Usuari Discussió:Aries

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Us donem la BENVINGUDA
Ajuda
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Modifica


Hola Aries! Sigueu benvingut/da a la Viquipèdia i al coneixement lliure. Us encoratgem especialment, abans de res, a visitar la introducció per a un començament fàcil en tres senzills passos somriure. Si preferiu aprendre mitjançant un tutorial, podeu seguir el curset d'autoaprenentatge.

Aquesta és la pàgina de discussió del vostre compte d'usuari, que us servirà per a rebre missatges d'altres col·laboradors. Per a contestar, no ho feu a la vostra pàgina de discussió sinó a la pàgina de discussió de l'usuari que us ha escrit. A més, teniu la vostra pàgina d'usuari, on podeu posar les vostres dades, interessos, etc.

També seria convenient que llegíssiu els Cinc Pilars de la Viquipèdia i el llibre d'estil per a tenir una visió general i sintètica de les polítiques elementals que cal respectar per a poder editar en aquest projecte. És molt fàcil; bàsicament, cal utilitzar el sentit comú, respectar tothom, fonamentar les edicions en fonts comprovables i de qualitat i respectar el punt de vista neutral.

Si voleu trobar idees per a contribuir al projecte, visiteu el Portal del Viquipedista, on podreu coordinar-vos amb la resta dels viquipedistes. Així mateix, disposeu també de la taverna, per plantejar-hi els vostres dubtes, suggeriments o comentaris. Podeu signar en les discussions amb el botó de signatura de dalt de la barra d'edició Icona per a signar, o bé amb el codi --~~~~.

Podeu visitar el Viquiprojecte Babel per a classificar-vos segons els idiomes que conegueu o a la pàgina d'Etiquetes d'usuari per a descriure-us. També podeu afegir-vos a la llista de viquipedistes, o connectar-vos al xat per a coordinar la feina de forma ràpida.

Viquipèdia és un projecte col·laboratiu multilingüe. Si voleu traduir un article d'un altre idioma abans d'ampliar-lo i millorar-lo esteu seguint perfectament l'esperit del projecte. Per fer traduccions us pot ajudar l'Amical-bot. Visiteu la seva pàgina on s'explica com fer-lo servir.


Consell del dia: Si disposeu d'un lector RSS podeu ser avisat de canvis en una pàgina. Per fer-ho aneu a l'historial de la pàgina que voleu vigilar i al requadre "eines" pitjeu sobre RSS o Atom, depenent del sistema que utilitzeu. Aixó es molt útil per a ser avisats de canvis a la vostra plana de discussió.

Non-Catalan? Ca-0? See Babel ca-0 and our welcome in English.

Voleu comentar aquest missatge?


--barcelona (discussió) 22:18, 22 ago 2008 (CEST)[respon]

Recorda: Per canviar el nom dels articles has d'haver-te identificat i fer ús del botó «reanomena» de la barra de dalt. Si fas un trasllat manual amb una redirecció no es podrà veure l'historial ni comparar les versions anteriors. Si això no funciona (normalment, perquè ja existeix un article o una redirecció amb historial amb el nom nou), aleshores el reanomenament l'ha de fer un administrador (demaneu-lo a Viquipèdia:Petició als administradors). Trobaràs més informació a A:RP.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article; Estel de Barnard.


Recorda també que per fer segons quins canvis cal comprovar que hi ha consens. Un estel que porta amb el mateix nom des del 2005 bé mereix una discussió o un avís abans de reanomenar.--Pere prlpz (discussió) 23:58, 23 ago 2008 (CEST)[respon]

Suposo el teu canvi (que ja vas veure que estan mal fets, perquè no s'ha de reanomenar tallant i enganxant) els desfarà un administrador. Per altra banda, no cal que em convencis a mi: els arguments els hauries de posar a la pàgina de discussió de l'article i convèncer tothom. Et deixo un parell d'enllaços que et poden ser útils:
El reanomenar bé (amb el botó reanomenar o fent-ho els administradors si el botó no va), no és el mateix que copiar i enganxar, perquè no es conserva l'historial, necessari per al compliment de la llicència. Sobre la paciència, els administradors solen actuar molt ràpid, sempre que el canvi que se'ls demana sigui evident o tingui consens.--Pere prlpz (discussió) 10:08, 25 ago 2008 (CEST)[respon]

Estel[modifica]

A l'historial d'Estel de Barnard hi diu clarament que l'autor del text és un tal Aries que s'ha atribuït d'aquesta manera la feina que van fer uns altres. Per altra banda, els arguments sobre com s'ha de dir l'article, no me'ls expliquis a mi, sinó explica'ls (amb referències) a la discussió de l'article i, si hi ha consens, podràs reanomenar.--Pere prlpz (discussió) 23:49, 25 ago 2008 (CEST)[respon]

Com diu en Pere, pots explicar-ho a Discussió:Estel de Barnard. Hi ha referències del DIEC i la GEC per anomenar-ho estel, i els teus motius no se sap d'on surten. --V.Riullop (parlem-ne) 08:37, 26 ago 2008 (CEST)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: Per poder crear una nova categoria, ha d'encabir almenys cinc elements ja creats prèviament. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en el moment de la seva creació en tinguin menys seran eliminades per sistema.
Aquest recordatori és en motiu de categoria Categoria:Institucions científiques del Regne Unit.


--Pau Cabot · Discussió 20:48, 30 ago 2008 (CEST)[respon]

Categories en plural[modifica]

Hola company, només dir-te que els noms de les categories van en plural. Millor Categoria:Catàlegs astronòmics. Pau Cabot · Discussió 21:15, 30 ago 2008 (CEST)[respon]

Recordatori[modifica]

Recorda: Les categories que posem a un article no han de ser redundants. Per exemple, si un article està a la categoria Categoria:Esportistes mallorquins, no fa falta posar-lo a la categoria Categoria:Esportistes, ni a la Categoria:Mallorquins. Pots trobar més informació aquí.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Catàleg d'Estrelles Dobles Washington.


--Pau Cabot · Discussió 21:33, 30 ago 2008 (CEST)[respon]

Dues coses: 1. Els criteris poden ser diferents a les diferents Viquipèdies i tu ara fas feina a la Viquipèdia en català, però això de les categories redundants també val a la Wiki anglesa (en:Wikipedia:Categorization#How to categorize an article). 2. Si mai vols fer canvis de categories, no els pots fer "a la brava". Se suposa que existeix un consens sobre el criteri que existia i que, si vols moure una categoria o fer canvis d'una certa envergadura, ho has de comentar abans a la pestanya de discussió de la categoria. El que a tu te sembla evident, pot no ser-ho per una altra persona. Gràcies, Pau Cabot · Discussió 09:37, 31 ago 2008 (CEST)[respon]
La categoria:catàlegs astronòmics és una categoria més general que la categoria:Catàlegs d'estrelles. Des del moment en que la segona categoria penja de la primera (que és com està ara) els catàlegs d'estrelles són també catàlegs d'astronomia. Per tant, no fa falta posar les dues categories. Pau Cabot · Discussió 19:45, 31 ago 2008 (CEST)[respon]
No entenc el que em vols dir. Pau Cabot · Discussió 20:31, 31 ago 2008 (CEST)[respon]

Falta justificar l'ús no lliure per Fitxer:CelestiaV.png[modifica]

