Viquipèdia:Avaluació d'articles

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Avaluacions  · Propostes de distinció  · Articles de qualitat  · Propostes de retirada  · Temes de qualitat

Drecera:
VP:AA
Avaluació d'articles que volen optar a una distinció

Des d'aquesta pàgina es demana l'avaluació o revisió dels articles que compleixen, en general, els criteris de qualitat exigits, i que un o més viquipedistes tenen previst proposar com a articles de qualitat. Per aquest motiu, qui demani l'avaluació d'un article hauria de preveure si podrà corregir les observacions que altres viquipedistes hi poden detectar, perquè el procés d'avaluació, en realitat, és un procés de valoració i millora de l'article. Si us considereu expert en alguna matèria, podeu avaluar els articles enumerats tot seguit, i fer-ne comentaris i observacions que ajudaran a millorar-los. Vegeu el Llibre d'estil per ajudar a escriure articles bons, o discutiu com hauria de ser l'article perfecte i intenteu que ho siga.

Actualment hi ha 19 articles en avaluació. Si voleu, podeu fer un seguiment de les darreres modificacions dels articles. Les avaluacions del 2019 s'arxiven aquí.

El procés d'avaluació[modifica]

Arxiu d'avaluacions

Replacement filing cabinet.svg

Se n'han realitzat 1162:
Avaluacions del 2019: 3
Avaluacions del 2018: 15
Avaluacions del 2017: 25
Avaluacions del 2016: 67
Avaluacions del 2015: 111
Avaluacions del 2014: 77
Avaluacions del 2013: 94
Avaluacions del 2012: 74
Avaluacions del 2011: 159
Avaluacions del 2010: 146
Avaluacions del 2009: 214
Avaluacions del 2008: 169
Avaluacions del 2007: 28
Avaluacions del 2006: 17
Avaluacions del 2005: 6


Articles en avaluació[modifica]

Arts[modifica]

Divuit Grans Preludis Corals[modifica]

Divuit Grans Preludis Corals (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre aquesta col·lecció de peces de Johann Sebastian Bach. Intentaré millorar-lo amb el que em comenteu.--Andreu Diport · 19:45, 1 abr 2018 (CEST)

Hola @Andiport: li he fet una mica de revisió.
 • Les obres han d'anar en cursiva. Siusplau revisa que no me n'hagi deixat cap.
 • no entenc la frase: "El motet del Renaixement, en un estil de madrigal, constitueix pel motet coral, emprat al BWV 665 i 666" (potser pel meu desconeixement del tema...)Fet Fet!

Salut--Arnaugir (discussió) 18:59, 26 oct 2018 (CEST)

Això de les obres en cursiva també inclou tots els BWV?
Cert, "constitueix un model pel motet coral".

Salut, --Andreu Diport · 19:42, 26 oct 2018 (CEST)

Em sembla que no inclou els BWV. Gràcies!--Arnaugir (discussió) 23:21, 18 nov 2018 (CET)
Jo el passaria a votació @Andiport:, el veig molt correcte :) Xavier Dengra (MISSATGES) 00:37, 5 des 2018 (CET)

Astronomia i astrofísica[modifica]

Sistema solar[modifica]

Sistema solar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Reprenc l'avaluació, després de molt de temps estic tornant a afegir informació i a veure si com a mínim anem polint els punts més importants.

Nota: he traslladat l'avaluació anterior a Viquipèdia:Avaluació d'articles/Sistema solar/Arxiu-1, que és el procediment adequat.--Manlleus (disc.) 22:12, 1 març 2018 (CET)

Bones! Bufff, és una feinada d'article, s'haurà de mirar amb molta calma. Crec que el primer pas natural és polir totes les referències amb errors, i posar idioma i altres paràmetres pendents en aquelles que no en tinguin. Ànims! Xavier Dengra (MISSATGES) 13:37, 9 març 2018 (CET)

@Xavier Dengra: Cert! De fet encara no he començat a polir l'estil i format de l'article perquè volia afegir més contingut. De totes maneres aprofitaré l'avaluació de Lluna i altres articles sobre astronomia per millorar aquest. Salutacions--Manlleus (disc.) 20:55, 19 març 2018 (CET)
Checklist (a fer):

