Viquitrobada 2016

La Viquitrobada és un esdeveniment organitzat anualment amb l'objectiu que la comunitat d'editors de la Viquipèdia en valencià i dels seus projectes germans, així com altres persones interessades en el coneixement lliure, es puga reunir durant una jornada informal. El 2016 se celebra els dies 26 i 27 de novembre al Museu Valencià d'Etnologia de la ciutat de València. L'organització de l'acte serà a càrrec d'Amical Wikimedia.

Data i lloc[modifica]

  • La Viquitrobada 2016 se celebrarà els dies 26 i 27 de novembre de 2016 (dissabte i diumenge), essent el dia principal el diumenge.
  • La seu serà el Museu Valencià d'Etnologia que amablement acollirà els assistents de la Viquitrobada. Per saber com arribar-hi, consulteu la secció Aspectes pràctics.
  • Si voleu venir, vos agrairem que vos inscriviu, encara que no és obligatori. Podeu fer clic al botó de baix i inscriure-vos o bé enviar un correu a amical@wikimedia.cat:

Inscripcions


Programa[modifica]

En aquests moments estem preparant les propostes de programa. Voleu participar-hi? Teniu alguna proposta? Deixeu un missatge a la pàgina de discussió o envieu un correu a comunicacio﹫wikimedia.cat.

Divendres[modifica]

Divendres la Viquitrobada encara no haurà començat, però els valencians acollirem aquells qui vingueu de fora amb un sopar de benvinguda pel centre (a càrrec de cadascú). Contacteu amb en TaronjaSatsuma si voleu venir. Quedem a les 20:00h al Micalet

Assistents reals: Amadalvarez, Enric, TaronjaSatsuma, Pacopac, Josepnogue i Kippelboy + 2

Dissabte: Horari provisional[modifica]

Hora Saló Alfons el Magnànim
(250 persones, wi-fi)
Sala Secà i Muntanya
(70 persones. No-Wifi)
Biblioteca d'Etnologia
(40-50 persones, wi-fi)
09:30  Wiki Takes València Ciutat Vella (ruta turística grafiters pel Carme. Sortida porta del museu)
10:30 Trobada al hall del museu
10:45 Benvinguda institucional
11:00 TaronjaSatsuma
Viquipedista resident a museus valencians
apunts
KRLS
Taller tècnic de Wikidata
apunts
11:30 Marcmiquel
Augmentem la Participació i Diversitat de la Comunitat:

Centrem Viquipèdia en els Usuaris apunts

12:00
Pausa cafè

Gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia
12:30 Xavier Dengra
Situació i dinamització dels projectes germans
apunts
KRLS
Taller tècnic de Wikidata
(segona part)

apunts
13:00 Tiputini i Alzinous
Espai Viquidones UPF

apunts
13:30
14:00
Dinar de germanor

Al restaurant de l'IVAM
15:45
Foto de grup (a l'entrada)
16:00
Pau Giner (WMF):
Content Translator i Edit Review Improvements
apunts
Amadalvarez
Taller d'infotaules
Doble pantalla gentilesa del MVE i MuVIM
apunts
17:45
Pausa-curta
18:00
Pallares
Apertium, plataforma de codi obert per a la traducció automàtica
apunts
Amadalvarez
Taller d'infotaules
(2a part)
Doble pantalla gentilesa del MVE i MuVIM
apunts
19:00
Fi del dia 1

Diumenge: Horari provisional[modifica]

Hora Saló Alfons el Magnànim
(250 persones, wi-fi)
Biblioteca d'Etnologia
(40-50 persones, wi-fi)
Biblioteca d'Etnologia
(40-50 persones, wi-fi)
09:45
Trobada al hall
10:00  Kippelboy i Barcelona
Wikimedia: Estat de la qüestió 2016 i programa Amical 2017
apunts
11:00
Debat: Categories i gènere
Cal crear categories de dones?
moderat per Tiputini
apunts
Debat: Admissibilitat i informació local
moderat per Xavier Dengra
apunts
12:15
Pausa cafè