Atenció! la imatge Fitxer:CelestiaV.png que vàreu carregar a la Viquipèdia, ha estat marcada amb la plantilla {{Justificació desconeguda}}. Les imatges no lliures només es poden usar en casos excepcionals amb una argumentació. Cal afegir una justificació que argumenti la seva exempció tal com està explicat a Viquipèdia:Justificació d'imatges no lliures. Us preguem que completeu la informació de la imatge. No cal que carregeu de nou la imatge, simplement editeu la pàgina de descripció. Moltes gràcies.--IradiBot (comentaris/incidències) 16:50, 29 ago 2009 (CEST)[respon]

Anulla[modifica]

No he trobat la traducció que m'has dit. De totes maneres, pensa que la traducció ara es fa a Translatewiki i que es transfereix de tant en tant a tots els Mediwikis de Wikimedia. Pau Cabot · Discussió 12:31, 30 ago 2009 (CEST)[respon]

Plantilla cel[modifica]

Hola, t'he contestat a la taverna. --Puigalder (disc.) 22:20, 1 set 2009 (CEST)[respon]

Ja he completat el traspàs referent a la plantilla {{Cel}}.
A l'hora d'anar canviant els punts per comes he anat comparant els articles en català amb el seu corresponent en anglès -per veure que coincidís- i he detectat una qüestió relacionada amb el zoom que ja ve donada per la pròpia plantilla original en anglès.
El darrer paràmetre de la plantilla és la distància en anys llum de l'objecte respecte la terra, i aquesta distància és la que fa servir la plantilla per calcular el zoom (a través de càlculs de logaritme neperià). I la pàgina explicativa en anglès diu molt clarament que la distància s'ha de posar en anys llum.
Mirant el mapa del cel de l'article Gran galàxia d'Andròmeda es pot comprovar que té el mateix zoom que l'article en anglès en:Andromeda Galaxy. En aquest cas la distància és de 2.360.000 anys llum. (Hi ha altres articles que també es corresponen per igual)
En canvi, si mirem el mapa de 55 Cancri veurem que el zoom és diferent que a la versió anglesa en:55 Cancri, on es veu millor. A la versió en català, la distància està escrita correctament 40,9 anys llum mentre que a la versió en anglès ho han multiplicat per 1.000 i el valor que hi ha a la plantilla és de 40900 (quan a la mateixa pàgina explicativa diu que les unitats són anys llum, i de fet és el que s'ha aplicat a l'article en:Andromeda Galaxy)
Aclareixo que el tema del canvi de la coma en comptes del punt que hem fet no hi té res a veure, perquè a la versió en castellà, que fan servir punts igual que a la versió anglesa, es veu amb el mateix zoom que a la viqui catalana, i diferent de la versió en anglès, perquè en anglès han multiplicat la xifra per mil en alguns articles de manera subjectiva.
Els meus coneixements d'astronomia són de nivell bàsic, però em sembla que hi ha casos que es veu millor amb el zoom de la versió anglesa, tot i que hi hagi una incoherència a l'hora d'introduir la dada. Em pregunto si això té a veure amb la magnitud de l'objecte astronòmic i si el que hauria de fer la plantilla original en anglès (i la resta) és -en alguns casos- aplicar aquesta multiplicació per mil que alguns usuaris han aplicat en alguns articles de la wiki anglesa sense seguir les unitats marcades (no sé si en funció de la magnitud). O si s'hauria de trobar un altre sistema per calcular el zoom. --Puigalder (disc.) 15:20, 6 set 2009 (CEST)[respon]
Suposo que tu hi deus entendre més que jo, però al mapa que apareix quan cliques l'enllaç a wikisky de la versió en català (amb el parametre dels anys llum correcte) jo no sé veure quin és l'estel 55 Cancri perquè el camp de visió és immens (un camp correcte per alguna cosa més gran, com una galàxia, però sembla massa gran per un estel). Mentre que a la versió en anglès (on han distorsionat el paràmetre de manera subjectiva multiplicant-lo per mil) veig més clars alguns estels (falta saber quin és exactament el 55 Cancri).
Pel que fa a la Galàxia d'Andròmeda, que té els mateixos valors a la viqui en català i a la wiki en anglès, aquesta es veu bé, i és igual.
De totes maneres, ja he dit que els meus coneixements sobre astronomia són de nivell bàsic, per la qual cosa si creus que no s'ha de modificar el càlcul del zoom en funció de la magnitud de l'objecte doncs el deixem com està. Per molt que en alguns articles quedi diferent de la versió anglesa (però igual a la versió en castellà, per exemple).
Realment això de l'enllaç a wikisky.org ha estat tota una troballa. Molt interessant :-) --Puigalder (disc.) 23:15, 7 set 2009 (CEST)[respon]
Ps: Mira't la proposta que prèviament havia fet a la pàgina de l'usuari Telescopi per veure el que volia dir: Un sistema que tingui en compte la magnitud de l'objecte per calcular el zoom. --Puigalder (disc.) 23:46, 7 set 2009 (CEST)[respon]
Doncs d'acord. Però continuo pensant que quan es mira el mapa de Cancri es veu un camp de visió immmens, massa gran. Fent un símil, seria com si a l'article sobre Arenys (per posar un exemple a l'"atzar"), en clicar l'enllaç de coordenades, t'aparegués el Google Maps enquadrant tot Europa. Segur que no es pot pensar en un sistema per acostar el zoom ? (quan deia multiplicar per mil no em referia a multiplicar el zoom sinó la xifra que es fa servir pel càlcul).
I si no és possible, doncs ho deixem estar com és ara. --Puigalder (disc.) 15:54, 9 set 2009 (CEST)[respon]
Això de seguir la regla fixada pels paràmetres és el que defenso i precisament deia que el sistema no funcionava correctament pequè a la wiki anglesa és necessari saltarse això -en alguns casos- perquè quedi bé. I per això el que volia mirar era d'aconseguir algun sistema que a partir d'alguna altra dada barrejada amb la que es fa servir ara (distància en anys llum) evités zooms amb camps molt grans.
Sobre els canvis, pots provar-ho amb altres viquis que tenen la versió amb punts per separar els decimals i veuràs que passa el mateix.
Això de multiplicar per mil ho vaig dir com a exemple perquè era el que passava en alguns casos de l'anglesa. Però a la proposta a la pàgina de l'usuari Telescopi parlava de multiplicar per mil, cent, deu o el que fos adient, en funció del sistema de càlcul del zoom que es pugués trobar.
El sistema de la wiki en anglès de multiplicar per mil quan a l'editor de la wiki li sembla necessari trobo que no és correcte. Teòricament hi hauria d'haver alguna funció matemàtica (afegint els paràmetres que fos necessari) que fos sempre coherent, i que donés com a resultat un zoom adient per veure un objecte astronòmic segons la distància i la seva dimensió. Però si dius que no es pot definir aquesta funció que funcioni sempre, doncs deixem-ho com és ara.
Tot això m'haurà servit per tornar a interessar-me per l'astronomia a nivell d'aficionat :-) --Puigalder (disc.) 22:14, 9 set 2009 (CEST)[respon]
D'acord. Deixem-ho com està.
Vols que et doni un cop de mà amb la traducció de {{Starbox_multi}} ? Es podria seguir el sistema de pàgina explicativa "Informació de la plantilla" com aquí. --Puigalder (disc.) 15:38, 12 set 2009 (CEST)[respon]
M'ho miro --Puigalder (disc.) 16:01, 12 set 2009 (CEST)[respon]

Traducció[modifica]

No ho tinc gens clar. Si ho hagués de traduir literalment ho faria així: Gravitació de la surperfície (donada com a logaritme en base 10, expressat en unitats cgs).