Ortografia (wikicheck)
Revisió completa
Actualització
Ampliacions
Imatges, mida (200px), peus de foto i galeries
Traduir imatges (les possibles o viables)
Introducció més clara
Missions espacials en cursiva
Referències (ordre dates DD MMM AAAA, traducció dates, idioma i paràmetres)
Referències: Estendre ús de {{sfn}}, es podrien separar referències bibliogràfiques i en línia?
Verbs passius
Subarticles: per determinar
Estil
Vermells
Fi traduccions
Referències


Biografies[modifica]

Pete Buttigieg[modifica]

Pete Buttigieg (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article ha estat traduït íntegrament de la versió anglesa. Cobreix de manera més o menys complerta la seva trajectòria política, postures polítiques i vida personal, per la qual cosa crec que pot ser un bon candidat. --Arnaurs (disc.) 12:24, 10 ago 2019 (CEST)


Elizabeth Warren[modifica]

Elizabeth Warren (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article s'ha traduït íntegrament de la versió anglesa. Explica tota la biografia del personatge i crec que pot ser bon candidat a article de qualitat. Sé que encara hi ha massa articles en vermell, que aniré emblavint mentre duri aquesta avaluació. Gràcies pel vostre temps. --Arnaurs (disc.) 11:54, 14 ago 2019 (CEST)


Jack Kirby[modifica]

Jack Kirby (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en evalució l'article de la biografia de Jack Kirby, ampliat amb traduccions de l'article anglès (article bo) i francès (article de qualitat), tractant de millorar-ho en el que calgui.--Ivan Avz F · 13:59, 23 jun 2019 (CEST)


Ciències bàsiques i matemàtiques[modifica]

No hi ha cap article.


Ciències de la Terra i de l'espai[modifica]

Classificació de les roques ígnies[modifica]

Classificació de les roques ígnies (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Després de les llistes de roques, és el torn de les classificacions; la primera és la de les roques ígnies. Comenteu qualsevol cosa que vegeu malament o millorable o qualsevol cosa que canviaríeu. Moltes gràcies!--Darth (disc.) 15:25, 12 maig 2018 (CEST)

Molt bon article, força imatges propies i en català, però comentaria una cosa, aquestes imatges estan en png/jpeg, sent aquestes bàsicament text, quadres i fletxes, es podrien representar en SVG perfectament, facilitant la fàcil traducció i manipulació així com independència de resolució i baix pes del fitxer. Salutacions
Hola @Manlleus:, gràcies pel comentari. M'ho han comentat vàries vegades, la veritat és que no sabria com fer-ho; les importo amb l'Inkscape i no em deixa triar el tipus de fitxer.--Darth (disc.) 23:57, 28 maig 2018 (CEST)
Si ho fas des de zero i només hi ha text i poca cosa més, fer-ho en Inkscape i exportar-ho en SVG és cosa de pocs minuts. No pots desar-ho en SVG? Jo fins i tot he obert png o jpeg i llavors l'he pogut desar en SVG malgrat que no hagi optimitzat res.--Manlleus (disc.) 16:32, 29 maig 2018 (CEST)
Hola @Manlleus:, he penjat la imatge en svg (la primera que hi ha), però no sé perquè em modifica el contingut, varia la mida de font i això fa que se solapin les lletres amb altre contingut. Saps per què pot ser això? Gràcies!--Darth (disc.) 13:21, 9 set 2018 (CEST)
@Darth vader 92: Bones, sé al que et refereixes, a mi també em passava en algunes imatges, suposo que amb experiència s'aconsegueix millors resultats, però he comparat la imatge en SVG i la original que tenies abans i no veig diferències, es veuen bé igual, fins i tot amplio o faig zooms i no es mou res, tot està al seu lloc sense solapar-se res.--Manlleus (disc.) 19:32, 9 set 2018 (CEST)
Bones @Darth vader 92:! L'article és molt complet en el sentit que conté moltíssima informació, però crec que a nivell divulgatiu de la Viquipèdia és massa dens i atapeït. Els gràfics, taules, fórmules i esquemes necessitarien un lífting: una mica més ordenat i demanar ajuda al Viquipèdia:Taller gràfic a veure si poden passar gràfics a svg. El de l'encapçalament és massa gros i dens. Després hi ha moltes subclassificacions en negreta que les passaria a taules o subseccions menors per facilitar el flux de lectura. Salut i bona feina! Crec que pot quedar un article magnífic :) Xavier Dengra (MISSATGES) 00:44, 5 des 2018 (CET)
Gràcies pel comentari @Xavier Dengra:. Demanaré la conversió de les imatges al Viquiprojecte i intentaré homogeneïtzar taules i altres continguts. Suposo que respecte allò de les negretes et refereixes a l'apartat de QAPF. És cert que no concorda massa amb el llibre d'estil i que potser no és la millor solució, però crec que de les que vaig provar era la més adequada. De totes maneres faré noves proves a veure com queda! Gràcies!--Darth (disc.) 17:19, 9 des 2018 (CET)