Gentilesa del Museu Valencià d'Etnologia
12:45
Debat: Nous canals de comunicació
i retenció de nouvinguts

moderat per Davidpar
apunts
Debat: Relacions interwikis i llengües
moderat per Lluis tgn
apunts
14:00
Parlaments de tancament i foto de grup
14:15
Dinar de germanor

Al restaurant de l'IVAM
16:00
Fi de la Viquitrobada
Programa off de diumenge
  • Si hi hagués diverses persones que es quedessin a la ciutat diumenge a la tarda, es podria plantejar l'organització d'alguna activitat tipus viquimarató o similar.

Aspectes pràctics[modifica]

El Museu Valencià d'Etnologia[modifica]

La Viquitrobada se celebrarà al Museu Valencià d'Etnologia.

Per a no perdre's[modifica]

Arribada a València[modifica]

  • En tren: Pàgina web de RENFE Rodalies València Recordeu que a València hi ha diverses estacions. (HI ha una oferta a la pàgina de RENFE anomenada 'antes de navidad' que el preu del bitllet a València de 15 €.
  • L'estació del Nord on paren els Rodalies, Regionals, Regionals express i alguns de mitja distància. Aquesta estació està a 20 minuts a peu del lloc de la viquitrobada.
  • Per altra banda hi ha l'estació de Joaquín Sorolla, a 10 minuts a peu en línia recta de l'anterior i connectada amb un bus gratuït (no feu cas a google maps, dóna indicacions molt estranyes). Hi paren els AVEs, Euromed i llarga distància en definitiva. Al costat hi ha la parada de metro de Jesús.
  • Alguns trens que vénen des de Barcelona fan parada a l'estació del Cabanyal. Tots eixos trens fan parada també a Joaquín Sorolla, per la qual cosa no seria recomanable utilitzar l'estació del Cabanyal. Si encara així baixeu en esta parada, la connexió amb el museu es fa mitjançant l'estació de metro de Marítim-Serreria, que està a pocs metres al sud de l'estació de tren.
  • Les altres estacions sols són rellevants si veniu de punts propers a la Ciutat de València (i possiblement coneixereu suficientment la Ciutat com per a que no vos faça falta ajuda).
  • En metro:
La xarxa de Metrovalencia, nom comercial de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, hereta parcialment la xarxa de l'anterior trenet. La xarxa abasta municipis del Camp de Túria a l'Horta Nord i fins a la Ribera Alta. Consulteu xarxa i horaris a Metrovalencia. Per a viatjar en la xarxa de Metrovalencia cal adquirir el plàstic o cartó del bitllet, que costa un euro (dos si és plàstic).
Des de:
* Marítim-Serreria: Línia 5, direcció Aeroport (Vaixell i Tren-Cabanyal).
* Jesús: Línia 1, direcció Empalme, Seminari, Bétera. (Euromed, dos ó tres parades).
* Aeroport: Línia 5, direcció Marítim i Línia 3, direcció Rafelbunyol (Aeroport).
* Túria: Línia 1, direcció Torrent i Línia 2, direcció Castelló de la Ribera (Villanueva) (Estació d'Autobusos, també es pot anar a peu).
  • L'Aeroport de Manises és internacional i compta amb diverses opcions de connexió. La manera més senzilla per arribar al centre de València és mitjançant el metro. El preu d'un bitllet des de l'Aeroport és de 3,90 €. (que seran 4,90 si no teniu el suport físic per al bitllet). Des de l'Estació d'Aeroport ixen dos línies de metro que connecten amb les principals parades del centre de la Ciutat, per la qual cosa estareu a prop del lloc on se celebra la Viquitrobada. L'Aeroport també està servit per una línia de Metrobús, un servei de bus metropolità diferent a l'EMT, el servei d'autobusos habitual a la Ciutat. La línia 150, gestionada per Fernanbús te les seues parades a València a l'Avinguda del Cid, el Carrer d'Àngel Guimerà i la Plaça d'Espanya, per la qual cosa també són una opció adient per a connectar-se entre l'aeroport i el museu. Els seus preus són més barats que el del Metro. Els diumenges no dóna servei. Ací podeu vore els horaris.
  • El principal aeroport del País Valencià és l'Aeroport de l'Altet (Alacant). Potser les connexions d'este aeroport (o fins i tot de Barcelona) vos poden interessar més. En qualsevol cas, València te connexions suficients amb les principals destinacions europees.
  • En autobús:
L'Estació d'Autobusos de València és relativament propera. Just al costat hi ha un Centre Comercial anomenat Nuevo Centro, on se situa la parada de metro de Túria. Està a uns 10 minuts a peu. Podeu consultar els horaris dels autobusos que hi arriben al web d'ALSA: https://www.alsa.es/ca/
  • A peu:
El Museu Valencià d'Etnologia se situa al Centre Cultural la Beneficiència. Està a vora del Llit del Riu Túria, per la qual cosa es pot anar passejant pel jardí.

