Viquipèdia:Avaluació d'articles/2013

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Aquí trobareu les demandes d'avaluació d'articles arxivades durant l'any 2013 (cosa que no vol dir que es posessin a avaluació durant aquest any). L'any 2013 es van presentar a avaluació un total de 0 articles.

Forma canònica de Jordan

Forma canònica de Jordan (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És un concepte bàsic d'àlgebra lineal en ensenyament superior. Crec que paga la pena intentar incrementar la qualitat dels articles sobre matemàtiques. Espero els vostres comentaris, i qualsevol suggeriment serà (com no!) benvingut. --Álvaro (disc.) 14:38, 6 oct 2013 (CEST)

  • Bé et puc garantir que, degut al meu desconeixement del tema, no he entés res. Però no s'ha de veure com a crítica, llevat que sigui perquè és poc didàctic i, com li passava al meu profe de matemàtiques, està descrit a un nivell que l'entenen els que ja en saben. No ho puc determinar. Et suggereixo que li preguntis a algú que seria target del seu contingut (com ara un estudiant).
@Amadalvarez: Hi estic d'acord, en què potser és un tema massa especialitzat, per això he demanat opinions també a d'altres viquipedistes. No en conec gaires (entre els quals un parell d'experts en matemàtiques), només aquells amb qui he tingut contacte, sobre tot amb el VP:Els 1000. De tota manera, són molt útils les reflexions que pugueu fer qualsevol sobre l'estructura, format, estil... de l'article. --Álvaro (disc.) 22:28, 6 oct 2013 (CEST)
  • Si el nom de l'article és "Forma canònica...", no hauria de començar parlant de la "forma normal...", deixant "forma canònica" com a segona opció. O canvies el nom de l'article, o canvies l'ordre a l'entradeta.
Fet Fet! --Álvaro (disc.) 20:16, 6 oct 2013 (CEST)
  • Amb un contingut tan tècnic i ple d'afirmacions contundents (com és lògic), penso que caldrien (moltes) més referències que apuntin a les fonts del coneixement d'on ho has tret. No imagino quan trigaria algú a adonar-se si hi ha un error de transcripció.
En procés En procés... N'he afegit un parell, però l'he d'ampliar. --Álvaro (disc.) 12:20, 13 oct 2013 (CEST) He completat bastant, però voldria agafar els Apunts d'àlgebra lineal del Ferran Puerta, o el Castellet. --Álvaro (disc.) 09:34, 19 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! He completat amb el Castellet-Llerena de la UAB. --Álvaro (disc.) 17:49, 26 oct 2013 (CEST)
  • La bibliografia hauria d'estar formatejada amb les plantilles de referències ({{ref-llibre}}, tec...)
Fet Fet! --Álvaro (disc.) 21:55, 6 oct 2013 (CEST)
  • Compte amb el format de les referències, perquè Vegeu Golub & Van Loan (1996) no lliga amb Loan, Gene H. Golub ; Charles F. Van. (hi ha una barreja entre noms i cognoms dels dos autors). Sobre la manera correcta de posar dos autors, l'Amadalvarez et pot ajudar més que jo. No sé si algun altre llibre té el mateix problema.
    • Fet Fet! Ho he arreglat fent servir la meva estimada {{sfn}} que deixa molt net el text i crea anchors entre la referència i la bibliografia. Alvaro, si et queden dubtes sobre el seu ús, ja saps on preguntar. --amador (disc.) 22:13, 7 oct 2013 (CEST)
  • Tot i que la major part del que es diu a l'article es pot trobar en qualsevol llibre d'àlgebra (entre ells els que hi ha al final), sí que, com diu l'Amador, és bo que cada cosa se sàpiga de quin llibre ha sortit, i per això convindria posar-hi més referències puntuals. Alguns companys són força més estrictes que jo en aquest punt.
  • L'article ha de ser necessàriament complicat degut al tema que tracta, però es podria intentar que la introducció o la primera secció tinguessin un nivell d'entrada una mica més baix.
    • Hi afegeixo que que de totes les versions d'aquest article que he vist, la viquipèdia en anglès té una de les introduccions més abstruses. D'altres comencen d'una manera més suau, si més no les primeres frases. Començar un article de matemàtiques amb una definició rigorosa no sol ser el més comprensible ni el més didàctic. Potser hauríem d'agafar alguna cosa d'una altra versió.--Pere prlpz (disc.) 23:05, 7 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! He intentat simplificar la introducció i afegir-hi utilitats de la forma canònica. --Álvaro (disc.) 11:05, 13 oct 2013 (CEST)
En procés En procés... He afegit la secció que comentes, però no m'acaba de convèncer la integració dins de tot l'article. Potser hauria de fer una secció específica d'"Aplicacions" o alguna cosa així. --Álvaro (disc.) 11:05, 13 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! @Pere prlpz: He afegit una secció "Aplicacions", on he inclòs les subseccions d'anàlisi numèrica i EDOs. --Álvaro (disc.) 08:09, 27 oct 2013 (CET)
  • Aquest article i l'article matriu de Jordan (millorable) gairebé s'ignoren mútuament, i haurien d'estar més coordinats.
Fet Fet! He afegit referències a bloc de Jordan. --Álvaro (disc.) 11:39, 13 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! He ampliat el peu de la il·lustració, explicant l'estructura dels valors propis, la multiplicitat, i com es relaciona això amb el polinomi característic. Creieu que val la pena que posi la forma explícita del polinomi característic? És a dir, . --Álvaro (disc.) 11:05, 13 oct 2013 (CEST)
A la introducció miraria de mantenir baix el nivell. Pot ser que valgui la pena repetir la mateixa il·lustració (o una d'equivalent) més avall amb més fórmules.--Pere prlpz (disc.) 00:35, 15 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! --Álvaro (disc.) 08:09, 27 oct 2013 (CET)
  • Hi ha un apartat "demostració" on parla del cas complex, però hauria de quedar més clar què és el que s'hi pretén demostrar. Ara la proposició a demostrar queda una mica perduda entre totes les coses que es diuen a l'apartat anterior.--Pere prlpz (disc.) 10:35, 8 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! "Demostrem l'existència d'una base de Jordan". --Álvaro (disc.) 11:21, 13 oct 2013 (CEST)
  • He mirat de rebaixar el nivell d'entrada de la introducció, el peu de la primera imatge i la secció de motivació. Ara mateix per començar a llegir només cal saber què són un operador lineal i un espai vectorial, que no és poc, però com a mínim no demanem més que un nivell de selectivitat o de mig curs d'una carrera tècnica. Mira que et sembla.--Pere prlpz (disc.) 00:32, 15 oct 2013 (CEST)
  • L'article matriu de Jordan, que hauria de ser un suport fàcil d'aquest, és encara més recargolat. Començar un article d'àlgebra parlant de matrius amb coeficients en un anell és ideal pels matemàtics perquè és molt general però deixa de fora de joc tots els lectors que només hagin vist l'àlgebra lineal amb reals o com a molt complexos. L'hauríem de polir, també.--Pere prlpz (disc.) 00:32, 15 oct 2013 (CEST)
  • Hola bon dia. M'han dit si podia fer un cop d'ull a l'article. La veritat és que si tingués temps i esma m'agradaria poder fer una contribució més constructiva, perquè trobo que hi ha moltes coses a millorar i, sense saber exactament què requeriu per ser 'article bo' o 'article de qualitat', encara n'és lluny. D'altra banda, la forma de Jordan és un tema que s'explica a primer o segun curs d'universitat, de manera que mereix tenir un article bo.
Grosso modo, crec que qualsevol article de la Wikipedia hauria de ser exquisit en les qüestions centrals i després, si s'escau, allargar-se en els extres. Això a vegades les versions en anglès no ho compleixen, com és el cas, crec, d'aquest article, que potser m'agrada més en francès o en castellà (sense ser prou bons, però).
    • Jo per exemple escurçaria una mica la introducció, innecessàriament llarga.
    • Faria més motivadora la part de motivació: si es calculés A^{10} s'entendria millor per què ens interessa escriure-la de forma més simple (per bé que ens caldria tenir a mà P i P^{-1}).
Fet Fet! A veure què us sembla... --Álvaro (disc.) 11:26, 20 oct 2013 (CEST)
    • Eliminaria totalment la part dedicada a operadors compactes (i en rescriuria de zero un sol paràgraf, o dos).
    • Allargaria la secció d'aplicacions (ara titulada "Exponenciació i resolució de sistemes d'equacions diferencials ordinàries") parlant de funcions (analítiques) de matrius, amb exemples, així com amb un exemple més concret de resolució d'equació diferencial (tot i que podria ser que això ja estigui en algun altre article).
    • I molts detallets, com ara esmenar l'error garrafal d'"unió directa", que és una suma directa (!).
Fet Fet! Perdó, no sé en què estava pensant... --Álvaro (disc.) 10:10, 19 oct 2013 (CEST)
    • Potser també caldria un apunt històric, si n'hi ha fonts.
En procés En procés... He trobat un parell de referències que poden estar bé: [1] i [2]. --Álvaro (disc.) 18:25, 19 oct 2013 (CEST)
Fet Fet! Un petit toc de controvèrsia històrica... --Álvaro (disc.) 08:37, 20 oct 2013 (CEST)
    • Quant a la bibliografia, és clarament anglocèntrica. Crec que la bibliografia bàsica d'un article com aquest ha de consistir en textos internacionals indiscutibles (típicament en francès o anglès, que en algun cas potser tindran traducció castellana) i algun text català fiable (que en aquest cas podria ser el Castellet-Llerena, per exemple).
    • Per cert que en general no s'apostrofa davant de símbols matemàtics.
Fet Fet! OK, no ho sabia. --Álvaro (disc.) 10:18, 19 oct 2013 (CEST)
    • Ah, finalment: reduiria considerablement l'article Matriu de Jordan ja que molt del que s'hi diu allà de fet hauria de ser aquí.
En fi, no sé si les meves observacions seran útils, espero que alguna sí. --Txebixev (disc.) 10:47, 16 oct 2013 (CEST)
D'acord en força coses:
  • D'acord que l'article està molt lluny d'un article bo, i que la versió anglesa no és la millor (crec que l'Álvaro ja va agafar alguna cosa d'altres versions).
  • D'acord que es poden treure coses de la introducció, tot i que no sé si estem pensant a treure les mateixes. Jo crec que la introducció hauria d'anar a l'essencial i partint d'un nivell d'entrada baix. Aleshores, l'únic que m'hi sobra és el penúltim paràgraf, que parla de la descomposició de Jordan–Chevalley, i part del penúltim que també s'embranca en aplicacions que el lector que només es quedi en la introducció no entendrà. La resta la deixaria, perquè si la simplifiquem, el lector que es quedi a la introducció no entendrà gran cosa.
  • El tema de la bibliografia no em sembla preocupant, perquè la part essencial de l'article surt a qualsevol llibre d'àlgebra. Aleshores, posar de quin llibre concret s'ha tret és més una qüestió formal que res més.
  • D'acord que l'apunt històric estaria bé.
  • D'acord que aquest article i matriu de Jordan s'han de coordinar perquè es donin suport i s'evitin les repeticions.--Pere prlpz (disc.) 21:08, 16 oct 2013 (CEST)

Bé, anem per la segona tanda d'avaluacions:

A veure si li donem una empenta i el mouré a votació. Gràcies a tothom! --Álvaro (disc.) 19:42, 15 des 2013 (CET)

Llibre d'hores de la reina Maria de Navarra

Llibre d'hores de la reina Maria de Navarra (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una de les miniatures més importants del segle XIV produïda pel taller de Ferrer Bassa. Ell va tenir una important intervenció, però a l'obra hi van col·laborar el seu fill Arnau Bassa i el Mestre de Baltimore, ambdós membres del seu taller. Us animo a proposar millores. Merci,--amador (disc.) 22:36, 6 nov 2013 (CET)

Comento un altre dels articles d'art que m'agraden després de repassar una mica la seva llengua :)
  • insisteixo en no usar "varen", que és informal, t'he canviat les formes per "van fer" però vigila-ho per a propers articles si us plau
  • Disculpa, és la inèrcia.
  • la part d'autors la fusionaria amb autoria i sense que semblin inicis d'articles, l'índex també quedarà més net d'aquesta manera. En aquests fragments apart uses el perifràstic simple que trenca amb la resta del text
  • Fet Fet!
  • aprofita per fer vermells religiosos de conceptes claus, que ajudaran a entendre aquesta obra i d'altres similars (ex: Naixement de Joan Baptista)
  • molt bé els quadres de l'estructura amb els autors i la descripció, aclareixen molt
  • Gràcies
  • Aquí serà difícil perquè no em consten influències posteriors, però alguna cosa farem. Fet Fet!
Merci,--amador (disc.) 17:39, 8 nov 2013 (CET)
  • No crec que s'entengui el "viatge i es va aturar." Després dedueixes que és el casament, però hauries de posar "i es va haver retardar" "i es va haver endarrerir".
  • Canviat Canviat per "es va trobar malament durant el seu viatge i es va aturar a ..."
  • S'ha d'evitar l'ús de "recentment". S'hauria d'especificar algun període o any de l'estudi.
  • Fet Fet!
  • No em convenç com comença l'apartat "Autors". Cites que dos investigadors han estat treballat en un estudis; saltes a dos conclusions dispars de d'altres investigadors i després tornes a uns "recents estudis" que no queda clar si són dels autors primers. Podries reformular-ho? Llegint-ho tot ara, no em convenç l'apartat en general. Em sembla un barreja de noms, que ja no saps si parles d'un autor de l'obra o d'un estudiós, podries mirar d'enllaçar-ho una mica més tot. Sembla una suma de frases dispars.
  • Fet Fet!
  • Se't ha escapat alguna primera persona: " habitual que trobem documentat" (repassa)
  • Fet Fet!
  • Potser es podria contextualitzar els "llibres d'hores" i quan foren molt usuals, tot i que no m'agraden molt els articles que el context és més llarg de contingut de l'article en si.
  • Bona idea. M'ho miro.

M'ha agradat l'article. Només m'intriga una cosa, en alguns llibres de la bibliografia has posat la data de consulta, però no tenen cap enllaç web?? No entenc aquest contingut. --MarisaLR (disc.) 22:10, 2 des 2013 (CET)

@MarisaLR:Mai m'havia plantejat que la data fos per recursos en línia. Jo li poso la data en que ho he consultat sigui quin sigui el suport, però ben mirat és una tonteria, ja que si tinc el llibre la data no és significativa. Ja ho trauré. Per cert, alguna suggeriment sobre com acabar?. Si mires més amunt, la Barcelona m'ho demana i té raó, però no hi ha massa constància del llegat o influències d'aquesta obra, si de cas hi ha alguna cosa mínima de l'artista. Bé ja em diràs que opines. Merci,--amador (disc.) 22:57, 2 des 2013 (CET)
Ostres Amador!!, abans t'anava a fer una broma amb això de la consulta i m'he retingut i resulta que és veritat, la data de la consulta del llibre és quan tu te la llegeixes!!!! increïble!!!! Ja en altres articles l'ho havia vist i sempre havia quedat intrigada Hahahaha!!! Pel que fa a allò del llegat i influències l'ho he vist, però jo diria que no hi ha res que pugui posar-s'hi i tampoc és bo "forçar" les coses al meu entendre, aquí no es parla dels artistes sinó de l'obra. Y la obra es lo que hay!!--MarisaLR (disc.) 23:06, 2 des 2013 (CET)

Urani

Urani (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

He traduït aquest article de l'anglès durant els darrers mesos; l'he acabat coincidint amb el Viquiprojecte:Setmana de la Ciència 2013. Encara falta polir-ne detalls però si voleu ja us el podeu anar mirant! Espero que us agradi.--Arnaugir (discussió) 22:59, 21 nov 2013 (CET)

Bé que vagis fent elements!
  • Hi ha massa vermells a la intro, a la resta també però en aquest apartat inicial fan pitjor efecte
    • Tot arribarà!!
  • El darrer paràgraf de la intro sembla un telegrama, potser es poden treure coses, en tot cas cal re-redactarlo
    • Fet, penso que ha quedat millor. Tenies raó.
  • No veig que el segon paràgraf d'aplicacions militars sigui exclusiu d'usos de l'exèrcit, menciona coses que també afecten a l'àmbit civil, per exemple la protecció de contenidors radiactius. A més a més el tercer paràgraf hauria d'anar el segon, ja que el primer parla de tancs i el tercer de armes nuclears, té més lògica
    • Fet Fet!
  • La radioactivitat suposo que va fer que deixés d'usar-se en moltes aplicacions civils que esmentes, caldria explicar-ho o datar-ho
  • Es podria fer una secció cultural?--barcelona (disc.) 13:14, 24 nov 2013 (CET)
    • Doncs em temo que és difícil i, fins a cert punt, fora de lloc en un article científic com aquest. Si l'article en anglès no té aquesta secció deu ser per alguna cosa... a més, he buscat "uranium movies" i "uranium novels" i no surt res d'especialment interessant per posar a l'article. Se t'acut alguna cosa?


