Vés al contingut

Viquipèdia:Avaluació d'articles/2012

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquí trobareu les demandes d'avaluació d'articles arxivades durant l'any 2012 (cosa que no vol dir que es posessin a avaluació durant aquest any). L'any 2012 es van presentar a avaluació un total de 0 articles.

Hidrogen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article m'ha portat força feina de traducció però ha valgut la pena perquè penso que és un article molt important. L'he traduït de l'anglès amb alguns afegitons que trobo que faltaven (per exemple, els vehicles d'hidrogen). Si trobeu que falta quelcom més m'ho podeu dir i intentaré afegir-ho. S'accepten tot tipus de suggerències!--Arnaugir 12:28, 24 nov 2012 (CET)

  • em falta arreglar totes les referències (bàsicament traduir plantilles al català i catalanitzar els noms de les universitats). Fet Fet!!!
Ara no tinc gaire temps per fer una repassada (m'estic barallant amb les categories dels nazis) però aquí tens un parell de consells ràpids:
  • Crear l'article "fragilització per hidrogen" deixaria una introducció ben blava i maca. En procés En procés...
    També caldria crear els "articles principals". En procés En procés...
    A la infocaixa hi posa que el segon element és l'"helia", amb una A de sobres. Fet Fet!
    Potser voldries canviar les cometes altes per baixes, com es va decidir a la presa de decisions corresponent. Això sí, només al text, no dins les referències. Fet Fet!
    Fes-hi un cop d'ull a això. Recorda que hi pot haver falsos positius. Fet Fet!
    Aigua pesada => Aigua pesant (en català, "pesat/da" és una persona que no deixa d'empipar). Fet Fet!
    A la secció d'aplicacions hi trobo a faltar més informació sobre el paper de l'hidrogen líquid als coets, que és molt important. em pots ajudar? ja que sé que t'interessa aquest tema. Hauria d'anar a l'apartat "vehicles d'hidrogen".
    El motor principal del transbordador espacial crema hidrogen amb oxigen, produint així una flama gairebé invisible quan funcionen a màxima potència <= El motor és singular, així doncs caldria que fos "funciona". Fet Fet!
    Què et sembla canviar "abundància a la natura" per "abundància natural"? Fet Fet! sona molt millor, ja vaig dubtar
    Es necessiten grans quantitats de H2 per les indústries químiques i petrolieres => Els sectors químic i petrolier necessiten grans quantitats de H2. Fet Fet! millor redactat, he intentat evitar calcs de les construccions en anglès
    causa una sèrie de perills => presenta una sèrie de perills Fet Fet!
    forming gas => "gas protector", en català Fet Fet!
    Més fotos de motors principals del transbordador espacial, més, més, méééééééééés!!! (aquesta és broma, tot i que és cert que l'SSME és l'hòstia en patinet). – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:45, 24 nov 2012 (CET)
Ja que t'agraden tant els coets, ajuda'm amb la secció de Vehicles d'hidrogen ampliant el que comentes que falta :-) he fet tot excepte les cometes que ara ho faré i els vermells, que faré a poc a poquet. Merci pels comentaris.--Arnaugir 13:10, 24 nov 2012 (CET)
Ja ho he fet. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 13:47, 24 nov 2012 (CET)
Magnífic. Ja he arreglat les cometes. Ara queda crear vermells, resto a l'espera de més comentaris.--Arnaugir 14:59, 24 nov 2012 (CET)
Ronda 2
  • "Jugar un paper" és un barbarisme. La forma catalana correcta és "tenir un paper". El problema es repeteix diverses vegades a l'article.
  • o bé una càrrega positiva (catió H+ => falta tancar el parèntesi.
  • l'àtom d'hidrogen ha estat molt utilitzat teòricament => frase molt ambigua, recomano canviar-ne el redactat.
  • àtom neutral => àtom neutre
  • l'estudi de l'energia i l'enllaç de l'àtom => l'estudi de l'energètica i els enllaços de l'àtom
  • era una substància discreta => aquí, "discreta" és un anglicisme, hauria de ser "distinta"
  • en grec, «hidrogen» significa 'que forma aigua'. => no és estrictament cert. En grec antic hauria sigut quelcom com ara hydrogenos, hydrogenon, i en grec modern hydrogono. Seria més encertat dir "el nom «hidrogen» és una derivació del grec que significa 'formador d'aigua'.
  • fent servir el model de Bohr de l'àtom => fent servir el model atòmic de Bohr
  • d'una manera anàloga com la Terra => d'una manera anàloga a com la Terra
  • mecanicoquàntic que fa servir => mecanicoquàntic que faci servir – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:36, 25 nov 2012 (CET)
tot Fet Fet! gràcies pels apunts, he après un parell de coses.--Arnaugir 15:08, 25 nov 2012 (CET)
Molt bon article, diria que el millor treball de la Setmana de la Ciència. A més, que serveix d'eix vertebrador de molts articles. Te'n cito alguns que seria interessant crear: Línia d'hidrogen (en) o també sèrie espectral de l'hidrogen (en). Aquesta article també formaria part en gran mesura amb el Viquiprojecte:Elements químics. Intentaré corregir errors ortogràfics de manera aleatòria. Salutacions!--Manlleus (disc.) 15:14, 25 nov 2012 (CET)
Afegeixo que caldria repassar les dates de les referències. "9 juliol 2005", sense preposicions, no és una construcció pròpia del català. N'hi ha altres exemples. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:29, 7 des 2012 (CET)
Fins ara ho feia com tu dius fins que en Vriullop va posar en algun lloc que el correcte és fer-ho com està fet en aquest article. No recordo què em va citar, però acabo de buscar i he trobat això (pàg. 16): "El format de la data és: dia, nom del mes i any (escrit amb quatre xifres).". L'exemple no deixa lloc a dubtes. Ara bé, si demostres que el correcte és el contrari no tinc problema en canviar-ho.--Arnaugir 13:47, 7 des 2012 (CET)
Curiós. Cada dia s'aprenen coses noves! – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 10:44, 8 des 2012 (CET)

Retaule de Sant Vicenç de Sarrià (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un altre retaule de Jaume Huguet conservat al MNAC. Es va quedar inacabat a la mort de l'artista i va intervenir el mestre de Castelsardo en la seva finalització. S'accepten suggeriments i propostes de millora.--amador (disc.) 19:17, 16 nov 2012 (CET)

Caldria crear mestre de Castelsardo, com ho veus? He fet algunes correccions menors--Arnaugir 14:22, 22 nov 2012 (CET)
Fet Fet!.--amador (disc.) 15:14, 24 nov 2012 (CET)

Chrysiridia rhipheus (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Traduït de la viquipèdia castellana on és AdQ. Afegides algunes petites millores.--Hinox (disc.) 15:30, 2 ago 2012 (CEST)

M'he descuidat l'accent, és exúvia. Ja me n'encarrego de fer els 3 articles aquests en un principi.--Hinox (disc.) 19:58, 2 ago 2012 (CEST)
He fet exúvia. Per cert, per què l'article no s'anomena arna crepuscular de Madagascar? (igual que Apol·lo i no pas Parnassius apollo)--Arnaugir 20:24, 2 ago 2012 (CEST)
Abans vull saber si puc considerar correcta la traducció del nom comú del castellà...--Hinox (disc.) 20:26, 2 ago 2012 (CEST)
Em temo que no. De fet, tot l'article hauria de referir-s'hi com a "Chrysiridia rhipheus", ja que aquest nom no és vàlid en català. Per cert, repassa l'article, que t'has deixat paraules sense traduir, com "alas" i "las". Aquestes dues ja te les he canviat, però potser n'hi ha més.– Leptictidium nasutum 19:24, 7 ago 2012 (CEST)
  • Per demanar que no quedi hahaha! seria possible fer tots els enllaços en vermell de la infotaula, i a ser possible fins i tot de la introducció? --Solde (disc.) 16:23, 20 ago 2012 (CEST)

Història de l'estructura de l'exèrcit romà (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És el segon cop que presento l'article. He fet uns quants canvis, he vist que l'usuari Okerele també ha editat l'article a fons, gràcies. Espero que el redactat aquest cop sigui millor i almenys pugui tenir el distintiu de bo, per què és molt llarg i dubto que el torni a revisar.--Mbosch (会話) 00:22, 11 gen 2013 (CET)

Barthélemy d'Eyck (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Es tracta d'un pintor flamenc-francès de l'escola dels primitius flamencs del que teníem una biografia discreta feta per mi mateix fa un parell d'anys. Ara a la WP-FR l'han ampliat molt i l'han fet AdQ. Com que el nou contingut és prou valuós he aprofitat per traduir-lo i voldria presentar-lo per a AdQ com ja he fet amb la resta dels seus contemporanis. Com sempre, una revisió de llengua serà molt benvinguda. Gràcies,--amador (disc.) 07:05, 8 nov 2012 (CET)

El contingut està molt bé. Una coseta de llengua, així una mica per sobre:
de Il Teseida delle nozze d'Emilia de Boccaccio => d'Il Teseida delle nozze d'Emilia de Boccaccio

Leptictidium nasutum 20:07, 8 nov 2012 (CET)

Fet Fet! Pensava que davant d'un text en altra llengua no s'apostrofava. --amador (disc.) 21:07, 8 nov 2012 (CET)
De fet, sí. Per això diem "El fenomen d'El Niño", per exemple. – Leptictidium nasutum 21:26, 8 nov 2012 (CET)

un altre bon article del teu projecte :) només una cosa d'estructura: jo no li posaria "possibles influències" (ja que sembla que sigui cap a ell i això de possibles és poc seriós) sinó que diria "llegat" o similar, en la línia d'altres autors). I la "vinculació" no hauria de ser subsecció i no secció apart?--barcelona (disc.) 10:32, 9 nov 2012 (CET)

Fet Fet! --amador (disc.) 23:39, 22 nov 2012 (CET)

Pere Calders i Rossinyol (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aprofitant que aquest és l'any Sales, Calders i Tísner, he canviat per complet l'article que teníem per un de més ampliat i complet utilitzant diferents llibres basats en la seva vida i obra. Crec que tractant-se d'un dels autors catalans més importants del segle passat, mereix tenir un AdQ, per això us agrairia qualsevol comentari i suggerència per tal de millorar-lo i poder-lo presentar. De moment he demanat a la UAB, que gestiona el seu fons personal, a veure si ens cedeix alguna fotografia per il·lustrar l'article.--Okerele (disc.) 17:39, 14 nov 2012 (CET)

felicitats per la feina, efectivament un autor d'aquestes característiques s'ho mereix! Comentaris
  • quan detalles influències, estaria bé posar com: per exemple si dius que Wells és una influència, m'agradaria llegir un exemple o un conte
Fet Fet! He afegit exemples en algunes de les seves possibles influències.--Okerele (disc.) 16:50, 17 nov 2012 (CET)
  • dins de llegat també estaria bé posar els autors influïts per ell (de manera explícita o evident), com s'ha fet en altres casos
Fet Fet!--Okerele (disc.) 13:58, 18 nov 2012 (CET)
Totalment d'acord. És un tema que ja tenia pensat d'anar fent aquests dies i que aniré fent poc a poc.--Okerele (disc.) 16:50, 17 nov 2012 (CET)

Dins del marc del projecte WikiArS, he traduït aquest article bo de l'anglès (en:Miniopterus manavi). Aquest minúscul ratpenat ja té ganes de fer companyia a Miniopterus aelleni i Miniopterus griveaudi, pel que us demana la vostra amable col·laboració en l'avaluació. Gràcies.

PS: El bot traductor de plantilles de referències pot passar quan vulgui.– Leptictidium nasutum 16:05, 20 oct 2012 (CEST)

Cal desambiguar São Tomé: l'estat de São Tomé i Príncipe o l'Illa de São Tomé. La resta m'ha semblat bé.--amador (disc.) 18:01, 20 oct 2012 (CEST)
Fet Fet!Leptictidium nasutum 20:30, 20 oct 2012 (CEST)

Hans Memling (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) La biografia del que pot ser considerat com el darrer primitiu flamenc és un dels articles que resulta imprescindible e una selecció de pintors claus del periode. Va ser un artísta prolífic del que s'ha preservat bona part de la seva obra. Per aquest motiu a la seva biografia s'ha recollit els trets fonamentals de la seva vida, estil i tècniques amb alguns exemples de les obres més significatives, deixant en un artícle independent la llista de quadres de Hans Memling, degut a la seva extensió i interès. Us demano que em feu veure el que faltaria per a fer d'aquests dos articles una documentació de màxima qualitat sobre un artista tan important com poc conegut a les nostres latituds.--amador (disc.) 22:45, 10 set 2012 (CEST)

estic fent la revisió ortogràfica, i tinc un parell de dubtes:
  • quan va morir la seva dona i els seus fills van tenir un tutor? Per què, si ell encara era viu? A més, està redactat com si fos ell qui necessitava el tutor.
    • Fet Fet! He canviat la redacció per que quedi més clar. Desconec perquè els hi calia tutor tenint pare, però és literal el que diu la font (consultable online).
  • La frase: "De fet Memling mostra més clarament la relació entre exterior i interior del tríptic com ho feien Jan van Eyck o Rogier van der Weyden." vol dir que ho mostra més clar ell que els altres dos, o que ho mostra igual que els altres dos? Tinc la impressió que és el primer, i llavors hauria de ser "... del tríptic que no feien Jan van ..."

--Joutbis (disc.) 20:01, 14 set 2012 (CEST)

Llista de quadres de Hans Memling (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) De la sèrie dels primitius flamencs, he mirat de posar la seva obra dins l'article de la biografia perquè les pròpies explicacions de les obres sovint documenten l'estil de l'artista i, per tant, tot i que quedi una mica llarg, em sembla més complerta la biografia. En el cas de l'amic Hans Memling això resulta impossible degut a la quantitat d'obra conservada. Així doncs, aquest article té la vocació de ser un catàleg complert seguint l'índex d'algunes monografies, especialment la de Giorgio T. Faggin a la seva obra de 1970. Espero que m'ajudeu a que sigui la millor documentació de les pintures d'aquest magnífic artista. Gràcies,--amador (disc.) 14:12, 24 ago 2012 (CEST)

Això que hi ha al principi dels texts com ara (cat.16) és el nombre del catàleg? Caldria uniformitzar-ho en totes les cel·les. En alguns poses punt, d'altres coma, d'altres majúscula... d'altra banda he tret els punts de l'abreviatura cm, que no n'ha de portar. La resta molt bé!--Arnaugir 14:14, 28 ago 2012 (CEST)
Fet Fet!, espero no haver-me deixat cap.--amador (disc.) 22:34, 28 ago 2012 (CEST)
L'article, en la línia de l'Amador. He fet una revisió ortogràfica. Només hi ha un parell de coses que no entenc i no sé com corregir.
  • Una llum que brilla intensament suau.....Fet Fet!. Error traducció; masses adjectius. He deixat "una suau llum brilla sobre la Verge...."
  • els símbols que al·ludeixen a la Verge, com els lliris, ja Crist....Fet Fet!. Era "...com els lliris, i a Crist en...."

--Joutbis (disc.) 22:13, 2 set 2012 (CEST)

Merci per la revisió.--amador (disc.) 22:34, 2 set 2012 (CEST)

Carro de guerra (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És traducció d'article de qualitat a can castellà. Potser amb una repassada ortogràfica i alguns retocs el podria presentar-ho. Amb més ulls podrem polir l'article. Gràcies per avançat per l'atenció oferida i Salutacions.--Manlleus (disc.) 00:57, 18 oct 2012 (CEST)

jo recomanaria no traduir del castellà, especialment si es tracta de versions d'altres llengües, ja sabem que tenen un to diferent a l'exigit aquí. L'article inclou la història del carro de guerra però em faltaria una secció abans dient les parts, tipus... El vegeu també no el posaria, i reduiria la bibliografia no citada directament i els enllaços externs --barcelona (disc.) 11:58, 18 oct 2012 (CEST)
Jo sí que recomano traduir del castellà com d'altres llengües, és més, enriqueix la Viquipèdia. Fa un temps ja vaig traduir i ara és de qualitat l'article Tanc, versió mecanitzada d'aquest. Encara que la traducció sigui una còpia completa d'un article no treu que faltin seccions importants com el que comentes, errors ortogràfics i en aquest cas també traducció d'imatges relacionades, etc. Per això ho poso en avaluació, per marcar clarament els punts per "polir" i encara que no l'acabi presentant per distinguir, ja hauríem millorat l'article, fins i tot més que la versió castellana o anglesa. Resumeixo els punts per millorar:
  • Secció de parts i components. Resultat: Comentari: És veritat, tot l'article es basa en la història.
  • Secció de tipus, variants de carros. Resultat: Comentari: En la part d'història, ja és comenta una mica.
  • Secció de Carro en la cultura popular: Resultat: Comentari: Crec també imporant.
  • Traducció d'imatges com aquesta. Resultat: Comentari: No sé com es faria això, GIMP?
  • Repassada ortografica i calcs: Resultat: Comentari: Potser ho deixo pel final, si algú també s'anima!
  • Reducció bibliografia: Resultat: Comentari: Com també vaig fer en l'article Tanc, es va crear una plantilla d'amaga i mostra que com a mínim no aclaparava tan l'article sense eliminar res.
  • Eliminació Vegeu també: Resultat: Comentari: No veig perquè eliminar la secció, només es mostren tres articles, tots ells bastant importants, tot i que es citen en l'article, clar que es podria eliminar la secció però llavors, per a què serveixen els Vegeu també? És com una continuïtat de lectura, penso jo.

--- De mica en mica aniré fent els punts de millora i els marcaré. Potser hi ha més temes a millorar, si us plau, digues -la teva. Salutacions.--Manlleus (disc.) 13:46, 18 oct 2012 (CEST)

Ja sabeu el que opino de traduir de ca.wiki..ho vaig dir a la vikitrobada (té alguns articles millors que en.wiki)..i..penso que amb la repassada a fons d'en roger Liart ha quedat de xipendale!--Mcapdevila (disc.) 10:44, 24 oct 2012 (CEST)
L'article està molt bé, fins i tot d'ortografia. Com que hi ha punts importants a millorar i jo mateix ho havia proposat, em veig obligat a arxivar aquesta avaluació amb l'objectiu de reprendre'l més endavant quan tingui més temps. Gràcies per la vostra col·laboració.--Manlleus (disc.) 13:32, 16 nov 2012 (CET)

Propietat commutativa (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Traduït de l'anglès, crec que tot i no ser un article excel·lent cobreix bé tots els aspectes matemàtics d'aquesta propietat. Inclou una breu història.--Arnaugir 23:57, 28 set 2012 (CEST)

És un article breu, però interessant. L'he mirat per sobre i no acab de veure clares les seccions. L'etimologia i la història crec que podrien anar al principi. Després, hi ha seccions com Teoria de conjunts que són molt curtes per tenir secció pròpia. Podrien anar a la introducció? Una altra cosa que no veig clara és el fil argumental de l'article. Potser es podria explicar qualque cosa més a la introducció per tal d'entendre una mica la successió de subtítols. Jo, almanco, no acab de veure clar com s'integren en l'article seccions com Lògica proposicional, crec que perquè estan mancades d'una introducció.
La secció Exemples me sembla una mescla d'exemples, aplicacions i desenvolupament de la propietat en alguns camps concrets de la matemàtica. No li acab de veure la coherència. Potser separar-ho en diverses seccions (exemples, aplicacions, vida quotidiana i incorporar altres coses a altres apartats de l'article?
La secció de bibliografia em sembla molt alta en comparació amb la brevetat de l'article. Es podria posar l'explicació de cada font a continuació del títol per tal de no fer-la tan grossa?
També estaria bé posar-hi unes quantes referències més. Pau Cabot · Discussió 07:42, 18 oct 2012 (CEST)
  • Moure història al principi Fet Fet!
  • Teoria de conjunts No fet No fet! em sembla que ha de tenir una secció pròpia.
  • Millorar introducció explicant apartats Fet Fet! he afegit una mica més a la intro, creus que hi hauria d'haver més cosa?
  • Lògica proposicional Fet Fet! frase introductòria
  • Exemples Fet Fet! reescrit i tret seccions doblades--Arnaugir 20:39, 6 nov 2012 (CET)
  • Bibliografia Fet Fet! doble columne i lletra al 90%
  • Referències En procés En procés... miraré la bibliografia disponible en català.--Arnaugir 17:11, 21 oct 2012 (CEST)
M'agrada com ha quedat la secció de la bibliografia. No acab de veure clara la microsecció Usos comuns. Podria anar a la introducció, no? I sí, posaria qualque cosa més a la introducció que parlàs dels usos a la vida diària o a la mecànica quàntica. Pau Cabot · Discussió 19:18, 27 oct 2012 (CEST)
Fet Fet! he tret la secció d'usos comuns i he ampliat unes paraules la introducció (tampoc la vull fer gaire més llarga).--Arnaugir 20:34, 6 nov 2012 (CET)

Pel que fa a les referències he buscat en català i a internet hi ha poca cosa (una línia a la GEC, la resta són webs d'instituts i escoles) i en bibliografia l'he trobat citada als llibres de l'ESO i el BAT però massa de passada, no dóna per citar més que la definició.--Arnaugir 20:49, 6 nov 2012 (CET)

Retaule de Vallmoll (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una de les primeres obres de Jaume Huguet, pintor del gòtic català que va incorporar en aquesta obra la influència dels primitius flamencs. El retaule original estava a l'església de Vallmoll i actualment només es conserven tres taules disperses en diferents museus, un d'ells el MNAC de Barcelona. Espero els vostres suggeriments de millora. Merci, --amador (disc.) 09:59, 1 set 2012 (CEST)

me'l miro, però abans de res, la foto general no hauria de ser d'un tros només sinó de tot el retaule o la composició (si es pot) com has fet als altres--barcelona (disc.) 10:56, 1 set 2012 (CEST)
ok he fet algun retoc de redacció, et felicito per com és de completa l'explicació iconogràfica i simbòlica, incloent-hi les rajoles! comentaris
  • no cal repetir el tema del lliri en l'Anunciació, ja ha sortit a la primera taula
  • Fet Fet!
  • no entenc la frase (dins Anunciació) "el flamenquisme no va evolucionar..."
  • Fet Fet!. Millorada redacció; volia dir que "la influència directa dels flamencs sobre Huguet no va continuar, si bé va incorporar al seu estil alguns conceptes, com el realisme..."
  • la iconografia de la lamentació és menys extensa que la resta, per exemple es podria dir que el cel en tempesta fa al·lusió al passatge bíblic X etc.--barcelona (disc.) 11:23, 1 set 2012 (CEST)
ok!--barcelona (disc.) 11:18, 12 set 2012 (CEST)