Despeses de transport[modifica]

Amb l'objectiu que tots i totes les viquipedistes puguen atendre l'acte independentment de la seua situació econòmica, es pagaran les despeses de transports a tots aquells assistents que així ho demanen. Per facilitar els pagaments, s'ha establert aquesta taula de valors depenent de l'origen d'on vinga el/la viquipedista.

Origen Import
Qualsevol àrea dels Països Catalans Cost íntegre del bitllet de tren o autocar en classe turista.
Altres S'estudiarà cas a cas amb el secretari i tresorer d'Amical.
Deixeu un missatge a la discussió o contacteu via amical@wikimedia.cat

* Com es farà l'abonament?: Diumenge al matí el tresorer d'Amical s'ubicarà en una zona clarament delimitada fins les 10:00h. El/la viquipedista haurà d'indicar d'on ve i el secretari li abonarà l'import corresponent. Tota persona que demane l'abonament haurà de signar un paper on diga que ha rebut la quantia corresponent, que servirà com a rebut de despeses a Amical. Es pagarà a qui ho demane, però no és obligatori demanar-ho; recordeu que aquest sistema contribueix a que qualsevol viquipedista puga assistir a la trobada. Si algú només ve dissabte que contacte durant el dia amb Xavier Dengra, tresorer de l'associació. Recordeu portar el rebut del bitllet per a poder justificar i abonar les despeses.

Allotjament[modifica]

València és una ciutat turística, amb desenes d'hotels i establiments que ofereixen allotjament. Llistem aquí alguns dels que queden més a prop:

Vistes des de l'IVAM. Es poden vore l'Hotel Turia i l'NH.
Hotels propers

Per a aquells socis que necessiten quedar-se a dormir la nit de dissabte a diumenge, Amical Wikimedia podrà pagar la despesa d'un llit en habitació doble. La reserva de la plaça i l'elecció del company d'habitació, si s'escau, van a càrrec dels viquipedistes. Si algú desitja dormir sol o en un altre allotjament de més categoria, Amical Wikimedia pagarà l'equivalent de la nit recomanada (fins a 50€) i l'assistent abonarà la diferència. Amical no cobrirà les despeses de la nit de divendres a dissabte. Si no sou socis però necessiteu finançament per poder venir a l'acte, contacteu l'organització i estudiarem cas per cas.