A veure, a veure... No conec el tema, però aviam què en penseu:
  • A nivell lingüístic el trobo molt bé.
    • Gràcies!
  • Intentaria afegir una secció de Propietats químiques, com a ru:Уран (элемент)#Химические свойства, on estan força ordenades.
    • Ho he estat mirant i el que hi diu surt tot a la secció de "Compostos", separada segons el tipus de compost.
  • Em sobta la frase "L'urani també fou utilitzat en substàncies químiques per la fotografia (especialment el nitrat d'urani com a tòner)": tinc el concepte tòner com massa modern per considerar-lo com a format per urani en els seus inicis... no sé.
    • Tu mateix t'has respost :-) [3] el concepte és una mica més ampli que el que tenim la generació actual.
  • Hi ha un parell de desambiguacions que es podrien mirar de desfer: "Habsburg" i "ausoni".
  • Sobre la producció d'urani al món: m'agrada la classificació que hi ha a ru:Уран (элемент)#Добыча урана в мире, en comptes de com està ara en forma de prosa. Què en penseu?
    • Fet Fet! penso que ha qeudat molt bé, i és divertit traduir del rus! :D
Segueix així! --Álvaro (disc.) 19:33, 25 nov 2013 (CET)
Continuem amb la 2a tanda:
  • A la secció "Efectes i precaucions" hi havia una petita part sense traduir. M'he atrevit amb "Swollen vacuolated epidermal cells" -> "Hipertròfia de cèl·lules epidèrmiques vacuolades", però necessitem un expert en biologia per confirmar-ho o corregir-ho.
  • L'enllaç a "hesperi" no porta cap a l'element químic, sinó cap al governador romà (i ara que me n'adono, a l'article Ausoni (element) li passa el mateix). M'ho quedo per fer la pàgina de desambiguació i demés. No he sabut com enfocar la pàgina de desambiguació: voldria que Hesperi (governador romà) tingués algun prenomen o nomen addicional, però no l'he trobat. En tot cas, he creat Hesperi (element), i he corregit els enllaços a Urani i a Ausoni (element). --Álvaro (disc.) 08:07, 1 des 2013 (CET)
    • Perfecte, he desambiguat a Hesperi. Moltes gràcies!
--Álvaro (disc.) 19:44, 30 nov 2013 (CET)

Fonts de la historicitat de Jesús

Fonts de la historicitat de Jesús (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He traduït aquest article de la versió anglesa i alemanya, on és un bon article. He optat per a incloure-hi totes les fonts, tant cristianes com no cristianes, a diferència d'algunes de les versions de l'article. Em sembla més complert així. Ajudeu-me a acabar-lo de bordar. Gràcies per avançat! --Medol (disc.) 17:39, 22 nov 2013 (CET)

Simfonia núm. 8 de Mahler

Simfonia núm. 8 de Mahler (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article en avaluació per que crec que és un bon article. Està traduït del castellà, on és article de qualitat (encara que això no influeixi en els resultats). Vosaltres direu.Unapersona (disc.) 17:04, 11 nov 2013 (CET)

  • Gràcies per la dedicació que hi has posat @Unapersona:, has entrat amb força a la Viquipèdia! Pel que fa a l'article, crec que encara cal revisar-ne un pèl l'ortografia, una lectura en diagonal m'ha fet veure uns quants errors de mecanografia. També fóra bo arreglar l'enllaç a l'article en castellà a la pàgina de discussió, afegir les imatges dels manuscrits de Mahler i, sobretot sobretot, enllaçar les referències al web com a la pàgina en castellà. De tota manera l'article va per molt bon camí! --Pau Colominas (t'ajudo?) 23:07, 11 nov 2013 (CET)
Corregit Corregit Crec que ja està fet, però pot ser que se m'hagi escapat algun error ortogràfic/mecanogràfic. --Unapersona (disc.) 21:45, 12 nov 2013 (CET)

He fet petits canvis que, com sempre, pots revertir si així ho consideres. A més:

@Amadalvarez:, no entenc això que em dius de que algunes referències no tenen la corresponent bibliografia: Cal que les 64 referències tinguin la corresponent bibliografia? T'agrairia que m'ho aclaressis. --Unapersona (disc.) 18:20, 18 nov 2013 (CET)
Quan fas servir "notació curta" (com ara, "De La Grange, 2000, pàg. 926"), cal que a la bibliografia existeixi la "notació bibliogràfica sencera" d'aquest llibre (no per cada referència, sinó un cop per llibre/web/publicació), sinó és impossible de trobar. Com que abans no tenies la secció de bibliografia, doncs eren indesxifrables. Ara amb la biblio que has posat, ja s'ha arreglat. --amador (disc.) 20:13, 18 nov 2013 (CET)Fet Fet!
  • Aprofita per normalitzar totes les cites amb les plantilles {{ref-llibre}}, {{ref-publicació}} o {{ref-web}}, depenent la font. Fes servir la plantilla {{sfn}} per les referències, especialment les que són múltiples. És més elegant i molt més fàcil (quan li agafis el truco, és clar).--amador (disc.) 22:11, 14 nov 2013 (CET)Fet Fet!
  • Algunes referències tenen el títol com a enllaç intern (ex.: «Gustav Mahler 8 Symphonie» (en anglès). Universal Edition. Consultat el 4 de juliol de 2011). Vol dir que penses fer un article que descrigui aquesta publicació ?. Si el que volies era posar un enllaç a la font en línia, hauria d'anar com a enllaç extern. (Volies dir : Mahler, Gustav. «Symphony No. 8 | in 2 movements» (en anglès). Universal edition, 2010. [Consulta: 14 novembre 2013].)--amador (disc.) 22:11, 14 nov 2013 (CET)Fet Fet!
  • He normalitzat -seguint aquest criteris explicats- la referència i bibliografia de "Heyworth" per si et serveix de mostra.--amador (disc.) 22:11, 14 nov 2013 (CET)
  • L'entradeta és poc clara. A la primera frase no diu dades bàsiques de l'objecte del que parlem: data, moviments, estil.... Fa salts entre història, composició per tornar a història. Lo dels "mil intèrprets" no s'entén, si va en serio o és una forma de parlar, ni si Mahler estava enfadat per que exageraven o només perquè no volia que li diguessin pel seu malnom. Penso que s'hauria de reformular per guanyar fluïdesa.--amador (disc.) 22:54, 14 nov 2013 (CET)
@Amadalvarez:, creus que ja està fet? Jo diria que ja sí. Ja em diràs.--Unapersona (disc.) 13:42, 23 nov 2013 (CET)
Millor, tot i que penso que ha quedat una mica llarga, però el que és fonamental està ben recollit.--amador (disc.) 22:01, 26 nov 2013 (CET)
  • Qui era Maria Wörth ?--amador (disc.) 22:54, 14 nov 2013 (CET)aclarit aclarit (Maria Wörth és una ciutat austríaca).--Unapersona (disc.) 18:30, 18 nov 2013 (CET)
  • " La primera nota deia .." / "La segona nota inclou ...". Caldria homogeneïtzar els temps verbals.--amador (disc.) 23:18, 14 nov 2013 (CET)homogeneitzats homogeneitzats
  • Hi ha frases difícils d'entendre perquè s'han traduït literalment del castellà que és a la vegada una traducció de la WP anglesa, on et recomano que et basis, perquè les traduccions de la WP-ES no acostumen a ser fiables. Per exemple: "there is very little manuscript evidence of the sweeping changes and rewriting" s'ha convertit en "tot just hi ha evidències que s'haguessin reescrit pàgines", una frase que sense ser incorrecta, no facilita la lectura. Un altre exemple el tens a "aquesta obra més favorable de Mahler és, en opinió d'Adorno, menys reeixida,...", "més favorable" què quina ?; suposo que el que vol die és "tot i ser la seva obra més destacada, és......". --amador (disc.) 06:45, 15 nov 2013 (CET)Fet Fet!
  • Han desaparegut les notes que hi ha a la versió anglesa i castellana. Per què no les recuperes ?--amador (disc.) 23:38, 15 nov 2013 (CET)Fet Fet!

Crec que ja queden pocs retocs. Per la meva banda, crec que segons el Termcat hauries de substituir el verb gravar (gravat també) per el verb enregistrar i altres paraules derivades com estudi de gravació per cabina d'enregistrament. No tinc res més a dir, molt bona feina!! --Nknudsen · 13:42, 16 nov 2013 (CET)substituït substituït--Unapersona (disc.) 18:33, 18 nov 2013 (CET)

He fet alguns canvis d'ordre de les seccions finals, seguint Viquipèdia:Estructura d'un article. --amador (disc.) 22:18, 26 nov 2013 (CET)

Winston Churchill

Winston Churchill (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Biografia d'un personatge clau a la història europea del segle XX que forma part de la llista dels 1000. És un article llarg que va ser traduït de la WP-EN per Ignasi el 2009 i que ja havia estat avaluat presentat per Jey, si bé no va acabar com a proposta per AdQ. La meva revisió ha consistit a cercar referències allà on s'havien perdut, formatejar-les i traduir-les, quan calia; reincorporar en forma sintètica l'etapa de la segona guerra mundial que, anteriorment, havia estat separada per crear un article propi; fer una enèsima lectura de retocs gramaticals i creació d'articles per reduir els vermells. Mentre segueixo eliminant els vermells que encara queden a l'entradeta, us convido a que li feu una revisió amb aquests ulls tant criticonstructius que teniu, i a veure si aquest cop li donem medalleta. Merci,--amador (disc.) 07:10, 18 oct 2013 (CEST)

  • La menció a la "política de tranquil·lització" a la introducció no s'entén si no se sap de què va. Crec que hi falta un enllaç, revisar si aquesta és la traducció usual en català i potser allargar la frase (pels no entesos, no queda clar si s'hi oposa per més belicista, per més pacifista o per una altra raó).--Pere prlpz (disc.) 11:06, 9 nov 2013 (CET)
  • Fet Fet!
  • El paràgraf dels 100 greatest britons el trauria de la introducció (no és tan important) i el passaria a la secció d'honors, on es parla d'una enquesta relacionada.--Pere prlpz (disc.) 11:10, 9 nov 2013 (CET)
  • eliminat, no sembla rellevant eliminat, no sembla rellevant
  • En general, la introducció de l'article anglès m'agrada més per la menció de les seves postures en el període d'entreguerres: a més d'esmentar que va ser canceller de l'Exchequer, diu què va fer amb la paritat de la lliura, i en parlar de l'appeasement no l'esmenta però sí que diu en què consistia la posició de Churchil. Algunes coses més també em semblen més clares allà.--Pere prlpz (disc.) 11:17, 9 nov 2013 (CET)
  • Fet Fet! recuperació info de l'entradeta anglesa
  • Crec que hi ha un excés de majúscules en noms comuns: Paixtus, Govern, Primer Ministre, Batalla, Palau, etc. Alguns són discutibles però crec que moltes haurien de ser minúscula, tot i que l'ús en anglès sigui un altre.--Pere prlpz (disc.) 11:28, 9 nov 2013 (CET)
  • Fet Fet!, tot i que se'm pot haver passat algun.
  • "Això originà una profunda animadversió entre els membres del Partit Conservador." Diria que el que s'entén no és el que vol dir. Suposo que la idea és que els conservadors sentien animadversió cap a Churchill, mentre que la frase sembla dir que els conservadors no es podien veure els uns als altres. Ho canvio per "Això li reportà una profunda animadversió dels membres del Partit Conservador," però encara es pot millorar.--Pere prlpz (disc.) 11:33, 9 nov 2013 (CET)
  • Fet Fet!
  • L'article esmenta el gabinet i el govern. Diria que al Regne Unit no són el mateix (i el mateix article diu que Churchill va passar de l'un a l'altre), però no hi ha un enllaç que expliqui en què consisteixen.--Pere prlpz (disc.) 12:25, 9 nov 2013 (CET)
  • Fet Fet!
  • Hi ha molts enllaços vermells (molts més que a l'article original anglès que no és de qualitat). N'hi ha molts de blaus, i si s'han hagut de fer expressament cal reconèixer el mèrit de l'autor, però molts dels vermells són necessaris. Per exemple, caldrien les biografies dels primers ministres que s'esmenten, i els fets als que l'article dóna una certa importància, com els setges i revoltes de quan era ministre de l'interior. En alguns casos, l'article es pot substituir per més explicació en el mateix text.--Pere prlpz (disc.) 12:31, 9 nov 2013 (CET)
  • "Va néixer setmesó (...) vuit mesos després del precipitat casament dels seus pares". Aquesta precipitació s'hauria d'explicar. Si no hagués estat setmesó, el fet de néixer vuit mesos després del casament hagués explicat la precipitació, però si no s'ha d'aclarir una mica. A la viqui en anglès expliquen que va ser setmesó però no diuen res de la precipitació. En canvi a en:Lady_Randolph_Churchill#First_marriage hi ha les dues versions (setmesó/no setmesó).--Pere prlpz (disc.) 12:37, 9 nov 2013 (CET)
  • Merci.
  • Hi ha una altra cita de Churchill que no m'agrada com està traduïda però no sé com traduir-la millor: "And so we go on preparing more months more years precious perhaps vital for the greatness of Britain for the locusts to eat." Això de les llagostes per menjar entenc que és una expressió però no l'acabo de copsar.--Pere prlpz (disc.) 23:48, 9 nov 2013 (CET)
  • Li he posat uns guionets que s'havien perdut i que ajuden a entendre-ho millor. Dubto entre que vulgui dir "que estan preparats per menjar-se les pedres" o que estan preparats per assumir que "tot es pot anar-se'n en orris". Aquesta segona interpretació tindria a veure amb una frase que he trobat que venia a dir que "el sembrat ja ha crescut i està llest per que s'ho mengin les llagostes". Veient les frases anterior on explica que es troben en una paradoxa entre fer i no fer, he optat per aquest segon sentit i ho he canviat.--amador (disc.) 07:33, 10 nov 2013 (CET)
  • En general crec que la traducció necessita un repàs, tant per l'estil poc àgil que acaba quedant com per algunes coses que canvien de sentit (o sigui, jo he arreglat algunes coses que han canviat de sentit, però em temo que n'hi pot haver més que no estic veient).--Pere prlpz (disc.) 23:48, 9 nov 2013 (CET)
També crec que caldria afegir l'apartat anglès "Portrayal in film and television", personalment em semblen apartats molt interessants.--KRLS , (disc.) 19:39, 10 nov 2013 (CET)
Fet Fet!, tot i que hi ha tants vermells que desllueix una mica.--amador (disc.) 22:49, 10 nov 2013 (CET)
Els títols haurien de ser en català si s'han doblat o en la versió original si no s'han doblat (amb traducció opcional). Veig alguns títols en castellà que suposo que no són la versió original.--Pere prlpz (disc.) 00:11, 11 nov 2013 (CET)
Fet Fet!--amador (disc.) 06:30, 11 nov 2013 (CET)

Després de les revisions aquí esmentades, en @Climent Sostres: li ha fet una repassada molt profunda aquests darrers 15 dies. Li agraeixo el seu gran suport per poder dignificar un article fonamental.--amador (disc.) 22:20, 1 des 2013 (CET)

Jesús de Natzaret

Jesús de Natzaret (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) He traduït l'article de l'anglès, on és article de qualitat, i hi he fet algunes millores, com incorporar un apartat de fonts i un de representacions que està a la versió en castellà. M'hi doneu un cop d'ull aviam com arreglar-lo i millorar-lo? --Medol (disc.) 21:10, 11 nov 2013 (CET)

  • És un article complet i ben redactat, però té algunes coses que es poden millorar:
  • Hi han diversos enllaços que enllacen en pàgines de desambiguació. Fet Fet!--Medol (disc.) 09:53, 14 nov 2013 (CET)
  • També he vist que hi ha un apartat sencer dedicat a la introducció, quan just abans hi han quatre paràgrafs d'introducció.

Tot i així, felicitats per l'article! --Unapersona (disc.) 20:40, 12 nov 2013 (CET)

T'agrairia que em diguis a quins enllaços et refereixes i ho arreglo, perquè ho he estat mirant i no els trobo. El que em dius de la secció introducció, ho vaig estar pensant, i no se m'acut una altra paraula millor per anomenar aquest apartat. Però si vols proposa'n alguna i estaré encantat de parlar-ho. En qualsevol cas, gràcies pels comentaris.--Medol (disc.) 15:22, 13 nov 2013 (CET)
Si vas a "preferències", "Ginys", i marques on diu "Marca els enllaços cap a pàgines de desambiguació", veuràs el enllaços incorrectes d'una altre color.--amador (disc.) 20:25, 13 nov 2013 (CET) D'acord! --Medol (disc.) 09:44, 14 nov 2013 (CET)

És difícil trobar un nom per englobar aquests tres apartats quasi sense res en comú. El subapartat Cronologia crec que s'en podria fer un apartat sol, per que no té res a veure amb el nom o les fonts, i posar els subapartats Nom i Fonts en un de sol, però ens trobem amb el mateix problema: I el nom de l'apartat? La solució més eficaç, jo crec seria fer-ne tres apartats diferents, però desentonaria una mica comparant-ho amb els altres apartats, que tenen una extensió considerable. També es podria posar l'apartat Nom dins de l'Infant Jesús i l'apartat Fonts dins de laInterpretació històrica. En tot cas molta experiència no tinc a la Viquipèdia, o sigui que pot ser que l'apartat Introducció sigui totalment correcte en qualsevol tipus d'article, incloent el de qualitat. Salutaciond d'Unapersona (disc.) 20:30, 14 nov 2013 (CET)

Ho he arreglat incorporant els tres apartats a la Interpretació històrica. Com ho veieu? Si ningú em diu el contrari, ho dono per bo. Si no us sembla bé ho puc tornar a canviar.--Medol (disc.) 09:16, 15 nov 2013 (CET) ::Ho he desfet perquè no estic convençut del canvi.
Quina creieu que seria la millor solució per la Introducció? --Medol (disc.) 15:57, 17 nov 2013 (CET)

Eugeni Xammar i Puigventós

Eugeni Xammar i Puigventós (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest any es cel·lebra l'Any Xammar en commemoració del 125è. aniversari del seu naixement. Una excusa com altra per ampliar, com es mereix el personatge, la seva biografia. Xammar va ser un personatge singular, catalanista, demòcrata i inamovible de la seva "independència de criteri" per dures que foren les circumstàncies. Va atacar tots els periodistes que, tot i haver estat catalanistes, van acceptar escriure en castellà per poder evitar l'exili. Va viure i narrar la primera guerra mundial i el creixement del nazisme, va entrevistar Hitler quan encara no era ningú i va fer de diplomàtic per a la república i per al president Irla a l'exili. Va treballar per la Societat de Nacions, per l'ONU i per l'UNESCO. Tot un personatge. Us convido a llegir la seva venturosa vida.--amador (disc.) 12:31, 27 oct 2013 (CET)