Assassin's Creed: Revelations (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És una traducció de l'anglès, modificant alguns punts i afegint l'apartat de la banda sonora. Tinc un problema en l'apartat Edicions a la venta no se quina plantilla ficar per dir que no. Crearé mínim els articles de la taula principal i li faré una repassada a fons a l'escrit abans de presentar-lo a votació.--Mbosch (会話) 12:44, 3 ago 2012 (CEST)

T'he arreglat lo de la taula. Per cert, és "venda" i no "venta". li cal repassada eh!--Arnaugir 21:56, 14 ago 2012 (CEST)
Gràcies. Ja he fet la revisió. No obstant hi ha tres frases que per més que les miro no entenc el seu significat i he ficat una traducció un tant literal i sense sentit.
  • Ubisoft says that while the component is returning, they're putting greater focus towards the narrative, as it's the heart of the franchise.
    • Jo tampoc ho acabo d'entendre, deixa només que s'estan centrant en millorar la narrativa del joc.
  • unlike the elegant lead, who's grey-haired but unbowed by the end of the adventure, Assassin's Creed has been quietly compromised by age.
    • Tampoc ho acabo d'entendre. No posis aquesta cita i ja està.
  • the engine is a bit long in the tooth and some of the content isn't entirely worth exploring.--Mbosch (会話) 13:34, 23 ago 2012 (CEST)

Arnau, no m'estàs ajudant molt que diguem xD --Mbosch (会話) 20:45, 31 ago 2012 (CEST)

Ha ha ha, faig el que puc. Però tingues en compte que no cal fer una traducció exacta, ho pots adaptar, i si no hi ha la cita en aquest cas no crec que passi res.--Arnaugir 16:22, 4 set 2012 (CEST) revisant els meus comentaris anteriors sembla que me'n foti de tu. xD--Arnaugir 16:22, 4 set 2012 (CEST)
Totes tres tenen referència, i la segona i la tercera són crítiques de revistes famoses, sobretot la segon, que seria bo conservar.--Mbosch (会話) 16:38, 4 set 2012 (CEST)
Si encara us serveix, us deixo la traducció de les tres frases:
"Ubisoft va dir que, tot i que aquesta funcionalitat tornaria a estar disponible, aquesta vegada es concentrarien més en la narrativa, ja que és l'element clau de la sèrie."
"A diferència de l'elegant protagonista, que al final de l'aventura té els cabells grisos però encara camina amb l'esquena recta, Assassin's Creed ha sofert en silenci el pas del temps."
"El motor és una mica obsolet i hi ha contingut que no val gaire la pena explorar." – Leptictidium nasutum 17:04, 4 set 2012 (CEST)
Això ja té més sentit. Gràcies. Si no hi ha cap més problema en pocs dies el fico a votació.--Mbosch (会話) 17:16, 4 set 2012 (CEST)
Home... Sincerament crec que li faltaria una bona repassada lingüística. Per exemple, "ajuda a Ezio", a vegades posa "Altair" i a vegades "Altaïr", "Manuel Palaiólogos", "ha segrestat a Sofia", "va matar a Abbas"... I bastants coses més. Recorda que en català no posem la preposició "a" davant dels objectes directes, com a regla general.– Leptictidium nasutum 17:27, 4 set 2012 (CEST)
Tot l'article està traduït a mà de l'anglès menys l'apartat d'argument que he usat el traductor del google del castellà... tot el que has dit és de l'apartat argument... :P --Mbosch (会話) 13:06, 5 set 2012 (CEST)

Bona tarda. Us proposo l'avaluació d'aquest article, que essencialment és l'article de qualitat anglès en:Rosetta@home però amb algunes dades actualitzades. M'agradaria especialment que algú es mirés la part més informàtica, que no és la meva especialitat. M'encarregaré dels articles vermells necessaris durant la fase d'avaluació, no us preocupeu.

Aprofito per convidar-vos a unir-vos a Rosetta@home. El programa només aprofita recursos computacionals que de totes maneres no feu servir, i així contribuireu a trobar cures per malalties com ara l'Alzheimer o la malària.

Gràcies. – Leptictidium nasutum 15:28, 2 set 2012 (CEST)

S'hauria de traduir el format de les referències al català.--Mbosch (会話) 14:10, 3 set 2012 (CEST)

Per què? El resultat final és exactament el mateix i, que jo sàpiga, no és un criteri d'AdQ. Si algú ho vol fer amb un bot, per mi endavant, però fer-ho a mà és una feinada completament innecessària.– Leptictidium nasutum 09:21, 4 set 2012 (CEST)
No canviava una mica? Més d'un cop se m'ha votat negativament a un article meu per aquest motiu.--Mbosch (会話) 09:32, 4 set 2012 (CEST)
A poder ser jo també demanaria que es fes, tot i que per mi no és imprescindible. En tot cas pots demanar a en Joancreus que passi el seu bot i t'ho canviarà sol.--Arnaugir 16:21, 4 set 2012 (CEST)
Algú ho sap, si canvia el resultat final o no? Perquè sembla que el Miki i jo no n'estem segurs... – Leptictidium nasutum 16:27, 4 set 2012 (CEST)
En principi, si les plantilles estan ben fetes, no hauria de canviar. Hauria de ser suficient provar-ho amb les dues en una pàgina de prova i comparar el resultat.--Arnaugir 12:36, 17 set 2012 (CEST)
Encara que aparentment no canviï res i que els lectors no vegin el codi, els editors sí que el veim i crec que seria una bona pràctica usar les plantilles en la nostra llengua per tal de que tothom pugui entendre-les i modificar-les. No és estrictament necessari en articles normals però crec que seria important tenir-ho en compte en articles que han de ser exemplificants. Pau Cabot · Discussió 15:04, 17 set 2012 (CEST)
Ja he dit que no em fa res que passi un bot i ho faci. Si em passeu el codi del bot d'en Joancreus, fins i tot puc fer-ho amb l'EVA. Però fer-ho a mà és una gran pèrdua de temps que es podria aprofitar per fer edicions 1.000 vegades més útils per als usuaris de la Viquipèdia.– Leptictidium nasutum 21:15, 18 set 2012 (CEST)
La proposta no ha estat en cap moment obligar-ho a fer-ho a mà. La idea (almanco la meva) és que un article de qualitat usi les plantilles en català. Pau Cabot · Discussió 21:26, 18 set 2012 (CEST)
He fet una prova a Usuari:Joancreus/rosetta, comproveu que estigui tot bé. Jo diria que està tot ben traduït, si està bé ja ho faré al principal (fa molt que ho vaig programar, i no me'n fio). Pensant-hi, crec que caldrà fer el programa de nou perquè l'actual falla bastant i és molt lleig i difícil d'ampliar i editar. --Joancreus (discussió) 17:54, 30 set 2012 (CEST)

Em sembla que està tot bé. Quan vulguis, ho pots fer amb l'article de veritat.– Leptictidium nasutum 10:07, 2 oct 2012 (CEST)

Espai exterior (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Estic treballant-hi i cada vegada té més forma (quan vaig començar només hi havia una sola línia!!), he acabat de traduir de la wikipedia en anglès i afegeixo seccions que falten de la wikipedia en hogarès (d'on és de qualitat). Em podeu ajudar a polir-lo, o fent comentaris al respecte. També estic fent molts articles relacionats, i potser creo el Portal:Espai (amb sintonia amb el Portal:Astronomia). Gràcies.--Manlleus (disc.) 20:31, 8 maig 2012 (CEST)

He afegit més informació, més refes i imatges. Cal polir-lo més però crec que és molt complet. Ara em centro més en crear/traduir articles relacionats.--Manlleus (disc.) 18:21, 24 maig 2012 (CEST)
És molt complet, felicitats. Si et sembla bé, em pots deixar uns dies perquè li doni un cop d'ull general? és un article important.--Arnaugir 11:50, 9 juny 2012 (CEST)
I tant, endavant!--Manlleus (disc.) 12:32, 9 juny 2012 (CEST)
Afegeixo més seccions sobre els satèl·lits.--Manlleus (disc.) 20:41, 31 jul 2012 (CEST)

Crec que hauries de treure les mesures en milles (aquí no les fem servir).--Arnaugir 12:38, 17 set 2012 (CEST)

Fet Fet!--Manlleus (disc.) 00:31, 2 oct 2012 (CEST)

Molt complert, felicitats, he fet dues o tres petites edicions sense importància. Tantsols tres comentaris més:

  • Els Kelvin estan convertits a Cèlsius i també a Farenheit, usats als USA però no a la resta del mon, potser els Farenheit es poden eliminar. També dir-te que si parlem de temperatura de Background de l'univers aquesta és 2.725 K, pots fer referència a Radiació còsmica de fons, i les missions COBE, WMAP i Planck (satèl·lit) l'objectiu de les quals es mesurar aquesta temperatura i medir si hi ha cap anisotropia a l'univers.Fet Fet!
  • El mateix comentari que abans però aquest cop amb unitats de pes, està en quilograms i lliures, potser sobren les lliures. Fet Fet!
  • En l'apartat de navegació per satèl·lits, i diu alguna cosa així "alliberant la codificació de senyals", crec que fora millor dir alliberant l'encriptació dels senyals. I poster substituir les forces nord-americanes per "el departament de Defensa dels Estats Units".Fet Fet!

No tinc més comentaris, només felicitar-te molt bona feina!!!--Xbosch (disc.) 05:28, 10 oct 2012 (CEST)

Els aniré marcant a mesura que els vagi corregint. Moltes gràcies, Xbosch!--Manlleus (disc.) 13:42, 11 oct 2012 (CEST)
Finalment el presento a votació. Gràcies per la vostra col·laboració.--Manlleus (disc.) 01:13, 23 oct 2012 (CEST)

Animals (disc) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Un disc més dels britànics Pink Floyd. Mateix procediment que en pràcticament tots els anteriors: l'he traduït de les viquis es i en, on n'és article bo, i he anat completant alguns punts amb més informació i referències. Tinc pendent seguir creant diversos articles en vermell per a completar-lo, i fer-li encara algun repàs més, però el presento a avaluació per ja corregir les possibles mancances detectades. Espero els vostres comentaris! --Solde (disc.) 12:57, 30 jul 2012 (CEST)

Hola, les cançons no anaven entre cometes i no pas en cursiva?--Arnaugir 14:57, 2 ago 2012 (CEST)
Fet Fet! Tens tota la raó!!! --Solde (disc.) 16:15, 2 ago 2012 (CEST)
Gràcies. Pots cuidar-te de mirar-ho en els teus antics AdQ sobre discos? (si no ho has fet ja!) :-) Per cert, els noms de llocs (estadis, etc.) no van en cursiva, encara que estiguin en anglès. Corregeix-ho també!--Arnaugir 19:42, 2 ago 2012 (CEST)
Llocs: Fet Fet!, ja n'he extret les cursives, i he creat nous enllaços (que caldrà completar, ;-P) / Altres discos: Fet Fet! .--Solde (disc.) 10:36, 3 ago 2012 (CEST)

Escultura hel·lenística (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Traducció de la viqui portuguesa on és de qualitat, amb ampliacions i referències pròpies. Article que considero important per anar fent els genèrics indispensable per a una bona enciclopèdia. Agrairia les vostres opinions i repassada.--MarisaLR (disc.) 16:35, 24 feb 2012 (CET)

Molt bona feina! - Al Lemos (disc.) 21:43, 21 abr 2012 (CEST)

Com sempre, molt bona feina. Hi he fet un repàs lingüístic per sobre, però crec que se n'hauria de fer un altre una mica més a fons. Només una petita cosa del contingut: a Escultura hel·lenística#Característiques, es diu que se citaran cinc característiques i després només se'n detallen quatre. Són cinc o només quatre? Pau Cabot · Discussió 09:47, 12 jul 2012 (CEST)

Fet Fet! Gràcies, se m'havia passat.--MarisaLR (disc.) 16:33, 24 jul 2012 (CEST)

Escultura grega clàssica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article genèric, molt important dintre de l'escultura de tots els temps. La seva part més gran és una traducció de l'article de qualitat de la viqui portuguesa, però una repassada acurada, m'ha fet corregir diverses frases, una cita que no pertanyia a l'autor que posava en la portuguesa, i a més a més he aprofitat per canviar algunes referències més completes para segons quina part de la redacció. Agrairia, encara que sigui una mica llarg, que algú pogués dedicar-li algun temps a la repassada lingüística sobretot. Ja que totes les referències han estat comprovades. Gràcies a tots.--MarisaLR (disc.) 18:57, 25 gen 2012 (CET)

Perfecte! --MarisaLR (disc.) 22:14, 7 feb 2012 (CET)
M'hi poso. --Pedraferit (disc.) 12:39, 8 feb 2012 (CET)
Fetes gimcana gòtica i correccions. --Pedraferit (disc.) 00:45, 15 feb 2012 (CET)
  • Moltes gràcies, totes les teves correccions em semblen molt oportunes.
Una pregunta la correcció dels segles X aC. per segles X ane, també estic d'acord (ens hem de modernitzar), però, els que has deixat aC. és per alguna cosa especial? o els unifico tots.
Fet Fet! Els havia oblidat. Però els he canviat per unificar-los ja que n'hi havien "aC", "aC." i "a.C.", tal com et vaig comentar.
Una altra cosa que he vist que has corregit i que vull preguntar per no tornar fer-ho, és el canvi del guió llarg pel guió curt, on antigament es posava parèntesi. --MarisaLR (disc.) 17:36, 15 feb 2012 (CET)
No he canviat guió llarg per guió curt sinó guió llarg per guió "mitjà". N'hi han tres a disposició - – — (guionet, guió, guió llarg); jo els uso així (no crec anar errat però si un cas m'ho dieu) el guionet per separar els pronoms "fer-ho" o les dates "entre 1430-1629", el guió per una inclusió "...la seva psique –l'ànima– mitjançant...", el guió llarg jo l'uso molt poc però aquí mateix el tens:
"«...foc que vivifica l'estàtua
de Prometeu.»
—Giovanni Pietro Bellori. Discurs a l'Accademia di San Luca "
--Pedraferit (disc.) 21:15, 16 feb 2012 (CET)
Està ben usat el guió mitjà per fer incisos. El guió llarg també es pot utilitzar però ho és massa, de llarg (ara que... "para gustos los colores")--Arnaugir 13:46, 29 abr 2012 (CEST)

Art efímer (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït en part de l'existent en la wiki en castellà, encara que una mica transformat amb modificacions, ampliacions i referències pròpies. Moltes gràcies per la vostra lectura i aportacions. --MarisaLR (disc.) 19:28, 27 nov 2011 (CET)

M'encanta la foto de la Marina Abramović i el peu d'imatge. --Davidpar (disc.) 23:46, 27 nov 2011 (CET)
Gràcies David --MarisaLR (disc.) 09:59, 28 nov 2011 (CET)
Marisa, bon article. L'article en castellà, però, contempla seccions que al teu article no hi surten (maquillatge, jardineria...). Quina n'és la raó?--Arnaugir 15:40, 28 nov 2011 (CET)
Sobre art poden passar aquestes coses: al meu parer i naturalment per les fonts que tinc i he consultant, he posat el que crec que és "art efímer" avaluant primer si és dintre de les disciplines d'art i després si realment compleix amb la terminologia d'art efímer. Si hi ha cap punt especial que vulguis"discutir", pots comentar-ho. --MarisaLR (disc.) 17:58, 28 nov 2011 (CET) Per exemple jo he posat la secció Eat art, que crec més apropiada que la de gastronomia.--MarisaLR (disc.) 18:21, 28 nov 2011 (CET)
Si has seguit les fonts bibliogràfiques, ja està bé. T'ho comentava per si de cas t0havies deixat alguna cosa (confio que ho has repassat :-)) l'article necessita una repassada però sembla que està molt bé.--Arnaugir 20:11, 29 nov 2011 (CET)
Tot està referenciat i ben referenciat, també amb els llibres emprats a la wiki es. --MarisaLR (disc.) 22:22, 29 nov 2011 (CET)
Com autor de la versió castellana, vull felicitar a Marisa per la seva feina, i deixar només un comentari que no pretén ser de cap mena ni crític ni valoratiu: sobre el que diu Arnaugir i la resposta de Marisa, és cert que la definició d'art és molt subjectiva, i que és difícil establir la frontera entre el que és efímer i el que no; jo mateix tinc alguns dubtes sobre si alguna de les disciplines que vaig posar a l'article (moda, perruqueria, perfumeria, gastronomia, etc) són art o no, però com que Viquipèdia no és font primària m'he basat en la bibliografia, principalment l'assaig de Fernández Arenas (i altres) Arte efímero y espacio estético, on són compreses totes aquestes disciplines. Dit lo qual desitjo tota la sort a Marisa.--Canaan (disc.) 13:48, 30 nov 2011 (CET)
    • Com aquesta és una discussió per a l'avaluació de l'article, crec convenient contestar-te aquí.

Me n'alegro que en primer lloc i molt important per a aquest article és que em donis la raó tan bon punt la definició d'art als nostres dies és molt subjectiva i encara més pel que fa a art efímer ens referim. Poso aquí la url del llibre Art efímer de Fernández Arenas (i altres)[1] per si algú vol verificar alguna cosa. És d'aquest llibre on tu has tret les referències de les seccions precisament que jo he suprimit.

  • Jardineria: a més a més de les referències de Fernández Arenas també n'has posat una de Soariau aquest autor defineix el jardí com tenir un "objectiu d'oferir un espectacle a la vista". A l'Enciclopèdia de Diderot es defineix el jardí com un "lloc artesanalment plantat i conreat". Cert que moltes vegades han estat dissenyats per arquitectes, pintors o escultors, sempre pensant en què fossin el més perdurables possibles (un dels objectius de l'art efímer, és fer-ho amb idea de no perdurable) segons la seva atenció i conservació. Ja sabem que actualment, sobre tots a les grans ciutats ens canvien les places enjardinades per places dures de ciment en un obrir i tancar els ulls. Però no he trobat en cap autor que digui que és "art efímer" la jardineria. Hi ha jardins com els que tu mateix nomenes a l'article que es poden visitar any rere any i a part del canvi natural d'algunes plantes continuen estant igual.
  • Aigua: Exactament igual que l'anterior, les fonts, les escultures amb aigua, acostumen a estar creades per a la seva durada, potser en alguns performances s'inclogui però això és un altre cosa.
  • Foc: la pirotècnia. Aquí he de dir-te que vaig tenir els meus dubtes, però rellegint a Fernández Arenas, no he trobat cap més llibre d'art que tracti la pirotècnica, em quedo amb el que el mateix Fdez. Arenas diu: «un gran espectacle».
  • Aeròstat . En cap moment he vist que s'inclogués com a art efímer, ni per Fdez. Arenas. Has fet un bon resum, però crec que mai ha estat creat pensat com a art efímer.
  • Perruqueria. Moda. Perfumeria. Maquillatge. Tatuatge. Totes les ref. de Fernández Arenas parlant de l'estètica.... els vestits canvien naturalment des de les primeres pells amb els quals es van cobrir els primitius. Duren una temporada si les teves possibilitats econòmiques te'l permeten o deu anys, però una cadira de menjador o un carretó de la compra passa el mateix, vaig pensar en els vestuaris per a teatre, òpera, festivals etc. però de fet s'usen per a totes les funcions possibles i fins i tot després molts d'ells es guarden per ser exposats (actualment en Caixa Fòrum hi ha una exposició dels Ballets russos), a més a més de Museus especialitzats en vestimenta. La perruqueria el mateix, encara no ha entrat a Belles Arts ni a Oficis Artístics, a més a més que la seva efimeridad és també relativa i subjectiva. La perfumeria, realment l'anomenem art col·loquialment, però la química és necessària, conec un dels millors perfumistes espanyols i és químic, a més a més de tenir un nas excel·lent. Maquillatge tal com està plantejat exactament igual. En arts escèniques es podria considerar el maquillatge com un art. Però no per incloure'l on estem parlant aquí. El tatuatge, no sé on s'aprèn, però a cap escola d'art que jo sàpiga, a més a més un tatuatge és perdurable per a tota la vida. Per treure'l cal sotmetre's a una delicada operació i és per que el receptor així ho decideix no l'autor.
  • Pírcing. La referència és una pàgina web que encara que explica tota la història, consells, procediments etc. és una pàgina força publicitària. En cap lloc es parla com que pot ser un art efímer.
  • Gastronomia. Ja he contestat a dalt, que he preferit fer la secció Eat art, on es van utilitzar per part dels artistes el menjar com a mitjà d'expressió artística i perible. També la cerimònia del te a la ref. del web que has posat parla de la tradició i la seva cerimònia vinculada a la filosofia Zen, amb totes les seves característiques «estètiques».
  • Vídeo. Làser. Informàtica. Art nocturn el neó. Tots aquests elements de vegades formen part d'instal·lacions artístiques, la majoria reciclables i no efímers, i els exemples que tu poses doncs jo no els veig a l'art efímer.
    • Tot això torno a posar, pot ésser subjectiu, però he cercat en molts llibres, i no he trobat res que m'hagi semblat suficientment fiable per fer una secció on poder combinar art i art efímer. I llegint a Fernández Arenas, crec que allò que tracta en el seu llibre és de l'Art efímer, però també de l'estètica, per tant no tots els temes que tracta són «art efímer», deixant a part si tots aquests temes són «art» o simplement «estètics», com per exemple parla d'un «art de relació» a les llistes de casament «com a existència d'un disseny mental previ». Bé l'art conceptual té això. Recordo fa anys (jo ja en tinc molts) hi havia un catedràtic a BBAA que donava per fet que l'acció de despenjar el telèfon (aleshores no hi havia mòbils) ja era art.
    • Des d'aquí vull aclarir que Canaan és un gran editor d'articles sobre art, de fet sempre m'han semblat tots els seus articles molt bons, així que si una vegada no estem d'acord en alguna cosa, cal no fer córrer la sang, que ens estimem molt. Una abraçada i gràcies per les teves opinions.--MarisaLR (disc.) 19:33, 30 nov 2011 (CET)
Com vaig dir, no pretenia polemitzar, només aclarir que jo m'he basat en una determinada bibliografia, amb la qual es pot estar d'acord o no. És cert que el llibre de Fdez. Arenas parla d'efimeritat i de percepció estètica, i que sovint es barregen, però, on és la frontera? Com deia Dino Formaggio, art és tot allò que anomenem art. El que avui no ho és, potser ho serà demà. La pintura i la escultura no eren arts a l'edat mitja. Per altra banda, com dic a l'article, efímer és el que es fa amb la intenció de no perdurar o el que per la seva naturalesa canvia o desapareix amb el temps; un jardí pot semblar sempre igual, però està en contínua transformació; un tatuatge pot durar tota la vida, però, què és la vida humana? En fi, lo dit, si tu ho veus així no hi ha problema, la meva intervenció era només perquè s'al·ludia al meu article, per aclarir que jo no m'invento res. Si hi ha disparitat de criteris no passa res, i no crec que tots dos articles tinguin que ser exactament iguals. A partir d'aquí, que cadascú es formi la seva opinió, nosaltres només exponem la informació, no? Salutacions i lo dit, sort amb la candidatura.--Canaan (disc.) 19:43, 2 des 2011 (CET)
Gràcies pels teus desigs. I per no anar-nos molt lluny al mateix article hi ha una cita de Georges Maciunas que va manifestar el 1965 que pretenia: «demostrar que qualsevol cosa pot ser art i qualsevol pot fer-ho». ??? --MarisaLR (disc.) 21:11, 2 des 2011 (CET)
Aquests tipus d'articles tan genèrics són dels més difícils de tots. Crec que ha quedat molt bé. Li he donat una repassada d'estil però crec que calen més ulls. És un tema força complex i cal explicar-ho bé. Enhorabona per la feinada!--Kippelboy (disc.) 22:42, 2 gen 2012 (CET)
  • Gràcies Kippelboy, t'ho agraeixo molt! --MarisaLR (disc.) 19:58, 3 gen 2012 (CET)
  • Bon dia, trobo a faltar alguna referència a les falles, les catifes de flors, les il·luminacions especials, les decoracions de festes com les de Gràcia, etc. ni tan sols estan dins de l'"art de carrer"...  :( Això pel que fa a l'art plàstic efímer, perque també n'hi had'altres tipus.--Yanne lito (disc.) 17:06, 15 ago 2012 (CEST)
Totes aquestes disciplines artesanals que anomenes, jo no les he trobades en cap llibre com a art efímer, i com sabràs aquí cal posar tot el que es trobi referenciat. A la secció de l'art de carrer he posat el que he trobat més general internacionalment i referenciat. Evidentment les falles, la seva realització és perquè sigui efímera, les festes populars amb intervencions i decoracions efímeres podríem trobar a tot el món. Potser el millor seria per a aquestes actuacions, fer articles específics. De moment no he trobat, repeteixo, cap llibre d'art que les inclogui. Gràcies per la teva opinió. --MarisaLR (disc.) 18:59, 15 ago 2012 (CEST)
Per exemple a L'Art català contemporani d'Alexandre Cirici i d'altres. El que no es busca no es troba.--Yanne lito (disc.) 23:41, 15 ago 2012 (CEST)
Perfecte. Surto uns dies fora, de tota manera podré connectar-me. Si no trobo el llibre, si us plau, podries afegir tu el que creguis convenient i posar la referència? --MarisaLR (disc.) 11:42, 16 ago 2012 (CEST)