Alguns comentaris:

 • Parla repetidament de "la subcomissió", però no s'explica de quina subcomissió parla. Si tota la classificació segueix una classificació oficial aprovada per una subcomissió, s'hauria d'explicar a la introducció.
 • Hi ha enllaços vermells que no són problemàtics perquè el significat de la paraula s'explica al text, però d'altres no tenen l'explicació i són necessaris per entendre l'article. Aquests s'haurien d'explicar al text o fer l'article.
 • A la classificació segons la textura s'esmenten set textures però se n'expliquen dos. Caldria explicar les altres.
 • Hi ha moltes roques que es podrien enllaçar.
 • A l'apartat "Classificació Modal" no s'explica en què consisteix la classificació Modal. A més, per què "Modal" va amb majúscula?
 • L'apartat de classificació de les roques piroclàstiques té un encaix estrany. De totes les roques ígnies, només aquestes tenen una classificació particular? Si és que sí s'hauria d'explicar perquè, i si és que no s'hauria de donar una cobertura uniforme a la classificació de totes les roques ígnies.--Pere prlpz (disc.) 19:57, 15 maig 2019 (CEST)
Hola @Pere prlpz:, gràcies per la resposta. He modificat una mica l'article a partir de les teves observacions; la cosa queda així:
 1. Fet Fet!
 2. Els enllaços en vermell s'aniran fent amb l'objectiu de que quedin tots fets, tant els totalment necessaris com els secundaris.
 3. Fet Fet! He eliminat la classificació segons textura; vaig afegir-ho com a complement però en no ser una classificació "oficial" prefereixo crear una altre article de textures sense tractar el tema des d'un punt de vista sistemàtic.
 4. Bé, per poder-se enllaçar es podrien enllaçar tots els noms. No he seguit cap criteri per a enllaçar unes i altres. Per mi no hi ha inconvenient en fer-ho, però caldria veure si és rellevant fer article de certes roques que tenen noms descriptius (p.e. gres tufaci).
 5. Fet Fet! Si no m'he fixat malament, només hi havia majúscula al títol, suposo que per traducció de l'anglès, ja està arreglat. També he fet una petita introducció.
 6. Fet Fet!--Darth (disc.) 02:14, 24 juny 2019 (CEST)

Ciències de la vida[modifica]

Genealogia genètica[modifica]

Genealogia genètica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. L'he estructurat, ampliat en més de 16.000 octets i hi he afegit nombrosos gràfics creats ex profeso, consultant i citant bibliografia especialitzada. Considerant necessària –com a mínim– una segona lectura, resto obert a suggeriments, crítiques, consells i aportacions. --Jordi picart (disc.) 20:58, 1 oct 2018 (CEST)