I aquest? Com és que l'has fet? Comento cosetes de llengua, apart de corregir algunes frases (passa de nou el corrector que necessita més retocs)
  • la darrera frase de la intro necessita una ref o rebaixar-li el to apologètic
    • Eliminada Eliminada. Em sembla que així és com era després del que he llegit tot el que opinen sobre ell, però ningú ho expressa amb aquesta contundència.
  • tot i que el present històric és correcte hi ha massa balls de temps verbals a la mateixa frase. Ex: "A cavall entre Gran Bretanya i França, visqué de prop la Primera Guerra Mundial; fins i tot es traslladà al front, fa un vol en biplà militar i navega damunt els vaixells anglesos" // "Es veu obligat a tornar a cercar ocupació. Recuperà els contactes amb els seus amics". Això sumat a un estil una mica telegràfic fa que la lectura s'alenteixi
  • no facis paràgrafs d'una sola línia o frase.
    • Fet Fet!
  • si ell cita, no et facis "teu" el redactat, ex: "És el període més madur i més brillant del periodista, i alhora la més trista com a persona: el món està en descomposició; Europa i Catalunya s'esborren fins a convertir-se en invisibles. Tornava l'olor de la pólvora" això no és enciclopèdic malgrat vingui d'una referència, o és cita literal del personatge o s'ha de posar menys líric
    • Fet Fet! No és una cita seva, per això estava en 3ra persona i entrecomillat. Ara ja es recull l'autor dins el text.
  • "algunes parts estan sancionades per la dictadura". Vols dir censurades? aclareix el suposat suport si no és així
    • Fet Fet!, si, si. Censurades !
  • Potser si hagués aparegut en un mitjà internacional.... opinió teva?
    • Eliminada Eliminada És d'una conferència no enregistrada -per tant, no contrastable- de l'any Xammar.
  • Elimino els "varen", canviats per "van fer" etc. perquè és més formal.
    • OK OK
  • El primer paràgraf de "Estil" necessita ser refet per complet, falten verbs principals arreu
  • Trec el "catalanisme practicant", no és una religió.
    • OK OK
  • L'estructura i continguts correctes!--barcelona (disc.) 18:06, 27 oct 2013 (CET)
Buf, és increíble, l'aniré llegint mica en mica. De moment et recomanaria reescriure part de la introducció per donar una visió resumida de la seva biografia. Si la entrevista a Hitler està en questió, indica-ho com a mínim breument. Salut! --Jey (disc.) 18:39, 27 oct 2013 (CET)
  • Em segueix fallant la intro. Hauria de ser un resum de la biografia i contenir els 4 o 5 esdeveniments més destacats (va fer això i allò i va anar a viure aquí i allà, va guanyar tals premis...). Tens molts exemples Golda Meir, Albert Einstein... Les referències de Piñol i Permanyé sobre l'entrevista posa-les també a la intro ja que les tens, son molt importants.
    • Fet Fet! Ja sabia que l'entradeta s'havia d'arreglar, però no m'hi havia posat des de la teva darrera petició. Espero que estigui prou equilibrada; dir més coses la faria massa llarga i tampoc vull carregar-la de cites.
  • Un parell o tres d'errades lingüístiques menors: [4]
    • Fet Fet!
  • El paràgraf sobre Josep Pla no hauria d'anar dins d'algun altre apartat?
    • Cronològicament, podria anar dins del període berlinès, però vaig optar per donar-li capítol propi perquè és transversal a la seva vida, amb alts i baixos a la seva relació que val la pena tenir-ho junt.--amador (disc.) 20:22, 31 oct 2013 (CET)
  • Es podrien posar imatges adicionals en alguns apartats? (ej. fotos d'època de les ciutats on va viure, de publicacions, personatges rellevants, del mateix Pla,..)
    • Fet Fet! afegides algunes més (Merci, {{u|Jey} per la teva aportació)
  • Es poden recollir la trentena d'articles que han fet a vilaweb aquest estiu? Estaria bé recollir-los com a enllaços externs.
    • Fet Fet!. Posar-los tots em sembla exagerat. He posat els que apareixen com a referència.
  • En general penso com Barcelona que té fragments massa subjectius, "És un dels pocs periodistes que resisteixen sense problemes qualsevol comparació amb els seus contemporanis europeus", en aquests casos jo deixaria clar que es tracta d'una cita i d'on ve.
Salut! --Jey (disc.) 17:29, 31 oct 2013 (CET)

Avantatge del primer moviment en escacs

Avantatge del primer moviment en escacs (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És una traducció feta a partir de la versió en anglès, que és de qualitat. És un tema bàsic per la teoria dels escacs, i voldria que fos el segon AdQ de la nostra viqui en aquest àmbit!. El contingut pot resultar una mica farragós si hi ha algú no familiaritzat amb els escacs, aviso!.--Carles (enraonem) 00:46, 27 feb 2013 (CET)

Déu ni do. Aclara't amb les cometes altes i baixes, per anar bé has de fer servir les baixes. Fa pinta que està molt bé, però no crec que me'l llegeixi... :)--Arnaugir 13:13, 8 març 2013 (CET)

Hi he fet una ullada per sobre. Donat que la secció de referències és enorme, jo miraria de separar notes i referències i simplificar la cita de la bibliografia tal com es fa a Epifania de Miquel Àngel. La citació hauria d'anar a Viquidites? Pau Cabot · Discussió 09:40, 29 març 2013 (CET)

IMHO la citació, a part que es pot copiar a viquidites (ara ho faig), es podria posar al final de la introducció. Vegeu Antoni Tàpies i Puig, una cosa així.--Arnaugir (discussió) 17:14, 14 abr 2013 (CEST)
Segurament no deu ser ben bé el que es demanava, però he creat una nova secció de "notes" i he reduït l'impacte visual de la secció de referències amb un scroll. Què tal així?. Sobre la citació, em sembla molt bona idea posar-la al final de la introducció, és una cita molt rellevant i significativa per l'article, ho vaig a fer ara mateix; d'altra banda, la veritat, mai no m'he posat a investigar com va això de les viquidites, agraeixo l'ajut de l'Arnaugir!.--Carles (enraonem) 17:22, 14 abr 2013 (CEST)

Força interessant. Crec que cal diferenciar bé entre l'avantatge de les blanques a nivell pràctic i teòric, ja que en alguns moments es barreja. A nivell teòric, cal dir que no s'ha descartat que les blanques estiguin en posició inicial de zugzwang, i que per tant amb un joc perfecte per part dels dos jugadors no se sap si guanyen blanques, hi ha taules o guanyen negres, si bé aquesta darrera opció no sembla gens probable. Penso també que és una mica agosarat dir a la introducció que "És previsible que algun dia els ordinadors acabaran per resoldre el debat en determinar el resultat d'una partida d'escacs perfectament jugada, igualment com amb les dames", tenint en compte els dubtes que s'expressen a la secció «Solució dels escacs».

D'altra banda, la qualitat lingüística és millorable. Hi ha algun error d'ortografia i puntuació, i potser construccions gramaticals deficients, interferències gramaticals del castellà sobre el català o calcs de l'anglès. Per exemple:

  • «alguns jugadors destacats han al·legat que l'avantatge de les blanques ha de ser suficient per guanyar». S'al·leguen coses per donar suport a una tesi, no s'al·lega la tesi en si.
  • «Les blanques han pràcticament cedit l'avantatge del primer moviment». S'hauria de reordenar.
  • «"Aquest moviment extra em crearà maldecaps."» No queda millor causarà que crearà?
  • «Se suposa que les blanques voldran quelcom més que obtenir simplement una partida comfortable (...)». Se suposa? Comfortable? Potser millor «És d'esperar que les blanques no es conformin amb una partida còmode (...)»

Valoro el gran esforç que cal per fer una traducció així. --Salvi "Ssola" (discussió) 19:11, 20 maig 2013 (CEST)

Moltes gràcies per la revisió, miraré amb calma això de les interferències gramaticals. D'altra banda, estic d'acord en que la primera frase "És previsible que algun dia els ordinadors acabaran per resoldre ... no quadra massa amb la secció de Solució dels escacs, tot i que sí que crec que la idea és oportuna a la introducció. La modificaré una mica "Actualment no és possible de determinar amb seguretat si algun dia els ordinadors acabaran per resoldre ..."--Carles (enraonem) 01:22, 23 maig 2013 (CEST)

Art paleolític

Art paleolític (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hola aquest article ha estat traduït,complementat i millorat a partir de la mateixa entrada de la Wiquipedia en castellà.També he creat articles que he considerat importants per a completar i entendre aquesta entrada. Agrairia els vostres comentaris i aportacions.Gràcies. --Xbosch (disc.) 06:55, 28 nov 2012 (CET)

  • Mira't aquesta eina que et detecta possibles errors, i intenta corregir-los. Fet Fet!
  • Podries intentar que la introducció fossin paràgrafs més llargs? un parell o tres de 5-6 línies. Fet Fet!
  • Vigila amb les majúscules de paleolític, diria que quan és adejctiu (art paleolític) va en minúscula (Fet Fet! Ho he revisat, però no estic segur d´haver-ho fet bé)
  • Quan tingui temps me'l miraré amb més calma. Hi ha algunes desambiguacions per fer, si t'actives el giny a les preferències que te les detecta les podràs solucionar. Les negretes de dins el text, excepte la de la introducció, s'haurien de treure, en principi.--Arnaugir 13:15, 28 nov 2012 (CET) Fet Fet! i Fet Fet!
Hola, he fet el que m'has demanat exepte canviar de les majuscules d'art paleolític perquè no sé la norma. --Xbosch (disc.) 08:04, 29 nov 2012 (CET)
revisa enllaços interns (numen no apunta on caldria, per exemple) i crec que la secció "vegeu també" té enllaços en excès. M'agrada l'organització interna per àrees geogràfiques, panorama complet de la qüestió. A la introducció trobo a faltar menció al terme "art rupestre", terme molt usual que no es relaciona directament amb aquest (i que per cert és un microesborrany) --barcelona (disc.) 11:25, 30 nov 2012 (CET) Fet Fet!
He repassat els enllaços interns, crec que ara estan tots on toca, inclòs numen. He reduït la secció "vegeu també". He inclòs el concepte "art rupestre" a la introducció explicant quines és el solapament entre ambdòs conceptes. Extendrè l'entrada "art rupestre" properament. --Xbosch (disc.) 17:34, 30 nov 2012 (CET)
Algunes coses: 1. Et proposo canviar el nom d'algunes seccions. Allà on hi diu repetitivament "art paleolític" es pot eliminar perfectament, i estalviar al lector llegir-ho consantment. Per exemple: Etapes de l'art paleolític < Etapes, L'art paleolític de l'àrea franc-ibèrica < Àrea franc-ibèrica, L'art paleolític a la resta d'Europa < A la resta d'Europa, etc. Fet Fet!
2. El primer paràgref de la introducció ("El Paleolític és l'etapa que més va durar en la història de l'ésser humà.[...]" proposo que sigui una altra cosa com: "L'art paleolític és una de les manifestacions d'art més antic de la història de la humanitat, aparegut durant el Paleolític Superior, poc després de l'any 40.000 aC, quan els éssers humans moderns poblaven pràcticament tot el globus terraqüi. Durant aquest període, els ancestres de l'home actual vivien de la caça i de la recol·lecció de vegetals, s'associaven en tribus i les seves eines eren de pedra tallada, fusta i os. No obstant això, les seves manifestacions fonamentals, per no dir gairebé les úniques, semblen reduir-se a Europa, al sud del límit que marcarien els gels durant la glaciació de Würm." Què us en sembla? --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 00:34, 8 des 2012 (CET) Fet Fet! M'agrada molt més com ho has deixat! --Xbosch (disc.) 07:30, 8 des 2012 (CET)

Cal fer una revisió amb calma, amb un minut a la introducció he trobat un parell de faltes, i en la resta de l'article també en veig (per exemple un encapçalament amb "europa" en minúscula, etc). Quan parles de les regions de França (p.ex. en la llista de jaciments) posa-les tal com estan anomenades als seus articles (p.ex. Arieja i no Ariège). Els peus d'imatge no sé per què estan centrats i amb mida petita, crec que s'hauria de treure, no és l'estil comú a la Viquipèdia. Quan tingui temps me'l llegiré amb calma, està molt ben il·lustrat, important per un article d'art. A l'article en anglès parla de l'art precolombí, en el nostre no el cita enlloc, no hauria de sortir? --Arnaugir 12:49, 10 des 2012 (CET)

Sobre les faltes, tens raó, m'ho tornaré a mirar. Per a que jo ho entengui, creus que he canviar el nom dels jaciments francesos pels seus corresponents noms en occità, és això? Els peus d'imatge no sé per què estan centrats i amb mida petita, crec que s'hauria de treure, no és l'estil comú a la Viquipèdia. Fet Fet!
El tema de l'art precolombí és complicat i no sé si correspon aquesta categoria perquè l'art precolombí pot anar des de 30000 AC fins 1492 DC (almenys). Faig referència a jaciments Patagònics i Baix-californians, de totes maneres em toranré a mirar l'article en anglès. Potser convindria l'opinió d'un expert en la metèria, jo soc un aficionat. --Xbosch (disc.) 17:46, 11 des 2012 (CET)
D'acord amb el que diu l'Arnaugir. Per cert, em sembla indispensable crear els articles "Art meridional" i "Totemisme" per contribuir a la comprensió de l'article.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:11, 6 gen 2013 (CET)
Gràcies per donar un cop d'ull a l'article. He creat els dos articles necessaris per a la comprenció de l'article, Totemisme i Art meridional Fet Fet!. Pel que fa "D'acord amb el que diu l'Arnaugir", podries ser una mica més explícit? Vull dir, l'Arnaugir ha dit moltes coses i jo l'hi he contestat i corregit algunes... et refereixes a 1) el repàs ortogràfic, 2) canviar el nom dels jaciment francesos pels seus corresponents noms en occità, 3) peus d'imatge centrats i petits, 4) incloure una secció d'art pre-colombí. --Xbosch (disc.) 23:49, 6 gen 2013 (CET)
E referia a totes les coses que ha dit i que encara no han rebut resposta/solució.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 10:39, 7 gen 2013 (CET)
Gràcies per l'aclaració, crec que he fet tot el que l'Arnaugir suggeria exepte la correcció ortogràfica. Lamentablement, el meu nivell de ortografia sempre ha estat molt penòs. Hi donaré un cop d'ull però potser fora bo que algu qui hi entengui més que jo hi fes un cop d'ull, perque altrament no crec que l'article acabi de tenir la qüalitat necessaria/acceptable. --Xbosch (disc.) 22:07, 7 gen 2013 (CET)

┌───────────────────┘
Xbosch, quan acabi els exàmens intentaré fer-li una repassada lingüística. La Viquipèdia és un treball en grup i tothom fa el que pot. Intenta repassar tot el que puguis de mentres!--Arnaugir 18:41, 9 gen 2013 (CET)

Hola! He fet una ullada ràpida a l'article. Molt bo. Coses que crec que es podrien millorar:

  • Hi ha molts enllaços que tenen espais sobrers i que, en alguns casos, donen problemes de format: [5]. Jo els revisaria tots. Fet Fet!
  • Miraria de separar les notes de les referències com a Epifania de Miquel Àngel. Fet Fet!
  • També estaria bé separar la bibliografia de les referències com es fa també a Epifania de Miquel Àngel. Fet Fet!
  • Crec que s'hauria de mirar de referenciar tot el text. Hi ha unes quantes seccions que no tenen cap referència. Almanco n'hi hauria d'haver una per secció. Pau Cabot · Discussió 09:10, 29 març 2013 (CET)


Gràcies per la revisió, molt bons comentaris, quan trobi un momnet m´hi posaré --Xbosch (disc.) 16:18, 29 març 2013 (CET).

Hi he donat un cop d'ull i he solucionat algun dels problemes que descrius. Em queda el tema de les referències. A més a més d'afegir-ne de noves hi he de fer una revissió profunda, perque hi ha algunes referències que no les puc trobar. --Xbosch (disc.) 17:28, 29 març 2013 (CET)


He començat a revisar la introducció. Segueixo dient que hi ha errors menors que són fàcils de veure: majúscules que no hi haurien de ser (paleolític, edat de gel, etc) i apostrofacions que falten ("la edat de gel"*). Aniré fent!--Arnaugir (discussió) 00:14, 25 abr 2013 (CEST)

Hola, crec que estaria bé incloure una referència a l'art de Catalunya d'aquesta època, encara que els restes que s'hagin trobat siguin escassos. A la web de la Generalitat hi ha un article divulgatiu que et podria servir de referència per a ampliar aquest: Prehistòria: paleolític i neolític, els articles de la revista Sàpiens també et podrien servir Paleolític. --Luna92 (disc.) 20:09, 2 maig 2013 (CEST)

Fet Fet!, i pots donar un cop d'ull per veure si està ben fet i que no vulneri cap dret d'autor? Gràcies per la informació --Xbosch (disc.) 19:08, 3 maig 2013 (CEST)
Està bé però crec que ha quedat una introducció quilomètrica, intenta moure contingut a dins l'article, la introducció hauria de ser un resum de tot l'article de dos-tres paràgrafs de 5-6 línies. Hauries de fusionar el segon i tercer paràgrafs. Per cert, si no vaig errat, de la web de la GENCAT (Culturcat) es pot copiar directament ja que els textos són lliures (veges Viquiprojecte:Xucladors).--Arnaugir (discussió) 19:53, 8 maig 2013 (CEST)

Llista de quadres de Marià Fortuny

Llista de quadres de Marià Fortuny (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article sobre un artista català internacional del que se celebra aquest any la commemoració dels 175è aniversari del seu naixement. Aquest article ho proposo dins del viquiprojecte: Una Viquipèdia de qualitat. Agrairia la vostra avaluació --MarisaLR (disc.) 18:27, 22 set 2013 (CEST)

  • Comentari Comentari M'agrada la llista, però hi ha algun criteri d'inclusió definit? O en el futur qualsevol hi podria afegir quadres fins que hi siguin tots el de Fortuny?--Pere prlpz (disc.) 16:46, 23 set 2013 (CEST)
    • Bona pregunta, Fortuny té més de 4000 obres catalogades, no sé si es podria arribar fer la llista de totes, però si així fos, seríem els primers que la tindríem completa. El meu criteri ha estat seguir una de les últimes monografies amb llista d'obres realitzada per B. Torres González, a més a més de la consulta d'alguns museus i afegir les obres que entre les que ells tenien consideraven "millors". --MarisaLR (disc.) 17:13, 23 set 2013 (CEST)
I sobretot, poder fer una explicació de cada una de les obres exposades en la llista amb la seva referència.--MarisaLR (disc.) 17:16, 23 set 2013 (CEST)
Fet Fet! Crec que la representació d'aquesta llista és de qualitat, les obres més importants i conegudes (per divulgació feta en llibres i catàlegs) estan posades. Tanmateix, és veritat per exemple que el bloc d'apunts que té el Museu del Louvre i que cnsta de 70 folis, només n'he posat dos, per que de fet quan l'ho exposen deixen obert per una plana en una vitrina i evidentment no es poden visualitzar més ni els presenten separadament, però tampoc hem de treure la importància que té i per tant he afegit dos dels dibuixos, que és com exposen de màxim a la vista al Museu. (Un per banda a la vitrina vertical)--MarisaLR (disc.) 23:11, 23 set 2013 (CEST)
    • Gràcies per les teves correccions i la frase és més correcta com tu l'has posada: «D'entre els nombrosos esbossos preparatoris se'n conserven uns vint de catalogats.» --MarisaLR (disc.) 17:26, 23 set 2013 (CEST)
  • Volia retocar el paràgraf del Picador ferit, però no l'acabo d'entendre. Sobretot no veig clar què es refereix a aquest quadre, què es refereix a tots els quadres sobre picadors ferits (n'hi ha més?), i què es refereix als altres quadres de temàtica taurina. Per exemple, la primera frase De les obres realitzades per Fortuny amb aquest mateix tema, en cap apareix el toro. sembla referir-se a tots els quadres de corrides, però precisament dels quatre que he vist a la llista aquest és l'únic que no hi surt el toro.--Pere prlpz (disc.) 23:23, 23 set 2013 (CEST)
    • Si, es veu que hi ha més quadres d'aquarel·les sobre «picadors ferits» i és en aquest tema en què mai no apareix el toro. Si pots arreglar-ho que s'entengui t'ho agrairé. Per exemple: en una pintura a l'oli que n'hi ha més amunt, on s'explica que hi ha dues escenes en la mateixa pintura: una del picador fent la seva feina que sí apareix un toro, i l'altra, a la part dreta del quadre, d'un «picador ferit» en la que, com en aquesta aquarel·la ja no apareix el toro.--MarisaLR (disc.) 00:14, 24 set 2013 (CEST)
  • Perfecte!. Moltes gràcies Pere. --MarisaLR (disc.) 21:08, 24 set 2013 (CEST)

Hola Marisa, ja veig que no em guanyare cap punt amb tu, perquè no hi ha res a corregir.