Comentari Comentari No tinc molt clar si us pot servir, però us deixo un enllaç per si en podeu fer ús (enllaç). Salut! --Solde (disc.) 14:26, 24 ago 2012 (CEST)

Falles i escultura en gel fets. --MarisaLR (disc.) 11:23, 28 ago 2012 (CEST)

Transport per ferrocarril de la Ciutat del Vaticà (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) L'he traduït d'en-wiki, on és article bo, i segurament aquí també podria ser-ho. Segueixo amb els meus temes tan curiosos ;-) s'accepten propostes de millora! Pensàveu que en un país tan petitó no hi cabrien vies de tren... doncs es veu que sí (i per exemple, Andorra no té ferrocarril)--Arnaugir 18:50, 31 ago 2012 (CEST)

Retaule de Sant Esteve Protomàrtir (Granollers) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquesta obra també coneguda com el retaule de Granollers és una de les obres clau del taller dels Vergós, uns deixebles de Jaume Huguet de qui varen heretar l'estil i de qui varen ser uns continuadors. Les peces supervivents es conserven al MNAC, la major part d'elles en exposició. Com en altres casos (Retaule gòtic del Monestir de Santes Creus) s'ha seguit la fórmula de representar el retaule com un conjunt aprofitant la documentació existent sobre la posible ubicació de cada taula. Us animo a corregir tot el que calgui, la gramàtica, i molt especialment si s'entén el conjunt que ja no existeix com a tal conjunt.--amador (disc.) 16:01, 20 ago 2012 (CEST)

He creat l'article de l'església amb informació lliure: Sant Esteve de Granollers. Començo revisió ortogràfica. --Kippelboy (disc.) 19:42, 20 ago 2012 (CEST)
Primer de tot felicitats per la feinada. L'article està molt bé. Com a dubte, més que de contingut és de disseny. Penseu que estaria bé incloure una galeria amb les obres de cada grup a l'apartat "autoria"? D'aquesta manera es podria entendre molt més gràficament la comparativa d'estils que menciona l'article. Sé que les imatges es repetirien, però potser millora la comprensió global de l'article. Com ho veieu?--Kippelboy (disc.) 20:33, 20 ago 2012 (CEST)
Gràcies per l'article de l'església. He posat unes miniatures al costat, a veure si era això el que imaginaves.--amador (disc.) 08:07, 21 ago 2012 (CEST)

Epa! jo també li pegaré una ullada. A primera vista, crec que caldria ampliar la introducció a dos paràgrafs.--Arnaugir 10:51, 21 ago 2012 (CEST)

No us baralleu que hi ha feina per tothom !. Recordeu que hi ha un altre retaule en avaluació.
Introducció ampliada Fet Fet!--amador (disc.) 15:30, 21 ago 2012 (CEST)

Segueixo revisant que l'havia deixat de banda... no m'enrecordo com vam quedar amb el tema de les majúscules de "sant". Caldria unificar-ho perquè en llocs posa Sant Esteve i d'altres sant Esteve. :-S--Arnaugir 20:32, 14 set 2012 (CEST)

La norma crec recordar que era una mica laxa. El que he aplicat és: qualificatiu/títol del nom del sant, en minúscula, com rei o comte; dins del nom d'una obra d'art, en majúscula. Passo a votació.--amador (disc.) 14:42, 29 set 2012 (CEST)

Retaule gòtic del Monestir de Santes Creus (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Tot va començar quan volia documentar tres taules d'aquest retaule que hi ha al MNAC. Vaig descobrir que la resta de taules estaven muntades a la catedral de Tarragona i que era relativament fàcil documentar el retaule com el va imaginar l'autor i descriure les taules com les podem veure ara. Aquesta tècnica ja s'havia fet en retaules desmembrats com el retaule de Sant Agustí i em sembla una fórmula prou útil per a explicar millor el relat que li dóna sentit a l'obra, a més de comentar els aspectes tècnics de cada peça (quan hi ha prou documentació, que no sempre és el cas). Us animo a corregir tot el que calgui i molt especialment si s'entén el conjunt que ja no existeix com a tal conjunt.--amador (disc.) 15:43, 20 ago 2012 (CEST)

he fet la revisió lingüística. L'article, molt bé, per cert.--Joutbis (disc.) 19:41, 21 ago 2012 (CEST)

Seria possible ampliar una mica la introducció?--Arnaugir 12:29, 17 set 2012 (CEST)

Fet Fet! A veure que tal ara. Tampoc em voldria repetir gaire, però si encara et sembla curt, m'hi poso. Gràcies.--amador (disc.) 06:28, 18 set 2012 (CEST)

Llista d'etimologies dels noms dels estats dels Estats Units (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït de l'anglès. Espero que us agradi i em feu els comentaris pertinents per millorar-lo.--Arnaugir 21:26, 9 jul 2012 (CEST)

un altre dels teus articles curiosos hehehe. Penso que no pot haver vermells a la introducció d'un adq.--barcelona (disc.) 12:25, 21 jul 2012 (CEST)
Evidentment, els faré abans de passar-lo a votació :-) m'agraden els articles curiosos com aquest--Arnaugir 12:07, 22 jul 2012 (CEST)

M'apunto que em cal corregir les cometes simples i dobles (indicacions de l'Enric)--Arnaugir 21:57, 14 ago 2012 (CEST)

Poca cosa puc afegir, em sembla... la llista és completa i referenciada. Només un dubte, que no he gosat tocar a l'article per no saber-ho segur: a la columna "llengua d'origen", hi apareix el siux... fa referència al Sioux o és una altra llengua que no en tenim l'article? i el Choctaw és el muskogi? Potser cal veure si hi ha alguna de les llengües que la tenim... (per cert, i tal com apuntava na Barcelona, un article ben curiós hehe) --Solde (disc.) 16:13, 20 ago 2012 (CEST)
El sioux ja està arreglat, però no ha d'apuntar a sioux sinó a sioux (llengua). No sé perquè, se me'n va anar l'olla posant "siux" :-) el choctaw ja està bé, mirant els iw jo diria que no és el mateix. Gràcies per les correccions!--Arnaugir 18:23, 20 ago 2012 (CEST)
De res! respecte al tema el sioux, en l'article sioux, l'infotaula marca el llenguatge com a Llengües siouan... seria aquest el correcte? --Solde (disc.) 19:17, 20 ago 2012 (CEST)
No, ja està arreglat.--Arnaugir 19:21, 20 ago 2012 (CEST)

Escacs (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article en avaluació perquè està agafant bona forma gràcies als seus col·laboradors. Un dels temes més importants a assolir seria un poliment/restructuració de les seccions i l'afegiment de referències.--Manlleus (disc.) 17:15, 8 juny 2012 (CEST)

L'article està molt bé però el veig mancat de referències. Hi ha paràgrafs sencers sense referenciar. Crec que encara hi manca feina (encara que el que hi ha ara està molt bé!! tan de bo molts articles fossin així!) si vol esdevenir un article distingit.--Arnaugir 23:53, 2 ago 2012 (CEST)

Rotavirus (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) I ara el virus. Crec que és el suficientment complet com per rebre el vot de bo. (avaluació antiga)--Mbosch (会話) 19:22, 30 ago 2012 (CEST)

L'article en anglès és molt més extens, això deu voler dir que falten coses.. no?--Arnaugir 18:52, 31 ago 2012 (CEST) ah coi ja m'estranyava, ara veig que l'has dividit. Quina n'és la raó??--Arnaugir 18:53, 31 ago 2012 (CEST)
M'ha sortit un segon usuari amb que s'ha de dividir el virus de la malaltia. He preferit treure'l ja abans no em fiquin la plantilla tenint el distintiu.--Mbosch (会話) 18:55, 31 ago 2012 (CEST)
L'article anglès fica la pota perquè en realitat són dos articles en un. Però l'article del patogen i l'article de la malaltia que causa haurien d'estar separats. Bé, m'agradaria saber si l'article es pot ampliar amb tres seccions: una sobre l'evolució, una sobre la taxonomia i una sobre la gastroenteritis vírica (només per donar una mica de context sobre la malaltia, evidentment no ha de ser excessivament llarga). – Leptictidium nasutum 10:43, 1 set 2012 (CEST)
Ficaré un breu apartat sobre la malaltia (d'igual forma un apartat del virus a l'article de la malaltia) els altres no crec que ho faci (sincerament per mandra) i el deixaria com un article bo.--Mbosch (会話) 13:51, 2 set 2012 (CEST)

Gastroenteritis rotavírica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

L'article rotavirus s'ha dividit, en virus i malaltia, aquest és l'article sobre la malaltia.--Mbosch (会話) 19:18, 30 ago 2012 (CEST)

  • La part que diu "és una malaltia de fàcil cura" em sembla molt calcada del castellà, jo diria quelcom com ara "és una malaltia fàcil de curar".
  • A les referències que no estiguin en català cal afegir-los el paràmetre "llengua" per indicar en quin idioma estan.
  • Cal traduir els mesos de les referències.
  • M'he mirat una mica l'article i hi ha bastants calcs més del castellà, suggereixo que t'ho llegeixis des del punt de vista d'un catalanòfon pur i dur. – Leptictidium nasutum 15:32, 2 set 2012 (CEST)

Tenint en compte que l'he traduït de l'anglès que tingui tantes frases calcades del castellà té mèrit, ja m'ho miraré. No entenc això dels mesos de les referències, he traduït el format de totes les referències.--Mbosch (会話) 14:14, 3 set 2012 (CEST)

Història de l'estructura de l'exèrcit romà (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És el segon cop que presento l'article. He fet uns quants canvis, he vist que l'usuari Okerele també ha editat l'article a fons, gràcies. Espero que el redactat aquest cop sigui millor i almenys pugui tenir el distintiu de bo, per què és molt llarg i dubto que el torni a revisar.--Mbosch (会話) 00:22, 11 gen 2013 (CET)

Basílica de Sant Apol·linar el Nou (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una basílica Patrimoni de la Humanitat entre els monuments d'arquitectura paleocristiana de Ravenna. Espero que us agradi i ajudeu a millorar-ho i si algú ho llegeix i vol corregir la part lingüística també l'hi agrairé. --MarisaLR (disc.) 16:38, 15 nov 2011 (CET)

On poses les cites a la bíblia no pots fer que surti en forma de superíndex? Queda millor crec. L'amador ho feia.--Arnaugir 17:07, 23 nov 2011 (CET)
Fet Fet!--amador (disc.) 23:57, 24 nov 2011 (CET)


Una consulta de la base de dades ha revelat que els tres articles més importants relacionats amb aquest article que manquen a la Viquipèdia en català són els següents:

Nabor i Fèlix de Milà-Sabí d'Hermòpolis-Agnello de Ravenna

Si us plau, considereu la possibilitat de crear aquests articles per complementar l'article en avaluació. Això contribuirà a fer més completa la Viquipèdia. Gràcies. – EVA (bot) missatges aquí. Es busca expert en bots que vulgui contribuir a millorar aquesta eina: si vols ajudar, parla amb en Leptictidium!


Li vaig fent una revisió que ja toca!--Arnaugir 22:18, 9 jul 2012 (CEST)

  • No entenc la següent frase: "L'espai eclesiàstic interior mostra una jerarquització simbòlica, com a regla general, en un temple es mostraven tres zones decorades superposades en l'altura dels seus murs."
    • ho he retocat jo mateix, mira si et sembla bé: "L'espai eclesiàstic interior mostra una jerarquització simbòlica: en el mur del temple s'hi mostraven tres zones decorades, una sobre l'altra.".--Arnaugir 22:23, 10 jul 2012 (CEST)
Correcte Arnau. --MarisaLR (disc.) 20:45, 11 jul 2012 (CEST)

Marisa, ja vaig acabar la revisió. Crec que el pots presentar!--Arnaugir 14:55, 2 ago 2012 (CEST)

Canvi fonètic «f → h» del castellà (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) El bot traductor que estic desenvolupant ha traduït aquest article del seu original en castellà, que és article bo. Jo ja ho deixo aquí, però presento l'article a avaluació per si algú altre es volgués ocupar dels últims passos per convertir-lo en ABo aquí també. – Leptictidium; what else? 18:06, 3 feb 2012 (CET)

l'article hauria d'avaluar-se des de lletres, trobo. Com sempre, bona feina. Alguns comentaris (no seré jo qui el porti a Abo)
  • la introducció ha de començar primer explicant què és i després ja si és distintiu o no
  • molt clara la posició inestable al sistema
  • suposo que és un error: [h] davant de les vocals velars /o, o/
  • després dels primers testimonis, hi ha els típics manuals amb consells de pronúncia on s'evidencia el canvi, caldria esmentar l'evolució de les proves (s'inicia el canvi però no s'explica tot el procés i la consolidació definitiva)
  • la font original castellana marca un to lleugerament assagístic (com els adjectius de valoració)--barcelona (disc.) 12:02, 9 feb 2012 (CET)


Estic tornant a redactar alguns fragments que són massa retòrics.--Arnaugir 18:31, 25 abr 2012 (CEST)

Meddle (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Un disc més dels britànics Pink Floyd. Mateix procediment: l'he traduït de les viquis es i en, on és article de qualitat, i he anat completant alguns punts amb més informació i referències. I vaig creant articles en vermell per a complementar la feina. Encara em queda acabar de fer-li un últim repàs, i alguns articles interessants, però el presento a avaluació per ja corregir les possibles mancances detectades. Espero els vostres comentaris! --Solde (disc.) 18:47, 14 maig 2012 (CEST)

Està molt bé, en la línia dels altres. Només tinc un "però": els noms de cançons, si no ho he entès malament, aquí els poses entre cometes tipogràfiques i, en canvi, en altres articles de discs les poses en cursiva. Caldria seguir un estil coherent.--Arnaugir 11:52, 9 juny 2012 (CEST)
Tens tota la raó... segon el que en Vriullop va comentar aquí, una obra va en cursiva i una part de l'obra entre «cometes». De la mateix forma que tenim un «capítol» d'un llibre, hi ha «cançons» d'un àlbum.. Arran d'això, en aquest article vaig optar per a posar les cançons entre « ». Què hi dius? si aquest és l'estil correcte, en aquest article ja ho deixaria així, i llavors ho aniria canviant mica en mica en la resta d'articles de la sèrie. --Solde (disc.) 15:43, 19 juny 2012 (CEST)
D'acord. Tal com dius, doncs, fora bo també canviar-ho als altres articles, més que res per coherència. --Arnaugir 13:11, 7 jul 2012 (CEST)

Sistema electoral dels Estats Units d'Amèrica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquest article és una traducció, amb ampliació i actualització de l'en-wiki. Aquest any, és any d'eleccions presidencials als Estats Units, i per tant la temàtica d'aquest article pot ser motiu de consulta per molts usuàris de la Viquipèdia. Tot i que a l'en-wiki no té cap reconeixament, crec que hi ha informació suficient per a que sigui considerat com a bo i l'avaluació pot ajudar-nos a tenir un article a punt per a aquest any electoral.--Pere Serafi (disc.) 22:34, 21 gen 2012 (CET)

Per evitar ambigüitat, canviaria el nom per Sistema electoral dels Estats Units d'Amèrica. "Eleccions dels Estats Units d'Amèrica" pot fer pensar que és quelcom com ara "l'elecció dels Estats Units d'Amèrica com a líder de la NAFTA" o quelcom així. – Leptictidium; what else? 16:54, 4 feb 2012 (CET)
Fet Fet! --Pere Serafi (disc.) 19:37, 4 feb 2012 (CET)
M'ho apunto com a pendent.... Gràcies per tot!!!--Pere Serafi (disc.) 21:24, 21 feb 2012 (CET)
Fet Fet! --Pere Serafi (disc.) 20:11, 24 feb 2012 (CET)
Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 13:49, 26 abr 2012 (CEST)

Ara que he acabat exàmens l'acabaré de revisar que ja tocaria enllestir-lo!!--Arnaugir 12:08, 9 juny 2012 (CEST)

He acabat la revisió. Crec que ha quedat força bé. Lúnic dubte que tinc és si l'última secció ("Processos electorals previs a unes eleccions") no hauria d'anar a un altre lloc.--Arnaugir 14:08, 7 jul 2012 (CEST) : Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 20:42, 15 jul 2012 (CEST)

Hanged, drawn and quartered (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article m'ha dut molta feina de traducció i més d'un maldecap a causa del vocabulari específic i, de vegades, arcaic (i m'ha permès aprendre unes quantes paraules noves, que ja va bé!). És un article molt complet i amb molts exemples documentats que us recomano que llegiu per aprendre sobre les atrocitats que es cometien a l'època. Agrairé qualsevol comentari que pugui ajudar a millorar-lo. Intentaré anar eliminant vermells i també corregir el problema amb els articles sobre la forca plantejats a la discussió (a la qual us convido a participar si encara no ho heu fet). Gràcies per endavant --Arnaugir 23:50, 1 abr 2012 (CEST)

esculls temes força curiosos :) anem als comentaris:

  • revisa la darrera frase de la intro, a banda de la repetició del durant costa de llegir
  • potser caldria fer l'article alta traïció, no?
  • la introducció general de l'habeas corpus i mesures similars afecta a la defensa que expliques, quan poden recórrer a un advocat etc?
  • la cita és molt clara i descriptiva però la trobo massa llarga, no s'hi pot enllaçar i resumir?
  • no trobo clara l'estructura: història posterior? al darrer cap exposat? per què no s'ajunta tota la part de defensa? ara hi ha un paràgraf que esmenta les treason acts i després hi surt el seu desplegament. Seria millor fer un apartat del judici i condemna, un altre de l'excecució en sí i després història o exemples
  • bona feina, és molt llegidor!--barcelona (disc.) 15:50, 5 abr 2012 (CEST)

Llista de nimfàlids de la Península Ibèrica i Balears (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Bé, hi he estat treballant una temporada i em sembla que ja està acabat. No sé exactament quins són els requisits per què una llista obtingui una distinció, així que aquesta avaluació és prou important per a mi i l'article. La informació per compondre la taula figura als enllaços externs i a la bibliografia (a més de complementar-la amb la de diverses Viquipèdies).--Hinox (disc.) 17:44, 27 gen 2012 (CET)

Recorda que els tàxons per sobre del nivell de gènere no van en cursiva. – Leptictidium; what else? 18:07, 3 feb 2012 (CET)
També caldria fer els enllaços en vermell de la introducció.– Leptictidium nasutum 12:59, 14 abr 2012 (CEST)

Cal desambiguar Minho --Arnaugir 22:09, 16 abr 2012 (CEST)

Traducció de l'article de qualitat bo anglès. Espero que aquí també pugui aconseguir aquesta distinció. – Leptictidium nasutum 12:05, 27 maig 2012 (CEST)

Hola!
  • Dono per suposat que no hi ha cap imatge lliure.
  • En anglès no és de qualitat, és article bo (només puntualitzo).
  • Pots desambiguar gondwanateri?
  • Pel que fa al contingut dono per suposat que, com de costum, tot és correcte, felicitats ;-)--Arnaugir 12:06, 9 juny 2012 (CEST)
Hola hola.