Articles en anglès que tinguin aquesta variable hi ha en:Alpha Andromedae on es defineix |gravity_a=4.15 ± 0.16

Però millor que ho preguntis a algú que tingui coneixements d'astronomia, i de física d'aquest nivell més frescos. :) --Puigalder (disc.) 21:59, 19 set 2009 (CEST)[respon]

"Rotational velocity (v sin i, in kilometers/sec), first component".
A primera vista sembla que expressi la velocitat rotacional (en quilòmetres per segon) com el producte d'una velocitat pel sinus d'i (essent "i" un angle), però desconec quin és aquest angle i la naturalesa d'aquesta velocitat. Miraré d'esbrinar-ho. --Puigalder (disc.) 10:27, 20 set 2009 (CEST)[respon]
Em sembla que ja ho he trobat. Mira't això: en:Stellar_rotation#Measurement
Si ho he entès bé, la velocitat radial és la component del moviment que va en la direcció de l'observador. El que es fa és aplicar el sinus de l'angle perquè l'observador no ho veu en veritable magnitud sinó una projecció respecte el seu pla de visió. Hi ha una "distorsió" provocada per la diferència dels angles (de la direcció en que es mou i de l'angle des del que l'observador ho mira, que no és més que la inclinació).
De manera que s'expressa en quilòmetres per hora, però en uns quilòmetres per hora "distorsionats" i adaptats a l'observació, i per això s'expressa com al producte de (v sin i) velocitat per sinus de l'angle "i" (la inclinació). --Puigalder (disc.) 10:39, 20 set 2009 (CEST)[respon]


Luminosity (in solar luminosities), first component;better to use luminosity_bolometric_a or luminosity_visual_a

Mira't això en:Luminosity#In astronomy .

  • La lluminositat de les estrelles es mesura de dues maneres: aparent (comptant només la llum visible) i bolomètrica (l'energia radiant total)

Ho traduïria com a "Lluminositat (en lluminositats solars), primera component; és millor fer servir el paràmetre de Lluminositat bolomètrica (luminosity_bolometric_a) o el de lluminositat visual (luminosity_visual_a).

(Quan tingui una estona traduïré la part que falta d'aquest article en anglès) --Puigalder (disc.) 20:28, 23 set 2009 (CEST)[respon]

Noms de les plantilles de la família Starbox[modifica]

Hola,

Si pots, passa per Viquiprojecte Discussió:Astronomia#Noms de les plantilles de la família Starbox

--Puigalder (disc.) 23:59, 22 set 2009 (CEST)[respon]

Re: Viquitrobada a Figueres[modifica]

La trobada tindrà lloc a la Sala d'actes (sala d'exàmens) de l'IES Ramon Muntaner que es troba al centre de la ciutat, a uns 500 metres al sud de la Rambla, al carrer Sant Pau entre els carrers Muntaner i Pere III, just al davant hi ha un pàrquing si vens amb tren aquí tens l'itinerari des de l'estació més informació a Viquiprojecte:Tercera trobada i primer congrés viquipedista 2009 --Jordicollcosta (discussió) 14:44, 26 set 2009 (CEST)[respon]

Interwikis[modifica]

Perquè no apareguin ni els interwikis ni les categories s'ha de posar entre els tags <noinclude> i </noinclude>.

D'altra banda, vist que ja dones per correcta la traducció de la plantilla i les instruccions, el que faré serà moure les instruccions, els interwikis i la categoria a una pàgina auxiliar "Ús de la plantilla". (Tenint en compte que les instruccions ocupen molt d'espai, si les posem a "ús de plantilla" no es carregaran cada vegada que es faci servir la plantilla i el navegagor visualitzarà més ràpid la pàgina de l'article que contingui aquesta plantilla) --Puigalder (disc.) 20:43, 29 set 2009 (CEST)[respon]

És el que vaig comentar més amunt. Vaig moure les instruccions, les categories i els interwikis a la pàgina {{Starbox multi/ús}} (a la que hi pots accedir també des de l'enllaç "edita" de l'article principal.
Això es fa sobretot amb les plantilles que tenen unes instruccions molt llargues perquè cada vegada que un article carrega una plantilla, també carrega totes les instruccions (que en aquell moment no serveixen ja que no es veuen a l'article). Per evitar la ralentització del navegador i l'ús de la xarxa el qeu es fa és moure-ho a una pàgina auxiliar de la plantilla anomenada "ús de plantilla" (pots veure al final de l'article com vaig afegir {{ús de plantilla}}). Hauries de treure l'interwiki que has posat a la plantilla principal ja que l'interwiki és inclòs a la plantilla auxiliar (si no t'apareix aleshores caldrà "refrescar") --Puigalder (disc.) 22:38, 30 set 2009 (CEST)[respon]

Plantilla estel[modifica]

La "pàgina auxiliar" de documentació apareix si a la plantilla s'hi afegeix {{documentation}} o {{ús de la plantilla}}

Per poder editar-ho només has de clicar on posa "Crea" i es crearà aquesta subpàgina. Quan ja estigui creada i tornis a accedir a la plantilla aleshores t'apareixerà un enllaç que dirà "edita".

--Puigalder (disc.) 18:24, 31 oct 2009 (CET)[respon]

He acabat de traduir el grup 10. Només queda "Eternally collapsing object" del grup 5 que no sé quin és el nom exacte en català.--Puigalder (disc.) 18:32, 31 oct 2009 (CET)[respon]
A la pàgina d'explicació en anglès he vist ara que ho tenen amb una plantilla (la informació no hi apareix directament). Copio la plantilla en anglès "Solar System navboxes" amb el nom de {{Caixes de navegació del sistema solar}} i ara ho haurem d'anar traduïnt. --Puigalder (disc.) 18:39, 31 oct 2009 (CET)[respon]

He afegit la plantilla ;-) --Puigalder (disc.) 21:13, 31 oct 2009 (CET)[respon]

Figueres[modifica]

Hola! No vaig ser jo qui va dir això a Figueres. El que sí que vaig dir és que el nombre de visites a la viquipèdia en català és més baix del que hauria de ser si tots els catalanòfons triessin aquesta viquipèdia i no la ES. Per desgràcia crec que tens raó, la diglòssia que vivim ens fa perdre visites. Precisament un dels motius principals pels quals edito amb tanta esma a la viquipèdia en català és per demostrar als lectors que la nostra no és una llengua ni inferior, ni pitjor ni més antiquada que el castellà. – Leptictidium (auderiense) 22:36, 1 nov 2009 (CET)[respon]

Plantilla navbar[modifica]

Hola Aries, he vist que havies escrit fugaçment a la pàgina de discussió i per les teves edicions (i els comentaris corresponents) imagino que potser volies preguntar per la plantilla "navbar".