Nit de divendres a dissabte Nit de dissabte a diumenge
0€ (no coberta per l'organització) 50€/hab.
Si teniu dubtes, deixeu un missatge a la discussió o contacteu via amical@wikimedia.cat

* Com es realitzarà el pagament?: Cada persona haurà de reservar i pagar la seua habitació d'hotel pel seu compte. Diumenge al matí el tresorer d'Amical s'ubicarà en una zona clarament delimitada fins les 10:00h. El/la viquipedista haurà de mostrar la factura de l'hotel per a rebre l'abonament corresponent de 50€, que li entregarà el secretari. Tota persona que demane l'abonament haurà de signar un paper on diga que ha rebut la quantia corresponent, que servirà com a rebut de despeses a Amical. La xifra és arrodonida en concepte de per diem, per a facilitar la gestió econòmica. Es pagarà a qui ho demane, però no és obligatori demanar-ho; recordeu que aquest sistema contribueix a que qualsevol viquipedista puga assistir a la trobada. Recordeu portar la factura de l'hotel per a poder justificar i abonar les despeses.

Connexió a Internet[modifica]

  • Hi haurà servei de wifi als espais de treball.

Àpats[modifica]

  • Dinar de dissabte: El dinar de dissabte es realitzarà en el restaurant de l'IVAM. Serà un menú (amb opció vegetariana) i anirà a càrrec d'Amical Wikimedia.
  • Sopar de dissabte: El sopar de dissabte a la nit serà lliure. Es recomanaran alguns llocs de referència però cadascú pot anar a on vulga. Vos recomanem que també aprofiteu per a pegar una volta per València :-)
  • Diumenge en general: El dinar de diumenge es realitzarà en el restaurant de l'IVAM. Serà un menú (amb opció vegetariana) i anirà a càrrec d'Amical Wikimedia.

Oci a València[modifica]

València és una ciutat molt activa a nivell cultural. Si vos sobra una estoneta, podeu visitar/anar/veure:
  • A prop de la Viquitrobada
Estarem a dins de la Ciutat Vella de València. D'entre tots els monuments per barri podem destacar:
Destaca la Plaça de l'Ajuntament, amb multiplicitat d'edificis de diferents estils als seus voltants. Destacar el recentment obert al públic Arxiu Històric Municipal de València, on s'exhibeixen peces com el Penó de la Conquesta. Obre de dilluns a divendres fins a migdia.
Rep el nom per la Catedral de València, amb el Micalet i el Sant Calze. Destaca l'Església de Sant Nicolau, anomenada la Capella Sixtina Valenciana.
« A Bagdad, a Valencia, a Palermo un mercato è qualcosa di più di un mercato. »
Rep el nom pel Mercat Central, amb el célebre pardal de l'església del costat. Destaquen la Llotja, com a Patrimoni de la Humanitat, i la Plaça Redona.
Sobreïx el Palau del Marqués de Dosaigües, seu del Museu de Ceràmica. També trobem restes musulmanes als Banys de l'Almirall i l'Església del Patriarca amb Lepanto, més conegut com El "Dragó" del Patriarca.

Apunts col·laboratius[modifica]

En aquesta Viquitrobada prendrem col·laborativament apunts de les sessions.

  • S'ha preparat un etherpad d'apunts per cada una de les activitats del programa.
  • Cal que a cada xerrada o debat hi hagi mínim una persona que prengui apunts, millor si som més i ho fem col·laborativament
  • Per cada pad d'apunts hi ha també una pàgina a teixidora.net on farem el buidat de paraules clau, organitzacions, persones i projectes mencionats. Això permetrà relacionar-ho semànticament amb les altres activitats i amb les que ja hi ha a teixidora.
  • A la part inferior de cada pad està preparat per facilitar aquest buidat sobre la marxa
  • Hi ha una pàgina de la Viquitrobada 2016 a Teixidora.net amb l'índex de pads.
  • Les pàgines de teixidora.net estan preparades també per enllaçar altra documentació de les sessions com diapositives o documents que pengem a Commons, per exemple

Per què?

  • Prendre apunts en directe permet que altres ens segueixin remotament, el xat dels etherpad permet que puguin comunicar-se amb nosaltres
  • Tenir apunts ens permet recuperar posteriorment idees, informacions i debats que hem tingut i ens ajuda a estructurar-ho
  • Fer buidat semàntic dels apunts ens ajuda a relacionar-los, veure si hi ha continguts similars en diferents sessions; i relacionar-ho amb altres esdeveniments passats o futurs

Què és teixidora?

