Viquipèdia:Avaluació d'articles

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Drecera:
VP:AA
Avaluació d'articles que volen optar a una distinció

Des d'aquesta pàgina es demana l'avaluació o revisió dels articles que compleixen, en general, els criteris de qualitat exigits, i que un o més viquipedistes tenen previst proposar com a articles de qualitat. Per aquest motiu, qui demani l'avaluació d'un article hauria de preveure si podrà corregir les observacions que altres viquipedistes hi poden detectar, perquè el procés d'avaluació, en realitat, és un procés de valoració i millora de l'article. Si us considereu expert en alguna matèria, podeu avaluar els articles enumerats tot seguit, i fer-ne comentaris i observacions que ajudaran a millorar-los. Vegeu el Llibre d'estil per ajudar a escriure articles bons, o discutiu com hauria de ser l'article perfecte i intenteu que ho siga.

Actualment hi ha 22 articles en avaluació. Si voleu, podeu fer un seguiment de les darreres modificacions dels articles. Les avaluacions del 2018 s'arxiven aquí.

El procés d'avaluació[modifica]

Arxiu d'avaluacions

Replacement filing cabinet.svg

Se n'han realitzat 1161:
Avaluacions del 2017: 17
Avaluacions del 2016: 66
Avaluacions del 2015: 111
Avaluacions del 2014: 77
Avaluacions del 2013: 94
Avaluacions del 2012: 74
Avaluacions del 2011: 159
Avaluacions del 2010: 146
Avaluacions del 2009: 214
Avaluacions del 2008: 170
Avaluacions del 2007: 27
Avaluacions del 2006: 17
Avaluacions del 2005: 6


Articles en avaluació[modifica]

Arts[modifica]

Marga Richter[modifica]

Marga Richter (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre aquesta compositora. Intentaré millorar-lo amb el que em comenteu.--Andreu Diport · 19:44, 1 abr 2018 (CEST)

Em sembla un article molt ben escrit i referenciat, però faig uns comentaris per si ajuden. En primer lloc, estaria bé incloure alguna fotografia per fer més lleuger l'article, si no n'hi ha d'ella, dels llocs on va treballar o d'algun dels seus amics o d'algun dels espais on s'han representat les seves obres o similar. A partir d'aquí, això ja és un simple suggeriment: La seva trajectòria musical està molt ben explicada, però m'agradaria trobar-hi algun detall del que ha fet des del 2011 fins ara, des que es va publicar el llibre de Mirchandani no ha composat res més. Bé, si fos cas que existeixi aquesta informació, que potser no. I res més, per mi arreglant aquests detalls ja es podria portar a votació.--Medol (disc.) 17:38, 11 abr 2018 (CEST)
He afegit alguna foto per ajudar a contextualitzar, encara que d'ella no n'hi ha de domini públic. Pel que fa a la trajectòria, no he trobat llibres ni publicacions autoritzades posteriors al llibre de 2012, si en surt alguna més ja ho afegiré més endavant, doncs.--Andreu Diport · 12:03, 21 maig 2018 (CEST)

Divuit Grans Preludis Corals[modifica]

Divuit Grans Preludis Corals (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre aquesta col·lecció de peces de Johann Sebastian Bach. Intentaré millorar-lo amb el que em comenteu.--Andreu Diport · 19:45, 1 abr 2018 (CEST)


Astronomia i astrofísica[modifica]

Sistema solar[modifica]

Sistema solar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Reprenc l'avaluació, després de molt de temps estic tornant a afegir informació i a veure si com a mínim anem polint els punts més importants.

Nota: he traslladat l'avaluació anterior a Viquipèdia:Avaluació d'articles/Sistema solar/Arxiu-1, que és el procediment adequat.--Manlleus (disc.) 22:12, 1 març 2018 (CET)

Bones! Bufff, és una feinada d'article, s'haurà de mirar amb molta calma. Crec que el primer pas natural és polir totes les referències amb errors, i posar idioma i altres paràmetres pendents en aquelles que no en tinguin. Ànims! Xavier Dengra (MISSATGES) 13:37, 9 març 2018 (CET)

@Xavier Dengra: Cert! De fet encara no he començat a polir l'estil i format de l'article perquè volia afegir més contingut. De totes maneres aprofitaré l'avaluació de Lluna i altres articles sobre astronomia per millorar aquest. Salutacions--Manlleus (disc.) 20:55, 19 març 2018 (CET)
Checklist (a fer):