Jordi picart vaig tard però estic llegint ara el teu article, és un tema molt interessant! Crec que caldria ampliar la part d'ètnia, pots agafar coses dels ancestrals i les migracions de l'anglesa que completarien el tema. I potser inclouria alguna secció crítica sobre possibles usos derivats del tema. M'agrada molt el gràfic de % familiar segons parentiu--barcelona (disc.) 09:09, 6 nov 2018 (CET)
Jordi picart d'acord amb el que proposa na Barcelona sobre usos derivats i riscos. Per altra banda, tractant-se d'una entrada amb conceptes tècnics, trobo a faltar força més referències en la majoria de seccions -alguns paràgrafs sencers no en tenen, i altres la referència sembla que no cobreixi tot la informació i només de les afirmacions finals. Sobretot, també afegiria més enllaços blaus per conceptes tècnics o sigles (tot i que es repeteixin en seccions diferents). Bona feina! Xavier Dengra (MISSATGES) 01:16, 5 des 2018 (CET)

Llista de flors nacionals[modifica]

Llista de flors nacionals (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article fet a partir de diverses fonts que engloben el llistat. Crec que la llista presenta completesa suficient, així com imatges o referències per a esdevenir AdQ. Una cosa que trobo que podria ajudar a millorar l'article és la possibilitat de trobar noms en català per a cada una de les espècies; crec que alguna vegada haviem parlat uns quants usuaris de fer alguna mena de projecte (fins i tot amb la implicació del TERMCAT), però no recordo com va acabar la cosa. Com a objectiu a curt-mitjà termini tinc fer tots els enllaços vermells. Gràcies!--Darth (disc.) 22:07, 4 abr 2019 (CEST)

trobo els noms en català imprescindibles per a ser un adq. Una coseta, potser posaria les referències en la columna de la data o en algun lloc, no té sentit una columna pròpia, no apareix en cap altre llistat de qualitat. La introducció no hauria de contenir les fonts (que ja apareixeran com a ref) sinó una breu explicació del concepte i el que ja dius que explica la taula--barcelona (disc.) 20:11, 22 abr 2019 (CEST)

D'acord amb el tema dels noms en català, però només si existeixen.

A mi em preocupen més les referències, que algunes no són gaire oficials ni gaire fiables. Per exemple, googlejant una mica trobo disparitat d'opinions sobre quina és la flor nacional del Iemen, i en general no coincideixen amb la d'aquí.--Pere prlpz (disc.) 20:32, 15 maig 2019 (CEST)

Hola @Barcelona:, gràcies per la resposta! Estic d'acord amb el tema de les referències, ho cambiaré. Respecte al tema de les fonts a la introducció, crec que en les tres llistes de qualitat sobre les roques també es va fer així i de fet va ser una petició que es va fer durant l'avaluació.--Darth (disc.) 01:08, 24 juny 2019 (CEST)
Hola @Pere prlpz:, gràcies per la resposta! Precisament per això s'explica a la introducció d'on s'ha extret la informació; no és una llista que hagi fet jo, sinó que l'he extret d'estudis o publicacions de diferents organismes publics (els Jardins Botànics Nacionals d'Austràlia i la Universitat Nacional de Singapur); teòricament totes les plantes que consten en el llistat han estat extretes d'aquestes dues fonts. Com que mentre escrivia l'article intentava cercar fonts alternatives, vaig anar posant les que trobava. Jo crec que és el mateix cas que en el cas de les roques, allà pot ser que hi hagi fonts que ho classifiquin diferent, però la llista es va extreure d'una font fiable i rellevant i així s'especifica.--Darth (disc.) 01:08, 24 juny 2019 (CEST)

Enhorabona per la feina feta. Com a comentaris:

 • Crec que caldria que hi hagués un article per cadascuna de les flors nacionals
 • Seria interessant trobar el nom en català de totes les espècies que sigui possible
 • En referència al format de les referències, crec que s'ha d'escriure el nom complet de la llengua (anglès) i no l'abreviatura (en).
 • Caldria poder ordenar alfabèticament les columnes de països, les corresponents a noms i les de família i ordenar per data la columna de data de declaració.

-- Arnaurs (disc.) 13:45, 12 ago 2019 (CEST)


Ciències humanes i socials[modifica]

No hi ha articles en aquesta secció.