Mansana de la discòrdia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

La Mansana de la discòrdia o Illa de discòrdia és el nom d'un conjunt de cases modernistes fetes pels tres arquitectes més famosos d'aquest estil a Barcelona. Molta gent ho sap i les anomena així, sense que hi hagi gaire documentació que ho expliqui. És d'aquells apel·latius que se sobreentenen. L'article és de producció pròpia i penso que recull àmpliament el seu significat i el moment històric en que es produí. La documentació gràfica ha estat un complement fonamental. Espero que m'ajudeu a millorar-ho.--amador (disc.) 06:51, 2 maig 2012 (CEST)

Veuràs que he fet alguns retocs, espero que et convencin. Crec que està preparat per passar a votació, és un article molt complet sobre el tema que tracta.--Arnaugir 11:57, 9 juny 2012 (CEST)

Concurs anual d'edificis artístics (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article fet ja fa uns anys. Al seu moment no vaig considerar presentar-ho perquè era una llista, però com es demostra a les recent votacions sobre "Llistes de guardonats amb el Premi Nobel" hi ha llista que poden ser molt completes i útils. Si a més tenen molt contingut i han estat molt difícils de construir, com en aquest cas, probablement són tant dignes com un article més. Compto amb els vostres comentaris per millorar-lo encara més. Feu suggeriments. --amador (disc.) 06:12, 27 abr 2012 (CEST)

Ostres! està molt bé. Intenta fer-li una repassada ("2òn.Premi", falta puntuació, cal corregir majúscules, etc). Intenta fer un redactat amb paràgrafs més llargs a la introducció. En les adreces intenta utilitzar sempre el mateix format ("Pelai 82" o "Pelai, 82"). Falta la secció de referències. En resum: una repassadeta li aniria bé!
Quan tingui temps proposaré la creació de la distinció especial "llistes de qualitat". Ja veuré com...--Arnaugir 13:41, 29 abr 2012 (CEST)
Homogeneïtzats continguts i normalitzades referències. Aprofitaré per fer-li alguna ampliació amb una nova font que he trobat. --amador (disc.) 07:25, 30 abr 2012 (CEST)

caldria determinar si les cases van en majúscula o no (casa Calvet o Casa Calvet). El mateix et dic per l'article casa Batlló. Crec que van en minúscula perquè l'article específic és un nom i no un adjectiu, però només un expert ho pot confirmar...--Arnaugir 22:45, 2 maig 2012 (CEST)

Jo també dubto, si bé darrerament he tendit a posar-ho en minúscula, però amb poca base científica. Li demano a l'Enric que es pronuncii.--amador (disc.) 23:45, 2 maig 2012 (CEST)
Bon dia! Avui us deixaré amb un pam de nas, perquè donaré dues opinions contraposades. Segons el manual d'ortotipografia d'en Solà, literalment, «Al darrere dels palaus (¡mai no n'hi havia hagut tants com ara!), fins i tot les humils cases s'atreveixen a reclamar la majúscula en les denominacions referides a edificis arquitectònicament notables (casa Milà, casa Vicenç, casa Lleó Morera, casa Pérez-Samanillo), però aquí la majúscula pot semblar a molts abusiva». És a dir, casa i palau en minúscula (com església, capella, basílica), etc. Ara bé, quan es tracta d'una empresa, institució, museu, biblioteca, hospital, etc., llavors sí que ha de dur majúscula: el Cafè Vienès, l'Hospital de Sant Pau, el Museu Picasso, la Biblioteca de Catalunya, l'Escola Serra i Abella, l'Hotel Suís, el Teatre Lliure... Jo ho veig una mica igual, la veritat, i en realitat es tracta de la denominació d'un edifici: la casa XXX és coneguda així com a nom de l'immoble, i segurament perquè el tal XXX en va ser el primer propietari o el constructor, però possiblement ara aquest nom no hi tingui res a veure amb els estadants actuals, això si no és ja directament de titularitat pública o d'una empresa o institució, com la casa (o Casa) Milà. A més a més, jo veuria claríssim posar minúscula en casos com «la casa d'en Batlló», «el palau del comte Tal», etc., però quan l'antropònim va enganxat al nom comú en aposició i sense la preposició, jo ho veig ja com un nom propi sencer, tot en conjunt. A més a més, si diem «casa Milà», per lògica, també direm «can Costa», no? I quan es tracta d'una masia aïllada? No és un topònim llavors? Doncs sens dubte ha d'anar amb majúscula. Però si la masia ha acabat engolida dins la trama urbana, o no és un mas sinó la denominació tradicional d'una casa, llavors ja no va amb majúscula? No ho sé, la veritat, per mi és un tema relliscós. --Enric (discussió) 09:57, 3 maig 2012 (CEST)
Interpretant les sàvies paraules, tot i que no tant taxatives com m'hauria agradat, del gurú lingüístic de capçalera, proposo posar majúscula a les cases que tenen una marca, institució o activitat basada en el seu nom, com ara Casa Batlló o Casa Milà o Casa Fuster, però no la casa Berengueras, casa Lleó Morera o la casa Pia Batlló que, en la mesura que són edificis d'habitatges, no són reconeguts unitariament per la seva funció sinò pel seu valor arquitectònic. Opinions?. --amador (disc.) 09:33, 4 maig 2012 (CEST)
Si tenim ben clar quin edifici és de cadascun dels dos tipus, endavant. El que no sé és si ho tindrà tan clar el lector i no ho veurà una mica poti-poti, per tant, per curar-me en salut (i tot i que no és gaire científic ni, potser, lògic), jo ho escriuria sempre igual, amb majúscula o amb minúscula, a gust del consumidor. --Enric (discussió) 09:50, 4 maig 2012 (CEST)
Bé, si més no hem aconseguit una pronunciació no ambigua. Ho revisaré a veure si són homogènies les nominacions. Gràcies, --amador (disc.) 20:21, 4 maig 2012 (CEST)
Abreviacions

Per cert, he vist que abans en parlàveu. L'abreviació de primer és 1r (no 1er), i primera és 1a; segon és 2n, i segona 2a; tercer és 3r, i tercera 3a; quart és 4t, i quarta 4a; cinquè és 5è, i cinquena 5a; i així anar fent. És a dir, sempre es forma amb la xifra i l'última lletra del mot (i habitualment sense punt final). I mai s'escriu 1ª amb la a volada, si no es «volen» també la resta de formes, però com que habitualment no hi ha la tecla per volar la è, la t o la r llavors la norma és no volar-ho mai (és a dir, res de «1r 1ª»). --Enric (discussió) 10:04, 3 maig 2012 (CEST)

Fet Fet!--amador (disc.) 09:21, 4 maig 2012 (CEST)


Dues coses relacionades:

Activisme pedòfil (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Després de treballar durant un any en la redacció i revisió constant de l'article Activisme pedòfil crec que el resultat és prou bo per proposar-lo com a article de qualitat. He intentat que la informació que conté sigui d'alta qualitat, sense deixar res d'essencial ni important per dir. L'article conté una extensa bibliografia, ordenada en seccions, amb recursos virtuals i audiovisuals inclosos. Hi ha 175 referències i 21 notes. S'hi explica en detall la història d'aquest tipus d'activisme des dels seus orígens i precedents fins a l'actualitat. S'hi expliquen amb la màxima claredat i neutralitat els objectius i reivindicacions de l'activisme pedòfil. Gairebé no hi ha enllaços vermells, ja que he anat creant diversos articles relacionats per a les categories "Pedofília" i "Activisme pedòfil". I encara cal perfeccionar una mica algunes parts, principalment a l'apartat "Progrés transitori", on hi ha un petit buit d'informació al final, quan es parla de l'activisme americà. En definitiva, he intentat que sigui el millor article sobre el tema de totes les wikis, el més complet, fiable i neutral.--PeioR (disc.) 20:15, 12 abr 2012 (CEST)

  • Hola. Primer de tot, si vols un article neutral has de presentar les dues cares del tema, falta un apartat de crítiques a l'activisme pedòfil, tots els "retrocessos" que cites (ja et vaig dir que opinoo que el terme és no neutral) els fa aparèixer com a víctimes. Per exemple a evolució se citen les crítiques, que tenen un article apart i en altres temes polèmics com l'avortament apareixen els riscos o a pena de mort les dues postures. Sense una secció decent de crítiques (tot i que caldria l'article principal activisme anti) no es pot considerar mai un adq
Fet Fet! L'activisme pedòfil es caracteritza en part per ser una crítica directa a les postures mèdiques i polítiques oficials, però no trobo cap crítica ben fonamentada contra l'activisme pedòfil, sinó més aviat una oposició mecànica sense arguments sòlids i sovint irada i fal·laç. Per exemple, mai no s'ha demostrat científicament que els menors no puguin desitjar i consentir els contactes sexuals amb adults, sinó que se segueix un dogma, sortit no se sap ben bé d'on i repetit constantment, que afirma que qualsevol relació entre adults i menors és necessàriament abusiva i que els menors per sota de l'edat de consentiment són incapaços de consentir, sense aportar-hi cap prova científica, i quan algun científic o persona vol demostrar el contrari se'l censura, ataca i desqualifica tirant mà d'aquest dogma (per exemple, Bruce Rind; o Alfred Kinsey, els estudis del qual s'utilitzen àmpliament per argumentar a favor de l'homosexualitat o la bisexualitat, però es desqualifiquen quan es tracta de la pedofília). Tampoc no es té en compte l'opinió dels nens o dels adolescents, o dels adults que van tenir relacions amb adults durant la infantesa i afirmen que van ser consentides, positives i sense conseqüències negatives; tots dos grups, que són els que més podrien aclarir la realitat, no tenen veu ni vot, i no s'atreveixen a parlar, i no diguem ja els pedòfils. Per tant, quines crítiques calen? He creat un apartat de crítiques, que miraré d'ampliar, on es parla de la posició de la classe mèdica i dels governs; des del principi he volgut introduir crítiques, però com dic, no en trobo gaires de ben argumentades i no dogmàtiques. Quant al terme "Progrés", no crec que sigui menys neutral que "Avenç", i crec que queda millor. Però es pot debatre.--PeioR (disc.) 20:47, 16 abr 2012 (CEST)
Què tal la secció de crítiques? P.S.: He canviat el nom pel de "Reaccions", que sembla ser més adequat. (disc.) 20:40, 4 maig 2012 (CEST)
Fet Fet! He substituït "Progrés transitori" pel més neutral "Avenç transitori" (també al cos de la secció), i "Retrocés" per "Declivi" (al final del primer paràgraf de la secció, on deia "comença a retrocedir", he posat "comença a recular".
  • Trobo que hi ha frases que necessiten referència immediata
  1. l'activisme pedòfil és un moviment mèdic
Fet Fet! Ara diu: "L'activisme pedòfil és un moviment social i polític". Alguns dels seus fundadors i defensors pertanyen al món mèdic i han realitzat obres i estudis des d'un punt de vista mèdic sobre la pedofília i les relacions intergeneracionals, per això tal afirmació (que vaig copiar de la versió en castellà), a banda que, en el seu origen, aquests temes es tractaven com una qüestió essencialment mèdica. No obstant això, penso que avui dia el moviment no és essencialment mèdic, i per tant és probable que sigui millor no definir-ho així en la introducció. Aquest punt, com altres, es podrien debatre. De moment ho deixo així.--PeioR (disc.) 00:38, 17 abr 2012 (CEST)
  1. Els activistes pedòfils defensen la pedofília com una orientació sexual, comparable a l'heterosexualitat o l'homosexualitat. A veure si hi ha pedofília heterosexual i homosexual, per què proposen una tercera lliga a l'edat si segons ells no té res a veure i es pot desitjar un intercanvi intergeneracional? hoi dius a diversos llocs però no s'entén.
Potser cal explicar-ho millor, però la defensa de la pedofília com una orientació sexual concreta (segons un concepte extensiu del terme, més enllà de la inclinació cap a un sexe o altre) és una de les reivindicacions més clares i bàsiques de l'activisme pedòfil: No se senten del tot identificats amb un concepte d'homosexualitat (gais) o heterosexualitat que exclogui l'atracció pels/per les menors (que ells veuen, més o menys, com un tercer sexe), i senten que tenen una orientació sexual distinta, amb unes necessitats i constructes culturals propis dins l'heterosexualitat o l'homosexualitat. Que s'hagin creat termes com "boylover" i "girllover", anàlegs a termes com "gai", pot ajudar a entendre-ho. Com que encara repasso l'article, tindré en compte aquest punt.--PeioR (disc.) 17:50, 16 abr 2012 (CEST)
  1. dius que defensen els drets humans, però la cita que fas (16) porta a la declaració on no diu enlloc alguna cosa així. L'altra cita prèvia apunta al manifest boylove on s'intenta argumentar perquè és un dret, caldria diferenciar ambdues coses
Fet Fet! He eliminat la defensa dels drets humans com a reivindicació, ja que em sembla quelcom molt difús i no del tot exacte.--PeioR (disc.) 12:37, 4 maig 2012 (CEST)
  1. amb el desig de combatre la injustícia de l'estigma social, frase que directament eliminaria (com a mínim la injustícia): no neutral
Fet Fet! He eliminat "injustícia". --PeioR (disc.) 16:59, 16 abr 2012 (CEST)
  1. paràgraf "Malgrat que, des de l'inici, l'activisme pedòfil havia defensat la pedofília des de postulats intrínsecament oposats a l'abús sexual,[29] tot distingint taxativament entre abús sexual infantil i relacions consentides,[28][8] la societat acaba centrant la seva atenció, exclusivament, en els casos d'abús sexual infantil i les seves conseqüències, sense fer distinció entre aquests i pedofília, i bandeja de l'opinió pública el debat de l'activisme" no neutral, re-redactar
Fet Fet! He eliminat el paràgraf, però caldria explicar bé per què i com de repent, en aquesta època, la pedofília passa a ser vista com a sinònim d'abús sexual i demonitzada per l'opinió pública. Ho deixo com a tasca pendent.--PeioR (disc.) 01:21, 18 abr 2012 (CEST)
  1. "Durant el mateix període, la moral pública respecte a les qüestions sexuals es va veure afectada negativament per la irrupció de la sida" frase no neutral, on hi ha la ref? per què és negatiu, ho dius tu?
Fet Fet! La frase està directament copiada de l'article en castellà ("Historia del movimiento activista pedófilo"), on només hi ha una referència, que no funciona, al web de MARTIJN. La vaig afegir (dubtant si la posava o no) per completar la informació. Jo crec que la sida va afectar tot l'activisme de les minories sexuals pel simple fet que l'estigma social augmentava. Però a mi tampoc no m'acaba de convéncer aquesta frase, no sé si és una dada rellevant o fins a quin punt es pot fer aquesta afirmació. L'esborro per suposadament innecessària, però si algú pensa el contrari, que ho digui.--PeioR (disc.) 17:15, 16 abr 2012 (CEST)
He tornat a incloure aquesta frase, perquè la irrupció de la sida és un episodi molt important en la història dels moviments d'alliberament sexual, que es va convertir en un llast i va fer que els avenços aconseguits als anys seixanta i setanta s'aturessin o es destruïssin. He afegit una referència al llibre d'Angelo Leopardi Der pädosexuelle Komplex, on es parla del tema, amb una especial incidència en el moviment activista pedòfil.
  • Altres temes
  1. el darrer paràgraf de les reivindicacions el trauria o mouria: no s'addiu amb cap de les reclamacions anteriors que sí estan centrades en el sexe (edat de consentiment, legislació, pornografia...)
Fet Fet! L'he mogut al final de "Distinció entre abús sexual i pedofília", però no sé si aquí queda prou bé. Explico tota la "història" d'aquest paràgraf perquè quedi clar tot el pas i el significat: Està copiat de l'article en castellà, on apareix, al seu torn, extret de l'estudi de Mary de Young sobre les estratègies de "neutralització" dels activistes pedòfils del 1989, en el qual es basa l'apartat "Opiniones y las (sic) estrategias de activistas pro pedofilia", on hi ha el paràgraf. Potser no és una reivindicació en si, però sí que és un argument molt utilitzat pels pedòfils i els activistes pedòfils per deixar clar que no tenen un interès exclusivament sexual en els nens, sinó que això només és una part del que senten, i no sempre la més important. A mi des del principi em va semblar que, potser, desencaixava en l'apartat de reivindicacions. Ara no sé si desencaixa on l'he posada.--PeioR (disc.) 21:15, 16 abr 2012 (CEST)
  1. segon paràgraf de la història, sembla com si Freud hagués defensat la pedofília, cal canviar la redacció
Fet Fet! He canviat la redacció. Què tal ara?--PeioR (disc.) 08:08, 23 abr 2012 (CEST)
  1. el següent també és rendenciós: una cosa que es que es defensi la sexualitat infantil i que es digui que es reprimeix, una altra és com usen els activistes aquests estudis per defensar la seva postura
Crec que el que fa aquest paràgraf és explicar exactament com han interpretat alguns científics (en concret Reich) el tema de la repressió de la sexualitat infantil. No acabo de veure la tendenciositat. Si ho expliques millor, potser podem millorar la redacció (he canviat algunes coses, com "denuncia" per "parla de " i "compleix" per "compliria").--PeioR (disc.) 08:08, 23 abr 2012 (CEST)
  1. hi ha paràgrafs repetits gairebé idèntics, com el tema de les presons i Bernard, el 70% d'acceptació... No per dir-ho dos cops té més força, repassa tot el text
Fet Fet! Apareix en dos llocs, perquè en els dos llocs s'escau aquesta informació, tot i que és clar que no hauria d'haver-hi paràgrafs repetits. He esborrat el paràgraf de "Precedents i bases científics", i tot i que poso el "Fet!", encara queda pendent parlar sobre Frits Bernard en aquest apartat, per la rellevància del personatge, però sense repetir el paràgraf.--PeioR (disc.) 17:22, 16 abr 2012 (CEST)
  1. bibliografia: no pots posar una llarga llista sense referències internes, fa efecte legitimador però no és correcte dins les normes viquipèdiques. Això són les teves fonts (suposo), no les de l'article, i si ho són, cita-les
La bibliografia la vaig copiar de la versió en francès, i només vaig afegir-hi un parell de títols: Alicia en el lado oscuro, treball que és citat sovint al llarg de l'article, i Raval: De l'amor als nens, que no se cita a l'article, però que em va semblar interessant per completar la bibliografia. La resta de títols tenen relació directa amb els aspectes concrets que s'hi tracten, amb l'activisme pedòfil en general, són citats a les referències o pertanyen a autors que es posen de relleu a l'article. Quins d'aquests títols, i per què, no complirien amb les normes viquipèdiques?--PeioR (disc.) 01:08, 17 abr 2012 (CEST)
  1. l'enllaç al documental al vegeu també sobra, com ja hem comentat en altres articles --barcelona (disc.) 10:43, 16 abr 2012 (CEST)
Fet Fet! L'enllaç a l'article no apareix enlloc més que aquí; l'altre lloc on apareix el documental és a la bibliografia, però l'enllaç és directament a un web que inclou el documental, no a l'article, per això l'havia posat. No sé si és necessari esborrar-lo, però així ho he fet.--PeioR (disc.) 16:59, 16 abr 2012 (CEST)
Continuació

Ja he contestat tots els punts exposats, tot i que encara faltaria completar algunes coses, com comento en alguns (intentaré fer-ho aviat). Si alguna cosa no ha quedat del tot clara o penseu que no ha estat del tot millorada o neutralitzada, digueu-ho i intentaré treballar sobre el tema. Espero més crítiques i propostes de millora. Si no n'hi ha més, o quan s'acabin de revisar els canvis proposats, passaré a proposar l'article per a votació, després de deixar passar un temps prudencial.--PeioR (disc.) 12:42, 4 maig 2012 (CEST)

He fet alguns canvis a l'article, que comentaré perquè no quedin fora de l'avaluació:
  • He canviat el nom de la secció "Distinció entre abús sexual infantil i pedofília" pel de "Distinció entre abús sexual i relacions consentides". De l'altra manera no quedava expressada exactament o correctament la idea.
  • He eliminat el punt de la llista de reivindicacions (a la secció "Reivindicacions oficials") que parlava de la legalització de formes d'expressió eròtica, ja que no és una de les reivinidacions bàsiques ni principals i no és compartida o defensada per la totalitat dels activistes. Sí que comento l'assumpte a l'explicació de les reivindicacions, juntament amb altres que tampoc no apareixen a la llista inicial.
  • He afegit referències sobre BoyChat al paràgraf de la secció "Activisme pedòfil avui" on se'n parla.--PeioR (disc.) 13:13, 4 maig 2012 (CEST)
  • A la Bibliografia, a "Documents audiovisuals", he afegit una entrevista amb Dieter Gieseking, Michael Welslau (tots dos de Krumme 13) i el doctor Kurt Seikowski, a l'emissora alemanya de ràdio MDR Info.
  • He eliminat el paràgraf que parlava sobre Judith Levine a la secció "Activisme pedòfil avui", ja que tot i que les idees i plantejaments de Levine coincideixen en gran part amb els de l'activisme pedòfil, i defensa la llibertat d'expressió de grups com la NAMBLA, ella no forma part del moviment ni hi té a veure directament i em semblava que el paràgraf estava fora de lloc.--PeioR (disc.) 03:52, 5 maig 2012 (CEST)
  • Per raons semblants he eliminat el darrer paràgraf de la secció, on es parlava de la polèmica sobre Sánchez-Dragó i Salvador Sostres: Fets com aquests il·lustren com han canviat les coses en les últimes dècades quant a les diferents qüestions que tracta l'article; Sánchez-Dragó, als anys noranta, en un dels programes culturals que presentava a TVE (crec que Negro sobre blanco), en horari de tarda, es lamentava que la pedofília no fos acceptada socialment i legalment, sense que es formés cap polèmica. Avui, a qui digui que les noies de 17 anys són maques el poden afusellar. Però ni Sostres ni Dragó pertanyen a l'activisme pedòfil i per tant, potser, és millor eliminar el paràgraf. Si algú pensa que és millor conservar-lo, el puc tornar a posar.--PeioR (disc.) 04:16, 5 maig 2012 (CEST)

Com que no hi ha més revisors, he decidit proposar ja l'article per a votació. Gràcies pels comentaris i els suggeriments, que han estat molt útils per millorar l'article.--PeioR (disc.) 22:31, 9 maig 2012 (CEST)

Estat Lliure del Congo (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És una traducció de l'article equivalent en castellà, on és de qualitat. He corregit alguns petits errors, i he creat multitud d'articles relacionats per reduir els vermells.--Carles (enraonem) 00:31, 22 abr 2012 (CEST)

No tinc temps per llegir-lo i me l'he mirat només per sobre, però em sembla un gran treball. Poquíssims vermells i molt complet. Felicitats.--Arnaugir 18:33, 25 abr 2012 (CEST)
1. A la bibliografia s'hauria de posar la plantilla corresponent a cada llibre (plantilla:ref-llibre).--Jove (disc.) 14:09, 29 abr 2012 (CEST)
Fet Fet!
Bibliografia i filmografia van després de Notes i Referències. Així es fa perquè el model de referència d'autor i pàgina (ex: Wesstling, pàg. 105) tingui correlació directa amb l'obra citada a la bibliografia.--Jove (disc.) 04:10, 13 maig 2012 (CEST)
Fet Fet!--Carles (enraonem) 09:41, 13 maig 2012 (CEST)

CP/M (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article força complet i bé referenciat sobre el sistema operatiu de disc CP/M, més gran que l'original en anglès... - Al Lemos (disc.) 19:26, 11 març 2012 (CET)

Sembla que està molt bé, quan tingui temps me'l llegiré. Pots arreglar Fitxer:Mapa de memòria del CPM.png per corregir les faltes i que no hi surtin les línies vermelles? tìpic->típic; memória->memòria. I si pots fes totes les taules amb class="wikitable".--Arnaugir 18:20, 17 març 2012 (CET)
Fet Fet! - Al Lemos (disc.) 15:13, 18 març 2012 (CET)
Molt bon article, i ja en tenim un altre en informàtica, faré una repassada a la caça de "faltes d'ortografia".--Manlleus (disc.) 16:23, 11 abr 2012 (CEST)

