De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquitrobada 2015

La Viquitrobada és un esdeveniment organitzat anualment amb l'objectiu que la comunitat d'editors de la Viquipèdia en català i dels seus projectes germans, així com altres persones interessades en el coneixement lliure, es pugui reunir durant una jornada informal. Enguany se celebrarà durant dos dies a la ciutat de Girona, concretament a la Biblioteca Carles Rahola. L'organització de l'acte és a càrrec d'Amical Wikimedia.

Data i lloc[modifica]

Biblioteca Carles Rahola
  • La Viquitrobada 2015 se celebrarà els dies 14 i 15 de novembre de 2015 (dissabte i diumenge), essent el dia principal el diumenge.
  • La seu serà la Biblioteca Carles Rahola, la biblioteca pública provincial, inaugurada el gener del mateix 2015, que amablement acollirà els assistents de la Viquitrobada. Per saber com arribar-hi, consulteu la secció Aspectes pràctics.
  • Si voleu venir, us agrairem que us inscriviu, encara que no és obligatori. Podeu fer clic al botó de sota i inscrire-us o bé enviar un correu a amical@wikimedia.cat:

Inscripcions


Programa[modifica]

Divendres 13 de novembre: Sopar de prèvia[modifica]

Divendres la Viquitrobada encara no haurà començat, però els gironins acollirem aquells qui vingueu de fora amb un sopar de benvinguda pel centre (a càrrec de cadascú). Contacteu amb l'Arnaugir si voleu venir. Quedem a les 20:30h a sota de la senyera de la plaça Catalunya.

Assistents: Arnaugir, Laura.Girona, Flamenc, Pitxiquin, Quimgil, Enric, Pacopac+1

Dissabte 14 de novembre: Formació interna[modifica]

Hora Cafeteria Auditori Aula Sala 2
10:00 Trobada a la cafeteria
10:15
KRLS Taller de Wikidata per a Viquipedistes
11:00
Miquel Duran (quelet)
Viquipèdia i ciència
Introducció a Viquipèdia: curs bàsic d'edició wiki
Reunions lliures
(reserveu espai editant aquesta pàgina)
12:15
Pausa cafè
12:45
Kippelboy + Barcelona
Wikimedia: estat de la qüestió
Viquimarató Girona
Reunions lliures
(reserveu espai editant aquesta pàgina)
14:00
Dinar de germanor
15:25
Foto de grup (a l'entrada)
16:00
Josep Matas:
Drets d'autor i coneixement obert
Reunions lliures
(reserveu espai editant aquesta pàgina)
17:45
Pausa cafè curta
18:00
Taller d'Open Street Map
Josep Nogué
Curs per a formadors: com ensenyar millor
18:45
Diversos ponents:
The Amical Way: Filosofia i principis de l'associació Amical Wikimedia
19:15
Fi del dia 1

Diumenge 15 de novembre: Viquitrobada 2015[modifica]

El diumenge la biblioteca obrirà exclusivament per a nosaltres!

Hora Cafeteria Auditori Gran Zona Lectura/Quiosc Zona Infantil/Juvenil Zona Quiosc
9:00 Trobada i cafè matiner
9:30 Inauguració: Arnau Duran, president d'Amical Wikimedia
10:00 Cas d'estudi 01 Discussió oberta:
La Viquibola té vores?

Paid editing, Conflicte d'interessos, admissibilitat...

Discussió oberta:
El meu viquiprojecte
Com fer els viquiprojectes realment col·laboratius?
Com fer que la gent s'hi sumi?
Com es promocionen? Quan mor un viquiprojecte?
Reunions privades
10:30 Biblola
Col·laborar amb viquipedistes.
Punt de vista d'un servidor públic
. Cas Wiki Loves Earth
11:00 Toniher
Experiències de l'organització
d'una trobada tècnica internacional - SMWCon Fall 2015
11:30
Pausa - esmorzar - cafè (proporcionat per l'organització)
11:55
Foto de grup (al hall)
12:00 ESM
Viquimodernisme i Wikidata
Coneix els experts:
Taules obertes per a preguntes
i discussions avançades
Reunions privades
12:30 Alibey i Vàngelis Villar
Arqueopèdia
13:00 Dvdgmz i Lluis_tgn
WikiArs
13:30
Dinar a peu dret (proporcionat per l'organització)
15:00 Francesc Galí
La Viquipèdia a l’administració:
més enllà de les xarxes socials
Discussió oberta:
Multilingüisme: oportunitats i reptes:
Content translator, Wikidata, Localització,
traducció d'AdQ, com ens expliquem al món, etnocentrisme... Viquiprojecte:Viquitrobada 2015/Llengües
Discussió oberta:
Qui té por dels robots?
Somien els viquipedistes amb botopèdies elèctriques?