Ortografia (wikicheck)
Revisió completa
Actualització
Ampliacions
Imatges, mida (200px), peus de foto i galeries
Traduir imatges (les possibles o viables)
Introducció més clara
Missions espacials en cursiva
Referències (ordre dates DD MMM AAAA, traducció dates, idioma i paràmetres)
Referències: Estendre ús de {{sfn}}, es podrien separar referències bibliogràfiques i en línia?
Verbs passius
Subarticles: per determinar
Estil
Vermells
Fi traduccions
Referències


Exploració de Júpiter[modifica]

Exploració de Júpiter (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Traducció ADQ de castellà/anglès. Em doneu un cop de mà a polir l'article? GràciesManlleus (disc.) 17:18, 14 maig 2018 (CEST)

Jo mouria la taula d'exploració sistema exterior, no pertany a la introducció. I aquests colors? Evita termes com "nostre" sistema (subjectius) i redactat informal, té un to poc enciclopèdic, probablement influència de la versió espanyola, més assagística. I crec que les seccions caldria canviar-les d'ordre: les futures i les presents o passades estan massa barrejades, com quan es parla de missions tripulades (potencials) abans que el tema del cometa. --barcelona (disc.) 23:24, 24 maig 2018 (CEST)
@Barcelona: Bones, gràcies per comentar!! Cert, la taula ve de enwiki, em sembla una mica molest a dalt de tot, potser la moc a la secció de "vegeu també". Els colors eren per agrupar les dècades, però a enwiki ho han eliminat perquè tampoc aporta gaire. Faré una rellegida en busca d'expressions i paraules en format assagístic o poc enciclopèdic. Sobre l'ordre de les seccions no em sembla que sigui necessari una gran modificació, si bé està agrupada principalment en "tipus de missió" i no tan sols cronològica, però si es vol destacar l'article com a cronologia l'ordre seria el següent (com a itwiki): primers sobrevols (pioneer, voyager, ulysses, etc.,), l'incident del cometa (encara que va ser un fet destacat aïllat i és dubte si hauria d'entrar en aquest article però ho han inclòs en la majoria d'idiomes), la missió Galileo, les noves missions (Juno i les properes), les missions robòtiques cancel·lades i finalment les possibles però teòriques missions tripulades.--Manlleus (disc.) 22:31, 28 maig 2018 (CEST)

Biografies[modifica]

Timareta[modifica]

Timareta (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article propi però agafant tot el que existia de les altres Viquipèdies. Veureu que és molt breu: tinc present que l'extensió és un valor important per a l'article, però certament no se'n sap res més sobre ella i ha estat descrita molt breument al llarg de la història. Penso que l'article reflecteix pràcticament tot el coneixement existent sobre ella. Xavier Dengra (MISSATGES) 17:07, 9 març 2018 (CET)

Bona feina. Tinc alguns dubtes, poses enllaços de Calipso com la figura mitològica i d'Olímpia com la mare d'Alexandre el Gran, estàs segur que són les mateixes?; en alemany tenen aquests articles: Kalypso, Olympias. També, perquè poses Màrica Severa, no és Màrcia? (no sembla per error, ja que poses [[Màrcia Severa|Màrica Severa]]). Una recomanació: només et queda en vermell Irene, la podries traduir de l'anglès Eirene. Salutacions.--Canaan (disc.) 18:04, 10 març 2018 (CET)

Hola @Canaan:! Gràcies per la revisió i pels comentaris. Efectivament, tens tota la raó pel que fa als enllaços incorrectes (hauré de fer els articles de la resta de pintores) i de l'error tipogràfic de Màrcia Severa —enllaçat amb editor visual, d'aquí la diferència en el codi. Salut! Xavier Dengra (MISSATGES) 00:06, 13 març 2018 (CET)


Ciències bàsiques i matemàtiques[modifica]

No hi ha cap article.