Sí que existeix una traducció al català, el que passa és que s'anomena {{tnavbar}}. (Desconec del cert perquè no es va traduir amb el mateix nom, tot i que mirant els interwikis, a la majoria també ho anomenen tnavbar - potser el motiu és per diferenciar-ho de la "classe navbar" de manera que la "t" potser vol dir "template" (plantilla en anglès)). Es podria preguntar el motiu a alguns dels autors. Si no s'aclareix el tema, potser el millor seria posar "tnavbar" (en comptes de "navbar") a la plantilla "Formació estel·lar" que estaves fent, i suprimir la plantilla "navbar" que has fet (o redirigir-la cap a "tnavbar", tot i que això no tinc clar si pot originar algun conflicte amb la "class"). --Puigalder (disc.) 20:18, 6 nov 2009 (CET)[respon]

Acabo de posar el "tnavbar" a la plantilla "Formació estel·lar" --Puigalder (disc.) 20:21, 6 nov 2009 (CET)[respon]

Hola:

Realment en aquest moment tinc molt poc de temps, ho sento. Salutacions cordials. Ferbr1 (disc.) 14:32, 16 nov 2009 (CET)[respon]

Noms estrelles[modifica]

Hola Aries, posant plantilles d'estrelles he vist que algunes estrelles s'anomenen amb la catalanització de les lletres gregues (Alfa, Ípsilon, Mi, Ni, Òmicron -> per exemple amb Andromedae) i algunes altres fan servir els noms Alpha, Epsilon, Mu, Nu, Omicron (per exemple amb Arietis). Hi ha algun criteri establert sobre quin és el correcte ? --Puigalder (disc.) 23:31, 19 nov 2009 (CET)[respon]

El tema està una mica embolicat perquè hi ha estrelles amb un criteri i altres amb un altre. S'hauria de definir un criteri general entre totes les persones que participen a la viquipèdia. No sé si el lloc per trasladar aquesta discussió és la taverna, el viquiprojecte d'astronomia o a ambdós llocs. Diria que amb les espècies animals i vegetals (que també es poden anomenar en llatí) hi ha un criteri establert, però no recordo quin era. --Puigalder (disc.) 17:07, 22 nov 2009 (CET)[respon]
D'acord. Doncs s'haurà de fer una revisió general per deixar-ho tot amb el mateix criteri.--Puigalder (disc.) 15:49, 23 nov 2009 (CET)[respon]

Plantilla Cel[modifica]

Hola Aries, jo ho veig correctament a sobre del "Doneu ara". Potser depenent del navegador o de la resolució de la pantalla el missatge de wikimedia que hi ha ara al capdamunt produeix alguna interferència. Tens el mateix problema amb els articles que tenen coordenades terrestres com Palma ? Jo aquest també el veig correctament. --Puigalder (disc.) 23:16, 30 nov 2009 (CET)[respon]

Jo no m'he passat encara a "beta" i ho veig bé. M'ho he estat mirant una mica i no sé perquè no ho veus bé. Prova de comentar-ho a la taverna de la viquipèdia, a veure si els que hi entenen més saben què passa. --Puigalder (disc.) 22:13, 2 des 2009 (CET)[respon]

Bon any[modifica]

Que tingues un any 10!!! –Pasqual · discussió · xat 18:19, 31 des 2009 (CET)[respon]

Fulguració solar[modifica]

Hola Aries! Això potser t'interessa:

  • [1]
  • [2] (sembla ser que et pots descarregar el PDF gratuït)

--Edustus (disc.) 19:02, 22 feb 2010 (CET)[respon]

Nebulosa planetària[modifica]

M'ho he començat a mirar. Una altra estona ho acabo de repassar. --Puigalder (disc.) 22:27, 10 maig 2010 (CEST)[respon]

M'ho he començat a mirar i he fet unes petites aportacions, de fet es veu molt complet. Potser miraré de completar els enllaços en vermell.--Jagons (disc.) 21:58, 13 maig 2010 (CEST)[respon]
Sincerament, jo no en tinc ni idea així que no puc coŀlaborar-hi. --SMP​ (+ disc. xat) 18:03, 14 maig 2010 (CEST)[respon]

He acabat una primera revisió. A veure si hi ha revisions d'altres viquipedistes i l'acabes presentant a article de qualitat. --Puigalder (disc.) 18:39, 23 maig 2010 (CEST)[respon]

Crec que ja es podria arxivar i presentar-ho a la votació per a una distinció.--Peer (disc.) 15:56, 23 ago 2010 (CEST)[respon]
Molt bé. Sobre el dubte que planteges, he vist que existeix l'article branca asimptòtica gegant per tant, és la denominació que jo faria servir. --Peer (disc.) 23:18, 23 ago 2010 (CEST)[respon]
Ja l'arxivo. Es substitueix la plantilla {{avaluació}} per {{avaluat|2010}} i s'arxiva. Ara ho faig.--Peer (disc.) 09:41, 28 ago 2010 (CEST)[respon]

Plantilla Wikimedia CAT[modifica]

Bon dia, perdona que et vinga a emprenyar. S'ha creat la plantilla d'usuari Wikimedia CAT. El motiu d'aquesta és mirar de fer el màxim visible el suport a la iniciativa de crear la secció local de Wikimedia. La teniu a la vostra disposició per tal de posar-la en la vostra pàgina d'usuari (tant d'aquí com d'altres projectes, si no és molt demanar). El suport de tots i cadascú de nosaltres és valuós per tal de poder assolir l'objectiu. Tens més informació a la pàgina d'Amical Viquipèdia Gràcies i disculpa la intrusió a la teva pàgina, et desitge un molt bon estiu, cordialment --Capsot (disc.) 09:25, 11 juny 2010 (CEST)[respon]

Plantilla:Quote[modifica]

Aries: et copio reposta a la taverna per si de cas ...pel que he vist l'equivalent a la nostra viqui podrien ser les plantilles plantilla:Citació i plantilla:Citació2 --Marc (Mani'm?) 08:20, 22 juny 2010 (CEST)[respon]

Theia[modifica]

No tenim Theia, el possible planeta que va formar la Lluna, potser t'interessa crear-lo --barcelona (disc.) 12:31, 22 juny 2010 (CEST)[respon]

Disculpeu que hi posi cullrrada, però es diu Teia, sense H. – Leptictidium (nasutum) 20:20, 27 juny 2010 (CEST)[respon]
llavors potser cal redirigir? crec que el planeta mereix en el futur un article propi --barcelona (disc.) 18:53, 4 ago 2010 (CEST)[respon]
ni idea del tema Orfeu, ok per deixar-ho de moment a dins de l'article hipòtesi --barcelona (disc.) 10:35, 5 ago 2010 (CEST)[respon]

Els enllaços[modifica]

Normalment, els enllaços no perjudiquen la qualitat de l'article, però els enllaços de la introducció són especialment importants ja que és la part que dóna informació general sobre el tema, per tant han de permetre que els lectors puguin clicar per anar a altres conceptes. – Leptictidium (nasutum) 20:04, 27 juny 2010 (CEST)[respon]

Asteroides[modifica]

Hola,

Veig que has fet noves categories sobre asteroides (Grups i famílies; Asteroides de la família Coronis). Tanmateix, no compleixen els requisits de 5 articles mínims. Què et sembla si un dia d'aquests ens posem les piles i fem uns quants membres de la família Coronis i comencem altres famílies? Vaig intentar començar jo sol amb Koronis però prefereixo que hi diguis la teva. Adéu i gràcies, Joancreus (discussió) 16:30, 1 jul 2010 (CEST)[respon]

El meu objectiu també és la qualitat sobre la quantitat, però hi ha una norma de la Viquipèdia que estableix que cada categoria ha de tenir 5 articles com a mínim. Per tant, hauríem d'intentar ni que sigui això, tenir 5 articles de cada família d'asteroides i un article principal de cada família d'asteroides. --Joancreus (discussió) 08:57, 4 jul 2010 (CEST)[respon]

MEGAregolita[modifica]