Cultura i oci[modifica]

Hentai[modifica]

Hentai (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He mirat en fonts acadèmiques i de premsa, en llocs web de notícies considerats fiables, he estructurat seguint un ordre lògic, he redactat sense quasi tecnicismes i l'extensió és considerable.--Hienafant (disc.) 14:07, 26 març 2017 (CEST)

Els títols dels mangues apareixen en anglès (One Thousand and One Arabian Nights, per exemple). Si són obres escrites originalment en anglès estaria bé explicar-ho al text, però si no s'hauria de fer servir el títol original i la seva traducció al català (amb la transliteració quan s'escaigui).--Pere prlpz (disc.) 15:41, 25 ago 2017 (CEST)
@Hienafant: Li manca una revisió general. He observat alguns errors de redacció, de puntuació i altres de conceptes redundants. Et poso un parell d'exemples perquè et facis una idea de per on vaig.
Exemple 1:
El 1969 apareix One Thousand and One Arabian Nights (d'Osamu Tezuka) i un any després apareix Kureopatora d'Osamu Tezuka, ambdós obres les primeres del anime hentai. Crec que no cal esmentar dos cops l'autor dins la mateixa frase perquè la empobreix (això m'ho deia el meu professor de llengua), i que es podria evitar ordenant les paraules d'una altra manera. Amb això milloraries la comprensió de la frase i la seva qualitat, sense perdre contingut ni significat. Pots provar d'utilitzar pronoms o d'altres recursos per evitar repeticions.
Exemple 2:
A la dècada del 1970 apareix i es desenvolupà el hentai. Hi manca l'apostrof.
La part positiva és que està força referenciat, ben estructurat i te imatges i enllaços. A més té força contingut i aquest resulta interessant.
Un consell. Si en una mateixa frase hi ha més d'una referència, queda millor, des del punt de vista estètic, posar-les totes juntes al final (sempre després del punt). Sng (disc.) 22:18, 28 nov 2017 (CET)

Crec que he fet el que m'heu dit, @Sng: i @Pere prlpz:--Hienafant (disc.) 20:15, 26 maig 2018 (CEST)

Dubto si en aquest cas és adient posar les imatges explícites tan amunt, o si no val més posar-les més avall per que només se les trobi qui ja hagi vist de què va el tema i sàpiga què es pot trobar a l'article.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 26 maig 2018 (CEST)

M'agradaria aclarir que jo no les he posades.--Hienafant (disc.) 20:38, 26 maig 2018 (CEST)

He llegit l'article i està força bé, en especial el seu ús impecable de les referències. Una sèrie de consideracions:

 • Per mi el dèficit principal de l'article és la seva redacció, excessivament telegràfica. Hi ha massa paràgrafs d'una sola oració: s'haurien de fusionar en paràgrafs més llargs i amb l'ús de connectors on escaigui. També s'abusa de les enumeracions.
 • S'haurien de redistribuir algunes seccions. Història del gènere hauria de tenir mes subseccions, per exemple Orígens. Legislació respecte el hentai i Hentai fora del Japó es podrien fusionar, ja que a més els apartats són curts. Actrius de doblatge al hentai inclou només un paràgraf; o bé s'hauria d'extendre significativament, o bé traslladar-se a una altra secció.
 • La introducció podria ser un pèl més extensa, resumint una mica la història, els problemes legislatius, el consum, etc.
 • Estaria bé una mica més de contingut sobre els videojocs hentai. A altres Viquis n'hi ha més detalls segons veig.
 • A parer meu, manquen imatges. Només n'hi ha tres, dues de les quals en una mateixa subsecció. Jo vaig en sentit contrari a l'usuari anterior: crec que les imatges explícites haurien d'estar més amunt, ja que d'això tracta l'hentai. Vinyetes, portades, etc.; a Commons n'hi ha algunes que es podrien utilitzar.