Conclusions del debat

Reunions privades
15:30 Coentor
La Viquipèdia al País Valencià
16:00 Vriullop
Viccionari i TERMCAT
16:30 Conclusions i tancament
17:30
Fi del dia 2

Programa detallat dissabte 14[modifica]

Caricatura KRLS
  • 10:15 AUDITORI PLANTA 2: KRLS: Taller de Wikidata per a Viquipedistes

Wikidata és una base de dades editada de manera col·laborativa, part de la Fundació Wikimedia, amb l'objectiu de proporcionar una font comuna per a certs tipus de dades, com dates de naixement, que poden ser usats per projectes Wikimedia com Viquipèdia. Oportunitats i reptes per a la comunitat catalanoparlant. Com s'actualitza Wikidata? Com es creen nous ítems? Com jugar a Wikidata? Què podem fer des d'aquí?

Presentació: Viquiprojecte:Viquitrobada 2015/Wikidata (guió tractat amb enllaços)


Miquel Duran

Es parla molt de Ciència Oberta, Accés Obert, Publicació en Obert... La Ciència Oberta pot ser caracteritzada de diferents formes. Per al públic pot ser una cosa. Per a un investigador, una altra. Per a un viquipedista, una altra. Per a un organisme finançador, una altra encara. Aquesta xerrada farà una petita reflexió sobre aquest tema, i pretèn donar pistes als assistents de com persuadir i seduir els investigadors (especialment els científics) a considerar la viquipèdia com a eina clau en la ciència oberta. Per tant, primer cal convèncer-los de la bondat de la ciència oberta. Es mostrarà també l'abast de la tasca de recollir el coneixement científic de forma viquipèdica: per exemple, el ritme de creació de noves molècules es altíssim, i potser no és sostenible recollir-les totes en múltiples llengües. També s'adreçarà l'ús de la viquipèdia en l'àmbit educatiu, i en ajudar a lluitar contra la percepció inadequada que de la Wikipedia en té una part de la comunitat acadèmica. Naturalment, això és una part del tema més general de la societat de la compartició, projectada en llicències com la Creative Commons.

Presentació (Slideshare)


Editem la Viquipèdia!
  • 11:00 ZONA INFORMÀTICA + AULA:: Curs d'edició wiki + Viquimarató Girona

La Viquimarató Girona és una activitat organitzada per Amical Wikimedia i la Biblioteca Pública Carles Rahola amb l'objectiu d'actualitzar, ampliar i crear articles sobre Girona a la Viquipèdia. Aquesta activitat està enquadrada dins de Viquitrobada 2015 que se celebra a Girona els dies 14 i 15 de novembre de 2015. La primera part de la sessió serà un curs d'introducció a l'edició wiki i la segona editar articles sobre Girona.

Wikimedia logo family complete-2013

Amical Wikimedia vol ser un agent actiu dins el moviment global però no sempre és fàcil seguir els diferents debats i espais. Meta, la Foundation, els chapters... En aquesta sessió intentarem fer una aproximació als principals agents i pàgines destacables i analitzarem els canvis que s'han produït darrerament al moviment, amb les oportunitats i els riscos que poden suposar per als projectes en català.


Josep Matas
  • 15:30 AUDITORI PLANTA 2: Josep Matas: Drets d'autor i coneixement obert

Josep Matas Balaguer és un advocat especialitzat en dret de la informació i de les noves tecnologies, protecció de dades de caràcter personal, propietat intel·lectual, administració electrònica, comerç electrònic i règim jurídic de les telecomunicacions. Treballa assessorant tant a administracions públiques com a empreses, entitats privades i persones particulars. En el seu blog personal trobareu molta informació de referència. Matas ens parlarà diverses qüestions d'actualitat en relació als drets d'autor:de quins drets parlem exactament? quines són les recomanacions de la Unió Europea sobre digitalització i difusió? Què diu la llei de la Ciència pel que fa a difusió de la recerca? Què és una mera fotografia? Com gestionem la reciprocitat en la consideració de drets d’autors europeus? Quina diferència hi ha entre una obra en col·laboració i una obra col·lectiva? Què impliquen les noves normatives que fomenten la reutilització de la informació del sector públic? Quines oportunitats ens ofereixen les noves lleis de transparència? Com afecta a l'administració la nova llei de transparència? Què són el dret a la pròpia imatge i el dret de cita i com afecta això a la Viquipèdia?. Sens dubte, un dels plats forts de la Viquitrobada d'enguany.


