posar palla.Pantera Rosa · (disc.) 12:26, 9 feb 2016 (CET)
Potser estaria bé fer un apartat tipus elements que constitueixen el grup i posar una taula amb els elements i una breu explicació de cadascun per contextualitzar-los, així com una imatge, fórmula, isòtops... Tot molt breu i sintetitzat, per evitar caure en la duplicitat d'informació en dos articles (aquest i el de cada element) però donant informació bàsica.--Darth (disc.) 03:26, 29 març 2016 (CEST)
Jo també penso que li falta una bon meneo per assolir uns mínims de qualitat; ara mateix el veig més com un directori. En català, la construcció Ocurrència a la biologia em sembla que no és correcta i potser la canviaria per Presència en éssers vius. Per altra banda, la majoria dels apartats (tot i dirigir cap a articles principals) són excessivament breus. No es parla en cap moment dels isòtops de cada element i la secció de Característiques penso que hauria de tenir una mica més de cohesió (jo li diria Propietats fisicoquímiques i ampliaria substancialment les propietats físiques més enllà de la taula existent). Hi ha feina a fer però pot arribar a ser un article bo.--Xavi Dengra (MISSATGES) 12:05, 3 juny 2016 (CEST)

Com a opinió personal, crec que aquest article necessita moltes millores, tant pel que fa al seu format com pel que fa al contingut... l'article original en anglès també és bastant pobre en aquest sentit, no entenc com li han donat la qualificació d'article bo, però repeteixo que és la meva opinió.

La informació no és incorrecte però un article així hauria de servir per explicar les característiques atòmiques, físiques i químiques dels elements que conformen el grup, ja que per algun motiu conformen un grup en la taula periòdica. Per tant, centraria el contingut de l'article en aquests aspectes i obviaria altres apartats com el d'història (potser deixant una breu ressenya) o els d'aplicacions i rol biològic... en canvi, sí que fóra convenient incloure més informació sobre l'abundància i la geoquímica d'aquests elements.Pere Novell (disc.) 19:56, 2 juny 2016 (CEST)

 1. Comentari Comentari Bona tarda, seria possible afegir una bona referència per a l'última frase de la intro? —Leptictidium (digui) 18:29, 27 ago 2016 (CEST)
Hola. Hi ha bastants trossos on encara es nota massa que és una traducció de l'anglès. Per donar una mica més de context als lectors, crec que valdria la pena crear també l'article «Superaliatge».

Jan Mayen[modifica | modifica el codi]

Jan Mayen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article a avaluació per a poder ser distingit. Es tracta d'una traducció gairebé íntegra de l'article de la Viquipèdia francesa, que és considerat AdQ. Gràcies. --Martí8888 (disc.) 19:04, 26 set 2016 (CEST)


Ciències de la vida[modifica | modifica el codi]

Iguana blava[modifica | modifica el codi]

Iguana blava (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) .--Mbosch (会話) 10:35, 29 ago 2016 (CEST)

Hola. Recomano una repassada lingüística.—Leptictidium (digui) 11:19, 23 set 2016 (CEST)

Ciències humanes i socials[modifica | modifica el codi]

Andrea Dworkin[modifica | modifica el codi]

Andrea Dworkin (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article va ser creat una mica per casualitat, una mica per encàrrec. Un dia, en una sessió de viquidones a la UPF, la Tiputini em va dir: va agafa'n un. I, a l'atzar, va sortir aquesta feminista radical estatunidenca. En traduir-lo del francès, ha servit per treballar una mica el projecte de traductor en aquestes dues llengües. A part de tot això, ha sortit un article prou ampli que potser mereix ser a la llista dels ADQ. Comenceu pel final de les referències, hi ha dos ítems vermells que no sé com han anat a parar allà.--Pallares (disc.) 07:50, 17 nov 2016 (CET)


Santa Maria de Badalona[modifica | modifica el codi]