1)Un dubte: a l'entradeta on diu "personatges vestits amb casaques, la nomenada «pintura de casacones».", has volgut dir "la nomenada" o "l'anomenada" ?, perquè tenen sentits diferents, però igualment vàlids.

  • He posat "la nomenada" ja que alguna vegada algú aquí, en la viqui, em va advertir que era més correcte posar-ho sense l'"a", he mirat en diccionaris catalans i sembla que són com tu dius les dues formes admissibles, així que si ningú més diu res ho deixo al teu gust, si ho vols corregir. --MarisaLR (disc.) 12:14, 25 set 2013 (CEST)

2)Seria posible aconseguir que les imatges a la taule fossin més grans?. Podries sacrificar una mica d'espai a l'any (que ara té expressions tipus xxxx-xxxx, i podria ser xxxx -xxxx) o posar la tècnica sota la ubicació, aprofitant que tens un bloc per cada tècnica i, per tant, no és tant necessari que tingui columna pròpia per poder ordenar per aquest concepte. Bé només és una idea. De moment t'he fet canvis menors (si et semblen bé) i després segueixo.--amador (disc.) 06:46, 25 set 2013 (CEST)

  • Fet Fet! He posat les imatges més grans, allò de "sacrificar espai" en altres columnes, no ho sé fer, de tota manera la de l'any és ben justeta, i la de tècnica, encara que hi ha un bloc per a cada secció, també s'aprofita per aclarir alguna "subtilesa" de la tècnica així com posar en aquesta mateixa columna les mides. Si creus que quedaria millor d'una altra manera, no et sentis cohibit en fer-ho: així et guanyaràs algun punt ;), Moltes gràcies.--MarisaLR (disc.) 12:14, 25 set 2013 (CEST)
  • Comentari Comentari Bon article, Marisa. Ara bé, tinc un dubte: a l'apartat dels gravats, quin criteri segueixes per dir quina és la procedència dels gravats? Ara fan una expo dels de la col·lecció de Reus al Museu Morera, per si t'interessa obtenir imatges d'algun o alguna altra cosa. Salut! --ESM (disc.) 23:45, 28 oct 2013 (CET)
    • Si t'hi fixes, tots els dibuixos i gravats tenen una referència, d'aquí he tret la procedència de tots. I incloure'ls, ha estat per estar nomenats quasi tots ells en el llibre Fortuny un món en miniatura de Torres González de l'any 2008. A col·leccions i en museus hi ha una gran quantitat de gravats, he consultat també en ells per posar alguna referència. Sóc conscient, com ja he explicat una mica més amunt al usuari Pere prlpz que hi ha infinitat, però que cal seguir una línia una mica austera, quan es tracta d'un artista amb una obra tan immensa. Així que ara mateix no se m'acut cap petició específica. Però si pots fer fotografies i pujar-les a Commons segurament que sempre anirà bé tenir-les, també si trobes cap anàlisi sobre cap gravat, es podria incloure a l'article, encara que ara ja és a votació, crec que es pot fer, ja que un article és molt difícil deixar-lo tancat i sense "tocar" per sempre, per molt complet que es vulgui fer. Moltes gràcies per la teva atenció. --MarisaLR (disc.) 18:56, 30 oct 2013 (CET)

Star Wars episodi II: L'atac dels clons

L'article és una traducció els articles de les wikis anglesa i castellana. S'han d'editar les referències, ja ho faré abans de posar-lo a votació, com sempre amb els meus articles convindria una repassada al redactat.

Tinc un parell de dubtes:

  • Algú sap com ficar dues imatges amb una mateixa descripció? Com està fet aquí.
  • És còpies pirates o còpies pirata? La norma diu que és el primer cas, però em sona molt malament, no se si és una excepció o és la gent (m'incloc) que ho diu malament.

Gràcies.--Mbosch (会話) 11:15, 7 set 2013 (CEST)

Pel que fa al primer punt, pots utilitzar la Plantilla:Imatge múltiple (exemple de codi). --Townie (Discussió) 11:10, 8 set 2013 (CEST)
Aquesta plantilla em fica un títol en negreta a dalt i una descripció per cada imatge, però no puc (no ho he vist) com ficar una descripció de les dues imatges.--Mbosch (会話) 15:44, 8 set 2013 (CEST)
Si afegeixes el paràmetre footer, t'afegeix un peu de foto únic. Pel que fa a l'equivalent de la secció de crítica d'es, el codi seria:
{{Imatge múltiple
|align = right
|direction = horizontal
|image1 = Hayden Christensen 05-2005.jpg
|width1 = 191
|image2 = Natalie Portman at TIFF 2009.jpg
|width2 = 100
|footer = Descripció única.}}

--Townie (Discussió) 20:47, 9 set 2013 (CEST)

Sí, era això el que preguntava, gràcies.--Mbosch (会話) 21:48, 9 set 2013 (CEST)

Perquè apareix dos cops la referència de Kaminski? En general li faria una ullada a les referències. He arreglat algunes però crec que segueixen havent-hi repetides o que els hi falten paràmetres. Salut! --Jey (disc.) 00:22, 6 nov 2013 (CET)
Està dos cops perquè es van treure dos versions del llibre. He editat referències faltaven molts paràmetres de llengua.--Mbosch (会話) 11:57, 8 nov 2013 (CET)

Huracà Emily (2005)

Huracà Emily (2005) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

En col·laboració amb en KRLS (aka l'home que fa huracans) us presento un nou article d'aquesta tipologia. Aquest fou particularment rellevant pel turisme a la zona de la Península de Yucatán. És una traducció anglesa. Li feu un cop d'ull? Gràcies! --Jey (disc.) 19:50, 9 oct 2013 (CEST)

Em descuidava dir que és un article fet en equip per participar en el Viquiprojecte:Una Viquipèdia de qualitat. Els qui encara no hi participeu, us animo a apuntar-vos-hi, Salut! --Jey (disc.) 23:47, 9 oct 2013 (CEST)
hi ha trossos traduïts massa de pressa, retoco alguna frase, elimino repeticions, altero concordances... Depressió tropical Five és intencionat? No recordo els acords sobre què es traduïa en el cas d'huracans. Les alternances verbals de l'impacte són també intencionades? Final molt abrupte, no es podria fer alguna secció més conclusiva?--barcelona (disc.) 13:49, 14 oct 2013 (CEST)
El termcat m'ha respost recentment que hauríem de catalanitzar les sèries de números. Així doncs, ara serà "depressió tropical cinc". Respecte el final abrupte, no t'entenc ben bé, però a mi em sembla bé tenir un impacte desglossat sempre que sigui possible, perquè durant el cicle de vida del cicló passa per diferents categories de força, així doncs, l'impacte no és igual a tots els llocs. He fet un repàs en la llengua molt personal, potser caldria una altra mirada. He intentat unificar l'ús amb el passat perifràstic, però se'm pot haver passat algun. Per mi ja pot passar a votació.--KRLS , (disc.) 15:56, 3 nov 2013 (CET)
Li he fet una altra repassada general, per mi també està llest. Salut! --Jey (disc.) 00:39, 4 nov 2013 (CET)

Guerra Boshin

Guerra Boshin (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Ja traduiré la imatge i editaré les referencies que no estan en el format correcte abans de presentar-lo a votació.--Mbosch (会話) 21:37, 27 set 2013 (CEST)

L'article és molt interessant, però en comento algunes coses.

  • Si no m'equivoco, és una traducció de la versió castellana, que és una traducció de la versió portuguesa, que és una traducció de la versió anglesa del 2007. Crec que amb tantes traduccions s'han perdut coses, (a més de les actualitzacions de l'article anglès en els darrers gairebé set anys) i apareixen frases com "esperava que amb això el clan Tokugawa pogués preservar i tingués l'oportunitat de participar en el futur govern." (a la introducció), de significat incert. Potser seria bo repassar-lo amb l'article anglès al costat. Combinar-lo amb alguna font més també seria bo.
  • Crec que a l'article encara li falta una llegida a poc a poc per detectar errors gramaticals, paraules que falten, pronoms febles, etc.
  • Suposo que està bé posar en cursiva alguns estrangerismes, però dubto si cal posar-los-hi cada vegada que apareixen. Em resulta cansat trobar shogun i shogunat en cursiva cada cop.
  • Tot i que no hi entenc, em sorprèn la lògica en l'ús dels màcrons en les paraules japoneses: fer servir el màcron a Hokkaido i no fer-lo servir a shogun és el contrari del que fem en els noms dels articles corresponents. No sé si el que està bé és l'ús aquí o l'ús en els altres articles.--Pere prlpz (disc.) 23:03, 27 set 2013 (CEST)
Carai, quantes traduccions, no m'havia adonat. xD Sobre les cursives, és la norma de la viquipèdia si són estrangerismes i la paraula shogun no està reconegut en català. Sobre els macrons em sembla que no hi ha cap regla al respecte, sempre he tingut aquest problema.--Mbosch (会話) 23:19, 27 set 2013 (CEST)
Pel que fa als màcrons, en la romanització del japonès caldria indicar-los, ja que indica la llargada de la vocal, que és un tret distintiu en japonès (una mateixa paraula amb la vocal curta o llarga pot voler significar dues coses diferents, com quan diem deu o déu). És habitual que no es col·loquin en els mots més habituals perquè estem cansats de veure'ls i el màcron no és un símbol al qual estiguem avesats, però aniria bé consignar-lo quan calgui. Antigament, en les transcripcions del japonès, la o llarga s'escrivia ou. --Enric (discussió) 13:32, 28 set 2013 (CEST)
Caldria veure a quines paraules són habituals. Diria que shogun, Hokkaido i Honshu són de les paraules japoneses més habituals entre les que no han estat adaptades, i per això dubto si deixar-los el macró. Tot i això, veig que l'Enciclopèdia catalana segueix un altre criteri més estricte.--Pere prlpz (disc.) 13:59, 28 set 2013 (CEST)
En quant els macrons el patró que segueixo és el de l'Enciclopèdia catalana. Aquestes que has dit jo no li ficaria però si allà ho posen...Mbosch (会話) 22:43, 4 nov 2013 (CET)

Pink Floyd

Pink Floyd (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Després de completar alguns dels discs del grup, he estat treballant amb l'article principal del grup Pink Floyd. He estat treballant en base a les traduccions de can en.wiki principalment, revisant i completant en base a la informació de can es.wiki, i provinent d'altres punts. He fet una revisió de tots els apartats, intentant corregir els errors ortogràfics/gramaticals i millorant-ne el redactat; també he traduït totes les (moltes) referències. Vaig treballant amb els articles en vermell (crec que com a mínim els dels discs i les gires estaria bé completar-los)). Espero els vostres comentaris!! (i que l'article us serveixi per a aprendre alguna cosa més d'aquest gran grup hahaha) --Solde (disc.) 10:41, 6 ago 2013 (CEST)

Una passada aquest article, de moment només m'atreveixo a dir que donis un cop d'ull a la eina de revisió [6]. Salut! --Jey (disc.) 00:57, 15 set 2013 (CEST)
Fet Fet! --Solde (disc.) 09:26, 25 set 2013 (CEST)
realment moltíssima feina! una pregunta d'estructura: per què les gires estan separades de les actuacions en directe? haurien de seguir-se al meu parer. Dels vermells, els de "gènere musical" em semblen prioritaris, així com la llista dels artistes més venuts, perquè afectaran a molts articles musicals. A història, jo no posaria "fins l'actualitat", que es queda ràpidament obsolet, sinó Trajectòria a partir del 1996 o alguna cosa similar --barcelona (disc.) 11:07, 24 set 2013 (CEST)
(Gires) El primer apartat fa referència a les novetats que el grup va incorporar al concepte de gires, així com alguna curiositat sobre algunes, i en canvi el segon simplement és el "llistat"... A mi personalment m'agrada més separar-ho, així al final hi ha el llistat discogràfic i de gires. (Vermells) Gèneres: ok, tinc pendent fer el de Música psicodèlica. Llistes: ok, miraré de completar enllaços de l'apartat de Reconeixement i influència. (Actualitat) Fet Fet! Tot i que difícilment hi haurà molts canvis, em sembla una bona idea! --Solde (disc.) 09:26, 25 set 2013 (CEST)
Dels apartats que comentàveu, ja he completat els enllaços en vermell: àcid rock (redirecció), música psicodèlica, Llista dels artistes musicals amb més vendes, UK Music Hall of Fame, Colin Larkin, All Time Top 1000 Albums, MSNBC, Sunday Times Rich List Fet Fet!. A més, he anat completant alguns vermells imprescindibles com Another Brick in the Wall, i alguns altres més secundaris; seguiré mirant el tema dels vermells, per anar completant l'article. --Solde (disc.) 11:23, 24 oct 2013 (CEST)
Amb les últimes modificacions i enllaços nous, crec que ja està llest per ésser presentat a votació. Un gran article. --MarisaLR (disc.) 13:34, 24 oct 2013 (CEST)

Beatificació de Tarragona

Beatificació de Tarragona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Us demano l'avaluació perquè em sembla que aquest és un dels actes importants de l'Església a Catalunya, i m'agradaria que estigués bé. Segur que es pot millorar. Voldria saber com. Gràcies per avançat.--Medol (disc.) 17:56, 16 oct 2013 (CEST)

Pots començar posant-hi la Plantilla:Infotaula d'esdeveniment. Fet Fet! --Medol (disc.) 10:55, 17 oct 2013 (CEST) A la llista, potser caldria treure tot els enllaços en vermell, ja que no crec que tots ells siguin admissibles per tenir un article i fa força mal d'ulls. Els que sí que tinguin article òbviament es poden enllaçar.--Arnaugir (discussió) 22:31, 16 oct 2013 (CEST) Fet Fet! --Medol (disc.) 10:55, 17 oct 2013 (CEST)
I et sembla que estaria bé treure la llista i posar-la en una nova pàgina? No sé si això es fa o no. --Medol (disc.) 09:20, 17 oct 2013 (CEST)

Hola! Et recomano que corregeixis els errors que ha detectat aquesta eina. N'hi ha algun que no s'ha de corregir, però la majoria sí. A part d'això, bon article.--Townie (Discussió) 13:33, 19 oct 2013 (CEST) Fet Fet! Està bé aquesta eina, gràcies. --Medol (disc.) 21:27, 19 oct 2013 (CEST)

En què va consistir la cerimònia? Una missa i prou o parlaments? No em queda clar, no se si caldria ampliar l'apartat de "acte central". També trobo a faltar un apartat on es llistin les autoritats que hi van assistir, no? Finalment, és cert que, com s'havia dit, alguns ultres de la manifestació del 12O van aprofitar per passar-s'hi? Es van fer notar? Salut! --Jey (disc.) 00:39, 23 oct 2013 (CEST) Fet Fet!--Medol (disc.) 19:36, 24 oct 2013 (CEST)
He afegit un paràgraf sobre la principal oposició institucional a l'acte dins del ple municipal de Tarragona: Beatificació de Tarragona#Conseqüències#Contraris, primer § (CUP). Pot semblar molt llarg però he cregut convenient recollir tot l'argumentari perquè he vist que és extens i variat. Felicitats per l'article!--Jove (disc.) 09:57, 31 oct 2013 (CET) Molt bé. Ho he resumit i completat amb més referències. --Medol (disc.) 17:33, 31 oct 2013 (CET)
He fet unes modificacions entorn als actes de protesta, fent visibles els noms dels convocants (igual que a l'apartat anterior de protesta d'altres organitzacions) i afegint referència. He afegit enllaç intern a totes les organitzacions convocants, la majoria tenen article i les que no tenen article, hi han referències sobre elles. L'article m'agrada molt, bona feina. --Lluis_tgn (disc.) 10:32, 31 oct 2013 (CET) Perfecte!--Medol (disc.) 17:33, 31 oct 2013 (CET)

Norid

Norid (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Sotmeto aquest article a avaluació després de ser traduida a partir de la versió anglesa, que actualment està considerada article bo. S'ha recollit informació d'una empresa pública noruega gestora d'un domini d'internet.--Jove (disc.) 16:42, 17 oct 2013 (CEST)

L'enllaç de la referència 11 està trencat. Per altra banda, hi trobo a faltar més referències independents, perquè tot sembla molt oficial i bonic. Però està bé.--Medol (disc.) 10:30, 25 oct 2013 (CEST)
He arranjat l'enllaç trencat de la referència 11. Després d'uns dies de recerca no he sapigut trobat altres referències. Que serveixi com a guia, si més no, el valor d'article bo a la viquipèdia en anglès. Moltes gràcies pel comentari Medol! --Jove (disc.) 08:58, 31 oct 2013 (CET)

Tintín al país dels soviets

Tintín al país dels soviets (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Us presento l'article sobre el primer àlbum de la famosa sèrie Les aventures de Tintín. Una raresa que fonamentalment és un panflet de propaganda anticomunista i que l'autor sempre va refusar com un error de joventut. Espero que als tintinòlegs els resulti interessant i als que no ho son també. És una traducció de la versió anglesa que ja és AQ. Dues questions:

  • Creieu que cal pujar la imatge de la portada? Si és així algú més versat en commons em podria donar un cop de mà?
  • Els noms de publicacions en francès van en cursiva? He optat per fer Le Petit Vingtième (El Petit Vintè) però tinc clar quina és la norma.

