Jordi Prat i Soler

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJordi Prat i Soler
Biografia
Naixement1945 Modifica el valor a Wikidata (78/79 anys)
Catalunya (Espanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióenginyer, catedràtic, funcionari Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat Politècnica de Catalunya Modifica el valor a Wikidata

Jordi Prat i Soler (Catalunya, 1945) és un enginyer, professor i funcionari català. Ha treballat en nombroses ocasions pel Govern català i espanyol, majoritàriament en matèria de transports. Fou el delegat estatal per a coordinar les obres de l'AVE amb el servei ferroviari de l'àrea metropolitana de Barcelona. Alhora, imparteix classes d'enginyeria a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).[1]

Biografia[modifica]

L'any 1971 es llicencià en Enginyeria de Camins, Canals i Ports a Madrid, especialitzant-se en Urbanisme. L'any 1973 va aconseguir la llicenciatura d'Urbanisme per la Universitat de París-VIII, i el 1974 el graduat del Curs Superior de Transport pel Conservatoire National des Arts et Métiers també a París.

Des de 1976 fins al moment, exerceix de professor a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Actualment (2006) imparteix classes com a professor associat de Planificació Territorial (Departament d'Infraestructura del Transport i Territori).[1]

De febrer de 1976 fins a octubre de 1979 va ocupar el càrrec d'enginyer tècnic de camins, encarregat d'infraestructures tècniques a l'Institut Provincial d'Urbanisme (IPUR) de la Diputació de Barcelona.

Des d'octubre de 1979 fins a juny de 1989 formà part del Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya com a cap del Servei d'Acció Comarcal (Direcció General de Política Territorial), responsable de l'aplicació de la Llei d'alta muntanya i de l'elaboració dels 10 Plans Comarcals de Muntanya.

Durant el període de juny de 1989 i novembre de 1992 va integrar el COOB'92 (Comitè Organitzador Olímpic Barcelona 92) com a responsable del projecte "Transport de la Família Olímpica" i director adjunt del Centre de Transports.

Treballà al Ministeri d'Obres Públiques, Transports i Medi Ambient (MOPTMA) com a director provincial a Barcelona, amb les funcions de director regional a Catalunya des de març de 1993 fins a agost de 1996.[1]

Des de febrer de 1997 treballa a l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Exercí el càrrec de director tècnic fins a novembre de 1998, i com a director de l'àrea de Planificació d'ençà.

El 17 de desembre de 2006 fou escollit com a delegat ministerial encarregat de la coordinació entre ADIF (empresa pública responsable de les obres de l'AVE) amb el servei actual de Renfe. A més, impulsà el pla d'actuacions urgents presentat pel Ministeri de Foment el 15 de novembre de 2006 per millorar el servei ferroviari a Barcelona. Anteriorment havia treballat com a coordinador de les obres l'AVE a Catalunya i com a director del Consorci Alta Velocitat Barcelona.[1]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 «Fomento nombra al ingeniero Jordi Prat coordinador de la red ferroviaria en Barcelona» (en castellà). LaVanguardia.com, 17-12-2006. [Consulta: 14 març 2013].

Enllaços externs[modifica]