Palma a Open Street Map
  • 17:30 ZONA INFORMÀTICA: Taller d'Open Street Map

OpenStreetMap (també conegut amb l'acrònim OSM) és un projecte col·laboratiu per crear mapes de contingut lliure usant dades obtingudes mitjançant dispositius GPS mòbils, ortofotografies i altres fonts de dades. Les dades dels mapes (coordenades) i les imatges obtingudes amb elles es lliuren sota la llicència Open Database License. Els usuaris registrats poden pujar les seves traces des del GPS i crear i corregir dades vectorials mitjançant eines creades per la comunitat OpenStreetMap. Cada setmana s'afegeixen 90.000 km de noves carreteres amb un total de gairebé 24.000.000 km de vials. La idea d'aquesta presentació és que membres de la comunitat OSM expliquin als viquipedistes què fan i com ho fan per tal de bastir ponts de col·laboració entre les dues comunitats.

Josep Nogué
  • 17:30 AULA: Josep Nogué: Haig de fer un taller. En què puc millorar?

Quantes vegades fem una presentació d’un curs o un taller i, en acabar, no estem segurs ni de que segueixin en el projecte proposat, ni de si ens hem explicat bé, o si ho hem sabut fer de la millor forma i, sobretot, què hauríem pogut fer millor. Doncs en aquest taller aprendrem a millorar la nostra feina de formador.

  • Objectius:
  1. Aprendre a interessar els participants en el projecte de què es tracti.
  2. Aprendre les tècniques bàsiques d’expressió
  • Mètode: Taller pràctic.


Amical Wikimedia
  • 18:15 AULA: Diversos ponents: El model d'Amical:Filosofia i principis de l'associació Amical Wikimedia

Des d'Amical Wikimedia volem treballar per a millorar la Viquipèdia i els seus projectes germans. Aquests es regeixen per una sèrie de principis que es poden traslladar al món real, com el voluntariat, la promoció de la llengua o creure que tothom suma fins que es demostri el contrari. A l'associació, hi afegim altres maneres de fer, com gestionar els projectes perquè esdevinguin autosuficients, fomentar l'austeritat, intentar ser actius a diferents territoris.... En aquesta sessió s'explicaran els principis que defineixen el model d'Amical.

Nota:Aquesta sessió es va anul·lar per manca de temps


Programa detallat diumenge 15[modifica]

  • 10:00 Cas d'estudi 01

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum

Discussió durant la Viquitrobada 2014
  • 10:00 Discussió oberta: La Viquibola té vores?

Un dels objectius de la viquitrobada és que els viquipedistes es trobin cara a cara i discuteixin temes vius. Enguany proposem fer una discussió sobre quines són les vores del moviment. Com gestionem el paid editing?, com detectar i gestionar els conflictes d'interessos? Quins són els límits d'admissibilitat en diversos camps del coneixement? Temes mai resolts i que no trobaran solució tampoc durant aquesta conversa però on val la pena contrastar i comparar punts de vista dels diferents integrants de la comunitat. Es recomana llegir aquest post

Nota: El debat continua a Viquipèdia Discussió:Conflicte d'interessos


Foto guanyadora Wiki loves Earth 2015
  • 10:30 Biblola: Col·laborar amb viquipedistes. Punt de vista d'un servidor públic. Cas Wiki Loves Earth

Des de fa un anys, Amical Wikimedia organitza concursos i altres projectes amb l'administració pública. Com ens veu l'administració? Se n'aprofita dels viquipedistes? és un win-win? Què canvia? Quines diferències hi han? Com afecta això als servidors públics i què podrien millorar els viquipedistes? Tot això, posant el cas d'exemple de l'organització de Wiki Loves Earth.


thumb|Semantic MediaWiki Logo

Toni Hermoso és desenvolupador web i bioinformàtic i està treballant en aquests camps al Centre de Regulació Genòmica de Barcelona. És membre de diferents grups i associacions de l’àmbit català, com ara Mozilla.cat, Softcatalà o Amical Wikimedia, en què ha contribuït a la localització de diferents aplicacions com el Firefox o la interfície de la Viquipèdia. El seu interès se centra en el paper del programari i el coneixement lliure per poder tractar els reptes de la col·laboració en l’àmbit científic quotidià i també en les organitzacions pel bé comú. L'octubre de 2015 va organitzar la SMWCon Fall 2015 juntament amb Alina Mierlus a Barcelona. Ens compartirà les seves experiències sobre com organitzar un esdeviment internacional relacionat amb el coneixement lliure.