Salut i gràcies! --Jey (disc.) 12:15, 28 set 2013 (CEST)

Hola! Un gran àlbum històric :-) Responc:

Fet Fet! Crec que ja està tot. Gràcies Arnau! --Jey (disc.) 22:00, 4 oct 2013 (CEST)

En relació al 5è comentari de Jey, afegeixo a l'inici la plantilla:títol cursiva perquè es vegi d'entrada, en el títol, que es tracta d'una obra.--Jove (disc.) 09:19, 9 oct 2013 (CEST)

Jove, amb el teu permís, trec la plantilla, ja que en una presa de decisió es va decidir que no s'aplicava a articles sobre art (veges la documentació de la plantilla).--Arnaugir (discussió) 19:27, 9 oct 2013 (CEST)
Arnaugir, dic jo que "Tintín al país dels soviets" és el títol d'un llibre abans que una obra d'art, no? Això comporta retirar els títols en cursiva de totes les pel·lícules i tots els llibres perquè són obres d'art? Criteri, si més no, confús a l'hora de catalogar.--Jove (disc.) 00:01, 16 oct 2013 (CEST) Ja he vist els criteris a la plantilla i només s'usa per a denominacions científiques.--Jove (disc.) 00:04, 16 oct 2013 (CEST)

.bv

.bv (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Sotmeto aquest article a avaluació després de ser traduït a partir de la versió anglesa i, a imatge i semblança, de l'article bo en català .sj. S'ha recollit informació diversa d'un domini d'internet ja extint del que es poden trobar poques referències.--Jove (disc.) 15:19, 29 ago 2013 (CEST)

Està bé, intenta no barrejar passat simple i perifràstic ("va assignar"/"assignà"), escull un o l'altre però hauria de ser coherent al llarg de l'article. He provat també de posar el codi entre (.bv) i queda bé, però s'hauria de fer amb tots els articles d'aquest tipus... què en penses?--Arnaugir (discussió) 20:19, 14 set 2013 (CEST)
1) Sobre la conjugació, sempre he anat intercalant ambdues per evitar la redundància ja que es tracta de la mateixa forma verbal, però suposo que no ha d'haver problema en canviar-ho. 2) Sobre l'aplicació del codi <tt> arreu, totalment d'acord.--Jove (disc.) 07:58, 20 set 2013 (CEST)
Bé, això del tt o es fa a tot arreu o no es fa, de moment potser millor treure-ho. Pel que fa als temps verbals, segons tinc entès el correcte és no barrejar-los, però ho preguntaré aviam què em diuen. En tot cas no és un "error" crucial, evidentment! bona feina--Arnaugir (discussió) 19:42, 21 set 2013 (CEST)

Inactivació del cromosoma X

Inactivació del cromosoma X (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

La informació per fer aquest article està treta parcialment de l'article en anglès (https://en.wikipedia.org/wiki/X-inactivation) i dels continguts del curs "Epigenetic Control of Gene Expression". --Irene Pelegrí (disc.) 17:13, 29 ago 2013 (CEST)

Bones! He fet una revisió ortogràfica. Hi ha paraules tèncniques per les que tinc dubtes perquè no les trobo al diec: autosòmics, blastocist, ubiquitinització, pseudoautosomals...
  • Podries ampliar el peu de la primera foto, perquè l'article l'il·lustra un gat?
  • Qui son Barr i Bertrand? Semblen importants, ténen article a la viqui?
  • Hi ha paràgrafs sencers sense cap enllaç, és intencionat?
  • Personalment prefereixo posar les imatges sempre a la dreta a no ser que quedin desubicades en el text, crec que milloraria la distribució general.

¨L'article és quasi orfe i és una pena. Mira de fer que altres articles hi enllacin, encara que sigui amb seccions de "Vegeu també" I axò és tot el que puc aportar sense coneixements de biologia ;). Salut! --Jey (disc.) 10:24, 31 ago 2013 (CEST)

Hola! Encara no he tingut temps de repassar tot l'article, però pel que fa a les paraules aquestes que no apareixen al diec:
  • ubiquitinització: el meu instint també seria escriure-ho així, però he consultat un vocabulari de bioquímica editat el 2000 per la xarxa de dinamització lingüística i la UB i en principi no s'escriu ubiquitina sinó ubiqüitina (i per tant ubiqüitinització). Per cert que això també s'hauria de mirar pel que fa al mateix article ubiquitina...
  • autosòmic: segons el vocabulari de genètica editat el 2005 pels mateixos d'abans és correcte autosòmic
  • blastocist: altre cop segons el vocabulari de biologia cel·lular editat el 2005 blastocist és correcte
  • pseudoautosomal: segons el vocabulari de genètica la paraula correcta seria pseudoautosòmic
La veritat és que trobo l'article força interessant. Ja diré alguna cosa més quan me l'hagi mirat més a fons ;)--Pepe.Cornet (disc.) 17:53, 3 set 2013 (CEST)
Gràcies per la revisió, aniré mirant d'esmenar el que heu trobat :-) Barr sí que hauria de tenir article a la viquipèdia (a l'anglesa hi és: https://en.wikipedia.org/wiki/Murray_Barr). No el trobo, només trobo l'entrada al municipi de Barr. Pel que fa als termes, consulto al termcat pseudoautosomal-pseudoautosòmic i ubiquitina-ubiqüitina. Per fer-hi més enllaços a l'article estaria bé crear algunes de les entrades que ara són en vermell. No sé si tindré energies però miraré de fer-ne si més no dues o tres de curtes. De moment l'he enllaçat des de l'article del corpuscle de Barr. --Irene Pelegrí (disc.) 10:12, 5 set 2013 (CEST)
Ja he rebut la resposta del termcat:
  • La forma adequada per a l'adjectiu és pseudoautosòmic -a, creat a partir de l'adjectiu autosòmic -a, que ja té tradició d'ús en l'àmbit especialitzat i es documenta en diverses fonts.
  • Pel que fa a la forma ubiqüitina i els seus derivats, es documenten en certs textos especialitzats vacil·lacions, i els mateixos especialistes consultats també les reconeixen. Des del punt de vista de la formació, sembla més adequada la forma amb dièresi (ubiqüitina, ubiqüitinització), atès que es tracta d'adaptacions a partir de la forma anglesa, que al seu torn està creada sobre l'adjectiu corresponent a ubic ubiqua, el qual, segons el diccionari normatiu, en les formes derivades inclou la dièresi (ubiqüitat, ubiqüisme).--Irene Pelegrí (disc.) 22:12, 14 set 2013 (CEST)
Vaig avançant:
  • Enllaços afegits a alguns dels paràgrafs que no en tenien, inclòs un a una nova entrada, gens cavalcats.
  • Explicació al peu de la imatge gata carei.
  • Imatges a la dreta: ho vaig provar però com que n'hi ha força al final quedaven desplaçades del text que il·lustren.
  • Si vull crear l'entrada de Murray Barr, com ho haig de fer per tal que no apunti al municipi de Barr? --Irene Pelegrí (disc.) 11:10, 5 set 2013 (CEST)
M'he començat a mirar més a fons els primers apartats de l'article i he fet alguna correcció petita. Una de les correccions que he fet ha estat posar el nom del gen Xist en cursiva... com que es repeteixen molts cops noms de gens caldria fer una repassada que tots estiguessin en cursiva. Pel que fa a això dels gens cavalcats, no us sona millor gens encavalcats? Quant a l'article sobre Barr, n'hi ha prou que creïs l'article Murray Barr en comptes de simplement Barr. Bona feina :)--Pepe.Cornet (disc.) 12:01, 5 set 2013 (CEST)
Gràcies Pepe.cornet. Al termcat consta el terme "gen cavalcat" com a traducció del terme anglès overlapping gene i encavalcat no hi és. Jo també havia estudiat encavalcat a la universitat, però ja fa uns quants anys. Això de normalitzar els termes científics és complicat (per cert, que al termcat recomanen DNA / RNA i no ADN / ARN per al context viquipèdia, que van considerar no divulgatiu a partir d'una consulta que els vaig fer). Pel que fa als gens he mirat de revisar i posar en cursiva quan són gens i "RNA Xist" quan es refereix al producte, però de vegades segur que s'ha colat un Xist (sense cursiva) en referència al producte (RNA).--Irene Pelegrí (disc.) 19:47, 5 set 2013 (CEST)

Perfecte, doncs! Realment això de normalitzar termes científics és complicat. A estones lliures miraré de crear articles sobre els gens/proteïnes que apareixen a l'article com ja he fet amb Rnf12 i SATB1 :)--Pepe.Cornet (disc.) 17:54, 7 set 2013 (CEST)

En començar el curs ja queda menys temps per revisar... Una pregunta Pepe.cornet. Saps quan es considera acabat el procés d'avaluació i com es fa per proposar un article de qualitat? --Irene Pelegrí (disc.) 19:58, 16 oct 2013 (CEST)
Hola Irene, el temps mínim d'avaluació és de 15 dies, temps que ja has complert amb escreix i, a més, has solucionat els dubtes plantejats. Penso que ja el pots presentar a votació. Si no saps com fer-ho, demana'm ajuda, o a qualsevol altre. Endavant!--Arnaugir (discussió) 22:35, 16 oct 2013 (CEST)

Revolució texana

Revolució texana (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Us presento l'article sobre el conflicte entre Mèxic i Texas que acabà amb la victòria i independència d'aquests últims. Espero que us resulti interessant. En aquest cas és una mescla entre la versió en castellà (AQ) i l'anglesa ( força més completa). Gràcies! --Jey (disc.) 20:18, 23 ago 2013 (CEST)

Encara no he tingut temps de llegir-lo a fons, però penso que estaria bé crear Siete Leyes que, per cert, no sé si s'hauria de traduir com les Set Lleis.--Arnaugir (discussió) 16:44, 5 set 2013 (CEST) Fet Fet!--Jey (disc.) 00:14, 11 set 2013 (CEST)

Caldria traduir File:Mexico 1835-1846 administrative map-en-2.svg.--Arnaugir (discussió) 22:40, 16 oct 2013 (CEST) Fet Fet!

Huracà de Cuba de 1924

Huracà de Cuba de 1924 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquest és un article traduït de l'article homònim en anglès on és article Bo. En principi, és el primer cicló tropical de Categoria 5 oficial. Els articles que faré durant l'avaluació:

Ja adverteixo que en principi no crearé l'article temporada d'huracans de l'Atlàntic del 1924, perquè no crec que sigui essencial per ser distingit. Com que va ser una traducció que havia deixat a mitges i ara he reprès agrairia una repassada lingüística a fons. Òbviament crec que la distinció ABo és adequada.--KRLS , (disc.) 15:56, 27 set 2013 (CEST)

També hi ha pendent recuperar el màxim nombre de deadlinks de l'article.--KRLS , (disc.) 18:59, 27 set 2013 (CEST)
Fet Fet! He hagut d'eliminar enllaços, perquè els webs que enllaçava eren un arxiu i Internet Archive no havia guardat totes les planes. He fet cerca per Internet, però aquests diaris només són disponibles des d'arxius de diaris de pagament. Així doncs, més val no tenir enllaços.--KRLS , (disc.) 20:07, 5 oct 2013 (CEST)
he corregit algunes errades lingüístiques. L'estructura és correcta, tot i que jo hagués separat els registres (per a mi un tema meteorològic) de les conseqüències en víctimes i danys materials. Si és el més gros que ha arribat a Cuba, no hi res d'impacte cultural que pagui la pena ressenyar? Per què hi ha més huracans categoria 5 als anys 30 que a la resta?--barcelona (disc.) 11:47, 4 oct 2013 (CEST)
He arreglat el format de les referències i he passat el LanguageToolWikiCheck. No hi ha una raó clara del per què als anys 30 hi va haver més ciclons de categoria 5. També als anys 30 hi va haver un major nombre de ciclons, cosa que propiciaria que més fossin de cat 5. Hi ha teories que parlen que amb l'escalfament global, que comporta una major temperatura de les aigües del golf Mèxic, està propiciant un major nombre de ciclons per temporada, tot i així els anys 30 no entrarien en aquest cas. Simplement va ser una dècada més activa que d'altres.
He buscat alguna ressenya cultural i no n'he trobat cap. No és un huracà que hagi marcat en excés Cuba, si algú en troba, estaria d'acord en afegir-ho.
Gràcies pel repàs lingüístic.--KRLS , (disc.) 20:07, 5 oct 2013 (CEST)

Ferrer Bassa

Ferrer Bassa (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Es tracta de la biografia d'un dels pintors clau del gòtic català del segle XIV que va incorporar les tendències del nord d'Itàlia a la Corona d'Aragó. A més de la seva transcedència estilística, va crear un taller a Barcelona amb una producció important d'obres. La més important de les que es conserven és el conjunt de pintures de la cel·la de Sant Miquel del Monestir de Pedralbes. La seva biografia resulta clau per entendre la pintura catalana del XIV i l'encaix amb els seus continuadors formats principalment al seu taller. Va morir sobtadament víctima de la pesta deixant una part de la seva obra inacabada. Us agrairé correccions, ampliacions suggeriments que el millorin.--amador (disc.) 23:29, 24 set 2013 (CEST)

un altre bon article del teu estil, amb les cel·les... (donen molt de si els meus deures hehe). Corregeixo coses de llengua (comprova canvis i reverteix el que no toqui) i comento:
  • considerat per alguns historiadors un «Filippo Lippi a la catalana», posa aquí la ref corresponent, si us plau
    • És la que hi ha immediatament a continuació i que dóna cobertura a dues frases. No voldria sobrecarregar de refs.
  • he canviat els "varen fer" per "van fer", varen és més informal, intenta no usar-lo.
    • Em sembla molt bé. Gràcies
  • els Barata... falta un o no entenc el paràgraf
    • Fet Fet! Penso que ara està més clar.
  • per què divideixes les obres en un requadre d'encàrrec i després les miniatures en el format habitual amb imatges?
    • No té justificació especial, és una qüestió de format. Si en aquesta secció no posava cap imatge quedava massa text i, aprofitant que la narració de l'inventari d'encàrrecs era prou llarg, he aprofitat per posar les obres pròpies conservades que no foren miniatures. Ho he canviat per homogeneitzar-lo.Fet Fet!
  • felicitacions per les ref. en general, has buscat algunes fonts curioses :)
    • Com quina ?. Em deixes intrigat.
  • molt extensa la part de documentació sobre els encàrrecs, bona feina!
    • Gràcies: Dos matins a la biblio del MNAC i algunes hores més a casa.
  • falta precisió a la frase "Aquest llibre ha estat considerat com el primer representant, precoç i fascinant, de la internacionalització de la cultura". El llibre internacionalitza tota la cultura?
    • Fet Fet!Traducció literal de la referència. Certament no s'entén. Ho trec.
  • trobo que l'article acaba d'una forma massa abrupta, potser estaria bé fer una secció final sobre llegat i influència--barcelona (disc.) 10:18, 27 set 2013 (CEST)

Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Crearé articles i editaré les referències abans de passar-lo a votació.--Mbosch (会話) 19:40, 10 ago 2013 (CEST)

Com és que no té títol en català? potser s'hauria d'explicar en forma de nota al peu.--Arnaugir (discussió) 15:42, 29 ago 2013 (CEST)
A l'última línia de la introducció diu: És l'única pel·lícula de la saga que no ha estat doblada al català. I a la taula diu que no ha estat doblada. No és suficient?--Mbosch (会話) 22:44, 29 ago 2013 (CEST)
Doncs sí, la taula és tan llarga que no ho havia vist!--Arnaugir (discussió) 16:47, 5 set 2013 (CEST)
Crec que seria bo afegir a la intro: "(literalment en català,...)", donat la seva excepcionalitat. Encara que no hagi estat mai traduïda és abastament coneguda com L'amenaça fantasma.--KRLS , (disc.) 14:13, 14 set 2013 (CEST)
Seria lògic fer-ho amb totes les pel·lícules però només es fica l'orginal si ha estat traduït.--Mbosch (会話) 13:07, 15 set 2013 (CEST)
Jo estic d'acord amb en KRLS, es pot fer una excepció.--Arnaugir (discussió) 19:04, 1 oct 2013 (CEST)

Jocs Olímpics

Jocs Olímpics (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Hola! M'ha dut força feina traduir aquest article de l'anglès. Es tracta del 8è article més vist del 2012 a la Viquipèdia en català (de fet, el 7è, excloent Mario Conde que és el primer per un error). Considero que és important, doncs, tenir-lo ben treballat. Espero que us agradi!--Arnaugir (discussió) 14:28, 20 jul 2013 (CEST)