Jo no posaria notes ni res. Si el lector sap què és una regolita, també sabrà el que és una mega-regolita. – Leptictidium (nasutum) 20:09, 22 jul 2010 (CEST)[respon]

Veig que ja t'han respost més avall. Simplement posar la plantilla {{Proposta AdQ}} avall de tot i seguir les indicacions. – Leptictidium (nasutum) 21:35, 6 ago 2010 (CEST)[respon]

no ho entenc[modifica]

Creia que el canvi de personalitat/àlies era per començar de nou, tens tot el dret a desaparèixer i sóc fanàtica de l'anonimat, el que no entenc és l'ús d'un compte d'administrador al mateix temps. Potser m'equivoco, en parlem?--barcelona (disc.) 20:15, 6 ago 2010 (CEST)[respon]

puc entendre els motius però l´ús de comptes amb diferents poders pot ser sospitós, queda't amb l'usuari estàndard i si necessites esborraments, demana'ls --barcelona (disc.) 20:21, 6 ago 2010 (CEST)[respon]
l'ús de botons d'administrador al servei d'un altre usuari, sembla un compte titella si no saps la relació. No l'utilitzis, si us plau o bé demana el traspàs dels botons o alguna cosa --barcelona (disc.) 20:25, 6 ago 2010 (CEST)[respon]
sí, cal una plantilla i seguir els passos del procés, però m'interessa més aclarir l'altra qüestió, estem d'acord? --barcelona (disc.) 20:27, 6 ago 2010 (CEST)[respon]
Ja ho tens Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/(243) Ida.--KRLS , (disc.) 20:33, 6 ago 2010 (CEST)[respon]
Simplement has de seguir els passos de Viquipèdia:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article#Procediments.--KRLS , (disc.) 20:46, 6 ago 2010 (CEST)[respon]

Proposta de col·laboració[modifica]

Hola, què tal? He llegit el comentari que havies deixat sobre els articles de botànica, que no estan gaire desenvolupats. De moment no em dedico a la botànica, en el futur qui sap. Però això m'ha fet pensar en una possibilitat de col·laboració que podríem fer tu i jo: per la meva part, jo tradueixo un article de qualitat sobre astronomia, i per la teva part tu vas creant els enllaços en vermell a mesura que vaig acabant els paràgrafs. Així la viquipèdia guanya en qualitat i en quantitat d'articles. Què et sembla? – Leptictidium (nasutum) 15:51, 7 ago 2010 (CEST)[respon]

Traducció[modifica]

Uff! Amb el paint no va massa bé, és força simple. Ja te les traduiré jo, que tinc programari més especialitzat que va millor (Gimp i Inkscape). Amb un moment els tradueixes, i amb el segon pots fer imatges vectoritzades (SVG). --Joancreus (discussió) 12:48, 8 ago 2010 (CEST)[respon]

Si tens cap dubte no dubtis en preguntar-me. --Joancreus (discussió) 13:12, 8 ago 2010 (CEST)[respon]
És qüestió d'acostumar-s'hi, aviat ja en seràs un bon expert! En aquest cas crec que només has de canviar les milles, ja que els noms dels asteroides són els mateixos en català i anglès. El que hauries de fer és: (1) Agafar l'eina pinzell. (2) Esborrar (12 mi). (3) Agafar l'eina Text. (4) Canviar opcions sobre tipus de lletra, per exemple Sans Italic 30 (canvia la mida segons convingui, ho faig a "ull nu"). (5) Tornar a començar amb el següent. Llavors l'hauràs de carregar a commons i ja ho hauràs acabat. --Joancreus (discussió) 14:41, 8 ago 2010 (CEST)[respon]
Acabo de traduir Fitxer:Ida orbit.svgFitxer:Ida orbit-ca.svg. --Joancreus (discussió) 14:48, 8 ago 2010 (CEST)[respon]
I ara Fitxer:Dactyl potential orbits.svgFitxer:Dactyl potential orbits-ca.svg. --Joancreus (discussió) 14:54, 8 ago 2010 (CEST)[respon]

Ja la faré jo. Aquesta té format SVG, però té un problema que fa que commons no l'acabi d'acceptar traduïda (tipus MIME). Demà m'ho tornaré a mirar i ja intentaré solucionar-ho jo. --Joancreus (discussió) 18:08, 8 ago 2010 (CEST)[respon]

feina?[modifica]

No tenim en:Eta Carinae i crec interessant tenir tots els cossos que s'estan estudiant perquè poden afectar a la Terra amb impactes etc, encara que sigui d'aquí milions d'anys. Et ve de gust fer-lo? --barcelona (disc.) 22:03, 12 ago 2010 (CEST)[respon]

Re: Plantilla:Template doc page transcluded[modifica]

La vaig esborrar, tal com diu el registre, perquè el contingut era el mateix que Plantilla:Location map/ús, segurament creada per error i no utilitzada. Ara veig que es torna a utilitzar, però l'original anglesa en:Template:Template doc page transcluded és una redirecció equivalent a la nostra Plantilla:Subpàgina de plantilla i justament està en discussió per esborrar-la i evitar confusions. No crec que valgui la pena crear-la per fer-ne una redirecció quan és molt possible que se substitueixi l'original i l'esborrin. Pots utilitzar directament {{Subpàgina de plantilla}} o encara millor, seguir les instruccions de {{Ús de la plantilla}} per crear la pàgina d'informació amb una precàrrega. --V.Riullop (parlem-ne) 15:55, 15 ago 2010 (CEST)[respon]

(243) Ida[modifica]

Enhorabona per la feina. (243) Ida ja és un article de qualitat.--Peer (disc.) 18:18, 16 ago 2010 (CEST)[respon]

Sobre els articles de constel·lacions[modifica]

L'enciclopèdia Catalana sembla que indiqui quines constel·lacions tenen articles i quines no. I Bover sembla que no. Si vas a l'article i cliques sobre "constel·lacions boreals" veuràs què vull dir. 83.49.111.105 (discussió) 14:06, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

Vull dir que hi ha constel·lacions que tenen inclòs l'article, com el Cotxer, i el Dofí, i altres que no com Bover i Perseu. I que aquesta diferència sigui tant en el nom dels articles com en el menú, fa pensar que està fet expressament i que algunes en tenen i altres no. 83.49.111.105 (discussió) 14:13, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

Vas crear Categoria:Asteroides de la família Coronis. Només té dos articles. Si en coneixes més que poden anar dins posa'ls, si us plau. 83.49.111.105 (discussió) 14:36, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

A veure, anem a pams. El criteri de la Viquipèdia en català és el mateix de la resta d'enciclopèdies, incloses les de paper (que no ha de ser el mateix criteri que el dels llibres tècnics): fer servir el català en els articles. El mateix que dius es podria dir dels animals i posar-ne només els noms en llatí, però es va considerar que el més adequat era fer servir la nostra llengua i això és el que es fa. Això no vol dir que puguem dir qualsevol animal amb un nom inventat sinó que cal trobar referències rellevants que el diguin d'una manera en concret. Jo estava indicant una referència considerada força rellevant que indicava noms de constel·lacions amb articles i altres no. Si et dediques a l'astronomia coneixeràs altres fonts, i no sé si en aquestes faran servir altres criteris per als articles de les constel·lacions. Però en tot cas, mentre no se cerquin aquestes referències crec que caldria seguir el criteri de la que he indicat. No recordo els enllaços, però citar les fonts i referenciar tot el que es posi són punts molt importants a la Viquipèdia. En quant a l'altre tema, no he demanat que facis milions d'articles. Només és que si una categoria té menys de 5 articles les normes de llibre d'estil obliguen a eliminar-la. Per això deia que si coneixes altres articles que hi puguin anar el millor és que els hi posis. 83.49.111.105 (discussió) 14:59, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