Santa Maria de Badalona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Presento la parròquia de Santa Maria de Badalona com a article de qualitat. Santa Maria va ser la primera parròquia del municipi i l'única fins a la creació de Sant Josep al segle XIX. Des dels seus orígens que es remunten a l'època romana -de fet ubicada a sobre de l'antic temple romà- fins a l'actualitat, l'església ha sigut testimoni de la història de la vila i després ciutat i ha passat per nombroses vicissituds, la construcció del nou temple al segle XVIII o el seu intent d'enderrocament durant la guerra civil. Tret d'un parell d'obres, la resta són diversos articles i llibres locals, així com la fitxa del catàleg de patrimoni de l'ajuntament. Esmento que també té categoria pròpia, on s'inclouen alguns articles, entre ells els d'alguns rectors dels quals n'he trobat la biografia. Encara queda per acabar d'adobar algun apartat i acabar de consultar algun article i un llibre d'en Josep Maria Cuyàs i Tolosa, però el deixa a la vostra disposició per avaluar-lo.--Sorenike (disc.) 00:08, 24 ago 2016 (CEST)

Cal trobar bibliografia, però em sembla que la descripció es podria ampliar, no es parla dels materials, de les imatges...--Medol (disc.) 16:02, 29 oct 2016 (CEST)

Priego de Córdoba[modifica | modifica el codi]

Priego de Córdoba (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest és el primer que edito tot sol amb la intenció de presentar-lo a AdQ. Espero les vostres apreciacions per millorar-lo encara més. --Yuanga (disc.) 01:15, 28 març 2016 (CEST)

Holaǃ En principi l'única cosa que afegiria són més referències a l'apartat de patrimoni. En teoria cada edifici hauria de tenir com a mínim una referència, suposo que l'ajuntament deu tenir algun registre del patrimoni; es podria començar per aquí. Bona feinaǃǃ--Darth (disc.) 03:37, 29 març 2016 (CEST)
Gràcies Darth vader 92, miro de buscar-ne més! --Yuanga (disc.) 23:52, 29 març 2016 (CEST)
Hola! He fet alguns petits retocs i he creat una categoria específica. Crec que s'hauria de millorar la introducció, fer-la un pèl més llarga perquè sigui un bon resum de l'article. També crec que s'haurien de millorar les referències i afegir una secció de bibliografia (per exemple citant els llibres de referències i les fonts més importants). Salut!--Jey (disc.) 03:01, 23 abr 2016 (CEST)
Em sembla que necessitaré ajuda per la introducció, no sé ben bé com tancar-la! --Yuanga (disc.) 23:44, 12 oct 2016 (CEST)
Salut! Ho trobo un bon article. Com a comentaris: 1) a la secció «Art» penso que falten citacions al primer i tercer paràgraf, també penso que falten referenciar alguns elements de la secció «Patrimoni arquitectònic i artístic». 2) No sé si hi ha informació sobre l'origen de la toponímia «Priego», normalment articles d'aquest tipus fan referència. 3) Estic d'acord amb un comentari anterior que cal estendre una mica la introducció.--Wgarcia (disc.) 17:42, 4 jul 2016 (CEST)
Gràcies @Jey, Wgarcia:, tindré en compte les vostres propostes! --Yuanga (disc.) 23:13, 4 jul 2016 (CEST)

Cultura i oci[modifica | modifica el codi]

She Shoulda Said No![modifica | modifica el codi]

She Shoulda Said No! (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article traduit de la viqui anglesa, on és article de qualitat -- Gerhidt (disc.) 19:42, 17 abr 2016 (CEST)

Bon article, com a detallet, estaria bé fer servir la pantilla {{sfn}} per les referències. – Townie (Discussió) 20:02, 17 abr 2016 (CEST)
Hola, l'article té deficiències ortogràfiques (com a conseqüència de la traducció) que impedeixen entendre del tot algunes parts. Ara per ara és un article prou orfe (només hi enllacen dos articles) i jo li afegiria més enllaços blaus. La bibliografia ha de fer servir les plantilles {{ref-web}}, {{ref-publicació}} i {{ref-llibre}}. El repartiment el faria com a taula i ompliria enllaços vermells dels actors. L'argument també podria ser una mica més extens: entrar més en detall sobre l'anàlisi psicològic dels protagonistes i esmentar-ne la funció dels secundaris, que al llarg de l'article no apareix el seu rol. Sort! --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:16, 3 juny 2016 (CEST)
Afegeixo que hi ha parts de text que semblen ser traduïdes amb Google Traductor i sense revisió posterior.--Manlleus (disc.) 18:41, 15 jul 2016 (CEST)

Alan Rickman[modifica | modifica el codi]