Comento qüestions d'estructura de seccions: no veig que precedents hagi d'anar en el mateix lloc que jocs derivats com els d'hivern o els paralímpics, per a mi hi hauria una secció d'història separada de la resta. No posaria el mateix subtítol "cotrovèrsia" a una subsecció i més endavant a una secció completa. També crec que la secció sobre eleccions de seu hauria d'incloure més polèmiques, si és que trobes informació. Les medalles són també símbols olímpics. El vegeu també conté molts enllaços que ja són destacats als seus apartats, jo allà esperaria veure altres competicions de nivell internacional o coses així. És un article clau, com dius, a veure si es creen alguns dels vermells més importants!--barcelona (disc.) 19:20, 26 jul 2013 (CEST)
  • Els tipus de jocs formen tots part d'una mateixa història, penso que està bé com està, estan tots al mateix nivell.
  • Controvèrsia: OK, canviat per Polèmica
  • Elecció de seu: d'acord, veuré què faig, tot i que potser es farà massa llarg i estaria bé en un article a part
  • Medalles símbols: afegit
  • OK, si tens més idees afegeix-ho--Arnaugir (discussió) 18:28, 19 ago 2013 (CEST)
No trobo gaire res de les polèmiques en l'elecció de seu (a l'anglesa, no posa res ni a en:Olympic Games ni a en:List of Olympic Games host cities). En alguna secció del text Jocs Olímpics recordo que se'n parlava, tot i que ara no ho trobo. A més, suposo que ja s'explica en el cas de cada edició en concret, potser aquí no cal detallar tant. A part, també he afegit una nota sobre l'Olimpíada Popular de Barcelona (de la qual jo no en sabia res!).--Arnaugir (discussió) 18:26, 22 ago 2013 (CEST)

Escola del Bullenhuser Damm

Escola del Bullenhuser Damm (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

És un dels primers articles que tracta a fons i en detall un tema desconegut de l'història del nazisme principalment a partir de fonts bibliogràfiques i museogràfiques, sense gaire traduir d'altres viquipèdies. He afegit fotos, trobat referències i treballat per que tots els enllaços que a l'inici (el 25 d'abril 2013) eren vermells, ara quasi tots són blaus. M'he adonat que quasi tots els protagonistes d'aquesta història eren encara absents a la viqui catalana (i certs també a les altres). Penso que són fets que hem de recordar i que hem d'honorar les víctimes amb un article de qualitat, o, almenys, bó. Com que tinc molta documentació sobre aquesta história i com que no visc gaire lluny del lloc, estic obert, evidentment, a totes suggestions per a millorar-lo. Gràcies per la vostra ajuda. Quant al meu català, compto amb vosaltres per a catalanitzar-lo.--Flamenc (disc.) 17:51, 19 ago 2013 (CEST)

Hola Flamenc! he començat a revisar aquest article. Estaria bé fer l'article Albert Erbe així tota la introducció estarà en blau. He retocat alguns temps verbals però la resta està força bé, el teu català és molt bo!--Arnaugir (discussió) 16:41, 5 set 2013 (CEST)
Veuràs que he estat fent retocs, et prego que ho rellegeixis per comprovar que no m'hagi equivocat jo!--Arnaugir (discussió) 20:34, 14 set 2013 (CEST)
He corrigit, fet l'article d'Albert Erbe i afegit una plantilla.--Flamenc (disc.) 01:24, 21 set 2013 (CEST)

A l'apartat de perpetradors, pots revisar l'Arnold Strippel? Hi ha una barreja de dates gens aclaridora. Pots fer un sol paràgraf en comptes de dos?--Arnaugir (discussió) 18:54, 21 set 2013 (CEST)

Flamenc, he fet una revisió a tot l'article. Mira els meus canvis i comprova que sigui tot correcte. Endavant!--Arnaugir (discussió) 14:01, 26 set 2013 (CEST)

Malaltia de Crohn

Proposo l'avaluació d'aquest article, que és ABo a la viquipèdia en anglès, amb l'objectiu que aconsegueixi la mateixa distinció aquí. Aniré fent enllaços vermells durant l'avaluació. Gràcies d'avançat pels vostres comentaris.– Leptictidium (digui, digui) 12:52, 29 jul 2013 (CEST)

Trobo que està molt bé, no hi tinc pràcticament res a dir, només un parell de detalls
  • Si CARD15 i NOD2 són el mateix gen CARD15 hauria de redirigir a NOD2.
  • Fet Fet! (per algú altre).
  • No he trobat la paraula al diccionari ni al Termcat, però per les normes d'accentuació diria que no s'hauria d'escriure entèsi/entèsis sinó entesi/entesis.
  • Fet Fet! Tens raó, un lapsus linguae ben evident!
Ho desfaig! Resulta que és «èntesi», segons el Diccionari Enciclopèdic de Medicina!– Leptictidium (digui, digui) 16:58, 6 set 2013 (CEST)

Et sembla bé que t'ajudi a anar fent enllaços vermells? Si et sembla començo pels gens XBP1 i ATG16L1 i segueixo repassant l'article per veure si hi trobo res més--Pepe.Cornet (disc.) 12:47, 5 ago 2013 (CEST)

No hi ha cap referència pel que fa a l'ús d'anatabina. Potser es podria comentar que hi ha resultats preliminars en models animals favorables a l'ús d'anatabina per a Crohn, i afegir com a referència aquest comunicat [7]--Pepe.Cornet (disc.) 21:33, 7 ago 2013 (CEST)

Em sembla bé. Ho fas tu o jo? – Leptictidium (digui, digui) 08:02, 8 ago 2013 (CEST)
Ja ho faig jo--Pepe.Cornet (disc.) 10:59, 8 ago 2013 (CEST)
  • Fet Fet!

Per cert, tinc previst fer els articles Certolizumab, Burrill Bernard Crohn, entesi, entesitis i mesalazina, t'ho aviso perquè no ens trepitgem--Pepe.Cornet (disc.) 11:06, 8 ago 2013 (CEST)

OK. De totes maneres, fins al dissabte gairebé que no tinc temps per editar a la Viquipèdia, així que fes els articles que vulguis. – Leptictidium (digui, digui) 15:10, 8 ago 2013 (CEST)

Hola, me l'he mirat per sobre i està molt bé, m'alegro que per fi l'hagis acabat. Falta traduir la imatge Fitxer:NOD2 CARD15.svg.--Arnaugir (discussió) 19:53, 28 ago 2013 (CEST)

Me l'apunto a la llista de coses per fer: acabar «Tractament de la malaltia de Crohn» (Fet Fet!), fer «ili terminal» (Fet Fet!) i traduir la imatge que menciones (Fet Fet!). – Leptictidium (digui, digui) 08:05, 29 ago 2013 (CEST)
L'Inkscape i el bloc de notes em trenquen el fitxer svg quan intento editar-lo. Sabeu on puc trobar l'editor de Svg de Commons? Gràcies. – Leptictidium (digui, digui) 10:40, 5 set 2013 (CEST)
aviam si et funciona --Arnaugir (discussió) 16:50, 5 set 2013 (CEST)
M'ha funcionat. Moltes gràcies. – Leptictidium (digui, digui) 19:29, 5 set 2013 (CEST)


En la meua modesta opinió, trobo que està molt ben treballat i no hi tinc res a dir... De totes maneres, he trobat aquestes dues informacions que, potser, servirien per "enriquir" una mica més l'article:

  • Els efectes terapèutics de la marihuana sobre la malaltia de Crohn: [8]
  • Aquest estudi del 2013 sobre l'associació entre la infecció per enterovirus i la malaltia de C.: [9]. --Panellet (disc.) 17:48, 29 ago 2013 (CEST)
M'ho apunto! Tot i que la base científica de la marihuana encara és bastant feble, de manera que ho posaré a la secció de medicina alternativa. – Leptictidium (digui, digui) 19:16, 29 ago 2013 (CEST)

Si us plau, no arxiveu l'avaluació, vaig avançant quan tinc temps. Gràcies. – Leptictidium (digui, digui) 18:06, 23 set 2013 (CEST)

Operació Llàgrima

Operació Llàgrima (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Sol·licito l'avaluació d'aquest article, traducció de la versió anglesa una mica neutralitzat. Es tracta d 'una operació militar força singular a les darreries de la Segona Guerra Mundial, just abans de la rendició alemanya. Ja és AQ en anglès i probablement va camí de ser-ho en altres idiomes. Gràcies per avançat! --Jey (disc.) 23:10, 16 jul 2013 (CEST)

Què vols dir, «neutralitzat»? En teoria, els AdQ anglesos ja haurien de ser neutrals, no? – Leptictidium (digui, digui) 11:20, 28 jul 2013 (CEST)
força llegidor. Una pregunta, aquesta divisió inusual de "fonts" és per algun motiu concret? --barcelona (disc.) 17:24, 6 ago 2013 (CEST)
Doncs crec que en general l'article original té una perspectiva molt centrada en el punt de vista americà, suposo que això és inevitable degut al resultat de la guerra però m'ha semblat que tenia una visió massa sesgada. Segons es diu els americans van sotmetre a tortura als presoners alemanys i un oficial se suicidà a causa dels interrogatoris i m'ha semblat que fins a cert punt es justificaven els maltractaments per la necessitat dels aliats d'obtenir informació. Obviament és subjectiu. Pel que fa a la divisió, la canvio per "bibliografia" és més correcte. Gràcies! --Jey (disc.) 23:41, 9 ago 2013 (CEST)

Tots els "el U-123" haurien de ser "L'U-123". N'he llegit un tros i els temps verbals estan molt millor que el darrer article teu que vaig revisar! però hauries de mirar que tots fossin del tipus "constataren" i no pas "van constatar", que se te n'han colat alguns. Pots fer-ho? El redactat està molt bé, ja l'aniré mirant.--Arnaugir (discussió) 16:36, 5 set 2013 (CEST) Fet Fet!:Paso tots els temps verbals a pretèrit perfet perifràstic i modifico els articles. Gràcies! --Jey (disc.) 23:17, 10 set 2013 (CEST)

Jo canviaria Szczecin per Stettin, donat que parlem del 1944 i principis del 1945.--Pere prlpz (disc.) 16:59, 23 set 2013 (CEST) Fet Fet! Gràcies per la revisió.--Jey (disc.) 19:51, 23 set 2013 (CEST)

Àrabs

Àrabs (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Després que Grecs ha estat considerar AdQ, sotmeto a avaluació aquest altre article, que està fet seguint una mica la seva estela. També prové de l'enwiki, i he mirat d'introduïr totes les millores que alguns m'heu suggerit en l'altra avaluació precedent. Espero que em digueu què li podria mancar. Gràcies. --Climent Sostres (disc.) 01:47, 28 ago 2013 (CEST)

la part de genètica de la francesa em sembla una secció que podria enriquir l'article (molt més clar que en:wiki, on no s'entén res), ho podries posar com a complement a genealogies. L'estructura, més que correcta!--barcelona (disc.) 18:37, 30 ago 2013 (CEST)
Gràcies per l'apunt. Fet!--Climent Sostres (disc.) 19:12, 1 set 2013 (CEST)
Molt bona feina, he fet solament una correcció (espèciaespècies). Però crec que més referències no seria una cosa dolenta (La tinta dels estudiants és més sagrada que la sang dels màrtirs: qui ha dit això?). - Al Lemos (disc.) 17:41, 1 set 2013 (CEST)
Potser ho digué Mahoma, o potser no. De moment, jo ja he retirat la cita, ja que és impossible atribuir-la amb certesa. Gràcies per la contribució.--Climent Sostres (disc.) 01:42, 5 set 2013 (CEST)
A primera vista trobo que efectivament hi falten referències (especialment a la introducció) i també que hi ha força redundàncies en les explicacions--Hinio (disc.) 17:03, 29 ago 2013 (CEST)
He mirats de posar algunes referències més i de simplificar el llenguatge de la introducció, de moment.--Climent Sostres (disc.) 01:58, 4 set 2013 (CEST)
Com ha dit na Barcelona crec que l'apartat de genètica és millorable. Primer de tot cal afegir la font (o fonts) d'on s'han obtingut aquestes freqüències genètiques que es presenten a la tauls. A més de tot caldria que hi hagués una cert redactat interpretatiu d'aquestes dades (p.ex. quines relacions filogenètiques o biogeogràfiques se n'extreuen?) per tal que algú que no tingui rudiments de genètica de poblacions pugui interpretar les dades que hi figuren. Pel que fa a les religions no estic convençut del tot si els coptes són realment àrabs, per bé que han adoptat l'àrab com a llengua vehicular. Des del punt de vista estètic caldria revisar la puntuació de les xifres (punts i comes semblen invertits). Per la resta bona feina. --Bestiasonica (disc.) 14:44, 3 set 2013 (CEST)
Corregides les xifres, de moment.--Climent Sostres (disc.) 01:50, 4 set 2013 (CEST)
Els coptes probablement tenen tant d'àrabs com els berbers o els kurds. És allò que s'explica a l'article que sovint es consideren àrabs tots els habitants del països àrabs, o totes les poblacions arabitzades. És un de tants criteris més o menys imprecisos que hi ha per definir aquest poble.--Climent Sostres (disc.) 01:56, 4 set 2013 (CEST)
I, finalment, pel que fa a la genètica, com que jo no ho sé explicar, he decidit acollir-me al consell de la Barcelona i penso que més valia no posar tanta informació, si no ens ha de ser útil. Si algú pot millorar-ho, per mi que ho faci. Gràcies pels comentaris.--Climent Sostres (disc.) 01:52, 5 set 2013 (CEST)

Pintures de la cel·la de Sant Miquel

Pintures de la cel·la de Sant Miquel (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Es tracta d'unes pintures en fresc del segle XIV considerades les millor conservades de les que han sobreviscut. Reflecteixen, a més, un gir de la pintura gòtica catalana cap a les influències italianes que tanta importància tindria en el següent segle. La seva situació en un monestir de clausura les ha protegit durant segles, i alhora ha dificultat el seu estudi. Els darrers anys s'ha realitzat un profund estudi i s'ha preparat la seva restauració que comença la propera tardor. Aquest fet m'ha permès aconseguir imatges pròpies (fins ara no hi havia lliures) que han permès explicar amb un bon suport visual aquesta magnífica obra. Espero que m'ajudeu a millorar-ho. --amador (disc.) 07:43, 14 jul 2013 (CEST)

  • Magnífic! Per dir-te alguna cosa: jo posaria en la introducció en quina ciutat està. Ja sé que hi ha l'enllaç al monestir, però si de cas algú no clicla o no ho sap... ;) De nou felicitats! --MarisaLR (disc.) 23:56, 18 jul 2013 (CEST)

He afegit la infotaula, corregeix-la!--Arnaugir (discussió) 14:45, 20 jul 2013 (CEST)

Història del vol espacial

Història del vol espacial (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article en avaluació ja que l'he traduït principalment de la wiki en francès d'on és de qualitat, apart que li he anat afegint seccions que faltaven o que s'havien d'actualitzar. Sé que l'article és molt llarg, i porta feina llegir o repassar, però val la pena l'esforç. Espero que entre diversos usuaris, millorem l'article abans de la votació, ja que és aquí on recau aquesta tasca. Potser, una de les coses a millorar, seria eliminar els vermells que hi ha, intentaré fer-n'he alguns o els que siguin més importants, ja que això és més a llarg termini. Dit això, tiro endavant l'avaluació.--Manlleus (disc.) 19:31, 19 des 2012 (CET)

UF!!! tela marinera. Hi haurà una bona feina de repassada! encara que segur que amb l'experiència de l'espai exterior molts dels errors que hi havia en aquell, en aquest ja no hi seran ;) per començar, si no ho has fet, prova de passar l'eina aquella que detecta errors.--Arnaugir 22:41, 19 des 2012 (CET)
N'ha trobat molts. Els aniré corregint. http://community.languagetool.org/wikiCheck/index?url=http%3A%2F%2Fca.wikipedia.org%2Fwiki%2FHist%C3%B2ria%20del%20vol%20espacial

--Manlleus (disc.) 23:13, 19 des 2012 (CET)

Fet Fet! He corregit els errors del language tool. Només queden falsos positius per anglicismes i noms de naus en altres idiomes.--Manlleus (disc.) 23:48, 19 des 2012 (CET)

Vaig fent retocs molt menors. M'ha fet gràcia el verb "titolar" :P. recorda que no direm, en textos formals, "en Iuri Gagarin" sinó simplement "Iuri Gagarin".--Arnaugir 17:49, 9 març 2013 (CET)

Això del titolar, suposo que és per escriure i llegir ràpid, però fa gràcia, sí. Jo faig servir molt el "en <nom d'algú>" per norma, es clar que aquí s'ha de corregir. Faré una repassada, apart que vull afegir una mica més de info (perles) d'un llibre que he trobat.--Manlleus (disc.) 11:55, 21 març 2013 (CET)

Si t'hi fixes totes les plantilles de la forma {{harvsp}} tenen un error (es mostren dues comes), caldria arreglar-ho abans de passar l'article a votació. Ara no tinc temps de mirar-ho, si no ho resols intentaré donar-li un cop d'ull més tard.--Arnaugir (discussió) 20:35, 19 maig 2013 (CEST)

D'acord, m'ho miro, merci!--Manlleus (disc.) 20:37, 19 maig 2013 (CEST)

"cosa que va donar lloc a diversos esdeveniments d'alt nivell durant la segona meitat del segle XX" -> què són esdeveniments d'alt nivell? a part mirant un parell de paràgrafs he hagut de fer moltes correccins (algunes de les quals evidents), com a contingut està molt bé però cal una repassada a fons d'errors varis (i no parlo d'errors de tiquismiquis) --Arnaugir (discussió) 22:31, 29 maig 2013 (CEST)

Angkor Vat

Angkor Vat (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquest article el vaig traduir fa un parell de mesos de l'anglès pel projecte dels 1000. He fet alguns articles relacionats per eliminar vermells, em quedaria arquitectura khmer que em fa força mandra, si algú s'hi anima... :-) --Arnaugir (discussió) 18:21, 31 jul 2013 (CEST)