I can haz data?
  • 12:00 ESM Viquimodernisme i Wikidata

El ViquiProjecte:Modernisme és un projecte a Wikidata que cerca millorar els elements i declaracions d'obres del Modernisme català (Q1122677), que actualment estan distribuïdes en bases de dades arreu d'Internet (i fins i tot en fonts fora de línia). Aquest projecte està inspirat en el WikiProject sum of all paintings, i està impulsat pel GRACMON de la Universitat de Barcelona (Q219615), un grup de recerca sobre modernisme.

Vàngelis Villar fent-se passar per polític mediàtic

El Viquiprojecte:Arqueopèdia és un projecte impulsat pel Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), la Universitat Autònoma de Barcelona-CORE de Patrimoni, el Museu de Gavà, la Biblioteca de Gavà, el Museu d'Història de Sabadell i Amical Wikimedia que pretén oferir un paraigües sota el qual desenvolupar diverses iniciatives orientades a millorar els articles relatius a l'arqueologia a Catalunya, ja sigui des de l'àmbit de la historiografia, peces singulars, jaciments, etcètera. L'objectiu és millorar la qualitat dels articles relatius a l'arqueologia a Catalunya, establir vincles de col·laboració entre els àmbits de la recerca, la docència universitària, els centres museístics i les biblioteques i establir grups d'edició local per editar articles relatius a jaciments i peces singulars del propi municipi.

Expositors wikiArS

wikiArS és una iniciativa per tal d'involucrar les escoles d'art i disseny en els projectes i fites del moviment Wikimedia que es proposa posar el coneixement humà a l'abast de tothom. WikiArS és l'acrònim de moviment wikimedia, Art i eScoles. El projecte està en la intersecció de la iniciativa GLAMwiki, que involucra el sector cultural (galeries, biblioteques, arxius, museus, entitats i administracions), i de les iniciatives de wikiEducació, que exploren les possibilitats de treure profit educatiu de la participació en projectes wiki. El propòsit de wikiArS és que els estudiants facin activitats útils pel seu aprenentatge alhora que aporten imatges o continguts a Viquipèdia i altres projectes de cultura lliure.

Coneix els experts
  • 13:00 Coneix els experts.

La idea és tenir 8 o 10 taules lliures i que experts en temes o projectes concrets es posin en una taula per a "rebre preguntes" o fer petites classes informals. Des de un expert en plantilles, referències, viquidites... Fins a un expert en bots o wikidata. Qualsevol persona es pot autoproclamar expert en un tema que li agradi i s'hi senti còmode. Llavors la resta d'assistents poden anar voltant per les taules i fer preguntes de l'estil: «ara que t'agafo, ensena'm a fer servir la plantilla {{sfn|}} com cal». La idea és facilitar la transmissió de coneixements especififics entre usuaris del projecte.


Ceba de figueres, imatge alliberada pel Consell Comarcal del Baix Empordà.
  • 15:00 Francesc Galí: La Viquipèdia a l'administració: més enllà de les xarxes socials

Per segon any consecutiu des del Consell Comarcal del Baix Empordà exploren les potencialitats de la viquipèdia per tal de difondre i preservar el patrimoni gastronòmic amb l'objectiu de potenciar l'ocupació dels sectors gastronòmic i agroalimentari. Per tal de realitzar aquest projecte reben l'assessorament tècnic de l'associació Amical Wikimedia i la col·laboració de voluntaris viquipedistes. En aquesta intervenció s'explicarà com Viquipèdia i els seus projectes germans són una de les vies principals per potenciar la gastronomia de l'Empordà a internet. +informació

Guyard des Moulins
  • 15:00 Discussió oberta: Multilingüisme: oportunitats i reptes:

Content translator, Wikidata, Localització, traducció d'AdQ, com ens expliquem al món, etnocentrisme...

El Multilingüisme o plurilingüisme és un terme de la sociolingüística per referir-se a un individu que pot usar dos o més idiomes, una comunitat de parlants en què s'usen dues o més llengües, o la comunicació entre parlants de diferents idiomes. El cervell dels humans està adaptat al plurilingüisme i gran part de les societats que s'han desenvolupat al llarg de la història han funcionat amb la coexistència de diversos codis lingüístics com per exemple l'antic Egipte o el cas de les llengües clàssiques i les vernaculars en l'Europa del Renaixement. És una de les bases del moviment Wiki. Aquesta taula o discussió vol tractar sobre temes com el Content translator, Wikidata, Localització de continguts, traducció d'Adqs, com ens expliquem els catalanoparlants al món, com evitar l'etnocentrisme, com no dependre de la força de les grans wikis...