Alan Rickman (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

 • Article del reconegut actor i director anglès, que va morir a principis d'any. La major part prové de la versió en anglès. Gerhidt (disc.) 18:09, 25 set 2016 (CEST)
Molt bé! L'apartat de "Carrera artística" és massa llarg, caldria separar-lo per dècades o per cinema/TV/teatre. Salut! --Jey (disc.) 23:24, 25 set 2016 (CEST)
Cal revisar alguns enllaços trencats. --Jey (disc.) 23:56, 25 set 2016 (CEST)
He fet una primera divisió, a veure què et sembla. Estic corregint algunes faltes d'ortografia que hi he detectat. A més, estic intentant omplir els enllaços vermells. --Gerhidt (disc.) 21:00, 26 set 2016 (CEST)

Esports[modifica | modifica el codi]

Selecció de rugbi XV d'Escòcia[modifica | modifica el codi]

Selecció de rugbi XV d'Escòcia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) L'article ha estat traduït de l'anglès, amb aportacions de la versió francesa, considerada article bo. Gerhidt (disc.) 09:33, 8 nov 2015 (CET)

Penso que abans de passar a fase de proposta de distinció s'hauria de:
 • Traduir les plantilles de referències + incorporar el camp "llengua" en aquells enllaços que no estiguin en català.
 • Al final de l'article parla de la plantilla actual. Seria més convenient especificar la temporada de la que parla.
 • Omplir els enllaços vermells dels equips del Torneig de Sis Nacions s'haurien de completar perquè apareixen sovint a l'article.

--Jove (disc.) 19:24, 9 feb 2016 (CET)

Disculpa, no ho havia vist. Aniré fent les millores que proposes, poc a poc (vaig bastant malament de temps). Moltes gràcies! -- Gerhidt (disc.) 16:15, 13 març 2016 (CET)

Llista de pilots de Fórmula 1[modifica | modifica el codi]

Llista de pilots de Fórmula 1 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Demano l'avaluació d'aquesta llista, traduïda de l'anglesa on es ADQ. Porto anys treballant-hi i ara ja està completa. És el primer cop que poso un article en avaluació i vaig una mica perdut, així que us demano una mica de paciència amb les possibles errades que faci.--Beusson (disc.) 10:56, 21 feb 2016 (CET)

@Beusson: caldria revisar la columna de punts, hi ha una barreja de punts i comes decimals que s'ha d'arreglar. Ex. Fernando Alonso té 1788 punts (mil set-cents vuitanta-vuit), però allà hi surt 1,788 (u coma set-cents vuitanta-vuit). En canvi d'altres estan bé. Pel que fa a la introducció, crec que és bastant millorable per exemple basant-se en la de l'article en anglès. Si necessites ajuda avisa--Arnaugir (discussió) 14:25, 10 abr 2016 (CEST)
Comentari Comentari La part dels punts resolta, al traslladar la plantilla en anglès se m'havien passat els de més de 1000 punts... La part de la introducció m'hi posaré en aquests propers dies, quan ho tingui t'aviso. Gràcies per revisar-ho.--Beusson (disc.) 19:19, 10 abr 2016 (CEST)
La introducció ja és igual (o millor) que a la versió anglesa. Només hi falta un paràgraf que està més avall (i ampliat!). Seguiré mirant si puc afegir-hi més coses. --Beusson (disc.) 22:50, 13 abr 2016 (CEST)

Música[modifica | modifica el codi]

Missa núm. 6 (Schubert)[modifica | modifica el codi]

Missa núm. 6 (Schubert) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova missa. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 10:21, 23 nov 2015 (CET)


Tristany i Isolda[modifica | modifica el codi]

Tristany i Isolda (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 16:12, 29 des 2015 (CET)


Ernani[modifica | modifica el codi]

Ernani (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 21:55, 16 feb 2016 (CET)


Macbeth (Verdi)[modifica | modifica el codi]

Macbeth (Verdi) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 18:17, 10 març 2016 (CET)


Henri VIII[modifica | modifica el codi]

Henri VIII (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 20:29, 5 març 2016 (CET)


Cinq-Mars (Gounod)[modifica | modifica el codi]

Cinq-Mars (Gounod) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 18:15, 10 març 2016 (CET)


Killer Queen[modifica | modifica el codi]