Ciències de la Terra i de l'espai[modifica]

Llista de roques metamòrfiques[modifica]

Llista de roques metamòrfiques (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Llista de roques metamòrfiques article "germà" de la llista de roques ígnies i la llista de roques sedimentàries (ambdues en votació).--Darth (disc.) 21:37, 1 nov 2017 (CET)

Bones. Després d'una lectura exhaustiva t'he de dir que:
 • La última frase del primer paragraf no s'enten massa. M'explico. Perdona'm si dic cap bestiesa. Parles de que les roques reben el seu nom segons diversos mètodes, però a continuació enumeres els tipus de noms. Crec que haruies de replantejar aquesta part de la redacció.
 • Hauries de revisar la descripció de l'Eclogita dius: "Les eclogites no contenen mai plagiòclasi i el quars, el rútil i la cianita són components habituals." Crec que es podria dir d'una altra manera menys "forçada".
 • Hi ha molts enllaços sense article. Sóc conscient, perquè ho he patit, que és una feinada

Malgrat tot, has fet una bona feina, però cal polir-la perquè sigui de qualitat.Sng (disc.) 20:50, 26 nov 2017 (CET)

Hola @Sng:! Moltes gràcies per les teves observacions! He retocat l'escrit de l'eclogita i també el paràgraf que no s'entenia, crec que ara s'entén millor. Sóc conscient que manquen molts enllaços, tant en aquest article com a la llista de roques sedimentàries (i en la d'ígnies menys perquè els he anat fent). Aquests articles s'emmarquen en un intent d'augmentar i millorar articles de petrologia i per tant és un objectiu anar fent els articles de les diferents roques. Gràcies altre cop!--Darth (disc.) 17:16, 12 gen 2018 (CET)

Hola de nou @Darth vader 92:,

Ara s'entén molt millor. Com a mínim els que no hi entenem, ja ens podem fer una idea més clara. Per mi està prou bé per passar a la fase de votació. Respecte al tema dels enllaços, sóc conscient que això és una feina a més llarg termini que no es fa d'avui per demà. Jo ho deia perquè a mi m'ho han demanat en alguna ocasió en algun article, tot i que no se si realment era un requeriment perquè un article sigui ADQ o és simplement quelcom desitjable. Per mi no cal, però si les normes ho diuen, haurà de ser així. Potser algú que en sàpiga més de normativa ho podria aclarir. En qualsevol cas, bona feina. Sng (disc.) 12:02, 13 gen 2018 (CET)

Gràcies @Sng:! El tema dels enllaços crec que no és obligatori, tot i que sí recomanable. Malgrat que sempre intento que els articles apssin a votació sense enllaços vermells, amb aquests de les llistes ho veig una mica complicat. Però s'aniran fent enllaços mica en mica.--Darth (disc.) 13:03, 13 gen 2018 (CET)

Hola! Deixo el mateix comentari que a la discussió de la proposta d'AdQ de la llista de roques ígnies. Salut! Xavier Dengra (MISSATGES) 13:34, 9 març 2018 (CET)

Fet Fet!--Darth (disc.) 21:14, 10 maig 2018 (CEST)

Classificació de les roques ígnies[modifica]

Classificació de les roques ígnies (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Després de les llistes de roques, és el torn de les classificacions; la primera és la de les roques ígnies. Comenteu qualsevol cosa que vegeu malament o millorable o qualsevol cosa que canviaríeu. Moltes gràcies!--Darth (disc.) 15:25, 12 maig 2018 (CEST)

Molt bon article, força imatges propies i en català, però comentaria una cosa, aquestes imatges estan en png/jpeg, sent aquestes bàsicament text, quadres i fletxes, es podrien representar en SVG perfectament, facilitant la fàcil traducció i manipulació així com independència de resolució i baix pes del fitxer. Salutacions
Hola @Manlleus:, gràcies pel comentari. M'ho han comentat vàries vegades, la veritat és que no sabria com fer-ho; les importo amb l'Inkscape i no em deixa triar el tipus de fitxer.--Darth (disc.) 23:57, 28 maig 2018 (CEST)
Si ho fas des de zero i només hi ha text i poca cosa més, fer-ho en Inkscape i exportar-ho en SVG és cosa de pocs minuts. No pots desar-ho en SVG? Jo fins i tot he obert png o jpeg i llavors l'he pogut desar en SVG malgrat que no hagi optimitzat res.--Manlleus (disc.) 16:32, 29 maig 2018 (CEST)

Ciències de la vida[modifica]


Ciències humanes i socials[modifica]

Mausoleu Qianling[modifica]

Mausoleu Qianling (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

És una traducció de l'anglès d'un article considerat de qualitat.--Hienafant (disc.) 13:53, 7 abr 2017 (CEST)