Nota:Es van proposar idees concretes de promoció del multilingüisme per a impulsar des d'Amical Wikimedia i d'altres per al Content Translator. Es passen als desenvolupadors
Nota2: Algunes idees de la xerrada a Viquiprojecte:Viquitrobada 2015/Llengües



Esta foto, seriosa, allò que diríem seriosa, no ho és gens.
  • 15:30 Coentor: La Viquipèdia al País Valencià. Audiovisual a un País #SenseSenyal

La veritat és que açò no pretenia ser una sessió de mitja hora, sinó una cosa més curta. En qualsevol cas, presentarem el viquiprojecte de la ràdio, parlarem d'un any d'Amical als pobles de moatros i contestarem a la preguntes del públic, si n'hi han.

Viccionari
  • 16:00 Viccionari i TERMCAT

Partint de la base que el treball col·laboratiu en terminologia és indispensable avui dia en un context general de cerca de l'eficiència màxima amb el major estalvi de recursos possible, Vriullop presentarà un model de treball que aporta un valor afegit indiscutible als organismes que el promouen, als usuaris que hi participen i a la societat en general que se'n beneficia. Parlarà del treball terminològic que hem fet en col·laboració el TERMCAT i Amical Wikimedia per a l'elaboració i difusió d'un lèxic il·lustrat d'instruments musicals. El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat pel govern de Catalunya i l‘Institut d'Estudis Catalans --l'acadèmia de la llengua catalana--, que té com a missió garantir la difusió i implantació de la terminologia en els sectors especialitzats i en la societat en general en col·laboració permanent amb especialistes i usuaris. Explicarà, entre altres exemples, el Viquiprojecte presentat en el marc del Dia de la Música 2015 com a repte per als usuaris. El repte consistia a documentar gràficament el lèxic multilingüe dels instruments de la música que el TERMCAT va cedir per a la seva difusió al Viccionari amb una llicència compatible. El lèxic inclou 262 fitxes amb denominacions bàsicament en català, castellà, francès i anglès; i amb definicions de treball per ajudar a la identificació de l'instrument en la presa de la imatge. Amb això pretenem demostrar la necessària complementarietat entre els dos organismes i l'acompliment dels seus respectius objectius: d'una banda, per part de l'Amical Wikimedia, alliberar recursos culturals en català a la xarxa amb fonts de referència fiables, i, de l'altra, des del TERMCAT, obrir el treball terminològic a la col·laboració ciutadana i millorar la difusió dels continguts terminològics elaborats.

Aspectes pràctics[modifica]

Arribada a Girona[modifica]

Informació pràctica per aparcar i moure's
Hi ha un aparcament davant mateix de la Biblioteca
  • En cotxe:
    • Des de Barcelona: per l'AP-7, prenent la sortida 7 (Girona Sud). El cost dels peatges del trajecte (anada i tornada, en total) se situa al voltant dels 17 euros. És un trajecte d'uns 100 km (200 km anar i tornar).
    • Des de Vic/Lleida/Andorra: per l'Eix Transversal, cal anar fins al final i llavors prendre l'autovia A-2 que condueix a l'entrada pel sud de la ciutat.
    • Des de la Catalunya Nord: per l'AP-7, prenent la sortida 7 (Girona Sud).
    • Opcions d'aparcament:
      1. Parc de les Casernes (aka. Parc del Migdia): gran aparcament gratuït a dos minuts de la biblioteca. Sol estar bastant ple, però potser teniu sort si veniu aviat. El diumenge segurament hi haurà més lloc que el dissabte.
      2. Aparcament soterrani: just a sota de la biblioteca hi ha un aparcament de pagament, amb els preus normals d'aquest tipus d'aparcaments. S'hi entra pel carrer Emili Grahit en qualsevol de les dues direccions.
      3. Carrers propers: si intenteu aparcar al nord del carrer Emili Grahit (és a dir, tirant cap al centre de la ciutat), la majoria d'aparcaments són de zona blava o verda; el diumenge no es paga, per tant pot ser una bona opció. En canvi, si intenteu aparcar pel sud, hi ha bastant carrers amb aparcament disponible (a part del pàrquing del Parc de les Casernes). Girona és petitona, per tant no patiu que no haureu de caminar gaire.
      4. Si no us fa res aparcar més lluny, al nord de la ciutat (a la zona de la devesa) hi ha molt de pàrquing (pregunteu per "La Copa"). Tindreu 20 o 25 minuts fins la biblioteca.
  • En tren:
    • Majoritàriament, si no veniu de Barcelona, us tocarà fer transferència a Barcelona-Sants per agafar un tren cap a Girona (excepte que vingueu de Madrid, Guadalajara, Saragossa, Lleida o Tarragona, ja que els trens d'alta velocitat van fins a Girona).
    • Hi ha tres opcions per anar des de Barcelona-Sants a Girona:
      1. Prendre un tren regional (no recomanable, tarda dues hores)
      2. Prendre un tren "mitja distància". Tarda 1h20 i és comfortable. Té un preu bastant ajustat i no cal comprar-lo amb antelació, s'adquireix a l'estació. N'hi ha força durant el dia. Comproveu els horaris.
      3. Prendre un tren d'alta velocitat. Els trens d'alta velocitat entre Barcelona i Girona (en ambdós sentits) s'anomenen Avant i tarden tan sols 39 minuts, amb un preu bastant competitiu: 15.20€ en un sentit (12.90€ amb Carnet Jove o altres descomptes). És una opció molt recomanable per la rapidesa del servei. Si preneu un tren a primera hora del matí o a darrera hora del diumenge, convé comprar-lo amb antelació (per Internet), ja que és possible que s'esgotin.
    • Si veniu del nord, hi ha trens d'altra velocitat des de París, Lió, Marsella, etc.; consulteu el web de la SNCF. Des de Figueres també podeu prendre un Avant, un mitja distància o un regional fins a Girona.
    • És possible que hi hagi trens de llarga distància que parin a Girona (per exemple, des d'Alacant/València/Castelló), consulteu el web.
  • En avió: si veniu de lluny, hi ha rutes (actualment, malauradament, poques) que aterren i surten de Girona, majoritàriament de la companyia Ryanair. Si aterreu a Girona, hi ha busos que us deixen al centre de la ciutat, o podeu agafar un taxi. Si us toca anar a Barcelona, des de l'aeroport aneu fins a l'estació de Sants i allà preneu un tren cap a Girona.
  • En vaixell: l'Onyar no té prou cabal, no s'hi pot arribar en vaixell.
  • Per qualsevol pregunta, suggeriment, sol·licitud d'ajuda o d'aconsellament, etc. contacteu amb l'Arnaugir.