Bona feina!—Cparres · Discussió 19:19, 12 juny 2018 (CEST)


Dia de la Terra (Palestina)[modifica]

Dia de la Terra (Palestina) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

He realitzat l'article a partir de la suma de les traduccions d'altres versions lingüístiques de la Viquipèdia i m'agradaria sotmetre-la a avaluació i posterior votació. Tota proposta de millora serà benvinguda.--Jove (disc.) 00:11, 9 abr 2019 (CEST)


Esports[modifica]

Supercopa d'Europa de futbol 2005[modifica]

Supercopa d'Europa de futbol 2005 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He traduït aquest article de la viquipèdia en anglès, on té la distinció d'article bo. Trobo que en la viquipèdia en català també la podria tenir. Markus2801 (disc.) 00:47, 25 ago 2018 (CEST)

Allà on apareix "Liverpool" i "Madrid" hauria de constar "Liverpool FC" i "Real Madrid FC" per anomenar el club i no la ciutat. --Jove (disc.) 15:08, 25 set 2018 (CEST)
Cada cop que apareix "Liverpool" i "Madrid"? Quan per exemple es va anant explicant el trascurs del partit també? No ho sé, però trobo que potser es fa una mica pesat llegir tota l'estona "el Liverpool FC", trobo que ja s'entén que estem parlant de l'equip i no de la ciutat. Ara ho he afegit a la primera linea de l'article i a l'apartat de detalls (al marcador, sota les equipacions i a les estadístiques) i aquí si que trobo que queda millor així. El Real Madrid només s'anomena un cop (a post-partit) i ja ho he arreglat i he ficat Real Madrid CF. Markus2801 (disc.) 22:48, 28 set 2018 (CEST)
Hola @Markus2801:, bona feina! A nivell de contingut l'article està molt bé i podria bé merèixer la distinció d'AdQ! Ara per ara, però, té deficiències ortogràfiques i gramaticals força greus -suposo que com a resultat de la traducció, que no són gens naturals en català. Per altra banda, la infotaula caldria desenvolupar-la força més, afegir més fonts bibliogràfiques a les seccions de resum i post-partit i catalanitzar les referències. És prou feina per anar fent, però solucionats aquests aspectes sí que pot tenir perfectament el distintiu en un futur. Salutacions. Xavier Dengra (MISSATGES) 15:41, 23 oct 2018 (CEST)

Supercopa d'Europa de futbol 2001[modifica]

Supercopa d'Europa de futbol 2001 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He traduït aquest article de la viquipèdia en anglès, on té la distinció d'article bo. Trobo que en la viquipèdia en català també la podria tenir. Markus2801 (disc.) 00:20, 1 set 2018 (CEST)

És també un molt bon article; tot i que ara per ara hi veig les mateixes mancances que al de la Supercopa de 2005. La meva recomanació és que et centris en un dels dos, i quan estigui a punt per sotmetre'l a votació, posar-s'hi amb l'altre. Xavier Dengra (MISSATGES) 15:42, 23 oct 2018 (CEST)
Val moltes gràcies. Per ara em centraré en l'altre doncs. Markus2801 (disc.) 14:01, 24 oct 2018 (CEST)

Música[modifica]

Vanessa (Barber)[modifica]

Vanessa (Barber) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.

Estaria bé afegir alguna referència a l'argument. Per la resta, considero que ja es podria portar a votació.--Medol (disc.) 11:12, 12 gen 2018 (CET)
Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 12:52, 16 ago 2018 (CEST)

Król Roger[modifica]

Król Roger (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 19:31, 26 jul 2017 (CEST)

Només hi trobo a faltar referències a l'argument i fer servir algun llibre per referenciar l'article. Per la resta, em sembla un molt bon article que ja es podria portar a votació.--Medol (disc.) 10:42, 29 març 2018 (CEST)
Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 13:08, 16 ago 2018 (CEST)

Història[modifica]

Simbologia del franquisme[modifica]

Simbologia del franquisme (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Vaig traduir fa un temps l'article del castellà, idioma en què és article de qualitat. Forma part també de la llista d'AQ de la wiqui espanyola a traduir. Té una extensió considerable i està força ben referenciada. La introducció està molt ben redactada i es nota com l'edició original està molt treballada, amb una llarga discussió. Us proposo avaluar-lo i completar-lo afegint millores i correccions. Crec que es podria convertir en un AdQ...--Jordiventura96 (disc.) 07:31, 5 març 2019 (CET)