  • Una plataforma per recopilar documentació sobre els esdeveniments que es fan i, a partir d'aquesta, relacionar-los entre sí, identificar-ne els continguts comuns, cartografiar els actors implicats i facilitar-ne la re-elaboració posterior
  • Una wiki semàntica amb informació estructurada dels esdeveniments, amb formularis per incorporar informació i enllaços, que genera llistats, agendes o mapes

On està tot?

Audiovisuals[modifica]

Inscripcions[modifica]

Inscriviu-vos a baix o escriviu un correu a amical@wikimedia.cat amb el vostre nom i el dia o dies que vindreu.

Estaran a València el divendres per la vesprada[modifica]

  1. TaronjaSatsuma (motius obvis)
  2. Pacopac (motius obvis)
  3. Dorieo
  4. Tiputini
  5. Alzinous
  6. Enric
  7. Dvdgmz
  8. Mogams
  9. amadalvarez
  10. Mikelone

Vindran dissabte i diumenge[modifica]

  1. Kippelboy
  2. TaronjaSatsuma
  3. Xavier Dengra
  4. Lluis_tgn
  5. barcelona
  6. Panotxa
  7. KRLS (reconfirmo amb les noves dates)
  8. 19Tarrestnom65
  9. B25es
  10. Enric
  11. Pallares
  12. flamenc
  13. Josepnogue
  14. Jopo1150
  15. Davidpar
  16. Pacopac
  17. Dorieo
  18. MALLUS (confirmat !!)
  19. Marcmiquel
  20. Pau Colominas
  21. Dvdgmz
  22. Mogams
  23. ESM
  24. Micalet89
  25. Vriullop
  26. Arnaugir
  27. docosong (vegetarian wikiquoter)
  28. Castellbo
  29. Ponscor
  30. Mcapdevila

Vindran només dissabte[modifica]

  1. Posa ací el teu nom d'usuari
  2. Mikelone
  3. jefft0

Vindran només diumenge[modifica]

  1. General Basset
  2. Panotxa
  3. Posa ací el teu nom d'usuari

Volen vindre però encara no poden confirmar quan ni com[modifica]

  1. Rauletemunoz
  2. Mariateb
  3. Kette~cawiki
  4. Posa ací el teu nom d'usuari

No podran vindre[modifica]

  1. Leptictidium
  2. Laurita
  3. Jaumellecha
  4. Carlesmari
  5. Andarella
  6. Solde
  7. F3RaN (disc.) 20:39, 24 oct 2016 (CEST) (m'agradaria venir a una viquitrobada i espero que la pròxima s'anunciï amb suficient antelació, per una qüestió de disponibilitat i planificació. Aquest cop no puc)
  8. Joutbis I mira que em faria gràcia el taller de "infomesas", que diuen a Las Provincias. Ens patrocina IKEA?.
    @Joutbis: Ho deixaré documentat.amador (disc.) 19:35, 24 nov 2016 (CET)
  9. Magenri
  10. Paputx
  11. papapep (Això de que no enregistrem les sessions en vídeo per poder-les «reciclar» després és una pena...)
  12. Toniher
  13. Millars (pot ser encara puga anar-hi una estona, però no crec)
  14. Climent Sostres (em sap molt de greu, però al final no puc venir)
  15. Hinio - Gràcies per tenir-me al corrent però no podré venir. Bona trobada!
  16. Manlleus Temporada d'examens, ho sento! Intentaré ser-hi en la propera.

No volen venir[modifica]

I això?

Altres preguntes[modifica]

Si teniu alguna pregunta, deixeu un missatge a la pàgina de discussió i vos intentarem contestar el més prompte possible.

Equip organitzador[modifica]

Difusió[modifica]

Premsa[modifica]

Imatges de la Viquitrobada[modifica]