Arribada a la biblioteca[modifica]

Aquí teniu un bon mapa fet amb OpenStreetMap on es mostra la biblioteca i els comerços propers

Despeses de transport[modifica]

Amb l'objectiu que tots i totes les viquipedistes puguin atendre l'acte independentment de la seva situació econòmica, es pagaran les despeses de transports a tots aquells assistents que així ho demanin. Per facilitar els pagaments, s'ha establert aquesta taula de valors depenent de l'origen d'on vingui el/la Viquipedista.

Origen Import
Comarques gironines 5€
Catalunya 20€
Països Catalans Cost íntegre bitllet (contactar prèviament secretari Amical)
Altres A estudiar cas a cas (contactar secretari Amical)

* Com es farà l'abonament?: Diumenge al matí el tresorer d'Amical serà a la zona de lectura de revistes (quiosc) de 9:00 a 9:30. El/la viquipedista haurà d'indicar d'on ve i el secretari li abonarà l'import corresponent. Tota persona que demani l'abonament haurà de signar un paper on digui que ha rebut la quantia corresponent, que servirà com a rebut de despeses a Amical. La xifra és arrodonida en concepte de per diem, per facilitar la gestió econòmica. Es pagarà a qui ho demani, però no és obligatori demanar-ho. Recordeu que aquest sistema es fa per facilitar el desplaçament d'aquells que tenen dificultats econòmiques. Si algú només ve dissabte que contacti durant el dia amb Josep Nogué, secretari de l'associació.

Allotjament[modifica]

Girona és una ciutat turística amb més de 70 hotels i establiments on ofereixen allotjament. Llistem aquí alguns dels que queden més a prop de la Biblioteca Carles Rahola.

Hotels propers


Apartaments
  • STAYinGIRONA Center Apartment (Carrer Carme, 73) (10 min a peu)
  • Apartaments els Químics (busqueu a Booking o similars) (10 min a peu, es troba cap al sud, més lluny del centre de la ciutat)
  • Equity Point Plaça Catalunya (13 min a peu)

Per a aquells socis que necessitin quedar-se a dormir la nit de dissabte a diumenge, Amical Wikimedia podrà pagar la despesa d'un llit en habitació doble. La reserva de la plaça i l'elecció del company d'habitació, si s'escau, van a càrrec dels viquipedistes. Si algú desitja dormir sol o en un altre allotjament de més categoria, Amical Wikimedia pagarà l'equivalent de la nit recomanada (fins a 50€) i l'assistent abonarà la diferència. Amical no cobrirà les despeses de la nit de divendres a dissabte. Si no sou socis però necessiteu finançament per poder venir a l'acte, contacteu l'organització i estudiarem cas per cas.