Un article fonamental! Trobo a faltar un apartat propi per a la salutació, que també va funcionar com un símbol. Jo agruparia els apartats per tipus de símbol, quedaria una jerarquia més clara, per exemple la toponímia i el nomenclàtor formen un bloc, en un estil similar al que tenen a l'anglesa. També m'agrada d'aquesta que tingui una secció pròpia sobre la retirada i les polèmiques, que jo ampliaria. La part del jou i els temes relacionats està força ben explicada. Si tens temps i ganes, afegiria una secció sobre la presència o obligatorietat dels símbols (per exemple escoles, llocs oficials) i la seva extensió, perquè es vegi més el culte a la personalitat i el règim que esmentes a la introducció. Bona feina!--barcelona (disc.) 23:33, 30 març 2019 (CET)
Les notes i referències 39 i 40 estan imcomplertes. S'han traduit al català noms de carrers i places que no em sembla correcte (per exemple Plaça d'Espanya a Ferrol). També he vist algun error menor, com "La valle de los caídos" que hauria de ser article masculí si es deixa el nom en castellà, que crec que és com ha de ser. Els topònims haurien de portar el vincle a la seva primera aparició, per exemple València el porta a la quarta... Detallets com veus, crec que s'ha fet molt bona feina--Ivan Avz F (disc.) 17:50, 23 de juny 2019 (CET)

D'acord amb en Ivan Avz F, però és que s'ha de llegir la traducció amb calma. Moltes coses semblen sortides d'un traductor automàtic, com Quintanilla de Baix o els pronoms febles.--Pere prlpz (disc.) 22:41, 16 ago 2019 (CEST)


Cas Zeus i Torcal[modifica]

Cas Zeus i Torcal (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Acab de fer una ampliació substancial amb tota la informació dels BOPIBs i dels Diaris de Sessions del Parlament, amb també alguna web d'algún mitjà de comunicació. Per tant pas a proposar-lo per avaluar, per sabre la vostra opinió si esteis d'acord o creis que cal fer-hi més millores, que a mi, a hores d'ara, no s'hem ocorren.

Moltíssimes gràcies.--Tomeu87 (disc.) 03:41, 8 oct 2018 (CEST)

Bona feina. De moment, se m'acuden:
 • Cercar més fonts secundàries i terciàries per tal de basar-nos menys en fonts primàries com el BOPIB. Per començar, es podrien usar fonts que ara són als enllaços externs.
 • Formatar les referències usant {{ref-web}} i similars.
 • Substituir refs a mitjans com ixent.org o S'Arenal de Mallorca per d'altres més fiables.
 • Afegir qualque fotografia dels protagonistes. No en tenim cap de Sebastià Serra ni de Fèlix Pons, però sí de Cañellas.
 • No es diu quines varen ser les conclusions del dictamen de la comissió, cosa que és particularment important.
 • Estaria bé afegir un apartat de conseqüències o similar on s'explicàs com afectà a la tasca de govern aquest cas i, si s'escau, relacionar-ho amb altres casos com el Cas Túnel de Sóller.
 • Estaria bé enllaçar a qualque lloc (millor si és dins el text) a Primera legislatura de les Illes Balears i a Govern de les Illes Balears 1983-1987.
 • Si pots, mira a veure si aquest llibre parla del tema. El vaig llegir fa bastants d'anys, però l'autor no es deixava cap tema per demanar ... Pau Cabot · Discussió 08:06, 8 oct 2018 (CEST)
M'he llegit l'article i hi he fets algunes correccions ortogràfiques.
 • Seria interessant afegir un apartat de "Context" on s'expliquessin una mica les circumstàncies i la situació del govern de l'època.
 • De vegades el nom de les empreses es troba escrit en català o en castellà i algunes vegades apareix en cursiva, d'altres entre cometes o sense res. Caldria unificar el criteri.
 • No sé si la infotaula hauria d'agafar informació de Wikidata. Algun usuari més experimentat ho podria aclarir.
 • Caldria millorar les referències (editor, data, data de consulta, autor, etc.).
 • M'he fixat que a la primera referència, que és una tesi, l'apartat que has citat a la tesi té referència al llibre Baleares S.A. d'Andreu Manresa. Potser seria més convenient citar aquesta font.
 • Hi ha alguns paràgraf on crec que s'hauria d'indicar d'on es treu la informació. Ja he afegit el corresponent "cal citació".
Arnaurs (disc.) 13:10, 12 ago 2019 (CEST)