Fantàstic, doncs si aquest web té rellevància en el camp (Jo aixo ho ignoro. De fet, sembla només un bloc.) podria fer-se servir com a referència. L'ideal seria citar obres especialitzades (publicades o bases de dades) o de referència general com una enciclopèdia. 83.49.111.105 (discussió) 15:15, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

En això no hi entro. No hi entenc, jo. Només havia vist que es contradeia amb la GEC. 83.49.111.105 (discussió) 15:22, 21 ago 2010 (CEST)[respon]

Asteroides[modifica]

Hola Aries,

M'agradaria comentar-te una proposta que tinc sobre els asteroides, ja que ets un dels usuaris més actius en astronomia de la viquipèdia. Els asteroides són un problema, de tant en tant se'n creen però mai arriben a una qualitat bona (excepte els que tenen informació, com el teu (243) Ida). Per no crear microesborranys del tipus en:962_Aslög o (78) Diana, es podria fer el següent:

Així eliminem el problema dels asteroides sense crear microesborranys en massa que no aporten res. Seria una mica com als Pokémon, que es va fer per línies evolutives. --Joancreus (discussió) 20:01, 26 ago 2010 (CEST)[respon]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article Associació_Lliure_de_Sindicats_d'Alemanya. --Bestiasonica (disc.) 11:11, 7 set 2010 (CEST)[respon]

T'envio el missatge a tu perquè no sé quins articles poden enllaçar cap a aquest. No vol dir que creis un nou article, sinó que aquest article enllaci des d'un altre que hi tingui relació. Així facilitaràs que algú interessat en temàtiques relacionades puguin llegir-lo. --Bestiasonica (disc.) 22:20, 7 set 2010 (CEST)[respon]
D'acord. Si se t'acut o en trobes algun altre pensa a afegir-lo. --Bestiasonica (disc.) 00:09, 8 set 2010 (CEST)[respon]

Nomes comentar-te que en lloc d'anar posant la plantilleta és molt més útil cercar les referencies i posar-les i d'aquesta forma l'article queda polit i acabat. T'he posat referencies a Raymond Sommer i Javier Arenas, pots continuar tu mateix. Fins un altra! --Beusson (disc.) 21:48, 23 set 2010 (CEST)[respon]

si, ja ho havia llegit abans, quan el teu 'alter ego' n'ha fet l'escampall. On hi veus el problema? jo per més que miri no veig ni insults, ni informació falsa ni perjudicial. I si algun cop se n'insereix el culpable és el que la posa no els altres (ni administradors, ni revertidors, ni altres usuaris que hagin col·laborat en la plana en qüestió). Tothom pot revertir les edicions vandàliques i/o millorar-ne el contingut. --Beusson (disc.) 23:35, 23 set 2010 (CEST)[respon]
PD. Que signifiquen les MMMMMM? o t'has adormit pitjant la tecla? xD

Associació Lliure de Sindicats d'Alemanya[modifica]

Hi Aries,

First of all, thank you very much for translating the article "Free Association of German Trade Unions" to Catalan.

Although I can't say I really understand Catalan, I've had a look over your translation. I just have two comments:

  • In footnote #6, it appears to me, that you explain the term sunset provision as meaning that a law is repealed but only in parts. This is not exactly right. If a law has a sunset provision, then it is automatically repealed void after on a certain date. Unless it is extened, that is. The German Anti-Socialist Laws had to be reauthorised by the German parliament every two years. So, in 1890 the law wasn't exactly repealed, but it wasn't extended, so it became void.
  • "Els localistes rebutjen la centralització del moviment obrer després de la abolició[6] de les lleis contra els socialistes el 1890 i de democràtiques de base" The FVdG were very much in favor of grassroots democratic structures. The socialist movement had implemented such structures out of necessity while it was banned by the Anti-Socialist Laws. The FVdG wanted to retain these structures after 1890.

Please forgive me, If I misunderstood the Catalan article.--Carabinieri (disc.) 20:19, 1 oct 2010 (CEST)[respon]

Les traduccions del Google són de vegades un tant extravagants. Vereinigung indica "reunió" d'allò que estava separat, la qual cosa pot ser una "associació", "federació", segons el context. Per als Estats Units d'Amèrica, per exemple, es diu Vereignite Staaten von Amerika. Tanmateix, el mot "federal", emprat en un país, és "Bund", i així Bundesrepublik Deutschland. De la "Confederació Suïssa" en diuen Schweizerische Eidgenossenschaft. Jo he traduït fa poc un article sobre el Sufragi femení a Suïssa, i m'he trobat amb un problema semblant: a les associacions d'associacions les he "batejades" com a "federació", per exemple Bund Schweizerischer Frauenvereine (Federació d'associacions de dones suïsses), d'acord amb el terme "bund" (federal). Però a les "associacions de persones físiques" hi he deixat el terme "associació", tot i tenir també el terme "bund", per exemple Schweizerischer Katholische Frauenbund (Associació suïssa de dones catòliques).
Resumint: el traductor Google serveix per sortir del pas, però el traductor de l'amical-bot, basat en el traductor de la Generalitat, ho fa millor. Tanmateix, cap traductor automàtic no és perfecte, ni crec que ho arribi a ser mai. Per exemple, en francès "retraite" és "jubilació", però també es "retirada" (militar i d'altra mena), i per al traductor automàtic un exèrcit sembre es "jubila", però no es retira. De la mateixa manera, en francès réaliser i en anglès realize signifiquen, entre d'altres coses, "adonar-se de", i encara no he vist cap traductor que l'encerti amb aquest sentit.--MALLUS (disc.) 20:46, 30 oct 2010 (CEST)[respon]

Hola, Aries! Si, és clar, m'ho llegiré amb carinyo i calma i la versió anglesa també. Malhauradament no entenc l'alemany ni tampoc no conec l'associació. Espero poder aportar alguna cosa bona. Salut!--Slastic (disc.) 09:12, 3 nov 2010 (CET)[respon]

Hola. L'article per a mi és una mica dens però segurament és perque no coneixia el tema. Per cert, he vist que la viqui castellana té la mateixa traducció.
  • He enllaçat alguns enllaços interns que tenien article amb un altre nom, mira de verificar els altres pq segur que n'hi ha més.
  • També he separat una secció en pàrrafs més petits, perque em semblava més fàcil de llegir.
  • I he posat categories, que no en tenia, tot i que encara pot tenir-ne més, per exemple per les seves idees, és anarquista, no? Podries mirar d'anar a la categoria de l'anarquisme i mirar de "fer entrar" tots els mots que puguis a l'article, amb el seu enllaç.
  • Segurament et demanaran que la caixa de la dreta i la introducció no tinguin enllaços vermells i, a la resta de l'article, que almenys n'hi hagi més de blaus.
  • La llengua no goso tocar-la, que igual canvio per a pitjor!--Slastic (disc.) 16:35, 3 nov 2010 (CET)[respon]
Ah, m'havia semblat que eren iguales.--Slastic (disc.) 21:03, 3 nov 2010 (CET)[respon]