He corregit alguna errada però necessita una repassada lingüística, potser pots fer pings perquè t'hi ajudin? El tema és força interessant, ens manca molta cosa de la cultura xinesa--barcelona (disc.) 10:05, 15 abr 2017 (CEST)
@Hienafant: Li he donat un cop d'ull a la versió anglesa i trobo que has fet una traducció molt literal. Traduir literalment de l'anglès sovint dona lloc a frases molt forçades i que sonen estranyes en català. Quan traduïm de l'anglès al català, gairebé sempre hem d'alterar l'ordre de les paraules per donar-li un forma més entenedora. Li hauries de donar un repàs general a l'article pel que fa a la construcció de les frases. Malgrat tot, el contingut, com bé deia la @Barcelona:, és molt interessant i has fet una bona feina que només et queda rematar. Anim!!Sng (disc.) 19:33, 27 nov 2017 (CET)

Cultura i oci[modifica]

Dafnis i Cloe[modifica]

Dafnis i Cloe (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Els articles que he consultat són fiables, l'estructura em pareix lògica i la redacció no crec que presente tecnicismes massa difícils.--Hienafant (disc.) 13:58, 26 març 2017 (CEST)

he llegit l'article, molt interessant i ens mancava. Crec que es podria ampliar la part de llegat i influència i necessitaríem omplir com a mínim el vermell de novel·la sofística per entendre bé el gènere al qual pertany --barcelona (disc.) 13:59, 7 abr 2017 (CEST)
@Barcelona:, la novel·la sofística ja té article.--Hienafant (disc.) 17:20, 7 abr 2017 (CEST)

Com a mínim li falta una llegida en calma per repassar errors lingüístics.--Pere prlpz (disc.) 16:28, 25 ago 2017 (CEST)

Caldria fer un resum de l'argument a la introducció.--Arnaugir (discussió) 17:42, 26 ago 2017 (CEST)

@Hienafant: L'he analitzat amb profunditat i això el que tinc a dir (no t'espantis):

 • A la frase: Dos anys després Drias, un pastor d'ovelles, troba una de les seues ovelles criant una nena amb objectes de reconeixement a una cova amb estàtues dedicades a unes nimfes i decideix criar-la i nomenar-la Cloe.no s'entén la part amb objectes de reconeixement. Jo directament ho trauria i crec que la frase guanyaria sentit.
 • La redacció de l'apartat Llibre I , en especial la part dels pirates, s'hauria de millorar.
 • Al tercer paràgraf de l'apartat Llibre IV, hi ha la frase: Resulta, demostrant-se pels objectes de reconeixement que acompanyaven a Dafnis, que Dafnis és fill de l'amo. La frase no s'entén o jo no l'entenc. Què son "objectes de reconeixement"?
 • A l'apartat Personatges hi ha una serie de noms en alfabet grec, que estaria bé que tinguessin equivalència amb el nostre alfabet. Això és cosa personal.
 • A final de la primera frase de l'apartat Gènere, on diu: i al gènere novel·lístic de l'Antiga Grècia d'aventures i la prova., té pinta de que la frase està inacabada o sobra el final. No ho tinc clar.
Hi ha un gènere que és la història de proves. Entenc que és que els protagonistes passen proves.--Hienafant (disc.) 11:45, 29 nov 2017 (CET)

Possibles Errors (no tenen perquè ser-ho):

 • Cupido és versió romana d'Eros, el deu grec de l'amor. Entenc que tractant-se d'una obra grega, difícilment l'autor faria servir el nom romà.
 • R. Miquel y Planas crec que és Ramon Miquel i Planas. Si parlem del mateix, que entenc que si, a la seva biografia diu que va traduir la obra el 1905 i no pas el 1910. Al final de l'apartat torna a sortir, aquest cop parlant de 1905.
 • No sé si es la mateixa persona, però hi ha una biografia de Josep Farran i Mayoral, on diu que era traductor. No hi ha massa informació, però si diu que va morir el 1955. Si es la mateixa persona, no podria haver fet les traduccions el 1960 i el 1982. Això s'hauria de comprovar.