Rei Artús[modifica]

Rei Artús (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Propòs aquest article per a ser distingit, traduït directament de la Viquipèdia anglesa, on és AdQ. Esper que vos agradi! --Cparres (vostès diran) 00:59, 1 juny 2018 (CEST)

Un tema molt interessant. A l'apartat modern trobo que caldria incloure influències fora de la literatura i el cinema, pots agafar alguna cosa de. I si tens informació sobre l'art, penso que només veient les fotos de l'article ja es veu que és un motiu de pes, com és lògic amb la importància de la matèria de Bretanya en el seu conjunt. T'animo a fer algun dels vermells per completar més el tema, per exemple el període històric potser caldria. Bona feina!--barcelona (disc.) 18:48, 16 juny 2018 (CEST)
Hola @Cparres: BRUTAL l'article! Quina barbaritat de bibliografia de qualitat al darrere. Abans de passar-lo a votació, crec que na Barcelona té raó en el sentit que faltaria veure quin rol va tenir en la producció visual (pintura), no només en la literària. Per altra banda, recorda fer ús de la plantilla {{segle}}. Enhorabona! Xavier Dengra (MISSATGES) 01:32, 5 des 2018 (CET)

Referèndum d'independència de Croàcia de 1991[modifica]

Referèndum d'independència de Croàcia de 1991 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït de la versió anglesa, on és un article bo. --Arnaurs (disc.) 20:38, 15 jul 2018 (CEST)

un article breu, potser per a bo ok. Posaria context en comptes de circumstàncies. Hi ha barreges, per exemple, reconeixement és del referèndum o de la independència? Sé que estan molt lligats però no és exactament el mateix (dret a decidir i votació legitima vs acceptació nou estat). Em falta context (per analogia al referèndum català): premsa abans i durant l'afer, passos previs per poder publicar la proclamació, etc. Caldria crear alguns vermells bàsics abans de passar a votació com la independència del país --barcelona (disc.) 19:33, 21 jul 2018 (CEST)
Hola Arnaurs. Abans de tot, felicitar-te per la bona feina. He llegit l'article i s'enten prou bé. Jo només demanaria que algun expert faci una correcció gramatical (jo no soc la persona recomanada :P) i ampliaria, com diu l'usuària Barcelona, alguns dels enllaços vermells bàsics per acabar d'entendre l'article. De vegades un AdQ és també l'ecosistema d'informació que presenta mitjançant hipervincles. Gràcies de nou! --Kippelboy (disc.) 22:31, 23 jul 2018 (CEST)
Bon dia. Pot ser que sigui només el meu ordinador, però les dues infotaules comprimeixen molt la introducció de l'article.—Leptictidium (digui) 13:15, 20 oct 2018 (CEST)
Hola! D'acord amb el que diuen na Barcelona, Kippelboy i Leptictidium. Pel que fa a la infotaula, en comptes d'una taula extra paral·lela, es pot compilar tot en una de sola com al de Referèndum sobre la independència de Catalunya. Xavier Dengra (MISSATGES) 22:22, 23 oct 2018 (CEST)

La feina és bona, però dels vuit paràgrafs que té l'article només un parla del referèndum d'independència. Aleshores, no tinc clar que es pugui considerar un bon article sobre el referèndum. De fet, ampliant-lo una mica es podria arribar a convertir en un article sobre la independència de Croàcia. Si es vol que sigui un article bo sobre el referèndum, la part del referèndum s'hauria d'ampliar. Pot servir de guia l'article de qualsevol altre referèndum.--Pere prlpz (disc.) 19:44, 15 maig 2019 (CEST)


Lletres[modifica]

No hi ha cap article.


Tecnologia[modifica]