Fundació puntCat

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Infotaula d'organitzacióFundació puntCat
Dades bàsiques
Tipus entitat fundació
Història
Fundació 28 desembre 2004

Web Lloc web oficial
Modifica dades a Wikidata

La Fundació puntCAT és una entitat privada sense ànim de lucre ni filiació política fundada el 28 de desembre del 2004 i inscrita amb el número 2100 en el Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya.

La finalitat fundacional és promoure tota mena d'activitats relacionades amb la creació, gestió i control del registre del nom de domini .cat i, en general, de la promoció de la llengua i la cultura catalanes a l'àmbit d'Internet i de les noves tecnologies de la informació.

Entre els patrons fundadors de la Fundació puntCAT, i pel seu suport a la candidatura per a l'obtenció del domini, cal destacar l'Institut d'Estudis Catalans, la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió i el Capítol Català de la Internet Society. A més a més, 98 entitats i associacions (de tots els llocs de parla catalana, de tots els sectors de la cultura i activitat), 2.615 empreses i 65.468 persones van donar suport explícit a la candidatura pel domini .cat, fet que ajudà significativament a la seva obtenció.

Atès que la fundació és una entitat sense ànim de lucre, els beneficis de l'operació del Registre .cat són destinats a assegurar la continuïtat i viabilitat d'aquest, potenciar la societat de la informació en els àmbits catalanoparlants i emprendre accions per a fer el domini assequible a tothom.

El domini .cat, és un domini genèric com el .com o el .org, però adreçat específicament a la comunitat lingüística i cultural catalana a Internet. De la mateixa manera que un particular no pot registrar un .edu (destinat a institucions d'ensenyament superior) o que cal éser un museu per a sol·licitar un .museum, per a obtenir un .cat cal demostrar alguna relació amb la nostra comunitat lingüística i cultural o més en general, posar en línia continguts significatius en català. El procés de registre és completament en línia, sense necessitat d'enviar certificats o documents de cap tipus als registradors. Des del primer dia, el .cat permet el registre de noms amb les lletres especials pròpies del català.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]