Crec que has de fer un repàs general a la redacció. Et recomano que facis la prova de llegir-lo com si el llegissis per primer cop i crec que veuràs on falla. Ja se que sembla molt, però no ho és. En general està força bé. Anims!! Sng (disc.) 21:11, 27 nov 2017 (CET)

@Sng:, La bibliografia es contradiu: concretament la Enciclopèdia Catalana i la investigació de García Iglesias es contradiuen.--Hienafant (disc.) 23:36, 28 nov 2017 (CET)

@Hienafant: Suposo que et refereixes a l'any de la traducció de Ramon Miquel i Planas. Entenc que té més pes el que digui l'Enciclopèdia Catalana, però caldria comprovar-ho o, com a mínim, explicar que hi ha dues versions contradictòries. En qualsevol cas, tant al teu article com al propi de la persona haurien de dir el mateix, i si és la mateixa persona, hauries d'editar l'enllaç del teu article (tant el nom com l'article a on ha d'anar). Si vols ja t'ajudo demà (que ja és tard). Escriu-me a la pàgina d'usuari i quedem d'acord en que cal dir. Sng (disc.) 00:19, 29 nov 2017 (CET)

@Hienafant: He vist que has fet diverses millores. Anim. Quan acabis si vols m'avises i li torno a donar un cop d'ull. Sng (disc.) 19:31, 29 nov 2017 (CET)

@Hienafant: Hi ha 5 enllaços a pàgines de desambiguació. Una manera de veure'ls fàcilment és activant el Detector de desambiguacions a Preferències > Ginys > Navegació > «Marca els enllaços cap a pàgines de desambiguació». També cal arreglar l'enllaç romanços, i romanç és pàgina de desambiguació.--Ssola (disc.) 20:46, 17 gen 2018 (CET)

@Ssola:, gràcies. No ho sabia.--Hienafant (disc.) 21:07, 18 gen 2018 (CET)

@Hienafant: Veig que has fet una pila de millores. Ja no et deu quedar massa, oi? Sng (disc.) 20:13, 11 feb 2018 (CET)

@Sng:, No crec que puga molt més ;(.--Hienafant (disc.) 20:44, 11 feb 2018 (CET)

Hentai[modifica]

Hentai (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He mirat en fonts acadèmiques i de premsa, en llocs web de notícies considerats fiables, he estructurat seguint un ordre lògic, he redactat sense quasi tecnicismes i l'extensió és considerable.--Hienafant (disc.) 14:07, 26 març 2017 (CEST)

Els títols dels mangues apareixen en anglès (One Thousand and One Arabian Nights, per exemple). Si són obres escrites originalment en anglès estaria bé explicar-ho al text, però si no s'hauria de fer servir el títol original i la seva traducció al català (amb la transliteració quan s'escaigui).--Pere prlpz (disc.) 15:41, 25 ago 2017 (CEST)
@Hienafant: Li manca una revisió general. He observat alguns errors de redacció, de puntuació i altres de conceptes redundants. Et poso un parell d'exemples perquè et facis una idea de per on vaig.
Exemple 1:
El 1969 apareix One Thousand and One Arabian Nights (d'Osamu Tezuka) i un any després apareix Kureopatora d'Osamu Tezuka, ambdós obres les primeres del anime hentai. Crec que no cal esmentar dos cops l'autor dins la mateixa frase perquè la empobreix (això m'ho deia el meu professor de llengua), i que es podria evitar ordenant les paraules d'una altra manera. Amb això milloraries la comprensió de la frase i la seva qualitat, sense perdre contingut ni significat. Pots provar d'utilitzar pronoms o d'altres recursos per evitar repeticions.
Exemple 2:
A la dècada del 1970 apareix i es desenvolupà el hentai. Hi manca l'apostrof.
La part positiva és que està força referenciat, ben estructurat i te imatges i enllaços. A més té força contingut i aquest resulta interessant.
Un consell. Si en una mateixa frase hi ha més d'una referència, queda millor, des del punt de vista estètic, posar-les totes juntes al final (sempre després del punt). Sng (disc.) 22:18, 28 nov 2017 (CET)

Crec que he fet el que m'heu dit, @Sng: i @Pere prlpz:--Hienafant (disc.) 20:15, 26 maig 2018 (CEST)

Dubto si en aquest cas és adient posar les imatges explícites tan amunt, o si no val més posar-les més avall per que només se les trobi qui ja hagi vist de què va el tema i sàpiga què es pot trobar a l'article.--Pere prlpz (disc.) 20:20, 26 maig 2018 (CEST)

M'agradaria aclarir que jo no les he posades.--Hienafant (disc.) 20:38, 26 maig 2018 (CEST)