Hola. Potser, ja que t'has currat tant l'article, el vols presentar com a article de qualitat. Fa un mes que ningú afegeix pegues a l'avaluació.--Slastic (disc.) 11:08, 13 des 2010 (CET)[respon]

L'he presentat a article de qualitat. Si vols, pots votar.--Slastic (disc.) 22:36, 6 gen 2011 (CET)[respon]

Baixa d'administrador[modifica]

Sisplau, mira el missatge que t'he deixat a Usuari Discussió:Plàcid Pérez Bru#Baixa d'administrador. No estic segur si l'has vist. --V.Riullop (#keepitfree) 20:44, 18 nov 2010 (CET)[respon]

Inacabat[modifica]

Hola Aries! Volia recordar-te que tens l'article de Adjectius i gentilicis per a objectes astronòmics inacabat des de l'agost. Quan tinguis una mica de temps dóna-li un cop d'ull i fes els retocs que calguin per a tenir-lo enllestit :). Moltes gràcies!--Àlex Esp (Discussió) 11:58, 2 gen 2011 (CET)[respon]

S1 és un article orfe[modifica]

Recorda: En crear un article, comprova a l'enllaç de l'esquerra "Què hi enllaça" que no estiguis creant una pàgina òrfena. Si no enllaça cap pàgina a la que has creat, cal cercar almenys un article adequat des d'on crear-hi un enllaç.
Aquest recordatori és en motiu de les teves contribucions a l'article S1. --Bestiasonica (disc.) 20:38, 10 abr 2011 (CEST)[respon]

Categoria petita a Grups i famílies d'asteroides[modifica]

Recorda: S'ha consensuat al que les categories continguin un mínim de cinc elements existents. Pots trobar-ne més informació aquí.

Les que en tinguin menys seran eliminades pel procediment ràpid a no ser que es consensuï una excepció.
Aquest recordatori és en motiu de Categoria:Grups i famílies d'asteroides. --Pau Cabot · Discussió

Bona nit[modifica]

Perdona'm que et vinga a emprenyar a les fosques... Potser ja ho saps i ja has votat, però podria ser que no... Ara mateix s'estan fent eleccions per a triar tres membres del Board (Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia) i pel que fa a la nostra viquipèdia ens hi presentem dos candidats. Si ja has votat, gràcies i perdó per la molèstia, però en cas que no, sisplau vota! Si votes, la teua participació pot ser cabdal per al futur de la comunitat. Gràcies per la teva atenció, que et vaja tot molt bé, fins aviat, Claudi Balaguer/Capsot (disc.) 22:05, 6 juny 2011 (CEST)[respon]

Bona nit de nou. Estic completament d'acord amb tu i fins i tot afegiria que podria haver-hi Chapters o el que siga fonamentats en coses altres que no siguen llengües o territoris, si no interessos comuns, com ara gent que no s'hi veu bé o d'altres coses... Els Chapters per estat van molt bé, crec jo per a les llengües grans com el francés o l'espanyol ja que permet un abast relativament "humà" en el qual la comunicació (virtual i sobretot física) pot fer-se de manera correcta.
De fet, al meu parer com més organitzacions millor, en la mesura en que van fent coses i no són ací per a "xuplar del pot"... El que no he entés bé és si el que m'has escrit era un comentari a les coses que he escrit en anglés a Meta o a alguna altra cosa que puc haver dit. En qualsevol cas que et vaja tot molt bé. Una abraçada, Claudi/Capsot (disc.) 00:31, 17 juny 2011 (CEST)[respon]

Masculinització de pluges de meteors[modifica]

Veig que has anat masculinitzant les pluges de meteors i només et volia preguntar si és una decisió consensuada, per que em sobta. Salut --Anskar (disc.) 17:32, 31 ago 2011 (CEST)[respon]

Perdona, que vaig anar exposant el tema aquí i em sembla que allà hi vaig fer una exposició més acurada que a la teva pàgina de discussió. Seguim parlant.--Anskar (disc.) 12:40, 1 set 2011 (CEST)[respon]
Perdona, estic molt espès.Viquiprojecte Discussió:Astronomia#Pluja de meteors--Anskar (disc.) 12:58, 1 set 2011 (CEST) Doncs res, només era comentar que el masculí en grec potser sí accepta el final -es.[respon]

Louise Michel[modifica]

Hola Aries: Primerament felicitar-te per la tasca que has dut a terme amb l'article. No sóc expert ni la comuna de París ni en els moviments polítics i literaris de la França del XIX, pel que he fet una lectura profana i de lector neòfit i per tant les "crítiques" que puc fer no poden anar més enllà de l'avaluació formal. Crec que caldria que revisessis els noms en que s'usen les majúscules, especialment pel que fa als títols de les obres i alguns noms comuns (p.ex.: Proletariat cap al principi de l'article). Alguns usuaris hem treballat Viquipèdia:Anomenar pàgines/Ús de majúscules que crec que et pot ser d'utilitat per aquest o altres articles. D'altra banda les frases transcrites en francès haurien d'anar en cursives. Per últim les seccions Memòria i Herència social semblen reculls de frases inconnexes. Si es pogués donar un redactat usant un sòl paràgraf o agrupant les frases fent servir subordinades o algun altre mecanisme sintàctic o combinat-les en una sola secció. D'altra banda caldria ordenar les seccions finals de l'article Viquipèdia:Estructura d'un article. Pel que fa a la secció de les seves obres estaria bé que hi hagués una descripció de les obres (poesia, novel·la, assaig...) i la data de la primera edició i si és possible l'editor (i si han estat traduïdes al català fóra bo poder adjuntar-hi algun ISBN. L'enllaç a Rousseau és de Jean-Jacques Rousseau? En fi, després d'aquest rollo, vull tornar-te a felicitar per a que no et desanimis. Copiaré aquest text a la pàgina de l'avaluació. Bona feina. --Bestiasonica (disc.) 18:16, 23 oct 2011 (CEST)[respon]

Hola, com tens aquest article? Fa dos mesos que no hi ha comentaris en l'avaluació, potser es pot arxivar? Si cal més tard el pots tornar a presentar. Com ho veus? Salut--Arnaugir 21:40, 2 gen 2012 (CET)[respon]
Hi he afegit la categoria de la ciutat d'on és nadiua. Gràcies per avisar. --Bestiasonica (disc.) 11:48, 17 feb 2012 (CET)[respon]

Entitats sense afany de lucre - portada[modifica]

Pots mira-te aquest comentari? [3] Merci :) --Davidpar (disc.) 11:27, 26 nov 2011 (CET)[respon]

Crec que en breu seràs aprovat i, llavors, tindràs accés al web de l'Amical (viquimedia.cat) i a les llistes internes on comentem tot això :) --Davidpar (disc.) 11:52, 26 nov 2011 (CET)[respon]

No t'entenc. Jo no vaig demanar l'esborrat. Què hi té a veure el demanar referències a un article? Pau Cabot · Discussió 21:46, 25 des 2011 (CET)[respon]

Ok. Pau Cabot · Discussió 22:06, 25 des 2011 (CET)[respon]

Plantilla start infobox page[modifica]

Hola, a la plantilla "Infobox Astronomical survey" vas fer servir les plantilles "start infobox page" i "end infobox page" per posar la pàgina d'ús a l'esquerra. Crec que el millor és posar-ho a sota, com es fa sempre, fent servir la plantilla "ús de la plantilla". De fet a la viquipèdia en anglès han suprimit les 2 plantilles que he anomenat (start infobox page i end infobox page). He fet el canvi, però t'ho comento per si hi tens alguna objecció. --Viaranyestelat (disc.) 17:17, 5 feb 2012 (CET)[respon]