Killer Queen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

L'article és una traducció del de la Viquipèdia en castellà, on és article bo. Aniré creant els vermells al llarg dels pròxims dies. – Townie (Discussió) 19:28, 1 abr 2016 (CEST)


La donzella de neu[modifica | modifica el codi]

La donzella de neu (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 16:25, 24 abr 2016 (CEST)

@Lohen11: Bones, quina feinada que fas: és admirable. L'article està molt bé, però em preocupen detalls subjectius no enciclopèdics com "en una còmoda casa de camp", "obres orquestrals tan brillants com", "es pot explicar fàcilment si es té en compte", "versió que avui coneixem" o "O sigui que tenim entreteixits els registres del que és humà i el sobrenatural" (no es fa servir primera persona). Pel que fa a l'argument, el llenguatge no és prou planer com per a poder entendre amb facilitat de què tracta l'obra. Enhorabona per tots els articles, però estaria bé revisar aquests punts d'anàlisi que a vegades (malgrat estar referenciats) desvirtuen una mica la neutralitat de l'article. --Xavi Dengra (MISSATGES) 12:31, 3 juny 2016 (CEST)
Totes les aportacions argumentades sempre són útils. És veritat que els adjectius, encara que referenciats, són poc enciclopèdics, però, si no són exagerats, fan la lectura més amena. Tampoc ho podem convertir en una dura base de dades. He tret la majoria dels que indiques. Pel que fa a l'argument, no és que sigui poc planer, és que és així de recargolat i surrealista.--Lohen11 (disc.) 15:11, 3 juny 2016 (CEST)

Werther[modifica | modifica el codi]

Werther (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 16:37, 4 maig 2016 (CEST)


L'amico Fritz[modifica | modifica el codi]

L'amico Fritz (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 15:48, 11 maig 2016 (CEST)


I Rantzau[modifica | modifica el codi]

I Rantzau (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 10:20, 16 maig 2016 (CEST)


Jenůfa[modifica | modifica el codi]

Jenůfa (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 12:05, 30 maig 2016 (CEST)


Kàtia Kabànova[modifica | modifica el codi]

Kàtia Kabànova (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 16:12, 10 juny 2016 (CEST)


La guineueta astuta[modifica | modifica el codi]

La guineueta astuta (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 20:54, 18 juny 2016 (CEST)


El cas Makropoulos[modifica | modifica el codi]

El cas Makropoulos (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 19:27, 9 jul 2016 (CEST)


Der Zwerg[modifica | modifica el codi]

Der Zwerg (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 15:57, 12 jul 2016 (CEST)


Don Chisciotte alle nozze di Gamaccio[modifica | modifica el codi]

Don Chisciotte alle nozze di Gamaccio (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 14:54, 15 jul 2016 (CEST)


Il viaggio a Reims[modifica | modifica el codi]

Il viaggio a Reims (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 23:32, 28 jul 2016 (CEST)


Die tote Stadt[modifica | modifica el codi]

Die tote Stadt (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 18:51, 31 jul 2016 (CEST)


Una vida pel tsar[modifica | modifica el codi]

Una vida pel tsar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 12:34, 3 ago 2016 (CEST)


Història[modifica | modifica el codi]

HMS Glowworm (H92)[modifica | modifica el codi]

HMS Glowworm (H92) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article a avaluació. Ha estat parcialment traduït de la wikipedia anglesa i l'espanyola, en ambdues un article bo. A més, he afegit altres detalls concrets i més fotografies. --Sd.Kfz. 182 (disc.) 19:46, 28 jul 2016 (CEST)

La Monyos[modifica | modifica el codi]

La Monyos (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Proposo aquest article perquè malgrat la seva brevetat, crec que reuneix els principis per esdevenir un article de qualitat (o com a mínim bo). Potser cita amb recurrència la premsa, però no considero que obvïi cap aspecte de la biografiada. Ara per ara la única imatge lliure és la de l'autòmat, malgrat que en circulen altres per la xarxa que és una llàstima no poder aprofitar. --Xavier Dengra (MISSATGES) 00:40, 28 nov 2016 (CET)


Lletres[modifica | modifica el codi]

No hi ha articles en aquesta secció.


Tecnologia[modifica | modifica el codi]

No hi ha articles en aquesta secció.