Nit de divendres a dissabte Nit de dissabte a diumenge
0€ 50€/hab.
  • Com es realitzarà el pagament?: Cada persona haurà de reservar i pagar la seva habitació d'hotel pel seu compte. Per reclamar els 50€ corresponents, caldrà parlar amb el tresorer d'Amical diumenge al matí a la mateixa sala que les despeses de transport, de 9 a 9:30. Caldrà mostrar la factura de l'hotel per rebre l'abonament corresponent de 50€, i signar un document conforme s'ha rebut aquest import.

Connexió a Internet[modifica]

La biblioteca compta amb una bona connexió a Internet i amb alguns ordinadors de sobretaula, però és convenient que els viquipedistes portin el seu propi aparell. La majoria de taules estan tecnificades (punts de connexió a corrent i algunes amb punt de connexió a xarxa)

Àpats[modifica]

Diumenge Amical oferirà pastetes per esmorzar i berenar i un dinar a peu dret. Les consumicions de les màquines de cafè/begudes/snacks, van a càrrec de cadascú
  • Dinar de dissabte: Els amfitrions han reservat un restaurant pels assistents a prop de la biblioteca (5 minuts a peu), cortesia d'Amical Wikimedia. S'anomena Il Viaggio i ens serviran un àpat variat i apte per a tots els gustos. Si teniu preferències especials, si us plau contacteu amb l'Arnaugir el més aviat possible.
  • Sopar de dissabte: El sopar de dissabte a la nit serà lliure. Es recomanaran alguns llocs de referència però cadascú pot anar a on vulgui. Us recomanem que també aprofiteu per fer una volta per Girona :-)
  • Diumenge en general: Diumenge tindrem un servei de càtering a la biblioteca. Al matí portarem pastetes cortesia d'Amical i hi ha màquina de cafè i tè a preus populars. Per dinar hi haurà un servei de càtering gratuït, i serà a peu dret. Per berenar hi hauran més pastetes. Això ho fem per evitar retards amb els desplaçaments i facilitar la conversa entre viquipedistes i simpatitzants. L'àpat serà ofert per Amical Wikimedia, sense cap cost pels assistents. Els cafès i begudes o altres snacks de les màquines de refrigeració se'ls haurà de pagar cadascú. Hi haurà opció vegetariana i sense gluten, si algú ho demana a la pàgina de discussió del Viquiprojecte o per privat a en Arnaugir.

Oci a Girona[modifica]

Girona és una ciutat molt activa a nivell cultural. Si us sobra una estoneta, podeu visitar/anar/veure:

Altres avisos importants[modifica]

Inscripcions[modifica]

Inscriviu-vos a sota o escriviu un correu a amical@wikimedia.cat amb el vostre nom i el dia o dies que vindreu.

Vindran dissabte i diumenge[modifica]

  1. Kippelboy
  2. papapep
  3. TaronjaSatsuma
  4. Dvdgmz
  5. Davidpar
  6. Xavier Dengra
  7. tiputini
  8. KRLS
  9. Vàngelis Villar
  10. Lluis_tgn
  11. Josepnogue
  12. Llumeureka
  13. Amadalvarez
  14. Mafoso
  15. Quelet
  16. barcelona
  17. Pitxiquin
  18. Toniher
  19. Docosong
  20. ESM Disponibilitat subjecta a stormtroopers i birra.
  21. flamenc
  22. FranSisPac
  23. Rauletemunoz
  24. Konkordia
  25. Jey
  26. Pacopac
  27. Ivan_bea
  28. QuimGil
  29. Manlleus
  30. Enric
  31. Laura.Girona
  32. Arnaugir només faltaria!
  33. Iarik
  34. Castor
  35. Crispica (no dinar)
  36. Climent Sostres
  37. mcapdevila (a partir del dinar)
  38. alzinous
  39. Ssola

Vindran només dissabte[modifica]

  1. Josep Matas
  2. asfarer
  3. Baggio
  4. Vulcano + 1
  5. KsaveroEO
  6. PaliGol (només matí, no dinar)
  7. LAtzucac (només matí, no dinar)
  8. Sguastevi
  9. Nati Vilanova (inscrita per email)
  10. Eilas_beginning
  11. 19Tarrestnom65 (només matí, no dinar)
  12. JordiGran - Al final no podré venir diumenge :_(
  13. Marcoil
  14. Enric PS (només pel matí i no al dinar)
  15. Miquel Girones (Només pel matí i no al dinar)
  16. Jordi Monteagudo (i ja veurem a quina hora)