M'agafo l'article somriure --Townie (Discussió) 16:48, 1 ago 2013 (CEST)
Seria fantàstic! els vermells de la introducció temple-muntanya i temple de galeries hi haurien de redireccionar (a la secció adequada). Gràcies! Jo faré devata, mont Meru i Wat, que són els que falten de la intro.--Arnaugir (discussió) 18:13, 1 ago 2013 (CEST)
Fet Fet! --Townie (Discussió) 09:57, 25 ago 2013 (CEST)
Fantàstic Townie!! mil gràcies! :-) --Arnaugir (discussió) 17:24, 25 ago 2013 (CEST)

Pobles de la mar

Pobles de la mar (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article preexistent, revisat i ampliat de manera notable. S'ha pres com a base les versions corresponents en castellà, francès i anglès, amb referències contextualitzades tipus "Harvard". S'ha intentat, sempre que ha estat possible, que la bibliografia utilitzada pogués ser consultada en línia. Quan ho he cregut convenient, he fet una recerca original, per tal d'ampliar o matisar algun punt que pogués quedar obscur.--MALLUS (disc.) 20:48, 7 jul 2013 (CEST)

Vull felicitar als usuaris implicats per la manera de fer aquest article, amb discussions i ajudes mútues, tot un exemple de col·laboració. Sens dubte és un article molt complet, però tinc dubtes. M'explico: l'article parla de les invasions i les fonts, és a dir dels moviments d'aquests pobles, no dels pobles en si mateixos (manera de viure, història...) que és el que s'esperaria d'un article genèric. Potser convindria aleshores canviar el títol? Poso un exemple: una cosa és la romanització o la presència romana a Catalunya (fonts que ho proven, qui va venir, conseqüències, substrat....) i l'altra la descripció sobre els romans com a grup, m'explico? --barcelona (disc.) 21:08, 9 jul 2013 (CEST)
És correcte, però s'esdevé el següent: de cada poble, o com a mínim dels que se'n sap alguna cosa, ja hi ha un article fet. El fet de considerar-los aquí en el seu conjunt és per parlar de l'impacte que van tenir en els regnes de l'època. Idealment, i si disposéssim de fonts, es podria aprofundir molt més sobre com eren. Però de fet, de la majoria només en sabem el nom...i a partir d'aquí un munt de conjectures sobre si eren aquests o els altres. Pel que fa al títol, totes les altres wikis li donen exactament el mateix títol que nosaltres, i l'expressió "Pobles de la mar" és l'habitual quan es parla d'ells i de la seva influència en l'avenir de la història.--MALLUS (disc.) 23:30, 9 jul 2013 (CEST)
sí, és com se'ls coneix i sé que no hi ha documentació però potser l'article hauria de ser "Invasions dels pobles de la mar", "Migracions de...." --barcelona (disc.) 21:18, 10 jul 2013 (CEST)
Tot i que la barcelona té tota la raó en el que diu, cal tenir present que l'expressió "pobles de la mar" ja conté en sí mateixa el concepte d'invasió o migració des de l'altra banda de la mar. Probablement, no tenien gaire elements en comú entre ells, llevat del fet mateix de participar en aquesta migració col·lectiva. Per tant, el nom col·lectiu que la tradició els donà -em sembla a mi- ja és adient per definir, no només el conjunt de pobles migrants, sinó també la migració mateixa. No li canvieu el títol, si us plau.--Climent Sostres (disc.) 00:08, 16 jul 2013 (CEST)
D'acord amb en Mallus i en Climent, en un altre cas potser sí, però en aquest tema, l'article ja recull tot el que se'n sap (i es teoritza) fins ara. --Luna92 (disc.) 09:34, 17 jul 2013 (CEST)

Game & Wario

Game & Wario (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Proposo aquest l'article de ser de qualitat perquè crec explica molt al detall i extensament cada apunt del videojoc, així com els minijocs amb els seus modes i formes de joc, l'argument, el desenvolupament i la recepció. A més a més, crec que està ben explicat, i el mateix contingut no apareix ni en la Viquipèdia en anglès ni en una wiki especialitzada. Moltes gràcies.--Jvjordi1 (disc.) 16:40, 7 jul 2013 (CEST)

  • Es veu que has fet una gran feina quan es compara amb la seva versió anglesa. Et deixo alguns comentaris:
    • Hauries de formatejar les referències fent servir la {{ref-web}} que assegura que se segueix la norma de citacions bibliogràfiques.
    • En general, no es consideren fonts fiables webs tipus blogs i similars. No obstant, en aquest tipus de temàtica ja s'han donat altres casos en que resulta impossible esperar trobar llibres sobre el tema per la seva pròpia novetat. Ara bé, el que no es pot fer servir mai és la Wikipedia (l'anglesa, en el teu cas), ja que hauries d'agafar la referència que aquella fa servir -si en té- i si no en té, doncs no val.
    • Bona part del contingut (~70%) descriu les característiques i el funcionament, de forma completa, tot s'ha de dir. És un bloc que no conté cap referència. També cal evitar convertir la VP en un manual d'instruccions (un tema sempre difícil en articles de jocs o de temes tecnològics), per això un bon article podria, per exemple, comparar aquest joc amb algun de similar de la competència o amb un antecessor.

--amador (disc.) 19:37, 7 jul 2013 (CEST)

Fet Fet! He canviat les referències de la Viquipèdia per a una que ja tenia utilitzada, i he canviat la que portava a un web tipus blog (mariopartylegacy.com és un d'aquests?). No puc comparar amb videojocs de la competència, bàsicament perquè no en conec cap, ni amb altres videojocs de la sèrie ja que és un spin-off, un títol que no segueix el tarannà de la sèrie. Una cosa, està d'acord amb les normes afegir logotips beta del videojoc a l'article, és a dir, els logotips que ha anat tenint durant el seu desenvolupament? --Jvjordi1 (disc.) 21:11, 7 jul 2013 (CEST)
No hi veig cap problema; és part de la seva història.--amador (disc.) 07:17, 8 jul 2013 (CEST)
Quan dic "les normes" em refereixo a que estigui d'acord amb les pàgines Viquipèdia:Logotips i Viquipèdia:Requisits de les imatges no lliures.--Jvjordi1 (disc.) 18:59, 9 jul 2013 (CEST)
Penso que si el seu propòsit és "il·lustrar l'article" no hi ha d'haver gaire problema.--Arnaugir (discussió) 16:05, 27 jul 2013 (CEST)
He pujat els logotips amb el propòsit de completar una galeria de logotips que ha tingut el videojoc durant el seu desenvolupament, però com que no ho he vist en més articles m'ha semblat estrany. Podria posar més imatges, a part dels logotips, a l'article? Crec que en necessita. Moltes gràcies per tota aquesta col·laboració a tots qui m'han ajudat.--Jvjordi1 (disc.) 10:20, 29 jul 2013 (CEST)
Depèn de quina viquipèdia no permet l'ús no lliure d'imatges. En el nostre cas penso que aquest cas cau dels casos contemplats com a vàlids. Pel que fa a més imatges, no sé què tens pensat posar (han de ser lliures).
Has de treure l'article davant dels noms propis: direm "Wario va córrer" i no "en Wario va córrer". Veges: Viquipèdia:Consells lingüístics número 19! També canvia les "cometes altes" per «cometes baixes». He fet alguns retocs més.
aquest pàgina potser t'ajuda a descobrir algun error--Arnaugir (discussió) 17:32, 29 jul 2013 (CEST)
Fet Fet! Hi he fet alguns canvis com eliminar-li els articles davant de noms propis i canviar les cometes altes per baixes. Tenia pensat posar-li algunes captures del videojoc ja que té molta lletra i poques imatges (sense comptar els logotips, que són dins una galeria). Per cert, moltes gràcies per tots aquests consells.--Jvjordi1 (disc.) 11:01, 30 jul 2013 (CEST)

Jorge Folch

Jorge Folch (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És el primer article sobre aquest jove poeta barceloní en tota la Viquipèida. Crec que és important fer-ne difusió perquè, a més de tenir una excel·lent obra pròpia, fou una gran influència per altres poetes que sí que han gaudit de fama nacional com son Carlos Barral o Jaime Gil de Biedma. Aquest article forma part d'un projecte de la Universitat de Salamanca, la qual té un acord amb Wikipedia per avalar articles de procedencia universitaria. El responsable d'aquest acord està fent les gestions pertinents en aquest sentit. Per tots aquests motius crec que estaria bé que fos distingit com article de qualitat, ja que ajudaria a fer-ne difusió. Espero està seguint el procediment adequat. --Davidrodriguezboeta (disc.) 14:18, 8 juny 2013 (CEST)

Hola David, alguns dels primers passos per millorar l'article haurien de ser, d'una banda: reanomenar l'article amb el nom complet de l'escriptor. D'altra banda afegir-hi una infotaula com aquesta Plantilla:Infotaula escriptor.--lluket (disc.) 10:18, 26 juny 2013 (CEST)

Herbari

Herbari (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquest article l'he traduït de la seva versió en castellà, que està qualificat com a article bo. Crec que podria tenir la mateixa distinció a la Viquipèdia catalana. Ja li he fet un parell de passades a l'ortografia i la gramàtica amb les languagetools, però potser encara hi queda alguna cosa que no sé detectar. En tot cas, com que és el meu primer article que proposo per avaluar, sigueu bons :P Si hi ha altres eines que creieu que puc fer servir en un futur per millorar els articles, feu-me-les saber si us plau (a vegades em perdo entre les pàgines d'ajuda, eines i coses de la Viqui). Gràcies per la vostra paciència! Estaré atent als vostres suggeriments ;-)
--Eloi (disc.) 18:43, 15 maig 2013 (CEST)

Hola! de contingut està molt bé, tanmateix de format hi manca encara revisió. Per exemple, entre el punt final i la referència no hi ha d'haver cap espai en blanc. Mirant per sobre he vist algun altre error (mira la meva darrera edició) així que em preocupa que n'hi pugui haver més, mira-t'ho bé! també hi ha referències sense traduir (dates en castellà). I no sé si seria molt demanar que fessis servir les plantilles de citació per les referències. Bona feina!--Arnaugir (discussió) 20:23, 19 maig 2013 (CEST)
Jo canviaria els títols de les seccions. Faria una secció gran amb el nom "Història" que inclogués els precedents (el que cites després com a antiguitat i que ara apareix desordenat), l'edat mitjna, modernitat, etc. en subseccions. La segona secció seria "objectius" (no cal posar importància, sona poc enciclopèdic i ja s'entén) i les altres seccions les deixaria iguals de moment. Dubte: a la descripció dius que les plantes són "enganxades amb goma i paper en cartolines de 45 cm x 30 cm", suposo que això deu ser un model només, no?Massa taxatiu. Està bé que tinguem un altre usuari fent feina de botànica, una àrea on som febles! --barcelona (disc.) 19:04, 20 maig 2013 (CEST)
Gràcies pels comentaris! A veure, ja he corregit les dues dates en castellà que se m'havien colat a les referències. Respecte les plantilles, he aplicat les plantilles a les dues primeres referències a mode de prova. És així? Respecte al format, no sé què dir.
He tret la paraula Importància i he deixat només Objectius, també he tret la mida de 45x30 cm de les cartolines.
El tema de la història ja és un pèl més complicat, perquè en tots dos apartats parla de diferents moments de la història, per tant, em sembla que per fer un apartat gran d'Història i altres subapartats, caldria fusionar i reeescriure tots els paràgrafs,... és això el que proposes? --Eloi (disc.) 21:28, 20 maig 2013 (CEST)
Sí, el que jo demanava és això. És important per seguir els estàndards de cites, tot i que és un treball una mica pesat...--Arnaugir (discussió) 23:43, 20 maig 2013 (CEST)

Joventut (revista)

Joventut (revista) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article és el resultat d'un projecte d'investigació sobre la revista Joventut, realitzada en el grau d'Història de l'Art a la Universitat de Barcelona.--Helenapujol1992 (disc.) 15:52, 20 juny 2013 (CEST)

primer de tot canviaria l'ordre de les seccions, és més lògic iniciar l'article amb l'estructura (què és), després el format gràfic (com és), seguidament els col·laboradors etc, després la història i ja el que tens. Però si us marquen aquest format des de la uni, es pot parlar--barcelona (disc.) 10:13, 22 juny 2013 (CEST)

Unes quantes coses que es podrien millorar:

  • Les referències a la pròpia revista les separaria de les altres i les posaria a l'epígraf Notes. En realitat, crec que es podrien eliminar (ja sabem a quina publicació pertanyen, no?) L'únic que duu addicional la referència és el nom de l'autor i la pàgina. L'autor es podria posar a la mateixa taula. La pàgina és bastant prescindible, crec
  • Fet Fet! S'han de desambiguar Teatre Novedades i Forma
  • Estaria bé crear Setmana Catalanista
  • Hi ha paràgrafs i seccions senceres sense referenciar Pau Cabot · Discussió 19:43, 31 jul 2013 (CEST)

Sèrie de Taylor

Sèrie de Taylor (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït de l'anglès, on és article bo. Crec que és important tenir un bon article sobre la sèrie de Taylor ja que pot ser molt consultat per estudiants universitaris. Intentaré posar-li més referències.--Arnaugir 18:36, 9 gen 2013 (CET)

Sense saber-ne massa, a mi em sembla bastant reeixit. Però jo canviaria un parell de "En el segle tal..." per "Al segle tal...", llevat que tu parlis així (diria que no, si ets de Girona).
Fet Fet! els dos són iguals de correctes. A mi em sona millor "en el segle X", però si et fa més pes "al segle X", doncs et faré feliç :-) --Arnaugir 17:20, 9 març 2013 (CET)
La frase "...i les funcions transcendentals estan definides per alguna propietat que es manté per elles tals com una equació diferencial." no l'acabo de veure clara, alguna cosa no concorda, probablement es deu poder reescriure...--Carles (enraonem) 06:25, 7 març 2013 (CET)
Tens raó que no sona gens bé, demanaré ajuda...--Arnaugir 17:22, 9 març 2013 (CET)
Fet Fet! reescrit --Arnaugir 22:40, 11 març 2013 (CET)
Ok, molt més entenedor!.--Carles (enraonem) 05:19, 12 març 2013 (CET)

Bona feina, Arnau. Hi he fet una ullada per sobre i crec que està molt bé. L'únic que crec que es pot millorar és el tema de les referències. N'hi ha poques i crec que n'hi hauria d'haver almenys una per secció. Potser algun dels EE com el de Mathworld podria passar a ser una referència. Pau Cabot · Discussió 09:17, 29 març 2013 (CET)

Tinc pendent fer-ho, i crec que fins i tot es pot trobar alguna referència en català. --Arnaugir (discussió) 10:33, 29 març 2013 (CET)

Bona feina! M´ha agradat molt l'article!! Estic familiaritzat amb la Sèrie de Taylor. Només quatre comentaris:

  1. Em resulta extrany l'orde de l'article Intro-Definició-Exemples-Història-Funcions analítiques ... Potser es podria reorganitzar per a posar-ho en un ordre més intuitiu? Intro-Història-Definició--Funcions analítiques...Exemples-
    1. He mogut la secció d'Història a continuació de la Definició, i després vénen els exemples. Crec que és el millor
  2. Crec que en la introducció no és dóna una definició intuitiva de que son i per a que s'utilitzen aquestes sèries.
    1. Què proposes? El primer paràgraf crec que ho defineix bé ("representació d'una funció com una suma infinita de termes calculats a partir dels valors de les derivades de la funció en un punt concret"). La sèrie és això, no? :-)
  3. Convindria contextualitzar-ho en el camp de les matemàtiques de Càlcul, sino no s'enten d'on surt i en quin camp està el concepte
    1. On ho faries? I contextualitzar com? A la intro ja es diu que estem en càlcul infinitesimal.
  4. Fora bo relacionar-ho amb altres sèries tipus Sèrie de Fourier i altres conceptes com per exemple diferenciabilitat...--Xbosch (disc.) 17:48, 29 març 2013 (CET)
    1. Hi estic d'acord, la sèrie de Fourier i similars haurien de sortir-hi. Hi treballaré.
    2. Fet Fet! he afegit una secció de Fourier, reviseu-la.--Arnaugir (discussió) 23:52, 24 abr 2013 (CEST)

Molt bé ! Milloraria amb un apartat d'aplicacions... :) Slastic (disc.) 23:08, 2 maig 2013 (CEST)

bona idea, intentarem fer-hi quelcom--Arnaugir (discussió) 18:36, 4 maig 2013 (CEST)
Apartat afegit. Està pendent de revisió per un expert, quan estigui fet si no hi ha més comentaris passaré l'article a votació.--Arnaugir (discussió) 13:58, 13 maig 2013 (CEST)

Bombardeig de Singapur (1944–1945)

Bombardeig de Singapur (1944–1945) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Sol·licito l'avaluació de l'article traduït de la versió anglesa que ja és AdQ. És una traducció força literal una mica neutralitzada. Mentrestant aniré creant una desena d'enllaços vermells de l'article. Moltes gràcies!! --Jey (disc.) 19:52, 26 maig 2013 (CEST)

El miraré quan torni del viatge.--Arnaugir (discussió) 19:08, 11 juny 2013 (CEST)
Si pel que fa a aspectes lingüístics està correcte, a mi em sembla bé. La traducció m'ha semblat acurada pel que fa a la terminologia militar. --Ignasi (disc.) 21:26, 11 juny 2013 (CEST)
-Li he fet una ullada per sobre i em penso que està bé, però ara estic una mica enfeinat així que no li puc dedicar gaire temps, quan pugui m'ho llegiré a fons i buscaré aspectes que es puguin millorar i donaré la meva opinió amb més criteri. Salut, --Auledas (disc.) 22:13, 11 juny 2013 (CEST)
-M'he llegit tot l'article i ho veig tot correcte. He trobat alguns petits errors de teclejat, que he corregit. A més a més, també hi ha una falta que es repeteix molt a tot el text: anti-aeri. Segons el DIEC és antiaeri, estaria bé corregir-ho. Sense tenir en compte aquests petits detalls trobo que és un bon article. Salut, --Auledas (disc.) 17:59, 29 juny 2013 (CEST)
Fet Fet! Moltes Gràcies per la revisió. --Jey (disc.) 18:15, 29 juny 2013 (CEST)

Huracà de Cuba de 1910

Huracà de Cuba de 1910 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Sol·licito l'avaluació d'aquest article, traducció de la versió anglesa on ja és AdQ. Moltes gràcies! --Jey (disc.) 17:07, 24 juny 2013 (CEST)

Per què has amagat tot el text en anglès? No hi acabo de veure el sentit?--KRLS , (disc.) 18:50, 24 juny 2013 (CEST)
Fet Fet! El tenia així per facilitar la traducció mentre l'escrivia. Salut! --Jey (disc.) 23:55, 24 juny 2013 (CEST)

Per començar pots crear l'article relacionat Temporada d'huracans de l'Atlàntic de 1910--Arnaugir (discussió) 17:32, 26 juny 2013 (CEST) Fet Fet! --Jey (disc.) 11:39, 29 juny 2013 (CEST)

A la fotografia de la trajectòria em limitaria a posar "Trajectòria del cicló tropical" i amagar tota l'explicació per l'alt= que és com ho tenen a l'anglesa (és un text descriptius per aquells que no se'ls carreguen les imatges.
Et recomano l'utilitzar de tant en quan el terme "recalar" quan la tempesta arriba a algun lloc.
En les propostes anteriors sobre ciclons tropicals, vam consensuar utilitzar les unitat de mesura nostres o utilitzar ambdós mesures donant sempre prioritat a les nostres unitats. Així doncs, caldria posar hPa, metres o kilometres o mm enlloc de mbar, peus o milles i polzades. Pots usar de mostrar alguns dels AdQ sobre el tema existents.