He llegit l'article i està força bé, en especial el seu ús impecable de les referències. Una sèrie de consideracions:

 • Per mi el dèficit principal de l'article és la seva redacció, excessivament telegràfica. Hi ha massa paràgrafs d'una sola oració: s'haurien de fusionar en paràgrafs més llargs i amb l'ús de connectors on escaigui. També s'abusa de les enumeracions.
 • S'haurien de redistribuir algunes seccions. Història del gènere hauria de tenir mes subseccions, per exemple Orígens. Legislació respecte el hentai i Hentai fora del Japó es podrien fusionar, ja que a més els apartats són curts. Actrius de doblatge al hentai inclou només un paràgraf; o bé s'hauria d'extendre significativament, o bé traslladar-se a una altra secció.
 • La introducció podria ser un pèl més extensa, resumint una mica la història, els problemes legislatius, el consum, etc.
 • Estaria bé una mica més de contingut sobre els videojocs hentai. A altres Viquis n'hi ha més detalls segons veig.
 • A parer meu, manquen imatges. Només n'hi ha tres, dues de les quals en una mateixa subsecció. Jo vaig en sentit contrari a l'usuari anterior: crec que les imatges explícites haurien d'estar més amunt, ja que d'això tracta l'hentai. Vinyetes, portades, etc.; a Commons n'hi ha algunes que es podrien utilitzar.

Bona feina!—Cparres · Discussió 19:19, 12 juny 2018 (CEST)


Esports[modifica]

50 millors jugadors de la història de l'NBA[modifica]

50 millors jugadors de la història de l'NBA (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Llista traduïda de l'anglès, on és de qualitat. Aviam si algú m'ajuda a omplir vermells!!! Espero que us interessi. --Arnaugir (discussió) 22:06, 28 març 2018 (CEST)


Música[modifica]

Julietta[modifica]

Julietta (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 16:20, 15 feb 2017 (CET)

Hi ha prou referències, però moltes són en webs, només hi ha un llibre. Si fos possible utilitzar-ne algun altre em semblaria més ben acabat. Per si et serveix, en anglès fan servir la guia de Holden.--Medol (disc.) 12:12, 20 ago 2017 (CEST)

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band[modifica]

Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Pos en avaluació aquest article, traduït de la Viquipèdia anglesa on és AdQ i un dels millors articles que he llegit mai. Hi ha unes quantes tasques que sé que estan pendents i que procuraré anar fent en aquests dies següents, com crear alguns articles vermells (almenys les cançons de l'àlbum que falten i les de la introducció) i afegir imatges i sons amb drets d'autor. Estic obert a tot tipus de crítiques i suggerències. Ah!, i dedicat a tots els fans dels Beatles.--Cparres (vostès diran) 00:23, 3 març 2017 (CET)

Cparres (discussió contribucions registre) perfecte que hagis "atacat" un gran disc com aquest, i més durant l'any del 50 aniversari! L'aniré llegint detingudament, i ja llistaré propostes (i si puc, et donaré un cop de mà amb la creació dels articles relacionats). De moment deixo alguns punts vistos passant ràpidament per l'article:
 • a opinió meva, els articles en vermell de la introducció així com de la infotaula caldria completar-los
 • cal resoldre les ambiguacions que apareixen al llarg de l'article
 • en l'apartat de "rerefons", la cita del McCartney, no tinc clar que la traducció sigui la més encertada.

Pinta a un grandíssim article! --Solde (disc.) 13:12, 14 juny 2017 (CEST)


Petite messe solennelle[modifica]

Petite messe solennelle (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article sobre una nova òpera. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 21:52, 27 abr 2017 (CEST)

Caldria ampliar l'anàlisi musical i afegir noves referències, potser pot servir l'article en anglès, que és article bo i on hi ha bones referències.--Medol (disc.) 17:30, 6 set 2017 (CEST)

Peter Grimes[modifica]

Peter Grimes (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 19:10, 29 abr 2017 (CEST)

Em sembla un article molt complert. Estaria bé fer l'article d'Aldeburgh, un terme que apareix en diverses ocasions. Em sembla que ja es podria portar a votació--Medol (disc.) 17:35, 6 set 2017 (CEST)
Fet Fet!--Lohen11 (disc.) 15:15, 8 des 2017 (CET)

Gloriana[modifica]

Gloriana (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 19:12, 17 juny 2017 (CEST)

Sobre les referènccies d'Erb i Whittall, si els llibres no es fan servir en l'article s'haurien de llevar. Per altra banda estaria bé una referència als personatges. Per la resta em sembla un bon article que ja es podria posar en votació.--Medol (disc.) 13:04, 27 nov 2017 (CET)

Vanessa (Barber)[modifica]

Vanessa (Barber) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.

