Viquipèdia:Avaluació d'articles/2005

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquí trobareu les demandes d'avaluació d'articles arxivades durant l'any 2005 (cosa que no vol dir que es posessin a avaluació durant aquest any). L'any 2005 es van presentar a avaluació un total de 0 articles.

Condició política de català

He escrit aquest article per que era un tema que desconexia i sobre el que he investigat, recercant informació de diverses fonts. Crec que és un tema intéressant sobre el que he volcat els meus esforços i m'agradria que fos un article de qualitat, amb les aportacions de tothom. Paco 06:12, 20 des 2005 (UTC)

Per ser un tema tan desconegut esta prou be pero es molt curt,vas be aixins pero encara no el proposis amplial una mica mes--Dyvid 15:56, 5 abr 2007 (CEST)
És un tema molt interessant (i del que confeso que abans no m'havia plantejat), però trobo que és molt curt i que cal ampliar-lo molt més. --JoanCa (discussió) 13:35, 7 gen 2008 (CET)
S'hauria d'ampliar molt per a ser considerat de qualtiat, a més' has de posar refèrnecies.--KRLS , 20:49, 12 gen 2008 (CET)

Història del ferrocarril a Catalunya

Aquest article forma part d'una sèrie d'articles sobre el paper que han jugat a Catalunya els 300 anys d'intents de dominació espanyola:

En curs:

La idea es que tinguin una introducció i una sèrie de fets, referències i enllaços que l'avalin, i que pugui servir de base per que tothom pugui afegir i completar dades o ampliar amb nous camps en els que aquests anys han determinat la història del país. Demano l'avaluació per que l'article sigui més objectiu i de més qualitat.--Paco 02:41, 22 des 2005 (UTC)

Trobo imprescindible l'introducció d'un apartat ben ampli o fins i tot un article nou referit als problemes que ha estat ocasionant l'arribada del TAV a l'àrea metropolitana de Barcelona (retards de RENFE, esquerdes en cases, oposició veinal, etc). Jo ja vaig fixar una cronologia de les avaries que van precedir al destituiment de l'antic director de Renfe a Catalunya: Josep Manau i Fuster. També pots donar un cop d'ull a aquesta biografia: Jordi Prat i Soler.--Jove (discussió) 22:40, 19 març 2007 (CET)

Guerra de la Triple Aliança

Aquest és un article original fet per mí ja fa uns quants anys, lleugerament adaptat per encabir-lo als paràmetres de la Viquipèdia. M'agradaria que algú hi donés una ullada per tal de millorar-lo. Qualsevol suggerència, no cal dir-ho, serà ben rebuda.--Montag73 19:17, 26 nov 2005 (UTC)

No sé si en aquest cas quedaria bé o hi ha prou dades, però potser seria útil afegir la plantilla {{guerra}}. A guerra Equador-Perú, per exemple, tens un exemple de com pot quedar. --Oersted 16:25, 15 des 2005 (UTC)
M'he començat a llegir l'article, que trobo molt complet i amb una anàlisi detallada de les causes de la guerra. Tot i així crec que convindria diposar d'un mapa que situés millor al lector i es pogués veure com eren les fronteres abans i després de la guerra. Ja sé que potser no podem diposar d'un mapa així de domini públic... Una altra cosa: la foto dels presoners de guerra la passaria de dalt de tot a alguna secció més avall, però això ja és qüestió de gustos. --Oersted 09:51, 20 des 2005 (UTC)
Em sembla que nomes falta buscar un mapa perquè s’entengui millor la situació del passió bel•ligerants i ya estarà be encara que potser també estaria be una taula cronològica perquè es vegi millor el desarollament dels fets--Dyvid 18:42, 25 febr 2007 (CET)

Estany de Banyoles

Per a la millora i obtenció d'article de qualitat, proposo la seva revisió pública.

Morgat 13:46, 28 des 2005 (UTC)

Hi trobo a faltar moltes dades físiques, per exemple extensió, profunditat màxima, cabal de renovació, alçada sobre el nivell del mar, composició de l'aigua, etc... També hi estaria bé un apartat de biologia (vegetació, fauna). --David ( ) 19:16, 9 mar 2006 (UTC)


Jo hi afegiria també un apartat sobre folklore associat, el drac o monstre, la dona d'aigua que surt a Canigó de Verdaguer (fada de Banyoles), el suposat "túnel" que connecta amb Mallorca... --Hei hei 18:53, 4 abr 2006 (UTC)

No sé perquè la penya demana suggerències si després no les usa... --Hei hei 15:52, 25 mai 2006 (UTC)

Potser seria interessant que es parlés de l'interés turístic de l'estany: quants visitants rep, quants diners se'n trauen, l'incident fa uns anys amb el vaixell que es va enfonsar,... --Javi Sorribes 18:31, 2 jun 2006 (UTC)

Història de la telefonia a Catalunya

He escrit aquest article per que era un tema que conexia i sobre el que he investigat, recercant informació de diverses fonts. Crec que és un tema intéressant sobre el que he volcat els meus esforços i m'agradria que fos un article de qualitat, amb les aportacions de tothom. Paco 06:14, 20 des 2005 (UTC)

Trobo que l'article conté algunes dades que no tenen relacció amb el tema que es tracta:
  • La fundació de la secció de ciències de l'IEC (quina relacció?-per explicar)
  • L'arribada al poder de Primo de Rivera
  • La visita d'Einstein a Barcelona
I el més important, trobo que cal omplir el "forat" del franquisme, és segur que en 1975 hi havia diferències respecte el 1936!
--Brandir 21:26, 6 feb 2006 (UTC)
Segur que tens raó, però investigant ja veus que he trobat un munt de coses, i d'aquest forat, ben poques. Espero que algú el pugui completar.--Paco 21:32, 22 feb 2006 (UTC)

Història de l'Equador

Finalment crec que l'article sobre història de l'Equador ha quedat prou completat. Si algú considera que es podria canviar o millorar alguna cosa, només cal que ho digui ;-) D'altra banda, crec que és interessant conèixer una mica més la història d'un país que en els darrers anys ens ha començat a resultar molt més familiar a causa de la immigració. Oersted 14:41, 15 des 2005 (UTC)