He fet alguns retocs. Caldria una mica de revisió lingüística, l'article és molt complet. No faltaria una secció de "llegat"?--Arnaugir 18:40, 25 abr 2012 (CEST)

Ja hi ha. - Al Lemos (disc.) 20:19, 25 abr 2012 (CEST)
Ups, cert :-)--Arnaugir 16:36, 26 abr 2012 (CEST)

Steven Spielberg (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Agrairé els comentaris sobre aquest article, que ha anat creixent a partir de traduccions parcials de les versions anglesa, francesa i italiana. --Pallares (disc.) 11:08, 23 març 2012 (CET)

S'hauria de millorar l'apartat de Filmografia i Premis i Nominacions. S'hauria de fer semblant a la viqui anglesa. --Aylaross (disc.) 17:10, 24 març 2012 (CET)
Aylaross, no acabo d'entendre el que planteges. A la viqui anglesa, la filmografia és en un article diferenciat. Pel que fa a l'apartat de premis, està tot recollit, aprofitant l'esquema i estructura del que hi havia a l'article inicialment i afegint alguna coseta.--Pallares (disc.) 16:34, 26 març 2012 (CEST)
És molt senzill. Si mires la filmografia que hi ha a l'article català t'adones que hi falten pel·lícules (per tant, s'ha de repassar la llista). A més, en català no diferenciem massa bé les pel·lícules en les quals és només productor, director etc. Per això, crec que el més fàcil seria copiar, enganxar i traduir la filmografia de l'article en anglès.--Aylaross (disc.) 15:57, 30 març 2012 (CEST)
Modificat, tot i que no m'acaba d'agradar el resultat estètic.
  • A la filmografia, la peli de 2012 li falta el nom en anglès. modificat.
  • La secció d'anècdotes no sé si la trauria, en general no estan recomanades aquest tipus de seccions (és una enciclopèdia)Tret, a més en aquest apartat no hi havia ni una referència.--Pallares (disc.) 10:44, 10 maig 2012 (CEST)
  • El nivell lingüístic –mirant l'article per sobre– és bo, però segur que una segona llegida no li aniria malament. Jo vaig curt de temps ara, aviam si algú s'hi pot posar.
  • Felicitats, un altre article important, al nivell de Hitchcock--Arnaugir 22:24, 16 abr 2012 (CEST)

Literatura fenício-púnica (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Article complet i ben referenciat (basat en fonts fiables) traduït d'eswiki on és article bo. Qoan (dis-me!) 15:17, 18 abr 2012 (CEST)

Quin tema més interessant! Bona feina, només alguns comentaris petits
  • a la introducció no posis totes les obres conservades, fes alguna frase genèrica, ja que després ho expliques i queda una frase massa llarga
Fet Fet! he partit la frase en dos i he resumit la segona mitat.
  • no sé si les consideracions gramaticals tenen cabuda en un article com aquest
Comentari Comentari no estic segur d'entendre exactament a què et refereixes. És al apartat de 'llengua i gramàtica'? Si és així, el vaig incloure perquè en literatura antiga se sol considerar com a part del corpus literari pràcticament qualsevol text "relevant", incloent-hi tant tractats gramaticals com d'agricultura (per exemple), clar que això depén, més que d'altra cosa, del que s'entenga com 'literari'.
A mi em sembla bé deixar aquest apartat, és complementari.--Arnaugir 18:35, 25 abr 2012 (CEST)
Fet Fet! he posat una frase en la introducció amb la cronologia aproximada; en cada apartat s'hi refereixen les dades que es coneixen per als textos referits. No hi ha massa dades més i res sobre l'evolució literària com a tal (a falta de textos per fer l'anàlisi, sobre tot), però supose que sí podria mirar de fer-se un apartat, per menut que siguera, si continua semblant insuficient així. Moltes gràcies pels comentaris! Qoan (dis-me!) 11:34, 21 abr 2012 (CEST)

Felicitats per l'article. Una cosa, jo on hi ha els textos púnics veig quadradets, també us passa? Potser caldria posar un avís a l'article que poden haver-hi problemes amb la codificació de caràcters (caldria buscar la plantilla).--Arnaugir 18:35, 25 abr 2012 (CEST)

Comentari Comentari No deuria passar en la majoria dels casos (quasi tots els sistemes preinstal·len la majoria de les fonts unicode), però se sol solucionar instal·lant l'Aegean, que he introduït amb un enllaç extern. Si se vos ocorreix una millor manera de avisar-ho o ja existeix una plantilla, aviseu ;) Qoan (dis-me!) 22:05, 1 maig 2012 (CEST)
He trobat la plantilla: {{Avís unicode}}. Millor treu l'enllaç extern que no té a veure amb l'article. T'ha quedat molt bé.--Arnaugir 23:33, 2 maig 2012 (CEST)
Fet Fet! Gràcies! ;) Qoan (dis-me!) 10:48, 3 maig 2012 (CEST)

Ah, i una altra cosa, s'han de traduir les dues imatges que ara tenen textos en castellà. Si no saps fer-ho diga'm-ho a la meva discussió i t'ajudaré o ho faré jo mateix quan pugui.--Arnaugir 13:51, 29 abr 2012 (CEST)

Fet Fet! Qoan (dis-me!) 22:05, 1 maig 2012 (CEST)

Martinus van Marum (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Traducció de la Viquipèdia en castellà amb ampliacions de la Viquipèdia en anglès. Englobat dins el viquiprojecte del Museu Teyler, crec que és prou complet per ser distingit, cosa que em permetria guanyar 8 punts del Multilingual Challenge. Gràcies pels vostres comentaris. --Davidpar (disc.) 21:35, 29 març 2012 (CEST)

Està bé però no sé si encara és ampliable... pots crear nova química? A "altres activitats" queden subseccions molt curtes, potser ho pots escriure tot en una sola. T'anava a dir de referenciar a partir de la GEC però sembla que no hi surt ^^ --Arnaugir 10:55, 12 abr 2012 (CEST)

Sí, la meva voluntat és crear els articles vermells de la introducció i alguns de la infotaula. Unificada la secció d'"Altres activitats" Unificada la secció d'"Altres activitats". Potser és ampliable, però, com dius tu, no hi ha entrada a la GEC, però és que ni a la GEC ni a cap lloc web en català, desgraciadament. Vaig a mirar si puc ampliar-lo una mica amb noves refs en castellà o anglès intel·ligible. --Davidpar (disc.) 19:28, 12 abr 2012 (CEST)

Parc Juràssic (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Reprenc l'avaluació, després de molt de temps estic tornant a afegir informació i a veure si com a mínim anem polint els punts més importants.--Manlleus (disc.) 21:52, 16 gen 2012 (CET)

Nota: he traslladat l'avaluació anterior a Viquipèdia:Avaluació d'articles/Parc Juràssic/Arxiu-1, que és el procediment adequat.--Arnaugir 12:09, 17 gen 2012 (CET)
De moment he restructurat les seccions de l'article en un millor ordre. Fetes les subseccions de Premis i nominacions, Recepció comercial i recaptació internacional. També he modificat el llegat, Distribució i màrqueting. Em falta arreglar algunes referències de publicacions en castellà, ja ho faré demà.--Manlleus (disc.) 18:35, 17 gen 2012 (CET)

genial que reprenguis vells temes, de moment jo canviaria la secció "novel·la" per "diferències amb la novel·la original" que per a mi aniria més amunt (dins argument) --barcelona (disc.) 11:08, 19 gen 2012 (CET)

Estic d'acord amb el que dius, ho integro dins de l'argument en forma de subsecció. Posaríes el "Repartiment" després de la Producció o dins?--Manlleus (disc.) 16:15, 19 gen 2012 (CET)

Podries treure les negretes de l'article? n'hi ha massa.--Arnaugir 21:45, 25 març 2012 (CEST)

Els canvio per cursives que potser fa menys mal d'ulls.--Manlleus (disc.) 22:01, 31 març 2012 (CEST)

Afegeixo per dir que he anat creant articles relacionats: de la plantilla de baix del tot principalment i també he retocat l'article: estructura de les seccions, problemes amb referències i afegiment d'informació, com també una mica d'ortografia.--Manlleus (disc.) 22:01, 31 març 2012 (CEST)

La Gioconda (còpia del Museu del Prado) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre). Després d'una restauració d'aquesta còpia de La Gioconda que es troba al Museu del Prado, tots els crítics creuen que és la millor i l'única contemporània de Leonardo da Vinci. Crec que l'article traduït de la wiki és. ampliat i amb més referències mereix una repassada i les vostres opinions per veure si pot optar a cap distinció.--MarisaLR (disc.) 23:35, 20 abr 2012 (CEST)

Un article molt actual i ben documentat. T'he fet alguns retocs menors, ja els revisaràs. Trobo que es repeteixen alguns conceptes (dits d'una altra forma) a diferents parts de l'article. Ja se que no hi ha molt més a dir,..... --amador (disc.) 08:10, 22 abr 2012 (CEST)
Gràcies Amador, tots el retocs estan bé. És veritat que es repeteixen alguns conceptes, però en cada secció que succeeix he tractat d'aportar alguna cosa nova. En principi poca cosa més cal dir. De tota manera si veus que hi han repeticións massa iguals, pots suprimir-les, sense més. Ja saps de vegades un mateix no ho veu tan clar com una persona aliena. --MarisaLR (disc.) 23:04, 22 abr 2012 (CEST)

En la meva opinió la introducció és massa llarga. Pel que és l'article, jo la deixaria en un parell de paràgrafs de 5-6 línies. Et sembla que la podries reduir?--Arnaugir 16:31, 26 abr 2012 (CEST)

He reduït i ara ja crec que queda amb la suficient introducció del que es desenvolupa a l'article. --MarisaLR (disc.) 21:06, 26 abr 2012 (CEST)
Crec que ara és de la mida ideal. Com que és curtet li faré una repassada, però pels teus altres articles la veritat és que em falta temps... :-(--Arnaugir 13:42, 29 abr 2012 (CEST)
Gràcies Arnau, comprenc que ara és temps d'estudis. No et preocupis pels altres articles, si n'hi ha algú que pugui fer-ho, que ho faci i en cas contrari que esperin (els articles) o es poden treure de l'avaluació.--MarisaLR (disc.) 12:32, 30 abr 2012 (CEST)
Fet Fet!--MarisaLR (disc.) 11:50, 3 maig 2012 (CEST)
  • No entenc l'incís "a més a més pel seu cercle milanès", vol dir que la fusta de noguera va ser usada també pel seu cercle milanès?
Fet Fet! --MarisaLR (disc.) 11:50, 3 maig 2012 (CEST)
. Gràcies per la repassada.--MarisaLR (disc.) 11:50, 3 maig 2012 (CEST)

The Division Bell (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un altres article més del grup britànic Pink Floyd. N'he fet una traducció de can es.wiki i can en.wiki, i l'estic completant; en ambdues vikipèdies són articles bons, i la meva idea és aconseguir que la nostra sigui article de qualitat. Li he fet una repassada a nivell de textos (segur que en falta alguna més en aquest aspecte), i he creat, i seguiré creant, alguns articles nous per a treure "vermells". He afegit algunes frases inèdites en les altres wikis, amb les seves corresponents referències, i seguiré complementant referències. Espero els vostres comentaris, sobretot de cara a assolir el segell de qualitat. Gràcies! --Solde (disc.) 21:12, 8 març 2012 (CET)

Les referències no funcionen. O sigui, quan fas clic sobre "autor any" no et porta a la bibliografia. No sé ben bé quin és el problema amb la Plantilla:Cita Harvard, intenta arreglar-ho.--Arnaugir 16:35, 26 abr 2012 (CEST)
Fet Fet! A mi si que em funcionen... Si cliques a les diferents referències, et porten al llibre corresponent de la bibliografia... --Solde (disc.) 18:41, 26 abr 2012 (CEST)
Ep! funcionen totes menys la "Blake, 2005". Dóna-li un cop d'ull. :-)--Arnaugir 13:44, 29 abr 2012 (CEST)
Fet Fet! Em sembla que ja està! l'any en la referència bibliogràfica estava malament, i no feia bé l'enllaç. Gràcies! --Solde (disc.) 10:43, 30 abr 2012 (CEST)

A Momentary Lapse of Reason (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un article més per a la col·lecció de discs de Pink Floyd. N'he fet una traducció de can es.wiki on és un article de qualitat, i he complementat alguns punts amb l'article de can en.wiki. N'he traduït totes les referències, li he fet una repassada a nivell de textos (segur que en falta alguna més en aquest aspecte), i de moment ja he creat alguns articles nous per a treure "vermells" i intentaré fer-ne algun que altre més. Espero els vostres comentaris! --Solde (disc.) 11:18, 5 març 2012 (CET)

Casa Batlló (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

La casa Batlló és un dels edificis més simbòlics d'Antoni Gaudí i un dels més visitats després de la Sagrada Família. Però a més, la seva ubicació al bell mig de la Barcelona de la burgesia de començaments del segle XX va alimentar la competència entre arquitectes estel·lars fins al punt d'anomenar "mansana de la discòrdia" al tram de carrer on s'ubica. Gaudí no només va fer una casa bonica, sinó totalment innovadora tant pel que fa als conceptes arquitectònics, com en allò relatiu al confort amb l'aplicació de tècniques de tractament de la llum i la ventilació. L'article és de producció pròpia i, tot i semblar-me complert, m'encantaria rebre suggeriments sobre aspectes a completar. Compto amb la vostra revisió lingüística en la que Viaranyestelat ja ha fet forces aportacions. Gràcies !--amador (disc.) 08:58, 2 abr 2012 (CEST)

crec que és bàsic que tinguem els articles referents a la nostra cultura en el millor estat possible, enhorabona. Alguns comentaris, sobretot d'estructura:
  • "possiblement la mes suggestiva, creativa i original de la ciutat", sé que hi ha referència però si no és cita em sembla poc neutral per a una introducció, podries posar "considerada per X la més...." o similar
  • abans de començar a sac amb l'economia faria alguna frase introductòria de tot el context
  • jo separaria l'apartat de col·laboradors de la descripció de l'edifici, que si no queda trencada. Fet Fet!
  • simbologia, tampoc és general, ja que moltes interpretacions estan als apartat corresponents, per què no ho mous tot allà?.
  • hi ha imatges o més informació sobre els mobles? queda curt en proporció a la resta
  • per a mi ús actual hauria de ser la última secció de l'apartat de la història, darrere les reformes --barcelona (disc.) 18:51, 2 abr 2012 (CEST) Fet Fet!
  • Potser l'apartat de col·laboradors el posaria com una secció principal com es va fer amb la Sagrada Família
  • Potser seria interessant crear un article mitja amb "la mançana de la discòrdia" que complementi el senyor apartat ja dedicat en aquest article (fins i tot podria escurçar aquest si es fes).
  • Estic d'acord en ampliar article mobiliari que queda coix. --KRLS , (disc.) 22:10, 4 abr 2012 (CEST)
  • "Sembla lògic que la distribuïdora d'un producte tan innovador com el cinematògraf s'instal·lés en un lloc tant destacat." "Sembla lògic" fa pensar que és una opinió personal.
    • És una conclusió de la frase anterior, però l'he canviada per a fer-la més entenedora.
  • "10.000 milions de pessetes" no seria millor parlars de 10 bilions? Potser seria interessant posar l'equivalència en €, tenint en compte que cada cop són més els que no han tractat amb aquesta moneda (al posar destrosses dels ciclons tropicals es posa les xifres en $ i €).
    • No són bilions americans. Ja he afegit la conversió.
  • Repeteixes "L'any 1995 s'inaugurà la reforma que convertí 1.830 m2 (soterrani, plantes baixa i primera) en un espai disponible per a actes socials" a Restauracions i ús actual. Fet Fet!
  • Jo posaria a la introducció el nombre de visites anuals. Per mi, és una dada destacables, però com creguis. Fet Fet!
  • "el terrat i permet dissimular la sala dels dipòsits d'aigua que hi havia al terrat." Si la sala de dipòsits encara hi és cal posar "hi ha" i si ja no hi és cal posar "permetia".--KRLS , (disc.) 21:21, 8 abr 2012 (CEST)

No me l'he llegit to, però en general dóna la sensació que hi ha trossos amb frases "sueltes", és a dir, separades en diferents paràgrafs, que es podrien unir en un de sol per donar-li més consistència. Com a exemple ho he fet en la darrera secció de l'article.--Arnaugir 22:49, 16 abr 2012 (CEST)

Edward Whymper (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article fusionat de 3 altres projectes amb millora de les referències i de la bibliografia. Agrairia suggerències per millorar-lo o aportacions de persones interessades en la història de l'alpinisme, i un repàs lingüístic.--Moises (disc.) 20:00, 7 març 2012 (CET)

Intenta ficar referències: Citacions, Les Rocalloses Canadenques, Ascensions durant la campanya de 1880 i altres paràgraf grans no ho estan, ara mateix jo no li donaria ni el vot de bo.--Mbosch (会話) 16:52, 8 març 2012 (CET)
Sembla clar que hi falten referències, estic d'acord amb el company Mbosch, tot i que ara no caldria pensar en el vot (estem a l'avaluació i s'esperen millores ;-)). Intenta fer paràgrafs a la secció "El Cerví". No pots fer dues seccions separades de "Biografia" i "Alpinisme"? més que res per no barrejar...--Arnaugir 20:50, 9 març 2012 (CET)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) I l'últim. El fico a cultura perquè no se on ficar-lo. D'igual manera quan tingui distintiu, a on aniria?--Mbosch (会話) 13:03, 5 abr 2012 (CEST)

He fet el canvi de la introducció. Has de vigilar amb els punts i les comes, no s'han de confondre els punts i les comes dels articles en anglès: per ells són decimals i separadors de milers, i per nosaltres just a l'inrevés.--Arnaugir 22:29, 16 abr 2012 (CEST)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel de Literatura (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He tornat a ficat intros a la introducció perquè la taula no queda molt petita per culpa la imatge. Però això depèn del format amb el que estigui. No hi ha cap manera de solucionar-ho per què comenci just a sota?--Mbosch (会話) 12:21, 4 abr 2012 (CEST)

Queda massa espai buit. et proposo que treguis o redueixis el text de sota la medalla de la introducció... ara mateix queda fatal...--Arnaugir 22:46, 16 abr 2012 (CEST)
He ficat el text de la imatge en el redactat de la introducció.--Mbosch (会話) 11:41, 17 abr 2012 (CEST)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel de Física (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Ja només resten 2.--Mbosch (会話) 23:53, 30 març 2012 (CEST)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel d'Economia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) El quart, més petit però no per això menys important. Igual que amb el de la Pau he ficat uns quants intros perquè no surti la tuala aixafada, si no està bé ja ho canviaré.--Mbosch (会話) 23:35, 26 març 2012 (CEST)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel de la Pau (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hi ha alguns punts de l'article que no m'agraden. Al final de la introducció he ficat uns quants intros perquè la taula ocupi tota la pantalla, ja que sinó toca amb la imatge d'adalt i fa que només ocupi 2/3 i estèticament no queda bé (almenys des del meu format), hi ha alguna manera estipulada per solucionar això? També es pot eliminar alguna de les dos imatges i ja està. Després hi ha el tema de la taula d'abaix, no se perquè em surt tot a la dreta, és la mateixa estructura que els altres articles. I per qualsevol altre dubte o suggeriment a disposar.--Mbosch (会話) 15:31, 26 març 2012 (CEST)

Per què el premi a Henri Dunant l'any 1901 ve motivat seguint l'estructura [[Comitè Internacional de la Creu Roja|Comitè Internacional De La Creu Roja]] i no, directament, [[Comitè Internacional de la Creu Roja]]? Ni l'article al que redirigeix, ni les referències citades, fan constar l'organització en aquest format (preposició i article en majúscules).--Jove (disc.) 11:50, 27 març 2012 (CEST)
Aquest article li vaig demanar a l'Amical-bot que el traduís per veure si seria més ràpid, però no, no se perquè tots els enllaços interwikis que hi ha articles dins ho fica així, em pensava que els havia canviat tots, se m'ha escapat.--Mbosch (会話) 13:24, 27 març 2012 (CEST)

Karate (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article del 1000 que he estat treballant els dos últims mesos a estones. És principalment un article propi, però he agafat fragments d'altres viquipèdies per acabar de completar. Tot i no ser és el més externs de tots, és l'article sobre karate més complet i referenciat. Abans de posar-lo a votació crearé tots els articles que resten.--Mbosch (会話) 16:49, 8 març 2012 (CET)

Cal una revisió ortogràfica a fons. Proposo alguns canvis:

Bona feina! --Jove (disc.) 02:07, 20 març 2012 (CET)

Gràcies per les aportacions, sobre la paraula kates, l'he ficat amb a perquè kata no surt el diec, i en la web de la federació està escrit amb a. Com que no està al diec, he interpretat com a paraula estrangera i per això està en cursiva, ho he de treure? També està en el vocabulari català doncs?.--Mbosch (会話) 10:56, 23 març 2012 (CET)
Correcte. Kata és un manlleu japonès i per això no surt al DIEC. Els neologismes acceptats normativament es recullen a l'Optimot. Jo no el posaria en cursiva. Mira l'enllaç: [3] --Jove (disc.) 16:30, 23 març 2012 (CET)

Llista de guardonats amb el Premi Nobel de Medicina o Fisiologia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) La segona entrega dels Nobel.--Mbosch (会話) 12:55, 23 març 2012 (CET)

Et proposaria canviar això del 2008 de la manera que ho vaig posar a l'altra llista, què et sembla? la resta bé!--Arnaugir 16:24, 28 març 2012 (CEST)
I com et vaig dir, no conec la inflació que hi ha hagut, no conec quan són el dia d'avui x corones del 1901. Si algun dia tinc temps i ganes buscaré alguna web on ho fiqui i ho canviaré.--Mbosch (会話) 17:11, 29 març 2012 (CEST)
T'ho he "arreglat" en tots els articles --Arnaugir 19:22, 3 abr 2012 (CEST)

Mongeta del ganxet (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article sobre un producte molt nostrat. Crec que pot arribar a la categoria de bó, si em doneu un cop de mà a acabar-lo de perfilar.--Pere Serafi (disc.) 19:10, 19 des 2011 (CET)

  • Hola. La part de biologia sembla força completa, però en canvi falta tot sobre la cultura, la història, l'etimologia, la societat, els costums, els diferents usos que pugui tenir, la producció, la quantitat de vendes internes i exportacions (quant? on? com les usen?), el valor dietètic, etc.
Doncs aquí tenim un problema, ja que tota la informació que he trobat l'he volcada, i honestament no sóc un expert en el tema. Si tens referències fiables que em puguin ajudar t'agraïré que més les facilitis....--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)
  • També caldria ordenar els continguts, per exemple l'apartat "gastronomia" (poc desenvolupat i sense un sol vincle!) queda estrany entre els de "consell regulador" i "protecció legal".
  • Estaria bé que tingués alguna infotaula, en comptes d'aquesta foto tan trista. Per cert, com a foto de presentació, la primera, no tenim cap a la qual estiguin fora del paquet?
M'hi poso...De totes maneres les fotos que hi han són aquestes, jo no n'he trobat cap altre sense drets per penjar a Commons, i he fet una bona busqueda per flickr--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)
Fet Fet! Infotaula feta...--Pere Serafi (disc.) 14:27, 20 gen 2012 (CET)
  • Moltes seccions són unipàrraf, farragoses i difícils de llegir.
Intentaré millorar-ho--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)
  • Algunes seccions són massa asimètriques, consten d'alguna frase molt general i altra massa detallada en un aspecte massa concret, no el més important. Caldria deixar-les en els aspectes generals o bé, si s'entra en detalls, que siguin tots, o els més descacats. També s'haurien d'organitzar millor els continguts en general d'algunes seccions.