Vindran només diumenge[modifica]

  1. Leptictidium
  2. Laurita
  3. Magenri
  4. Alvaro Vidal-Abarca
  5. Mikicat
  6. Kette~cawiki
  7. Vriullop
  8. Solde
  9. Trollramsac
  10. MALLUS
  11. Pere prlpz, si no falla res.
  12. estnom (encara no té compte d'usuària)
  13. Biblola
  14. Paputx
  15. MarisaLR. No és mengeu tots els dolços abans que jo arribi!!! (stroopwafels i massapà de Lübeck)
  16. Nuri C. (encara no té compte d'usuària)
  17. Enricpineda. Segurament em passaré pel matí a primera hora.
  18. Soniettte
  19. Joutbis. Al final, segurament sol.
  20. Capsot amb dos nens, si no passa res...

Volen venir però encara no poden confirmar quan ni com[modifica]

  1. Banyeres
  2. Ganxona, vindria només diumenge però no ho puc confirmar encara
  3. Yoques: M'agradaría fer-vos una visiteta, però no tinc gaire clar si hi podré anar o no.
  4. Lamontse: Diumenge al matí vinc segur, però intentaré també el dissabte per la tarda.
  5. Medol Vindré diumenge al matí.

No podran venir[modifica]

  1. Pallares (estic de viatge, ja li enviaré al Kippel una postal)
  2. Unapersona (M'agradaria, però Girona em queda massa lluny. Un altre any serà)
  3. Panellet (no m'és possible per raons de salut)
  4. Ignasi (m'encantaria, però tinc una nena de deu mesos i lliga una miqueta... ;-) )
  5. Gerardduenas Massa ocupat :'(
  6. Jove Sóc fora de viatge, em sap greu.
  7. Hinio - Cap de setmana reservat des de fa mesos per a una altra activitat... Us desitjo una trobada ben fructuosa!
  8. Jaumellecha -> Ni dissabte ni diumenge... a veure l'any que ve!
  9. Darth vader 92 --> M'és impossible venir cap dels dos dies.
  10. Castellbo la propera.
  11. Yeza :'(
  12. Pau Colominas finalment no podré venir :(
  13. Edustus Tot el cap de setmana ocupat. M'hauria fet gràcia anar-hi.
  14. Psaguer Sóc fora, (ho he sabut amb molt poc temps d'antelació). Fins la propera i gaudiu els que hi aneu!
  15. Misto també sóc fora, sap greu i salut!
  16. Panotxa. Treballo dissabte i tinc un compromís diumenge,llàstima perquè em venia de gust. Treballeu força, i recordeu-vos de parlar per mi de la Quinzena de la Qualitat
  17. Galious74 Finalment no podré, temes familiars. Gaudiu!
  18. Viatgepercatalunya Malauradament, combinar feina i col·laboracions al blog m'ha pres el temps de veure-us. Espero que siguin unes jornades profitoses.

Posa aquí el teu nom d'usuari

No volen venir[modifica]

i això?

  1. Mbosch Mandra i falta d'interès, com cada any.

Altres preguntes[modifica]

Si teniu alguna pregunta, deixeu un missatge a la pàgina de discussió i us intentarem contestar el més aviat possible.

Equip organitzador[modifica]

Agraïments[modifica]

  • A la Biblioteca Carles Rahola per cedir-nos un genial espai durant tot el cap de setmana!
  • Al Servei de Biblioteques Públiques de la Generalitat de Catalunya, qui coorganitza l'esdeveniment.
  • A gironabooking pel merchandising de Girona.
  • A tots els organitzadors, ponents i assistents per dedicar el vostre temps a fer encara més gran i interessant el projecte. Moltes gràcies!
  • A la Fundació puntCat per deixar-nos un raconet a casa seva des d'on poder organitzar tot això.

Difusió[modifica]

Imatges de la Viquitrobada[modifica]

Avaluació[modifica]

Obrim aquesta secció perquè tots els assistents a la viquitrobada puguin dir la seva i avaluar-ne els resultats

Felicitats a l'organització, a tot l'equip que ha preparat els dos dies i a la Biblioteca Carles Rahola pel nostre hospedatge. Fins l'any que ve! --Lluis_tgn (disc.) 17:42, 25 nov 2015 (CET)

M'afegeixo al comentari de Lluis_Tgn. Un dia molt maco, t'ho passes bé i s'aprenen coses sobre el món wiki, esperant poder repetir l'any vinent i a veure si puc fer els dos dies. --Baggio (missatges) 21:08, 3 des 2015 (CET)

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Viquitrobada 2015