Estaria bé afegir alguna referència a l'argument. Per la resta, considero que ja es podria portar a votació.--Medol (disc.) 11:12, 12 gen 2018 (CET)

Król Roger[modifica]

Król Roger (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso en avaluació l'article. Mentre duri l'avaluació, l'aniré polint seguint les vostres aportacions, crítiques o consells.--Lohen11 (disc.) 19:31, 26 jul 2017 (CEST)

Només hi trobo a faltar referències a l'argument i fer servir algun llibre per referenciar l'article. Per la resta, em sembla un molt bon article que ja es podria portar a votació.--Medol (disc.) 10:42, 29 març 2018 (CEST)

Història[modifica]

Setge de Montsegur[modifica]

Setge de Montsegur (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Voldria posar en avaluació aquest article. He intentat seguir els criteris de qualitat sempre que he pogut. Hi he referenciat totes les dades que hi sortien (o quasi totes); sempre que ha estat possible les referències han estat triades d'enllaços a documents presents a la xarxa, i quan no ha estat possible ho he referenciat amb bibliografia. Crec que queda coix a nivell de fotografies que l'il·lustrin, cosa que m'agradaria solucionar en un parell de mesos, quan les vacances em permetin poder retirar-me un parell de dies a Montsegur (fotos del jaciment arqueològic o dels projectils de trabuquet que encara s'amunteguen en alguns racons de la muntanya, etc). Sobre l'ortografia, cada cop que el llegeixo hi trobo alguna cosa, per tant, en aquest sentit, vaig corregint-lo a poc a poc. Bé aquests són els meus criteris. Serà un exercici intel·lectual interessant saber la vostra opinió i provar, d'aquesta manera, d'arrodonir-lo una miqueta més. --Rocafera (disc.) 21:20, 30 maig 2018 (CEST)


Rei Artús[modifica]

Rei Artús (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Propòs aquest article per a ser distingit, traduït directament de la Viquipèdia anglesa, on és AdQ. Esper que vos agradi! --Cparres (vostès diran) 00:59, 1 juny 2018 (CEST)

Un tema molt interessant. A l'apartat modern trobo que caldria incloure influències fora de la literatura i el cinema, pots agafar alguna cosa de. I si tens informació sobre l'art, penso que només veient les fotos de l'article ja es veu que és un motiu de pes, com és lògic amb la importància de la matèria de Bretanya en el seu conjunt. T'animo a fer algun dels vermells per completar més el tema, per exemple el període històric potser caldria. Bona feina!--barcelona (disc.) 18:48, 16 juny 2018 (CEST)

Lletres[modifica]

No hi ha cap article.


Tecnologia[modifica]

MG 42[modifica]

MG 42 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article tracta de la metralladora de propòsit general alemanya utilitzada en la Segona Guerra Mundial. Gairebé tota la informació ha sigut traduïda de la pàgina anglesa. Eloi Montes (disc.) 21:25, 8 maig 2018 (CEST)

@Eloi Montes: Bones! Gran feinada. Dos coses a simple vista, corregeix errors tipogràfics i ortogràfics que n'hi ha un munt, i segon, formata les referències. A veure si podem polir l'article i presentar com a proposta AdQ amb cara i ulls.--Manlleus (disc.) 15:18, 17 maig 2018 (CEST)
@Manlleus: Crec haver corregit totes, o com a mínim una gran part dels errors tipogràfics i ortogràfics de l'article, si ho veus bé, la setmana que ve, el presentaré per a avaluar-lo com a article de qualitat. -- Usuari:Eloi MontesEloi Montes (disc.) 18:37, 20 maig 2018 (CEST)
@Eloi Montes: Crec que hi ha errors encara així com expressions molt semblants a eswiki. Els enllaços vermells en la secció "vegeu també" s'han de crear o bé retirar. Aniria bé que algú més en digui la seva.--Manlleus (disc.) 22:35, 28 maig 2018 (CEST)