Podries ser més específica?--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)

  • L'asimetria també es podria millorar a nivell general, com dèia a la primera frase.
  • Manquen alguns vincles (has buscat a la viquipèdia els articles que parlen de mongetes? poden aportar alguna dada interessant per aquest article? es poden relacionar amb aquest article? enllacen amb aquest? enllaça aquest amb ells?).

Si que ho vaig fer, però li farem una nova repassada.--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)


L'article comença dient que és el mateix que un altre article que ja existeix i que a més enllaça. Una de dues, o no està ben expressat i cal canviar el redactat, o s'han de fusionar.el comentari anterior sense signar és fet per 193.152.189.172 (disc.contr.)

No acabo d'entendre el fusionat.. és una varietat del fesol, per tant no veig perquè no pot tenir article propi.--Pere Serafi (disc.) 14:45, 7 gen 2012 (CET)
Jo tampoc veig el fusionat, és un producte propi de la zona i reconegut per europa ([4]). D'altra banda, sense haver llegit res et diria que ampliessis una mica més la introducció, amb alguna cosa de gastronomia o tradicions, o fins i tot de característiques més generals, ara és una mica curta. Quan tingui temps me'l llegiré--Arnaugir 21:49, 10 gen 2012 (CET)
Fet Fet! Intro feta, et sembla suficient?--Pere Serafi (disc.) 14:26, 20 gen 2012 (CET)

A veure, tal i com està ara el redactat no s'està dient que sigui una varietat dintre d'una espècie sinó que és la mateixa espècie. Si és una varietat dintre d'una espècie (que té més varietats) cal treure la taula i refer el redactat per a deixar-ho clar. Si la mongeta és una espècie amb el seu nom científic, cal fusionar-la amb l'altre article. Ara mateix, tal i com està posat crec que és poc entenedor. 79.158.93.46 (discussió) 14:44, 20 gen 2012 (CET)

Hi diu específicament "és un tipus de mongeta amb el nom científic de Phaseolus vulgaris". Si això és així cal fusionar els dos articles. Si no és així, cal canviar el redactat i treure la taula. Cap altre membre de Categoria:Varietats agrícoles catalanes té una tala taxonòmica. Suposo que per que la definició és comercial, no científica. No tenen un nom científic que els reconegui de manera específica i excloent. 79.158.93.46 (discussió) 14:49, 20 gen 2012 (CET)

Fet Fet!

Faltaria posar algun enllaç extern.--Arnaugir 22:21, 28 feb 2012 (CET)

Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 19:09, 2 març 2012 (CET)

Diada dels Saballuts (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Proposo que aquest article sigui avaluat i distingit com a "article bo". Es tracta d'un article curtet sobre un tema molt específic però que té tota la informació coberta (no dóna per més). Penseu que encara pot millorar? Si és així com? Moltes gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 20:40, 20 feb 2012 (CET)

D'acord amb tu que el tema no dóna per més (que només tengui dos paràgrafs de text crec que ho confirma). No és la Diada de Sant Fèlix, precisament. És més: no tenc clar que doni per un article ja que s'acosta molt al treball inèdit basat en fonts primàries i fonts pròpies. A part d'aquestes, no hi ha cap referència amb cara i ulls que contribueixi a verificar la seva admissibilitat. Que gairebé la meitat de les referències siguin a fonts pròpies i altres a simples bases de dades (webcasteller, Base de Dades de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya) no ajuda gaire.
A part d'aquest comentari inicial sobre la seva admissibilitat, te coment dues coses concretes que es poden millorar:
D'acord. Entenc que no pugui aspirar a ser un article bo. Jo em pensava que qualsevol per article, per petit o curt que fos (sempre que fos complet) podia ser un article bo. Bé, no passa res. Crec que hi ha molts articles sobre el fet casteller que sí que poden arribar a ser un article bo, o fins i tot de qualitat. Si algú és tan amable, podria cancel·lar aquesta avaluació? Moltes gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 00:21, 23 feb 2012 (CET)
No veig motiu per cancel·lar l'avaluació de l'article, però si ho diu el que ha fet la demanda ... Ja que hi som, perquè no l'avaluam per poder-lo millorar (independentment de si hi ha proposta de distinció o no)? Pau Cabot · Discussió 12:08, 23 feb 2012 (CET)
Jo crec que si aconseguissis posar-hi una bona secció sobre la història, podria arribar a ser ABo per la seva completesa. --Davidpar (disc.) 19:29, 23 feb 2012 (CET)

Expedició Nimrod (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Es tracta d'una traducció d'una de les quatre expedicions de Shackleton des de la versió anglesa, on és AdQ. Tot i que en el seu origen els articles d'aquesta sèrie estan força ben construïts, s'accepten suggeriments sobre estructura o enfocament del tema i, per descomptat, en la traducció o la llengua. Merci,--amador (disc.) 06:28, 7 feb 2012 (CET)

Fet Fet! la revisió lingüística. Honor i glòria als herois del Nimrod, i els seus ous de dos rovells!!! --Joutbis (disc.) 20:02, 25 feb 2012 (CET)

Castell de Verrès (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Traducció lleugerament augmentada de la viqui italiana on és AdQ. Es tracta d'una construcció militar interessant per la seva tipologia i estat de conservació. Agrairé els vostres comentaris i/o aportacions per a la millora de l'article. --Pedraferit (disc.) 16:54, 4 feb 2012 (CET)

  • Al principi de la introducció poses: regió nexe d'unió entre Itàlia i el nord d'Europa Em sembla que el nord d'Europa queda una mica més lluny.--MarisaLR (disc.) 00:45, 11 feb 2012 (CET)
    Fet Fet! Modificat a «lloc de pas entre Itàlia i el nord-oest d'Europa».
  • A la nota n. 5 : «Pots veure el dibuix recreatiu... és un llenguatge massa personal, potser quedaria millor Es pot veure el dibuix o alguna cosa semblant.--MarisaLR (disc.) 01:00, 11 feb 2012 (CET)
    Fet Fet!
  • A la secció Segles XX i XXI, hi ha dues frases, que haurien de tornar-se a redactar ja que són molt iguals, doncs tracten del mateix tema i fins i tot les tens separades per un punt i apart.
    Fet Fet! Vaig trobar més informació, vaig inclore-la a l'article, però vaig oblidar d'acomodar-la al text.
  • A la secció La primera planta: l'última afirmació: Per a alegria de les gallines (per molt alegres que es posessin) crec que sobra. ;) --MarisaLR (disc.) 11:34, 11 feb 2012 (CET)
    Bé, en alguna de les normes o consells de redacció d'articles vaig llegir que es podia incloure alguna pinzellada d'humor; si estic errat, m'ho dieu, o actueu, i gallines fulminades. Clar que una altra cosa seria que la frase es considerés de malt gust i, llavors: "Expulsades d'aquest galliner". --Pedraferit (disc.) 14:20, 11 feb 2012 (CET)
    Voldria saber on vas veure això ;P la Viquipèdia és una enciclopèdia, tingues-ho en compte! Bon treball amb l'article--Arnaugir 14:40, 11 feb 2012 (CET)
    • Haha! pinzellades d'humor?? Apa emporta'tles gallines al poble i observa-les si allà estan contentes, si de cas ja saps el que has de construir. Bon article.--MarisaLR (disc.) 15:16, 11 feb 2012 (CET)

No és més que una mera traducció, em fa il·lusió tenir un tema de qualitat, res més. Hi ha un problema en dos banderes, la de l'imperi alemany i l'alemanya nazi. Algú sap quines són les seves plantilles? Gràcies.--Mbosch (会話) 12:33, 11 març 2012 (CET)

Falta adaptar els noms russos, així a primer cop d'ull he vist "Nikolay Nikolaevich Semenov". Les banderes que dius crec que són Alemanya nazi i Imperi Alemany.--Arnaugir 12:49, 11 març 2012 (CET)
  1. No hauria de ser "Llista de guardonats amb el Premi Nobel de Química"?
  2. Crec que es podria adaptar la plantilla {{Premis Nobel}}:
Premis Nobel
(llista de guardonats)
Medalla del Premi Nobel
Medalla del Premi Nobel
Física (llista) | Química (llista) | Medicina o Fisiologia (llista)
Literatura (llista) | Pau (llista)
  1. ... Que també es pot redissenyar seguint l'estil de {{Nobel Prizes}}
--Davidpar (disc.) 14:00, 11 març 2012 (CET)
He realitzat tots els canvis que heu dit. He ficat la plantilla catalana, però tant en aquests article com amb tots els altres que està el redactat queda molt enganxat a la plantilla i no queda bé estèticament (almenys des del meu ordinador). Puc canviar-la com la anglesa però crec que així ja està bé, l'altre té molts més articles els quals no s'ha creat en la catalana i els quals crec que alguns són una mica redundants. S'ha de crear l'arcle Fundació Nobel, ja ho faré.--Mbosch (会話) 19:36, 11 març 2012 (CET)
Ja hi tens el marge (el text ja no està enganxat). Per cert tampoc tenim la bandera SUN.--Arnaugir 18:25, 17 març 2012 (CET)
Oks, gràcies. Ja he ficat la bandera, estic fent els altres, la setmana que ve em ficare una mica en serio que aquest no tinc molt de temps.--Mbosch (会話) 13:29, 18 març 2012 (CET)

Turquia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

L'article prové en bona part de la traducció de l'article corresponent en la Viquipèdia anglesa, on és considerat article de qualitat. He completat gairebé tots els enllaços en vermell i he afegit molts articles complementaris o aclaridors sobre el país en sí (províncies, regions...etc). Considero que amb tota la informació que apareix l'article podria ser considerat de qualitat, i per això l'he presentat a discussió. --MALLUS (disc.) 13:06, 18 des 2011 (CET)

Article molt interessant, et felicito per la feina feta. Jo, que no sóc gaire expert, hi he vist el següent:

  • A les referències no hi ha l’idioma
  • Si no estic errat, el format de les dates hauria de ser "DD/MM/AAAA" o "DD de mmm de AAAA".
  • La versió inglesa té moltes més seccions: Climatologia, Esports, Cultura, Religió, etc, a més de vora 170 referències, pel que per aquí es podria agrandar. Fixa’t que la versió catalana fa vora 59.000 octets i l’anglesa quasi 120.000.
  • Jo hi afegiria, tampoc hi és a l’anglesa, un apart sobre emigració ja que ha estat un país que l’ha patit especialment, sobretot cap a Alemanya.--Pere Serafi (disc.) 07:57, 20 des 2011 (CET)
Començo pel final: el tema de l'emigració turca a Alemanya el tinc pendent (gràcies per fer-me memòria) de quan vaig traduir de l'alemany l'article sobre el primer ministre Erdoğan (allà sí que hi és).
Revisaré el format de les dates, que certament ha de ser DD/MM/AAAA
És cert que la versió anglesa té moltes més seccions. Altra cosa fóra preguntar-nos si cal un article tan "enciclopèdic" (sí, ja sé que la Viquipèdia és una enciclopèdia...però no sé fins a quin punt cal ser tan extensos.
Desconec si hi ha cap consens específic sobre països, però vaja personalment crec que un article de qualitat d'un pais si que hauria de tenir un petit apartat d'esports, climatologia, cultura i probablement en el cas de Turquia, un de religió. No sé que opinen els altres companys.--Pere Serafi (disc.) 12:41, 20 des 2011 (CET)
Idioma a les referències: m'ho miraré (no havia caigut).--MALLUS (disc.) 08:55, 20 des 2011 (CET)
Pots usar Plantilla:Citar web a l'apartat de llengua. --Pere Serafi (disc.) 12:41, 20 des 2011 (CET)
Religió Fet Fet! Climatologia Fet Fet! Turcs a Alemanya Fet Fet! Seccions de cultura i esports afegides Fet Fet! --MALLUS (disc.) 21:41, 20 des 2011 (CET)
El verd llampant de la plantilla de la LLengua, fa mal d'ulls. Canvieu a un color més fosc per normalitzar-lo.--Manlleus (disc.) 20:20, 16 gen 2012 (CET)

Retaule Major de la catedral de Toledo (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

El primer article d'aquest any que presento, de creació pròpia i que forma part d'un grup que vaig començà l'any anterior sobre la catedral de Toledo. Agrairé vostra repassada i comentaris.--MarisaLR (disc.) 23:07, 1 gen 2012 (CET)

Gràcies Amador. --MarisaLR (disc.) 19:55, 13 gen 2012 (CET)

Retaule major o Retaule Major?--Arnaugir 20:22, 14 feb 2012 (CET)

Crec que és Retaule Major ( aquí és com si fos nom propi) --MarisaLR (disc.) 18:35, 15 feb 2012 (CET)
  • Pots revisar la frase: Aquesta capella no estava en el projecte primitiu del cardenal Cisneros, sinó que va sorgir després que el tabernacle del retaule no servís per exposar l'Eucaristia: només tenia ús com a reserva de les espècies consagrades, i era com allò que més endavant es va transformar en els sagraris amb porta cap a l'altar, i que es col·locaven als bancs dels retaules.
Fet Fet!: Aquesta capella, que havia de servir per a l'exposició de l'Eucaristia, no estava en el projecte primitiu del cardenal Cisneros, sinó que va sorgir una vegada realitzat el tabernacle del retaule que només tenia ús com a reserva de les espècies consagrades, —que més endavant es va transformar en els sagraris amb porteta cap a l'altar, i que es col·locaven als bancs dels retaules—.--MarisaLR (disc.) 18:53, 15 feb 2012 (CET)
"més endavant es va transformar en els sagraris amb porteta cap a l'altar, i que es col·locaven als bancs dels retaules" no entenc l'última part, què es col·locava als bancs dels retaules?
  • Si, al retaule Major, el sagrari va substituir el tabernacle, està col·locat al banc del retaule o com molt alt, al primer pis, del retaule clar, normalment estava encastat dintre del retaule amb una porteta que el sacerdot obria en cada missa i d'on treia el pa i el vi per consagrar-lo. Mira, no cal donar tanta explicació, el millor serà treure aquesta frase de l'article.--MarisaLR (disc.) 23:22, 15 feb 2012 (CET)
Aclariment el banc del retaule és la seva part més baixa, anomenat també predel·la. Normalment recolzat (tot el retaule) sobre una espècie de sòcol la majoria de pedra o marbre anomenat sotabanc, o sigui quedava a una altura del terra a partir d'uns 60 centímetres de mitjana. --MarisaLR (disc.) 23:43, 15 feb 2012 (CET)
Entès i reescrit, merci--Arnaugir 16:04, 18 feb 2012 (CET)
  • Podem trobar alguna traducció millor per a 'figures de bulto' ?

Fet Fet! : figures exemptes--MarisaLR (disc.) 00:45, 20 feb 2012 (CET)

  • Sobre Llibres d'Obra i Fàbrica: s'hauria d'escriure sempre igual, traduït o sense traduir. Jo crec que sense traduir, quin és el nom exacte?

Fet Fet! : Libros de Obra y Fábrica --MarisaLR (disc.) 00:45, 20 feb 2012 (CET)

Si, l'obra del tabernacle va ser presa como a model per a la custòdia de Arfe.
  • per fer joc amb la custòdia que guardava al seu interior d'or i que procedia d'una anterior d'Isabel la Catòlica.
    • què era d'or, l'interior o la custòdia?
La custòdia... :( --MarisaLR (disc.) 19:49, 22 feb 2012 (CET)
Les dues arreglades! sobretot la segona que semblava que es referís a l'interior, ja m'estranyava--Arnaugir 20:02, 22 feb 2012 (CET)
Gràcies. --MarisaLR (disc.) 20:09, 22 feb 2012 (CET)
  • "hem elevat a Déu les nostres precès suplicants" ... precès??
Fet Fet! Pregàries... uau!! Gràcies per tot. --MarisaLR (disc.) 20:45, 28 feb 2012 (CET)

Símbols nacionals de Bielorússia (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article en avaluació perquè compleixi amb l'apartat c) del punt 2 dels temes de qualitat:

« (c) Els articles que siguin inel·ligibles per ser de qualitat o bons, a causa d'informació limitada o una inestabilitat inherent, han de passar una revisió de qualitat individual que inclogui una avaluació, i cal que tots els problemes importants siguin resolts. »

No considero que tingui prou informació ni nivell com per ser distingit (tot i que a l'anglesa és bo), però com article genèric crec que dóna la talla. Espero, doncs, que algú se'l miri i digui què li troba a faltar com a breu resum dels tres símbols del país. Gràcies --Arnaugir 18:10, 30 gen 2012 (CET)

Guerra del Vietnam (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article que he trobat prou complert (tot i que falta retocar algunes coses) i que potser mereix ser distingit.--Hinox (disc.) 18:18, 8 des 2011 (CET)

Bon article en general. Tocaria completar els enllaços en vermell dels comandants vietnamites --MALLUS (disc.) 13:19, 18 des 2011 (CET)

Adolf Hitler (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) L'he trobat per aquí i m'ha semblat prou complet. Em sembla que en gran part es traduït de la versió neerlandesa.--Hinox (disc.) 19:33, 2 gen 2012 (CET)

Me l’haig de llegir amb calma, però jo hi veig.

  • S’han d’arreglar algunes referències, ja que el format no és el correcte, i alguns encara estan amb la llengua d'origen. A més a l’en-wiki on no és de qualitat (és bó), té vora 300 referències, per tant dedueixo que és ampliable, o que hi ha molta informació per referenciar. A més a més hi ha moltes {cal citació}...
  • Trobo a faltar-hi un apartat sobre els Jocs olímpics de 1936, que si bé si que se’n parla, hi ha suficient informació i literatura per fer-ne un apartat apart.
  • Vols dir que l'apartat d'introducció és necessari....

Crec que hi ha teca per fer-lo de qualitat i com que és un tema que m'apassiona, si vols que entre els dos el tirem endavant, em tens a la teva disposició. --Pere Serafi (disc.) 18:58, 13 gen 2012 (CET)

L'article no està complet... Ho sé perquè vaig ser jo qui va iniciar la traducció neerlandesa, però em vaig quedar a mitges perquè em feia mandra. – Leptictidium; what else? 17:11, 14 gen 2012 (CET)
  • Hola, m'agradaria saber quines parts del neerlandès cal traduir si en aquesta llengua hi ha la meitat del que podem trobar a la nostra, treballo des de fa uns mesos en la traducció d'altres wikis a aquesta (castellà, francès, Anglès i Alemany) i no ho veig tan incomplet com d'altres, això si, comparteixo que la introducció s'ha de millorar.-- Jopo1150 22:29, 29 abr 2012 (CEST)

Vida a Mart (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article ben complet en el qual he estat treballant des de març del 2010. Al Lemos (disc.) 23:54, 26 nov 2011 (CET)

Hola! fent una lectura superficial diria que:
  • Caldria fer la introducció una mica més llarga (un parell de paràgrafs de 4-5 línies).
  • Els diferents materials els podries agrupar en una sola secció amb subseccions per cada un d'ells.
  • L'ordre de les seccions és diferent que a en-wiki, no sé si seria millor seguir les seves (posar les missions al principi).
  • En les imatges cal dir si és una concepció artística o una foto real (per exemple la de la introducció).
  • Els meteorits cal enllaçar-los encara que no tinguem l'article i, potser, posar-lo com a article principal de la secció corresponent.
  • Quan dius noms propis de sondes els poses en masculí (ex. "el Mars Science Laboratory"), si són sondes espacials no haurien d'anar en femení?
  • A en-wiki hi ha 85 referències, 20 més que aquí, així que encara dedueixo que pot ser millorat i/o ampliat. No he fet una lectura detinguda (la faré quan pugui), el tema és molt interessant. Felicitats--Arnaugir 15:37, 28 nov 2011 (CET)
Hola, Arnaugir!
  1. La introducció és més gran que la de la Viquipèdia anglesa i és de la mateixa mida de la Viquipèdia en castellà (d'on es va traduir). Però vaig a buscar afegir text que sigui rellevant...Fet Fet!
  2. Bona idea, vaig a reestructurar el format general.Fet Fet!
  3. L'ordre de les seccions segueix la de l'article en castellà no de la Viquipèdia anglesa; crec que la part especulativa, fins i tot ha de precedir les missions al planeta (que només van començar en les últimes dècades del segle XX). Així, el lector es familiaritzarà amb el pensament de moda abans que les sondes espacials arribessin al planeta.
  4. Sí, seria bo. Vaig a posar en pràctica.Fet Fet!
  5. Crec que puc crear un article mínim per a cadascun un dels meteorits...
  6. De fet, parlo de les sondes, però quan es tracta dels vehicles de superfície (o astromòbils) estem parlant de robots. Per tant, en el masculí...
No ho tinc tan clar: per exemple, a "Mart visitat per primera vegada per una nau espacial, el Mariner 4, el 1965" no seria "la Mariner 4"? (i n'hi ha més com aquest).
  1. Aquest article és una barreja dels textos en anglès i castellà. El text en castellà té només 54 referències; 51 en francès i 67 en català; així que crec que ha arribat a un punt mitjà. El text en anglès compta amb més referències, ja que és més gran. Per descomptat, l'article està lluny d'acabar - i ha de ser ampliat considerablement, si i quan el Curisioty arribar a Mart. Gràcies, Al Lemos (disc.) 02:44, 29 nov 2011 (CET)
D'acord!
Això de " l'espectre d'opinions «educades»" és una mica estrany, no pots dir-ho d'una altra manera??
L'article està molt bé. Hi ha un tros que té moltes imatges, no n'hi ha cap de prescindible? Queda com molt recarregat.--Arnaugir 23:15, 5 des 2011 (CET)
Ha remogut tres imatges, corregit el problema de les sondes/robots/sistemes orbitals i no més «opinions educades» :) Anem endavant! - Al Lemos (disc.) 00:04, 7 des 2011 (CET)

com a complement per l'article estaria bé crear Plantilla:Articles sobre Mart (de en:Template:Mars), què et sembla?--Arnaugir 20:58, 12 des 2011 (CET)

