Línia 2 del metro de València

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula xarxa de transportsLínia 2
Línia 2 de Metrovalència.svg
Interior de l'estació de Benimàmet.JPG
Estació de Benimàmet en setembre del 2013.
Obertura1988
OperadorFGV.svg
Tipus serveiMetro
Municipi(s)València i àrea metropolitana
LíniesLínia 1 de Metrovalència.svg Línia 3 de Metrovalència.svg Línia 4 de Metrovalència.svg Línia 5 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg Línia 9 de Metrovalència.svg Cercanias Logo.svg AVE.svg
Estacions33
Longitud39,75 km
Línia 2

La línia 2 de Metrovalència és una escissió del traçat que va tenir la línia 1 fins a l'any 2015. Anteriorment el tram entre les estacions de Llíria i Empalme formava part de la línia 1, igual que el ramal a Torrent Avinguda. A partir de la reorganització de la xarxa al març de 2015, el tram Llíria-Empalme va passar a formar part exclusivament de la línia 2, mentre que el ramal a Torrent Avinguda passar a ser explotat per les línies 2 i 7.

Estacions, zones i terminals de la línia 2[modifica]

Plànol del Metro de València.
Línia 2 de metrovalència
Llíria
Benaguasil 2n
Benaguasil 1r
La Pobla de Vallbona
Torre del Virrei
L'Eliana
Montesol
El Clot
Entrepins
La Vallesa
La Canyada
Fuente del Jarro
Santa Rita
Paterna
Campament
Les Carolines-Fira
Benimàmet
Cantereria
Empalme
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 4 de Metrovalència.svg
Beniferri
Línia 1 de Metrovalència.svg
Campanar
Línia 1 de Metrovalència.svg
Túria
Línia 1 de Metrovalència.svg
Àngel Guimerà
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 3 de Metrovalència.svg Línia 5 de Metrovalència.svg Línia 9 de Metrovalència.svg
Plaça Espanya
Línia 1 de Metrovalència.svg
Jesús
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg AVE.svg
Patraix
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Safranar
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Sant Isidre
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg Cercanias Logo.svg
València Sud
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Paiporta
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Picanya
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Torrent
Línia 1 de Metrovalència.svg Línia 7 de Metrovalència.svg
Torrent Avinguda
Línia 7 de Metrovalència.svg
Trams Zona C Zona B Zona A Zona B

Tram Llíria a Torrent

Llíria - Entrepins

La Vallesa - Campament

Les Carolines/Fira -
Empalme - València Sud

Paiporta - Torrent Avinguda

L'Estació d'Entrepins és una de les 4 estacions del metro de València situada al terme de l'Eliana, i en aquest cas, fa de frontera amb el terme de Paterna. Se situa arran de terra, al límit oriental del terme municipal i a l'extrem occidental del bosc de la Vallesa (Paterna). Serveix la urbanització d'Entrepins, pertanyent a l'Eliana. És un baixador i per tant cal sol·licitar-hi parada.[1]

L'Estació de la Vallesa és una de les estacions del metro de València situada arran de terra al bosc de la Vallesa, i servint la urbanització de la Vallesa, al terme de Paterna. L'ingrés es fa arran de terra, a l'extrem occidental de la urbanització homònima.[2]

Història[modifica]

Inicialment els ramals de Bétera i Llíria es gestionaven de forma independent. No obstant això, a partir de la construcció del túnel passant sota València entre Empalme i Sant Isidre a 1988, es va decidir gestionar-los conjuntament. El ramal a Llíria va passar a ser conegut com la línia 1 (ramal B), identificada amb el color groc. Posteriorment, en 2015, es va decidir tornar a explotar dos ramals de nou com dos línies diferents (groga i rosa).

En 2014 Metrovalència va anunciar una remodelació de tota la xarxa que entraria en vigor a 2015. [3] Aquests canvis implicaven la reobertura de l'antiga línia 2, triant per a aquest cas el color rosa, ja que l'antic color verd estava sent utilitzat per la línia 5.

L'altra línia 2[modifica]

Abans de la remodelació de la xarxa de 2015, la línia 2 donava nom una línia de tramvia (en superfície i soterrada) que es trobava en construcció. Actualment (setembre 2016), les obres segueixen paralitzades i no es coneix el nou número de la línia, de manera que tampoc s'espera la seva posada en marxa a curt o mitjà termini.

Aquesta línia comunicaria els barris del nord de València d'Orriols i Torrefiel i la població de Tavernes Blanques, al nord de la ciutat, amb la resta de la xarxa. El primer tram començaria a Tavernes Blanques per a continuar per les següents estacions que actualment s'exploten sota la línia 6: Sant Miquel dels Reis , Estadi de Llevant , Orriols i Alfauir . Aquest tram tardaria més a construir-se, ja que les obres del segon tram (centre urbà) i tercer tram (sud) són les úniques que estan començades, encara paralitzades.

El segon tram d'aquesta línia passaria per les estacions Els Serrans, El Carme, El Mercat, Xàtiva (línies 3, 5 i 9), i arribaria a la futura Estació Central (estació d'Alacant). Seria el tram amb major profunditat dins de la xarxa de Metrovalència a causa del seu pas pel centre històric. Això permetria que l'estació El Mercat pugui tenir per sobre un aparcament de diverses plantes.

El tercer tram seguiria per les estacions d'Alacant, Russafa, General Urrutia, Germans Maristes, Ciutat de les Arts i les Ciències, L'Oceanogràfic, Les Moreres i Natzaret .

Galeria d'imatges[modifica]

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]