D'acord. Proposaré de suprimir aquestes dues plantilles auxiliars, tal com han fet a la viqui en anglès. --Viaranyestelat (disc.) 20:01, 17 feb 2012 (CET)[respon]
Hola, Aries. Quan vaig fer la proposta d'esborrat conjunta de les dues plantilles no va quedar prou clar que anava per les dues (vaig incorporar més tard la segona). Ara que ho he vist mentre repassava plantilles ho torno a proposar. Simplement t'ho comento com un formalisme perquè ho tinguis present, tenint en compte que hi estaves d'acord. --Viaranyestelat (disc.) 20:38, 13 abr 2012 (CEST)[respon]

Louise Michel[modifica]

  1. Caldria redactar-ho de forma que no fos una llista sinó una explicació, amb connectors entremig. Concretament em sembla que ho necessiten les seccions "Memòria" i "Herència social". Oi que a "joventut" no fas pas una llista? doncs si fa no fa, una cosa semblant.
  2. Fixa't a la secció "Retorn a França": hi ha la citació "Plus de drapeau rouge mouillé du sang de nos soldats. J’arborerai le drapeau noir, portant le deuil de nos morts et de nos illusions" que has traduït a la línia anterior. Proposo que facis servir {{Citació}} perquè es mostri una cosa semblant al que pots veure aquí: Retaule Major de la catedral de Toledo#Història
  3. Gràcies per l'atenció, no tinc cap dubte que un cop resolt això podré votar l'article com a bo.--Arnaugir 16:45, 22 feb 2012 (CET)[respon]

Louise Michel[modifica]

Louise Michel ja és article bo, felicitats.--Mbosch (会話) 13:02, 12 abr 2012 (CEST)[respon]

Recordatori d'admissibilitat de: Juan Peñalver Fernández[modifica]

Hola Aries,

Entre tots volem fer la millor enciclopèdia possible. Per això, és important que els articles aportin referències de fonts fiables que no estiguin implicades directament amb el propi objecte de l'article i, d'aquesta manera, complir amb els criteris d'admissibilitat («que hagi rebut cobertura significativa en fonts fiables i independents del subjecte»).

Si no s'aporten referències de terceres parts independents, l'article podria entrar en un procés de fusió o esborrament per no seguir els criteris de la Viquipèdia esmentats. Si tens algun dubte, pots deixar-me un missatge a la pàgina de discussió, traslladar-lo a la la Taverna o directament al xat.
Aquest recordatori és en motiu de l'article Juan Peñalver Fernández. --Pau Cabot · Discussió 17:27, 4 jul 2012 (CEST)[respon]

Bon dia, sisplau ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta nova intrusió. T'escric per a demanar-te ajuda. Ja ho saps, ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical, que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 18:31, 27 març 2013 (CET)[respon]

òbviament em vaig equivocar :-) quan pugui me'l miraré, però abans en tinc alguns altres de més vells en cua... thx!--Arnaugir (discussió) 21:42, 28 juny 2013 (CEST)[respon]

Tal com et vaig dir més amunt, primer n'hi ha d'altres que porten més temps esperant i encara necessiten una avaluació... quan pugui ho faré--Arnaugir (discussió) 17:55, 2 jul 2013 (CEST)[respon]

He deixat uns comentaris. Espero que siguin útils. Salut i bona feina! --Bestiasonica (disc.) 21:23, 2 jul 2013 (CEST)[respon]

Hola. Per fi puc començar a mirar-me aquest article. Poc a poc l'aniré repassant!--Arnaugir (discussió) 18:56, 1 oct 2013 (CEST)[respon]

Temes anarquistes[modifica]

Hola! Estic buscant companyes i companys que vulguin anar millorant articles de temes anarquistes. Hi ha molta feina a fer, però de mica en mica... Si tens una estona fes un cop d'ull a aquesta breu proposta per a carregar-nos l'inactiu Portal:Anarquisme i començar un Viquiprojecte minimalista que serveixi de punt de coordinació. Passa la veu, tant a editors que coneguis com a coneguts que encara no siguin editors. Jo encantat de fer un cop de mà a qui arribi. Moltes gràcies!--QuimGil (disc.) 10:12, 7 jul 2013 (CEST)[respon]

Hola de nou i moltes gràcies per la teva resposta. Podries compartir la teva opinió sobre el futur del Portal d'Anarquisme a Portal_Discussió:Anarquisme#Destruam_ut_aedificabo? Per sort hi ha més d'una persona interessada en el tema.  :) Gràcies de nou.--QuimGil (disc.) 14:46, 10 jul 2013 (CEST)[respon]


Ordenant plantilles[modifica]

Hola. Estic ordenant les plantilles de referències i he trobat {{Edicions de 1984}} creada per tu i que només surt a (243) Ida. Com que la seva funcionalitat és la mateixa que {{sfn}} he procedit a substituir-la per aquesta i et proposo eliminar-la. Estàs d'acord o hi ha alguna cosa que se m'escapa ?. Posteriorment he trobat altres similars: {{Universitat de València}}, {{Universitat de Barcelona}} , {{Institut d'Estudis Catalans}}, {{Societat Catalana de Matemàtiques}}. Veus algun problema en que les integri dins de la {{sfn}} ?. El fet que aparegui el nom de l'editor dins el nom de la plantilla no aporta cap valor addicional i, no sembla raonable que tinguem una plantilla per cada editor si el funcionament és el mateix. Bé, ja em diràs que et sembla. Merci, --amador (disc.) 17:13, 23 nov 2013 (CET)[respon]

Merci. La complexitat del món de les referències per als novells és una barrera d'entrada que volem eliminar. Qualsevol ajuda cap a la simplificació és benvinguda.--amador (disc.) 21:29, 24 nov 2013 (CET)[respon]

Distinció d'articles[modifica]

Hola bon dia, sóc en Manlleus, em passo per aquí per comentar que tenim propostes d'articles per a ser distingides com a Articles de Qualitat o Bo. Encara que no siguin temes que toquis o que en tinguis domini potser seria una bona idea ajudar als altres per a que prosperi el seu treball. Potser, et pot treure uns minuts a mirar o revisar alguns dels articles però tots sabem que comentar i finalment votar és gratuït, el que resultaria de gran ajuda i contribució als usuaris que hi han col·laborat. Si poguéssim reduir els articles en avaluació per encarar-los en la votació, deixaríem pas a nous articles, agilitzant el procés. Com que has contribuït en algun moment en els articles de qualitat, m'ha semblat bé comentar el seu estat actual. Actualment tenim 13 articles en avaluació i 9 en votació. Moltes gràcies per llegir. Salutacions,--Manlleus (disc.) 17:46, 3 oct 2014 (CEST)[respon]

Global account[modifica]

Hi Aries! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (disc.) 18:20, 12 feb 2015 (CET)[respon]

Viquitrobada 2015[modifica]

Biblioteca Carles Rahola de Girona

Bones Aries: Ens veurem enguany a la Viquitrobada 2015 els propers 14 i 15 de novembre a Girona? No t'he vist a la llista d'inscrits encara. Vine! que la farem grossa! :-)--Kippelboy (disc.) 17:31, 23 oct 2015 (CEST)[respon]


Proposta d'esborrament de la pàgina «S1»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «S1», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Medol (disc.) 14:47, 10 set 2019 (CEST)[respon]