Vaig a treballar en aquest... després de les vacances de Nadal :) - Al Lemos (disc.) 01:22, 22 des 2011 (CET)
Ha creat la plantilla Planeta Mart. - Al Lemos (disc.) 19:30, 7 gen 2012 (CET)
Ha quedat molt bé, gràcies!--Arnaugir 19:34, 7 gen 2012 (CET)
Però s'hauria de fusionar amb la plantilla de l'anglesa, ja que segur que hi ha molts més articles. I quan es finalitzi la plantilla totalment caldria posar-la com a {{nomplantilla}} en cada article citat, inclòs el de Mart, després d'Enllaços externs, el que no sé si després o abans de la plantilla del Sistema solar.--Manlleus (disc.) 20:16, 16 gen 2012 (CET)
Veig que caldria enllaçar millor aquest article amb el principal, Mart, amb algun tipus de subsecció en Exploració a Mart per exemple. No sé si hi és ara, perquè no me l'he llegit sencer, però segur que ho faré perquè m'interessa molt.--Manlleus (disc.) 20:11, 16 gen 2012 (CET)
Ha enllaçat la plantilla a l'article Mart, però estic en contra de merament fusionar la plantilla {{Planeta Mart}} amb la la seva homòloga anglesa. - Al Lemos (disc.) 02:03, 17 gen 2012 (CET)
Ho dius perquè hi haurien massa articles en vermell, suposo. I clar que amb un article tan complet com aquest, tants enllaços sense article no queda bé al final. A veure si tinc temps i almenys tradueixo o faig un parell d'aquests articles relacionats.--Manlleus (disc.) 16:13, 17 gen 2012 (CET)
Per descomptat... - Al Lemos (disc.) 02:16, 18 gen 2012 (CET)
S'ha afegit la secció Programa Mars, on es reporten les temptatives de la Unió Soviètica d'aterrar al planeta. - Al Lemos (disc.) 19:42, 28 gen 2012 (CET)

Anna Bågenholm (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article que vaig traduir fa molt temps (a finals de 2010) que és bo a es-wiki i en-wiki, crec que aquí també ho pot ser. Espero els vostres suggeriments de millora.--Arnaugir 11:42, 12 gen 2012 (CET)

Jo ho trobo molt complet. Manca la imatge de la persona, però he vist que tampoc hi és a d'altres wikis i fent una cerca per diversos buscadors CC no he trobat cap. Bona feina!--Kippelboy (disc.) 06:58, 22 gen 2012 (CET)
Felicitats !!!! Jo el trobo molt complet i interessant. No conexia la història. A més haig de dir que el fet que jo faci una revisió a l'Arnaugir és com si Luke Skywalker li digués a Obi-Wan Kenobi com s'ha d'usar el sable làser, però com he vist un parell de minucies, t'ho comento.
  • Hi ha el tema de la foto, també he buscat i rebuscat i no n'hi ha cap CC.
    • Què hi farem...
  • Les referències 6,12,21,29 i 38 tenen un doble punt. He intentat solucionar-ho però no he sabut com... (Potser sóc massa perepunyetes....)
  • Pels coneixements que tinc en revistes científiques, The Lancet no tan sols és líder a nivell britànic, sinó que gaudeix de gran reconeixement internacional i amb un elevat index d'impacte, el que la converteix en un dels principals referents médics, probablement igualada amb The New England Journal of Medicine. Com veuries introduïr la frase "[...] seu cas ha estat discutit a la revista mèdica britànica de gran prestigi internacional, The Lancet." ja que sinó pot semblar que tingui un abast menor del que té.--Pere Serafi (disc.) 20:55, 22 gen 2012 (CET)
    • Fet Fet!
  • Per cert ja veig que la diferència entre la referència 30 i 33 és el temps del capítol, però no queda reflectida en l'apartat de referències, deu ser un error de la plantilla, no?--Pere Serafi (disc.) 21:04, 22 gen 2012 (CET)

Línia 13 del metro de Barcelona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest és l'últim article per poder fer un TdQ de les línies del metro de Barcelona. No tinc intenció de dur-lo a la votació d'article bo/qualitat perquè no ho és ja que la informació és limitada però per cumplir amb el punt (c) -a causa d'informació limitada o una inestabilitat inherent- el presento perquè passi per una avaluació individual i solucionar alguna carència que pugui tenir l'article. -- Vinals (xerrem) 22:21, 17 gen 2012 (CET)

  • Pots revisar la frase "Inicialment s'havia plantejat que la línia 2 es perllongués fins a Morera i de Morera a Can Ruti la L13 en metro lleuger"?
  • L'esquema de la línia em surt sobre la taula de continguts, haurien de sortir un al costat de l'altre com a la resta de línies.
  • No duu la plantilla de navegació a peu de pàgina.
  • He fet alguns retocs, explica poca cosa però suposo que és tot el que hi ha.--Arnaugir 22:47, 17 gen 2012 (CET)
  1. Fet Fet!
  2. Fet Fet!
  3. Fet Fet!
  4. Exacte, no hi ha més informació. -- Vinals (xerrem) 04:45, 18 gen 2012 (CET)

Paulí de York (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït. És de qualitat, entre d'altres, a en-wiki i es-wiki. És un tema que encara no havia tocat mai i que és prou interessant. També vull traduir en:List of members of the Gregorian mission (també de qualitat), que està relacionat amb en Paulí. Intentaré anar creant els vermells més importants de l'article. Gràcies--Arnaugir 22:40, 30 des 2011 (CET)

està bé que vagis canviant de temes. Per a mi seria article bo perquè falta informació (sé que als originals distingits també), però com no voto passo a comentaris
  • introducció, barreja biografia que hauria d'anar als corresponents apartats, aquí caldria un únic paràgraf de resum (ex: el que va fer durant 2 dècades no aniria aquí)
    • Fet Fet! (crec) he reduït una mica el segon paràgraf, que potser sí era una mica massa detallat. Aviam com ho veus.
  • a la seva tasca de bisbe, hi ha més informació sobre el rei que sobre ell mateix i la seva tasca
    • Perquè el major èxit de la seva vida va ser convertir el rei Edwin al cristianisme. La vida de Paulí va estar condicionada per ell i la seva muller, amb qui va fugir després que morís. Si creus que algun tros concret és superflu o innecessari per constar a la biografia del sant, m'ho pots comentar? és que ben bé no sabria pas què treure...
  • quan va ser canonitzat exactament? per què? Indica el papa corresponent
  • sobre veneració només indiques la data, res sobre si hi ha ritus, festivitats, etc. Quines relíquies es conserven?--barcelona (disc.) 14:18, 1 gen 2012 (CET)
    • Pel que fa a les dues darreres, com que he buscat i no he trobat res (potser la informació no existeix, era un sant bastant desconegut pel que he après) ho he perguntat a l'usuari que va portar l'article a ser de qualitat a en-wiki, aviam si em pot contestar. Gràcies pels comentaris--Arnaugir 22:08, 2 gen 2012 (CET)

Nota: en Bocachete (molt més expert que jo en aquests temes) l'ha repassat i adequat a la resta d'articles de sants.--Arnaugir 18:36, 4 gen 2012 (CET)

M'ha contestat:

« Paulinus was never formally canonized - his sainthood predates the formal process by a few hundred years. His relics (if there ever were any) are likely long lost - when King Henry VIII of England dissolved the monasteries (see Dissolution of the Monasteries) many shrines were plundered, and those that survived that were often destroyed in the next 100 years or so. Very few relics survive from English churches or monasteries. Hope this helps! Ealdgyth - Talk 21:10, 2 January 2012 (UTC) »
en:User talk:Ealdgyth

Ho arreglaré asap--Arnaugir 12:32, 6 gen 2012 (CET)

The Final Cut (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Seguint amb la sèrie d'articles sobre els discs de Pink Floyd que vaig començar amb Wish You Were Here i The Dark Side of the Moon. N'he fet una traducció de can es.wiki on és un article de qualitat, i he complementat alguns punts amb l'article de can en.wiki. N'he traduït totes les referències i espero fer algun dels vincles en vermell més. Espero els vostres comentaris! --Solde (disc.) 14:49, 19 set 2011 (CEST)

Les cançons és suficient escriure-les en cursiva, no cal posar-hi cometes també (és redundant). D'altra banda, mirant-lo per sobre em sembla que hi ha traduccions molt forçades, et recomano que li facis una repassada i corregeixis algunes frases que no sonen gaire naturals.--Arnaugir 18:52, 4 oct 2011 (CEST)
Cursives i cometes Fet Fet!
I no es mostra bé la imatge de la infotaula...--Arnaugir 15:41, 22 oct 2011 (CEST)
No tenim cap imatge "lliure" sobre el disc, en no poder pujar la caràtula. --Solde (disc.) 09:08, 11 nov 2011 (CET)
Pots pujar la caràtula com a fair use no? a la wiki local.--Arnaugir 11:19, 11 nov 2011 (CET)
Fet Fet! Solde (disc.) 22:09, 20 des 2011 (CET)

Quan parles de la pel·lícula The Wall estàs enllaçant el disc! cal desambiguar-los bé--Arnaugir 12:03, 8 des 2011 (CET)

Fet Fet!

Expedició Discovery (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una de les expedicions en que va participar Ernest Shackleton. Estic mirant de traduir totes les expedicions d'aquest explorador per a crear un tema de qualitat amb el conjunt d'elles. El contingut està traduït de la VP:EN on totes són AdQ. Li cal una revisió lingüística i s'agrairien aportacions que el millorin respecte a la seva font original. Gràcies,--amador (disc.) 15:42, 8 gen 2012 (CET)

Bé, he acabat la revisió lingüistica, i he modificat força algunes parts que no acabaven d'estar ben traduïdes; també he reorganitzat algun apartat que tenia informació repetida. D'això se'n diu una "lectura refrescant", quines ganes d'anar a passar fred!
Moltes gràcies !! --amador (disc.) 20:38, 21 gen 2012 (CET)

--Joutbis (disc.) 19:47, 21 gen 2012 (CET)

t'ho agraeixo, perquè jo m'animo amb els svg, però no la resta. El vermells ja els faré.--amador (disc.) 21:05, 29 gen 2012 (CET)

Lluís Muncunill i Parellada (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Per iniciativa de l'Enric, coautor d'aquest article, reprenent la línia de millorar el coneixement de l'obra modernista a Catalunya. Us hem preparat i us presentem a avaluació / millora la vida i obra d'aquest arquitecte més prolífic que conegut. Va actuar bàsicament a Terrassa on va ser arquitecte municipal. L'obra que es presenta representa el seu catàleg (supervivent) per la qual cosa té un valor documental interessant. Esperem els vostres suggeriments. --amador (disc.) 06:43, 10 gen 2012 (CET)

comentaris sobre l'estructura, que és l'únic que tinc temps de mirar
  • dins estils i períodes hi ha això que indica el títol però altres coses com materials etc que trenquen el fil cronològic, caldria fer subapartats. Fet Fet!
  • genial que tinguem ara tantes fotos per il·lustrar articles com aquest. Dins del catàleg, podríeu crear el vermell sobre els arcs? És un terme genèric que pot afectar a més articles i en aquest hi queden pocs vermells per anar omplint. Fet Fet!. El tema fotos és obra de l'Enric que "quan s'hi posa,...."--amador (disc.) 17:45, 10 gen 2012 (CET)
  • em falta un apartat sobre llegat posterior en altres arquitectes o artistes. També es podria ampliar les influències rebudes, la introducció abans del període historicista queda molt minsa --barcelona (disc.) 13:14, 10 gen 2012 (CET)
Doncs em sap molt greu, però sembla que no va deixar llegat més que les pròpies obres. Si més no, no he trobat cap signe de deixebles o que hagin seguit el seu estil que, d'altra banda, estava en ple canvi quan ell va plegar.--amador (disc.) 16:22, 22 gen 2012 (CET)

Per què les imatges són només de 150px? Crec que no hauries de posar mida.--Arnaugir 19:50, 29 gen 2012 (CET)

És la mida que acostumo a posar en aquestes taules. Es pot ampliar una mica, però com que hi ha moltes fotos juntes acaba per enfarfegar massa. Si no poso mida es mostra (immenses) a mida natural.--amador (disc.) 13:06, 5 feb 2012 (CET)

Sant Vidal de Ravenna (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Fa un temps que havia fet aquest article i ara l'ho he repassat i he vist que és força complet i instructiu. Així que espero les vostres opinions i com sempre la vostra repassada lingüística.MarisaLR (disc.) 20:48, 6 nov 2011 (CET)

  • A l'apartat Edifici, cites el bisbe Ecclesio i tot seguit el bisbe Víctor; sembla que has traduït un nom i l'altre no, fora bo ser coherent.

Fet Fet!Canviat Ecclesio per Eclesius segons ref. de Puig i Cadafalch [6] --MarisaLR (disc.) 20:24, 3 feb 2012 (CET)

  • Comprova que el paràgraf següent sigui correcte després de les modificacions (entenc que Sant Vidal està més allunyat de l'ar. paleocristiana que l'església dels sants Sergi i Baco)
« Es desconeix el nom de l'arquitecte o arquitectes que van realitzar el disseny, el qual és molt similar al de l'església dels sants Sergi i Baco, a Bizanci. Sant Vidal, però, està més allunyat de l'arquitectura paleocristiana, substituint la idea d'«espai-camí» de les primeres basíliques per la de «contemplació de l'àmbit celestial», amb un més gran caràcter ascencional gràcies a l'esvelt tambor que sosté la cúpula. »
Perfecte.--MarisaLR (disc.) 20:24, 3 feb 2012 (CET)
  • estances Phastophorias ?? (esto qué é?) no ho acabo d'entendre, és el que s'explica a continuació? (Prothesis i Diaconicon)?
Exacte: les dues estances es diuen Phastophorias i després l'explicació de cada una d'elles amb el seu corresponent nom. --MarisaLR (disc.) 20:30, 3 feb 2012 (CET)
  • "on van ser substituïts en tractar-se d'una zona molt transitada" ; els mosaics van ser substituïts durant una restauració moderna o estem parlant d'èpoques més antigues?
No he pogut esbrinar res més dels mosaics. --MarisaLR (disc.) 22:03, 3 feb 2012 (CET)
  • "L'art bizantí és teològic, monàrquic i utilitari; encara que el teològic era el dominant, la relació entre allò humà i allò diví va inspirar dues maneres de pensament estètic que van fonamentar la concepció de l'expressió artística." M'he perdut en aquesta frase. Potser la pots reescriure o explicar-ho de manera que jo ho pugui reescriure? De quines dues maneres es tracta? Què vol dir que van "fonamentar la concepció de l'expressió artística"?

Fet Fet! «...va inspirar dues maneres de pensament estètic de l'art la oriental y la grega que van ser uns del principis de la concepció de l'expressió artística de l'època.» Queda més clar?--MarisaLR (disc.) 22:43, 3 feb 2012 (CET)

  • Miquel Psellos qui era? Has traduït el nom?

Fet Fet! He posat la cita a dues columnes i el seu nom en catalá: Miquel Psel·los(tenim l'article) :)) --MarisaLR (disc.) 22:03, 3 feb 2012 (CET)

No crec que calgui la traducció perquè no és la llengua original, si et sembla la trec (si tens el text original el pots posar...)
  • He fet la subsecció "decoració" perquè el que es deia en els dos paràgrafs no era ben bé de construcció. ara bé, potser caldria citar també els mosaics en aquesta secció, com a introducció pel que ve després. No sé ben bé com, però... Fet Fet! a veure què et sembla
Està bé --MarisaLR (disc.) 22:07, 3 feb 2012 (CET)
  • Pensant-ho bé crec que la infotaula hauria ser la d'església i no pas la de patrimoni, perquè confon (el patrimoni de Ravenna està format per 8 edificis). Jo l'aprofitaria i la mouria, adequantla, a Ravenna, i aquí hi posaria la {{Església}} (com a en-wiki).
Es podria posar en l'article de Ravenna, com a edificis de la ciutat. Però aquesta mateixa plantilla ja es troba en diversos articles sobre monuments de Ravenna, i em sembla que queda bé. Esperaria si hi ha cap altra opinió. Què et sembla? --MarisaLR (disc.) 22:20, 3 feb 2012 (CET)
Tu mateixa!--Arnaugir 22:40, 3 feb 2012 (CET)
  • matroneum o matrimoneum? a en-wiki fan servir la segona forma, comprova quina és la correcta

Fet Fet! Correcta en català: Matroneu--MarisaLR (disc.) 22:20, 3 feb 2012 (CET) --Arnaugir 18:49, 3 feb 2012 (CET) Comentari Comentari Sort que tota la bibliografia era meva... que sinó després de tant de temps que vaig fer l'article, l'hagués passat negre per trobar les referències. Gràcies pel teu treball --MarisaLR (disc.) 22:43, 3 feb 2012 (CET)

Ja, no ha de ser fàcil tornar-hi després de tant temps! si tot va bé aquest finde l'acabo i un altre cap al sac :-)--Arnaugir 22:47, 3 feb 2012 (CET)
  • Mira aviam si t'agrada com he posat els mosaics de'n Justinià i la Teodora
M'encanta, queda molt millor
  • L'autor dels mosaics és desconegut?
Totalment
De nou gràcies, has millorat molt l'article. --MarisaLR (disc.) 14:52, 4 feb 2012 (CET)

Joan Antoni Samaranch i Torelló (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest personatge és un dels catalans més universals, com demostra el nombre d'interviquis que té l'article actualment. He ampliat l'article, afegint dades, referències i fotos, i crec que actualment és prou complet i neutral, ja que no s'amaga el seu passat com a membre de la falange, però alhora es reconeix la seva contribució decisiva perquè Barcelona fos escollida com a ciutat olímpica. He revisat els articles a les viquipedies castellana i anglesa, i clarament l'article de la versió catalana és mes complet i fiable. No totes les referències usen la plantilla citar web, però crec que aixo es un tema menor. A nivell de redacció, potser es podrien fer millores. A enllaços externs potser en podriem treure o afegir algun--Jordiferrer (disc.) 19:13, 9 ago 2011 (CEST)

  • Les referències s'haurien d'estandarditzar usant {{Citar web}}, {{Ref-llibre}} i similars.
  • A la capçalera afegiria el lloc on va morir (lloc naixement, data naixement - lloc mort, data mort). D'altra banda sembla que es desconegui l'indret on va morir.
  • Penso que l'article Carta Olímpica (hi surt citat a la biografia) s'ha de crear, d'una vegada per totes, ja que semànticament va de la mà amb el personatge.
  • Referència del bateig del Museu Olímpic amb el seu nom: [7]
  • Referència d'una informació per afegir a l'article: [8]
  • El seu passat polític ha estat qüestionat molt sovint, et passo una referència on hi ha enllaços interessants: [9]
  • Referència d'una tema importantíssim, el no reconeixement del Comitè Olímpic Català: [10]
  • Referència d'un premi en nom seu: [11]

He anat ràpid i potser té anomenat coses que hi són i no he trobat. Tot i així, bona feina! L'article està molt ben referenciat malgrat moltes de les meves aportacions vagin en aquest sentit.--Jove (disc.) 05:46, 11 ago 2011 (CEST)

Moltes gràcies per les bones suggestions. He ampliat una mica l'article i he afegit totes les referències que has indicat. Queda pendent confirmar quins enllaços hauríem de tenir a la secció "Enllaços externs". Jordiferrer (disc.) 10:00, 11 ago 2011 (CEST)

Jordi no m'acaba d'agradar fer una llista tant llarga de Premis i reconeixements. Potser seria molt més enciclopèdic fer un text enlloc d'una llista i fins i tot, optaria per fer una taula pels premis i un texts pels reconeixements. Aramateix, es fa una llista massa feixuga.--KRLS , (disc.) 14:43, 21 ago 2011 (CEST)

Crec que un texte seria encara més llarg i menys concís que la llista actual. Potser si que és bona idea tenir-ho amb format de taula amb columnes. Hi ha algun personatge on ho tinguem així? Respecte separar premis i reconeixements, en alguns casos la diferencia entre premi u reconeixement potser no és clara. --Jordiferrer (disc.) 18:51, 22 ago 2011 (CEST)
La Mercè Rodoreda està en format taula.--KRLS , (disc.) 20:59, 22 ago 2011 (CEST) Fet Fet!--Jordiferrer (disc.) 13:48, 7 set 2011 (CEST)


Les meves propostes:

Gràcies per totes les suggerències. Ja les he incorporat. He creat una taula per als premis, modificat el format de les referències on era necessari, i he substituït o complementat les referències mencionades per Paucabot. Respecte la foto de la capçalera, jo potser usaria aquesta ja que permet veure la cara sense ulleres de sol, malgrat que la resolució de la foto sigui menor. Que penseu? Apart d'aquest tema menor, ja em direu quin és el següent pas.--Jordiferrer (disc.) 13:48, 7 set 2011 (CEST)
  • L'etapa del JJOO de Barcelona penso que dóna per a més que quatre ratlles, correctes, per cert. La seva relació amb el Comitè Organitzador, la intervenció per a acceptar una setmana abans dels jocs la inclusió de la desmembrada URSS i les parts d'una Jugoslàvia en guerra quan encara no eren estats, etc...Penso que tirant una mica d'hemeroteca es pot ampliar una mica. Si et resulta difícil d'obtenir, m'ho dius. --amador (disc.) 21:19, 3 oct 2011 (CEST)
  • D'acord amb l'amador que encara és ampliable. D'altra banda crec que hi ha un sobreenllaçament d'anys i dates, intenta treure'n uns quants que no estan relacionats directament amb el personatge.--Arnaugir 18:55, 4 oct 2011 (CEST)
  • Article molt interessant. Així a simple vista hi veig que les dates de les referències i de la resta del text s'haurien d'estandaritzar, haurien d'estar totes amb el mateix format, o "DD/MM/AAAA" o "DD de mmm de AAAA".--Pere Serafi (disc.) 13:53, 7 nov 2011 (CET)


  • Ves amb compte perquè utilitzen deu vegades una entrevista seva com a referència. T'ho dic perquè els humans quan arribem a certa a edat tenim un record esbiaixat i, possiblement, equivocat del que va ser el nostre passat. --Davidpar (disc.) 21:44, 8 nov 2011 (CET)
En aquest punt concret no estic d'acord. Suposo que et refereixes a l'entrevista a La Vanguardia. L'entrevista es una referencia vàlida mentre no n'hi hagi de millors.--Jordiferrer (disc.) 22:26, 8 nov 2011 (CET)
Jordi, no ho he dit pas que la referències no sigués vàlida ;) --Davidpar (disc.) 01:06, 25 nov 2011 (CET)

Tirotejos de Huế Phật Đản (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït d'es wiki, com a traducció de la setmana, he afegit un parell de referències més i un parell de fotografies que crec que completen l'article. Agrairia la vostra repassada.--MarisaLR (disc.) 19:25, 4 des 2011 (CET)

  • És un article molt interessant!!!!. He fet quatre petits retocs d'algunes coses que he detectat.
  • A l'apartat d'antecedents la frase Els catòlics també van estar exempts de facto de les corvees que era el treball obligatori imposat pel govern a tots els ciutadans; l'ajut dels Estats Units va ser desproporcionat distribuït als poblats catòlics. no l'entenc, suposo que es refereix a que el règim van distribuir l'ajuda de forma desproporcionada a favor dels catòlics, no?.

Fet Fet! He canviat la frase a: l'ajut que el govern rebia dels Estats Units va ser distribuït de forma desproporcionada a favor dels poblats catòlics. --MarisaLR (disc.) 21:48, 4 des 2011 (CET)

  • A l'apartat Reacció i protestes budistes no m'acaba de quadrar el terme agitadors opositors, si bé es veritat que no se m'acut millor traducció veient l'es wiki i l'en wiki.
Com aquest terme ja està entre cometes... crec que es pot quedar així, però si se t'acut alguna cosa millor, no dubtis en canviar.--MarisaLR (disc.) 21:52, 4 des 2011 (CET)
Intentarem alguna cosa... Moltes gràcies --MarisaLR (disc.) 21:48, 4 des 2011 (CET)

Fet Fet! Bandera budista. --MarisaLR (disc.) 22:34, 4 des 2011 (CET) Fet Fet! Phật Đảnté --MarisaLR (disc.) 23:04, 4 des 2011 (CET)

Crec que hi ha algun error amb la plantilla....--Pere Serafi (disc.) 22:31, 6 des 2011 (CET)
arreglat arreglat fallava una petita cosa a la plantilla--Arnaugir 10:09, 22 des 2011 (CET)

Li he fet una repassada general, no és un gran article però crec que pot ser bo sense problemes.--Arnaugir 19:41, 29 gen 2012 (CET)

Viquipèdia:Avaluació d'articles/Mi, Belarussi

Un parent molt proper de Miniopterus aelleni, que ja ha aconseguit la distinció d'AdQ. M. griveaudi està gelós i també voldria aconseguir la distinció. – Leptictidium; what else? 15:22, 22 des 2011 (CET)

a sota la imatge diu "localitats on s'han trobat..."; "localitats" es refereix a "poblacions" o a "llocs" en general? si és el segon cas potser convindria posar "ubicacions" o similar per evitar dubtes. D'altra banda, és tot perfecte, as usual --Arnaugir 21:46, 10 gen 2012 (CET)
"Localitats" és un terme específic que es fa servir en zoologia... Em sembla que algú ja va treure el tema en una altra avaluació i vaig proporcionar proves de l'aptitud de "localitats". Bona tarda. – Leptictidium; what else? 22:58, 12 gen 2012 (CET)
D'acord; si és un terme específic, doncs, què et semblaria crear localitat (zoologia)? Així els que no estem ficats en aquest camp ens podrem documentar millor--Arnaugir 14:29, 14 gen 2012 (CET)
No sé si dóna per fer un article... Potser al Viccionari.– Leptictidium; what else? 16:45, 14 gen 2012 (CET)

Garri Kaspàrov (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) El millor jugador d'escacs de la història mereix tenir un ADQ. L'article és bàsicament una traducció de l'anglès, on havia estat ADQ però li van retirar la distinció. Diria que he millorat la versió anglesa, eliminant errors, i afegint informació i referències, però m'agradaria que algú altre s'ho llegís a veure què us sembla.--Carles (enraonem) 00:11, 22 oct 2011 (CEST)

Es diu que fou "soviètic fins al 1992". Però l'URSS desaparegué el 1991...
Fet Fet! Probablement s'entén millor indicant que fou soviètic fins al 1991. Passa que en l'àmbit escaquístic, el primer gran esdeveniment en què els soviètics ja no eren tals, fou l'Olimpíada d'escacs de 1992, i per això, almenys els de la meva generació, sempre hem dit que l'URSS va durar fins al 1992, en lloc de fins a les darreries de 1991.--Carles (enraonem) 22:14, 14 nov 2011 (CET)
Coses com "Professional Chess Association" no van en cursiva, ja que són noms propis. – Leptictidium; what else? 15:43, 11 nov 2011 (CET)
Fet Fet!--Carles (enraonem) 22:25, 14 nov 2011 (CET)
He fet alguns retocs. Em queda el dubte si caldria enllaçar als campionats del món, etc. per si algun dia tindran l'article (pex. Belfort 1988 en comptes de Belfort 1988). Molt bona feina Carles--Arnaugir 22:01, 14 nov 2011 (CET)
Gràcies per mirar-t'ho. Totes les edicions del campionat del món tindran article, ja ho crec, i totes són a la Plantilla:Campionats del món d'escacs. Belfort 1988 va ser un torneig (un de sis) de la Copa del món d'escacs (no confondre amb Campionat del món d'escacs, tot i que estan relacionats). No és probable que faci mai un article sobre aquest torneig, que no passarà a la història. Aixó sí, potser algun dia ampliaré de forma important l'article sobre la Copa del món d'escacs, i potser totes les referències als sis torneigs (entre els quals n'hi va haver un que sí que tindrà algun dia un article, perquè va ser a Barcelona), enllaçaran a aquest article de la Copa del món.--Carles (enraonem) 22:25, 14 nov 2011 (CET)
Ara m'adono que la confusió es devia a que jo no havia enllaçat a Copa del món d'escacs en mencionar Belfort 1988. Ja està solucionat.--Carles (enraonem) 22:28, 14 nov 2011 (CET)
No em referia només a Belfort 1998, vull dir que si menciones els campionats del món, europeus... que creus que en un futur tindran article (per exemple, el campionat d'extremadura de 1970, per dir una bestiesa, no l'enllacis) haurien d'estar enllaçats encara que actualment estiguin en vermell. Una altra cosa, crec que la construcció "en Kàsparov"... hauria de ser simplement "Kàsparov"... (més formal)--Arnaugir 01:48, 19 nov 2011 (CET)
efectivament, segons la fitxa Fitxa 148/3 de l'Optimot:
L'ús de l'article davant de noms de persona (en Carles, l'Enric, la Magda) dóna un caràcter familiar o col·loquial al text. És per això que cal restringir-lo a textos propis d'aquest registre.
Crec, doncs, que caldria arreglar el text. Hi ha 52 ocurrències d'"en Kaspàrov".--Arnaugir 21:25, 12 des 2011 (CET)

Pudu (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït de l'anglesa on és bo. Espero que aquí pugui assolir la mateixa distinció. En els pròxims dies aniré creant els pocs enllaços vermells que hi ha.Fet Fet!--Townie (Discussió) 18:19, 21 des 2011 (CET)

A les referències et falta traduir les dates.--Arnaugir 10:08, 22 des 2011 (CET) Fet Fet!--Townie (Discussió) 14:12, 22 des 2011 (CET)
He començat a revisar-lo i tocar alguns detallets, els propers dies aniré fent. – Leptictidium; what else? 16:26, 22 des 2011 (CET)
Ja he acabat la revisió terminològica. El dilluns li faré una última repassada per assegurar-me que no ha quedat res estrany i llavors, per mi, ja el pots presentar. – Leptictidium; what else? 17:07, 14 gen 2012 (CET)
Fet Fet!Leptictidium; what else? 11:48, 16 gen 2012 (CET)

Louise Michel (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Es proposa l'avaluació d'aquest article, traducció de l'equivalent de la Wikipedia francesa. Un article molt ben documentat. Aries (disc.) 16:45, 20 oct 2011 (CEST)

No sóc expert ni la comuna de París ni en els moviments polítics i literaris de la França del XIX, pel que he fet una lectura profana i de lector neòfit i per tant les "crítiques" que puc fer no poden anar més enllà de l'avaluació formal. Crec que caldria que revisessis els noms en que s'usen les majúscules, especialment pel que fa als títols de les obres i alguns noms comuns (p.ex.: Proletariat cap al principi de l'article). Alguns usuaris hem treballat Viquipèdia:Anomenar pàgines/Ús de majúscules que crec que et pot ser d'utilitat per aquest o altres articles. D'altra banda les frases transcrites en francès haurien d'anar en cursives. Per últim les seccions Memòria i Herència social semblen reculls de frases inconnexes. Si es pogués donar un redactat usant un sòl paràgraf o agrupant les frases fent servir subordinades o algun altre mecanisme sintàctic o combinat-les en una sola secció. D'altra banda caldria ordenar les seccions finals de l'article Viquipèdia:Estructura d'un article. Pel que fa a la secció de les seves obres estaria bé que hi hagués una descripció de les obres (poesia, novel·la, assaig...) i la data de la primera edició i si és possible l'editor (i si han estat traduïdes al català fóra bo poder adjuntar-hi algun ISBN. L'enllaç a Rousseau és de Jean-Jacques Rousseau? --Bestiasonica (disc.) 18:17, 23 oct 2011 (CEST)
Als apartats Memòria i Herència social, les frases són tan curtes que els hi posaria un asterisc al davant com si fos una llista.--Lohen11 (disc.) 18:02, 23 oct 2011 (CEST)
A Commons hi ha forces imatges que s'hi podrien incloure.--Lohen11 (disc.) 18:09, 23 oct 2011 (CEST)
Els articles de qualitat han de tenir el mínim d'enllaços en vermell possible. Atès que a curt termini difícilment tindrem articles com Le Cri du Peuple, Les Œillets rouges, Clemenceau, Teatre de la Gaité, Ordre Maçònica Mixta Internacional "El Dret Humà", Louise Michel (estació de metro), Louise Attaque, Ciment de la història, entre altres, crec que és millor eliminar els enllaços interns.
No hi estic d'acord. Crec que els enllaços interns que hi han de ser no s'han de treure estiguin en vermell o en blau, ja que el dia que es creïn els articles llavors aquests enllaços mancaran. Si hi ha excés de vermells és que el tema no està ben cobert i potser caldrà fer un doble esforç (és el que em passa a mi amb estació de Waddesdon Road).--Arnaugir 12:55, 5 nov 2011 (CET)

Els enllaços en vermell hi són perquè ningú ha fet l'article corresponent, gairebé tots es poden fer per contribuir a la Viquipèdia, degut a que són possibles articles importants. Aries (disc.) 17:07, 24 gen 2012 (CET)

Tot el capítol "En la cultura popular" està mancat de referències. Atès que és un personatge d'una cultura diferent a la nostre, caldria referenciar cada una de les afirmacions, o retirar-les. --Panotxa (disc.) 19:24, 23 oct 2011 (CEST)

La única crítica que faria és que algun apartat li manquen referències i que alguna de les referències que hi ha no és admissible (blogs d'opinió, per exemple, encara que citin un text, és a dir una font primària, no s'hauria de posar). A banda d'això bona feina feta.--Galazan (disc.) 19:58, 23 oct 2011 (CEST)

Podries fer un enllaç a un batalló de les Brigades Internacionals que portà el seu nom.--El noi de la garriga (disc.) 21:39, 23 oct 2011 (CEST)

Les referències que s'haurien de reemplaçar per d'altres de més fiables són, almanco: [23], [24], [25], [26], [27], [28], [29], [30]. A part, jo separaria les notes de les referències. Els enllaços als textos haurien d'anar a Notes i no a Referències. Pau Cabot · Discussió 15:40, 4 nov 2011 (CET)
    • Amb aquest personatge hi ha un problema: no és massa agradable pels esperits impregnats d'autoritarisme o amb qualsevol classe de simpatia p'el poder, pot ser el més acurat seria cercar la bibliografia, a vegades de la que ella n'és l'autora, i posar-la a l'article. Es un personatge que es presta a la literatura panfletària, de la que n'està plena Internet, mes això no vol dir que aquests panflets no siguin fiablesel comentari anterior sense signar és fet per Aries (disc.contr.)

Assassinat de Robert F. Kennedy (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Us demano la col·laboració per millorar aquest article, traduït de la versió anglesa, on és article de qualitat, conjuntament amb la versió txeca. A la versió francesa es considerat un article bo, i crec que pot tenir recorregut en la nostra viquipèdia. Gràcies a tots !! Pere Serafi (disc.) 11:09, 30 nov 2011 (CET)

Lingüisticament no et puc donar la meva opinió, però si que la seva lectura es fa amena i comprensible. Et comento algunes coses:
  • Introducció: Faria un enllaç a Atemptat contra John F. Kennedy, a l'últim paràgraf on posa la mort del seu germà, tan bon punt ja existeix l'enllaç a John Fizgerald Kennedy a la rpimera línia de la introducció. Potser també quedaria bé en la introducció posar una imatge de Robert Kennedy.

Fet Fet!

  • Antecedents:... del president Lyndon B. Johnson, vice-president i successor del germà de Kennedy. jo trauria l'última part de la frase: «vice-president i successor del germà de Kennedy».

Fet Fet!

  • Enterrament: Dissenyada per l'arquitecte Ieoh Ming Pei (qui també dissenya l'ala est de la National Gallery of Art), el que poses entre parèntesis no té res a veure amb el tema i menys per que ja hi ha l'enllaç a l'autor per assabentar-nos de totes les seves obres. Si que faria l'enllaç al Cementiri Nacional d'Arlington, que només està en la introducció (i a la fotografia).

Fet Fet!

  • Referències: Estaria bé canviar-les a les plantilles en català,( ref-llibre) (citar web) posar la llengua a totes i verificar les 22, 48 i 52 que sembla que no funcionen. --MarisaLR (disc.) 11:51, 5 des 2011 (CET)
La 22 Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 18:00, 5 des 2011 (CET) La 52Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 18:21, 6 des 2011 (CET) : La 48 Fet Fet!(Tot i que ja no tenen aquesta numeració).--Pere Serafi (disc.) 17:46, 11 des 2011 (CET)
Fet Fet! Actualitzats els ( ref-llibre) (citar web)
Merci pel suggeriment. De fet he descobert que ja estava creada. Ja l'he col·locat, però em falten dades, quan tinguin una estoneta les acabo de recopilar.--Pere Serafi (disc.) 18:09, 6 des 2011 (CET)
Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 15:55, 12 des 2011 (CET)

Hola, faré una mica de revisió de l'article. He començat per la introducció i et puc dir el següent:

  • Igual que l'article de Castellar, hi ha problemes amb el present històric. De cares a futurs articles et suggereixo que treballis directament amb el present perfet, que s'entén millor. A part, fas algunes faltes recurrents (mira la meva edició). No t'ho prenguis malament eh, és un suggeriment perquè els teus articles siguin encara millors! ;-)
Al contrari, sóc conscient que la llengua no és el meu fort. Si que et demanaria paciència, ja que mica en mica vaig millorant. (T'asseguro que ho vaig tenir en compte quan el vaig traduir...).--Pere Serafi (disc.) 22:15, 25 des 2011 (CET)
  • president dels Estats Units, catedral de St. Patricks... el primer terme, quan és un mot genèric, va en minúscula.
OK--Pere Serafi (disc.) 22:15, 25 des 2011 (CET)
  • No sé què passa amb les coordenades que veig un garbuix de números que no s'entén res.
Va començar a passar amb la taula, jo no sé com solucionar-ho....--Pere Serafi (disc.) 22:15, 25 des 2011 (CET)
Fet Fet!--Arnaugir 11:27, 26 des 2011 (CET)
Gràcies per tot. Bon any!!!--Pere Serafi (disc.) 22:15, 25 des 2011 (CET)
  • Pots donar un cop d'ull a les dates de les referències? cal que totes estiguin en el mateix format.
Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:58, 27 des 2011 (CET)
  • A més, en les referències que has traduït de l'anglès al català hi ha paràmetres que no has arreglat (pages=, volume=, etc.)--Arnaugir 22:18, 26 des 2011 (CET)
pages Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 09:58, 29 des 2011 (CET)
volume Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 09:58, 29 des 2011 (CET)
date Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
publisher Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
year Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
title Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
work Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
crec que no me'n deixo cap...--Pere Serafi (disc.) 07:57, 30 des 2011 (CET)
Vaig pensar que no tenien suficient entitat per un article, però vist com ha queda perfecte. Gràcies. --Pere Serafi (disc.) 10:18, 28 des 2011 (CET)
  • "lunars" no surt al diccionari, ho he traduït per clapejat.--Arnaugir 14:20, 27 des 2011 (CET)
  • He trobat coses incorrectes a la infotaula i al text (hora de l'atac, nombre de ferits...). T'agrairia una repassada comparant amb la versió anglesa per tal d'esmenar tots els errors.
L'hora de l'atac és discutible, hi ha referències que diuen que passaven deu minuts i altres un quart d'hora de mitjanit, el que segur és que eren les 12:10 o 12:15am o les 0:10 o 0:15, per tant ara a la taula està malament ja que sembla que sigui migdia, no?--Pere Serafi (disc.) 10:16, 28 des 2011 (CET)
Sí, m'he equivocat, caldria posar 0:10, o 0:15, o les dues (referenciant-les, si hi ha dues opcions cal postular-les)
He estat revisant, i crec que em vaig aventurar al marcar les 00:10. La majoria de referències parla a les 00:15, tot i que les 00:10 és segons la transcripció del judici, el moment en que Bob Kennedy acabava el discurs, per tant és més lògic pensar que amb tot el recorregut que va fer com a mínim passessin 5 minuts. De totes maneres, com en la majoria d'aquests casos determinar fidedignament l'hora deu ser difícil. Si et sembla marcaré les 00:15 am per no portar la contrària...--Pere Serafi (disc.) 09:51, 29 des 2011 (CET)

Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 09:52, 29 des 2011 (CET) Pel que fa als ferits, crec que la diferència és que ells tenen en compte a RFK, i jo no el vaig tenir. Deixem-ho amb 5, si et sembla.....--Pere Serafi (disc.) 09:55, 29 des 2011 (CET)

  • A més, la versió en anglès té 69 referències, dedueixo que encara és millorable!!
De fet, sense voler passar-me de frenada, crec que la nostra versió té més referències i més actualitzades. Si comptes les que ells donen als llibres de Moldea i Witcover, o la de la revista TIME ja les tindrien més o menys anivellades. Potser l'errada és en la meva manera de referenciar.... A l'en-wiki n'hi ha que ja no funcionen com la 32 i d'altres com la 56 crec que no són fiables. Altres són llibres als quals no he tingut excés, però he trobat un altre referència fiable que la podia substituïr. Faré una revisada s'hi n'hi ha alguna que ens aporti informació, però vaig fer una feina a consciència per actualitzar-les i buscar-ne de més fiables, afegint-n'he algunes com la del New York Times de l'època que no tenien. --Pere Serafi (disc.) 10:31, 28 des 2011 (CET)
Perfecte--Arnaugir 11:07, 28 des 2011 (CET)
Fet Fet! N'he pogut rescatar un parell, les altres o no funcionen o són poc fiables. DE totes maneres si tenim el criteri que et comentava abans, crec que està molt millor referenciat el nostre. De fet ampliem informació...--Pere Serafi (disc.) 21:33, 28 des 2011 (CET)
Perfecte!! Està quedant molt bé i millor que la resta. Gràcies.--Arnaugir 21:59, 28 des 2011 (CET)
Em sembla perfecte.--Pere Serafi (disc.) 21:34, 28 des 2011 (CET)
Fet Fet!

Retaule del Sant Esperit (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És una de les peces mestres del gòtic català que forma part del temari de la Selectivitat. És una obra amb un fil argumental molt ben narrat i força atípic, ja que es més fàcil trobar temàtiques marianes o relatius a escenes de la Passió. Faig un agraïment especial al Lohen11 que, tot i estar temporalment desconnectat, ens ha proporcionat les imatges de la seva col·lecció particular. L'article és de producció pròpia i l'he fet per "recomanació" de la nostra supermanager Barcelona, però hauria caigut igualment quan canvii de tema i em pugui dedicar als nostres gòtics. Si m'ajudeu a millorar-ho, tots hi guanyarem !. Gràcies, --amador (disc.) 13:28, 8 des 2011 (CET)

Hi ha dues imatges que no tenen peu, caldria posar-los-hi.--Arnaugir 21:32, 8 des 2011 (CET) Fet Fet!--amador (disc.) 23:39, 8 des 2011 (CET)
Fet Fet! la revisió lingüística. L'article, en la línia habitual, molt bé.--Joutbis (disc.) 16:31, 11 des 2011 (CET)
Per què les negretes dins el text? no és gaire usual en els nostres articles --Arnaugir 22:49, 11 des 2011 (CET)
Volia marcar on comença la descripció de cada taula sense haver de fer un capítol per cadascuna d'elles, perquè algunes són curtes. Fixat que només està quan comença la seva descripció sigui o no la primera vegada que s'esmenta. En altres articles hem fet servir nom subratllat, dos punts i el text sense canviar de línia, però em semblava massa estructurat i li he volgut donar un estil més narratiu. --amador (disc.) 21:11, 12 des 2011 (CET)
A mi personalment no m'acaba de convèncer, trobo que és una parrafada mooolt llarga, potser faria subseccions (====) encara que serien curtetes, suposo. No sé ben bé quina podria ser la solució, si a tu t'agrada així deixa-ho així, només faltaria! Gran feina--Arnaugir 22:10, 14 des 2011 (CET)
Fet Fet! Jo em dec al gust dels meus correctors. Si els tinc és per confiar en ells (a més de la pasta que em costen ....!!).--amador (disc.) 02:49, 16 des 2011 (CET)
Em sembla que ara queda molt millor, però no et sentis obligat a fer res!--Arnaugir 19:55, 19 des 2011 (CET)
Saps que és un plaer. --amador (disc.) 20:14, 19 des 2011 (CET)

┌───────────────────┘
No tens res per emplenar una secció de vegeu també? I enllaços externs? la plantilla commonscat està molt sola. D'altra banda he fet dues coses amb la taula de continguts: fer-la flotar amb el text, i reduir la seva llargada fent que no surtin les subsubsubseccions. Això darrer ho pots eliminar traient el paràmetre "limit" de {{TOCleft}}. Com més t'agradi--Arnaugir 20:30, 19 des 2011 (CET)

Ja està una mica més acompanyada, però les webs serioses del tema ja les havia fet servir com referències. Lo de la TOC està molt bé; no sabia que es podia limitar. Merci, --amador (disc.) 06:55, 21 des 2011 (CET)