Després segueixo.--KRLS , (disc.) 16:24, 29 juny 2013 (CEST)

1-Personalment prefereixo els peus de foto llargs perquè ténen més notorietat quan algú llegeix l'article per sobre, però el redueixo una mica.
2- Fet
3- Amb això tinc dubtes quan s'utilitza en una cita no és millor deixar les unitats originals i traduïr-les? En la resta de casos ho modifico.
Fet Fet! gràcies pels comentaris! --Jey (disc.) 17:12, 30 juny 2013 (CEST)
Hi ha alguna raó per no traduir "Schooner" per goleta?--KRLS , (disc.) 17:19, 30 juny 2013 (CEST) Fet Fet! Cap ni una :) --Jey (disc.) 19:30, 30 juny 2013 (CEST)

Setge de Vyborg (1710)

Setge de Vyborg (1710) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hola presento aquest article per a que l'avalueu. És una traducció de la wiki anglesa en la que figura com article bo. Considero que permet seguir acuradament el curs de la batalla i el context estratègic en que es desenvolupà. A més a més, treballa amb diverses fonts primàries i les compara entre elles. Moltes gràcies! --Coltell (disc.) 12:12, 23 gen 2013 (CET)

Bona feina.
Un parell de comentaris:
  • Crec que el text encara necessita una llegida poc a poc: [10]
Li he fet una altra llegida i corregit les faltes que he trobat --Coltell (disc.) 19:15, 23 gen 2013 (CET)
Fet Fet!--Coltell (disc.) 18:39, 23 gen 2013 (CET)

Alguna altra aportació/valoració?--Coltell (disc.) 01:03, 15 feb 2013 (CET)

L'estructura de l'article és prou bona, però encara hi ha massa errors ortogramaticals. Has provat aquest fabulós Detector d'errors idiomàtics?. L'enllaç directe al teu article seria aquest. És molt pràctic!.--Carles (enraonem) 00:53, 27 feb 2013 (CET)
Fet Fet!--Coltell --Coltell (disc.) 21:31, 19 maig 2013 (CEST)

Millores de traducció: Estaria bé usar les plantilles catalanitzades per a citar webs: {{Citar web}} en lloc {{Cite web}} i posar els paràmetres en català. També hi ha plantilles com les de la bibliografia que tenen coses com Russian o Russian National Library que s'haurien de catalanitzar. A més, en citar el nom de les obres, s'hauria de deixar el nom original (normalment rus) o traduir-ho al català. Ara estan en anglès. Això afecta sobretot a les referències i a la bibliografia. Pau Cabot · Discussió 09:54, 29 març 2013 (CET)

He intentat fer el canvi de plantilles i no me'n surto --Coltell (disc.) 21:58, 19 maig 2013 (CEST)
Coltell t'explico:
  • En primer lloc hi ha les plantilles del tipus {{harv}}, {{harvnv}} i similars. Les referències que tenen aquest tipus de plantilles no cal que les toquis.
  • Al que es referia en pau són a les del tipus {{cite web}} que tenen els paràmetres en anglès. Per exemple, la darrera referència de l'apartat "Rerefons". Et poso com és ara i com hauria de ser, amb {{Citar web}}:
<ref name="teriyaki">{{cite web | url=http://terijoki.spb.ru/vyborg-fortress/vf_vyborg1710.php#fn4 | title=The Vyborg Fortress | year=2010 | accessdate=April 26, 2011}}</ref> No fet NO
<ref name="teriyaki">{{citar web | url=http://terijoki.spb.ru/vyborg-fortress/vf_vyborg1710.php#fn4 | títol=The Vyborg Fortress |any=2010 | consulta=26 abril 2011}}</ref> OK OK
Addicionalment, hauries d'afegir el paràmetre | llengua = anglès ja que les referències no són en català, i jo eliminaria o canviaria el de | consulta = . Si necessites més ajuda, avisa!--Arnaugir (discussió) 19:15, 20 maig 2013 (CEST)
Bé, la traducció de les plantilles de les refs ja l'he feta amb "bot", ara falta afegir el paràmetre de llengua i treure/canviar les dates de consulta, això t'ho deixo!--Arnaugir (discussió) 19:31, 20 maig 2013 (CEST)
Fet Fet!-- Moltes gràcies --Coltell (disc.) 22:56, 20 maig 2013 (CEST)
  • "teatre d'operacions"->què és?
El teatre d'operacions és l'espai físic (regió) on es duen a terme determinades batalles d'una guerra. Més o menys.--Jove (disc.) 04:08, 5 jul 2013 (CEST)
  • caldria transliterar els noms russos. Et suggereixo demanar ajuda a l'Enric
  • si pots, acaba de corregir els passats de la forma "va produir" per "produí", etc. n'he canviat força però estaria bé que estiguessin tots igual.
  • Helsinki->Hèlsinki, cal corregir-ho
  • he destinat una bona estona a fer força millores, sobretot correccions ortogràfiques (gerundis incorrectes i algunes cosetes més). Et suggereixo que miris l'historial així per la pròxima ja ho faràs millor :) Errors més comuns que he trobat:
    • Gerundis de posterioritat ([11])
    • Complements directes amb preposició ([12])

Fes-li una repassada final!--Arnaugir (discussió) 23:05, 28 juny 2013 (CEST)

Moltes gràcies per l'ajuda Arnau. He canviat ja força coses, espero que entre tots ho acabem de polir. --Coltell (disc.) 00:30, 3 ago 2013 (CEST)
Gràcies, jo encara vaig retocant alguna coseta, però està gairebé gairebé a punt.--Arnaugir (discussió) 00:33, 3 ago 2013 (CEST)
  • A les referències i a la bibliografia està citada una obra de Peter The Great. Entenc que s'hauria de substituir per [[Pere I de Rússia|Pere el Gran]].--Jove (disc.) 04:08, 5 jul 2013 (CEST)

Sistema electoral de Catalunya

Sistema electoral de Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Reprenc l’avaluació de l’article Sistema electoral de Catalunya que vaig haver d’abandonar per obligacions parentals. Espero els vostres comentaris. Gràcies per la comprensió.

La introducció caldria dividir-la en 2 o 3 paràgrafs. Ara és massa feixuga.--Arnaugir 18:08, 12 jul 2012 (CEST)

Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 20:26, 21 març 2013 (CET)

Començo a fer una revisió. Aniré fent poc a poc.--Arnaugir (discussió) 13:41, 13 abr 2013 (CEST)

  • Introducció
    • Primer paràgraf: dius que la llei de 2008 derogava la de 1982, això vol dir que les eleccions ja no es fan simutàniament??
Fet Fet! Hi havia un petit garbuix que ja queda aclarit. --Pere Serafi (disc.) 21:10, 13 abr 2013 (CEST)
    • Tercer paràgraf: entre "la" i "es" falta una paraula.
Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 21:10, 13 abr 2013 (CEST)
  • Marc legal
  • Votació
    • Mètode
      • No s'hauria de citar la llei d'Hondt aquí? sembla que el nombre de vots es tradueixi completament en una distribució proporcional, i (segons tinc entès) no és així.
        • Si que és proporcional i així ho diu la Constitució. El métode fa referència al marc teòric en com s'han de repartir els escons. Tant l'Estatut com la Constitució diuen que aquest ha de ser proporcional, i per fer-ho s'utilitza un métode de distribució d'escons que trobaràs en un punt desprès que com dius és la llei d'Hondt. El problema és que aquesta proporcionalitat es fa sobre un territori determinat i no sobre el conjunt, el que fa que sigui no proporcional dins la proporcionalitat.....--Pere Serafi (disc.) 11:50, 2 maig 2013 (CEST)
      • A la darrera frase es podria puntualitzar que les circumscripcions són les 4 províncies i es podria expressar millor el que vols dir.

No creus que s'hauria de parlar en algun lloc de les ILP?--Arnaugir (discussió) 12:04, 20 jul 2013 (CEST)

La ILP és una forma de creació d'una llei. Forma part del sistema jurídic però no del sistema electoral. --Pere Serafi (disc.) 13:06, 23 jul 2013 (CEST)

.sj

.sj (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Sotmeto aquest article a avaluació després de ser traduida a partir de la versió anglesa, que actualment està considerada article bo, juntament amb la polonesa. S'ha recollit informació diversa d'un domini d'internet ja extint del que es poden trobar poques referències.--Jove (disc.) 01:13, 5 jul 2013 (CEST)

L'he revisat i està bé!--Arnaugir (discussió) 20:01, 20 jul 2013 (CEST)

Homenatge als castellers

Homenatge als castellers (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Article que vaig crear fa temps sobre el monument als castells de Barcelona. Crec que està "ben fet i que no omet cap faceta important del tema", com diu a VP:PAdQ. Proposo concedir la distinció d'Article bo a aquest article --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 04:18, 26 nov 2012 (CET)

Per petició de l'Arnau, la meva opinió: Com a article enciclopèdic ho trobo bé, tratat mes com una notícia actual. Per presentar-ho com a article bo, em sembla que li falta treballar-ho. Potser deixar passar algun temps, quan pugui posar-se alguna referència bibliogràfica escrita per algun historiador o crític d'art en que poder sustentar la valoració tècnica i artística de l'escultura. També la descripció queda una mica pobra: no n'hi ha res més que la de l'artista propi. A l'article actual falta posar el preu de l'obra i la ironia de l'autor sobre el cost i el "gran negoci que havia fet la ciutat", discurs fet en la inauguració davant les manifestacions en contra.--MarisaLR (disc.) 12:48, 8 des 2012 (CET)
Molt d'acord amb els comentaris inicials de na Marisa. Pau Cabot · Discussió 09:22, 29 març 2013 (CET)
  • L'article descriu força bé i fidelment la història del monument. Li faltaria alguna referència més extensa sobre l'aturada de la instal·lació a l'entrar el govern Trias. De fet el nou govern no hi estava gaire d'acord perquè semblava la recuperació d'un encàrrec històric reprès a corre-cuita abans d'acabar el mandat d'Hereu. Els arguments utilitzats en contra, amb un intent que l'escultor renunciés a l'encàrrec, tenien a veure amb la ubicació (com ja recull l'article), ja que a sota d'on està ubicat hi ha restes romanes (on no a Ciutat Vella ?) que es podien veure quan van fer els treballs d'enclavament de l'escultura (i allà es van quedar). Finalment, el cost que s'havia de pagar per no instal·lar-ho era el mateix que per fer-ho, ja que el monument estava construït; davant d'aquest fet es va tirar endavant amb el pla previst. L'escultor estava una mica emprenyat per l'enrenou, quan ell ja havia cedit amb la ubicació a la pça. sant Miquel, un segon i menys vistós emplaçament, ja que l'encàrrec d'Acebillo era per situar-la davant del mercat de Santa Caterina i aconseguir una visió majestuosa des de davant de la Catedral, a l'altre costat de Via Laietana; un element que generés un reclam visual que ajudés a descobrir el reformat mercat. Penso que a les notícies (per exemple) es podria descobrir aquesta informació que jo la conec per transmissió oral. Un detall a corregir: la frase "..encallant pels despatxos dels regidors d'Urbanisme i de la Ciutat Vella durant els mandats municipals de Joan Clos, Jordi Hereu i Xavier Trias.", no és correcta, ja que Trias va assumir el càrrec després de que Hereu li contractés. És un bon article i subscric el comentari de Marisa de que li manca antiguitat com per a què hi hagi crítiques artístiques per ampliar el contingut. Bon article.--amador (disc.) 14:45, 8 des 2012 (CET)

III Gran Trofeu Jorba-Preciados

III Gran Trofeu Jorba-Preciados (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Us presento l'article sobre el III Gran Trofeu Jorba-Preciados, un concurs de castells celebrat el 1966 a Barcelona i que suposa una actuació simbòlica en la historiografia castellera, ja que notablement ha passat a la història perquè la Colla Vella vallenca va carregar-hi el 3 de 8, un castell límit aleshores i que no s'intentava des de feia 9 anys. Personalment, trobo que és un article força ben estructurat i entenedor: amb una introducció concisa, una secció contextualitzadora, una d'explicativa sobre el concurs i dues taules de classificació i d'estadística de castells, a més del gràfic que hi he afegit. A més, també tinc pendent d'afegir-hi la taula de puntuacions de castells emprada en el concurs i una secció sobre el llegat que va deixar el concurs. Després de l'avaluació, que segurament tindreu molts consells i suggerències perquè millori, m'agradaria donar-li el rang d'Article de Qualitat (seria el primer article de castells amb aquesta distinció i també el meu primer article de qualitat). Què en penseu? :) --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 03:17, 31 des 2012 (CET)

Hola. Està molt i molt bé, felicitats. Cal acabar la secció del llegat i fer una repassada ortogràfica i d'estil, que he vist algun error.--Arnaugir 14:25, 26 gen 2013 (CET)
Bones, jo trobo que està molt bé. També felicitar a catalaalatac. --Baggio (missatges) 15:22, 6 feb 2013 (CET)

A continuació faig una llista de diversos aspectes que he anat anotant que penso que es podrien fer per millorar l'article:
1. Explicar millor la polèmica pel 3de7ps de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.
2. Acabar secció de "Llegat".

  • Rivalitat conseqüent entre Vella-Nens, aposta pel pilar de 6.
  • Influència en la creació (l'any 1969) dels Castellers de Barcelona.
  • Actuacions de l'Aniversari del concurs de Can Jorba (des del 2004).
  • Següent concurs (I Trofeu Anxaneta de Plata)

3. Enviar un correu a les colles actuals que van participar en el concurs per demanar-los col·laboració, tant en la supervisió com en l'aportació de fonts d'informació.
4. Aclarir l'ordre de castells que van realitzar les colles.
5. Millorar la gràfica de pastís. Valorar la possiblitat de traduir la plantilla de Template:Pie chart per afegir-la a la secció de "Estadística" (i a la resta d'articles de concursos de castells). Fins i tot es podria aplicar a molts més altres articles, o bé modificar-la al nostre gust. Ara, s'ha de mirar bé perquè llegint la pàgina veig que té avantatges, però també alguns inconvenients. Pot ser interessant.
6. Trobar una referència amb la taula de puntuacions i afegir-l'hi (a Llista de taules de puntuacions de concursos de castells un anònim va crear una taula comparativa dels punts de les diferents taules de puntuacions, on hi consta la taula de puntuacions d'aquest concurs). L'incovenient és que no sabem la fiabilitat d'aquesta informació ja que no va citar-ne la font. S'hauria de trobar d'on va treure aquestes puntuacions.
7. Aclarir el tema de l'intent 3 de 7 aixecat per sota dels Castellers de Vilafranca, que segons aquesta notícia i la fitxa del web de CdV se'n van fer dos.
8. Ordre de castells que apareixen a la filmació de Josep Albareda Duch del concurs:

    • 4de8(c) Nens del Vendrell
    • 5de7(i) Castellers de Vilafranca (tampoc l'he vist documentat a enlloc)
    • 4de7a Colla Vella dels Xiquets de Tarragona (?)
    • 2de7(c) Colla Vella dels Xiquets de Valls
    • 5de7 Castellers de Vilafranca
    • 4de7a(c) Castellers de Vilafranca (?)
    • 4de8(c) Colla Vella dels Xiquets de Valls
    • 3de7ps(i) Castellers de Vilafranca (s'entén que és el primer, ja que l'enxaneta no arriba a coronar el castell)
    • 3de7ps Colla Vella dels Xiquets de Valls
    • 3de8(c) Colla Vella dels Xiquets de Valls

A mesura que polim aquests detalls, aniré afegint la plantilla {{fet}} a cada un d'aquests diversos aspectes a millorar. Si voleu fer un comentari sobre algun d'aquests punts, siusplau feu-ho ennumerant-lo amb el número corresponent. Gràcies. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 19:32, 11 feb 2013 (CET)

Penso que estaria bé canviar el títol de l'article a Gran Trofeu Jorba-Preciados de 1966. D'aquesta forma el títol ofereix una referència més pragmàtica que no pas l'edició. A més a més, mantindria una certa uniformitat amb la resta d'esdeveniments/competicions (llevat d'algunes excepcions) que tenen article a la Viquipèdia.--Jove (disc.) 19:09, 19 març 2013 (CET)
Hi estic d'acord.--Arnaugir (discussió) 15:11, 12 jul 2013 (CEST)

Abolició de les curses de braus a Catalunya

Abolició de les curses de braus a Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Demano l'avaluació d'aquest article que ja és estable. No sé si mereix la distinció d'Article Bo o de qualitat, però crec que és un article de mida adequada i equilibrat. Quines mancances li trobeu?--KRLS , (disc.) 18:44, 8 des 2012 (CET)

Fet Fet!--KRLS , (disc.) 13:51, 12 des 2012 (CET)

Algunes coses que crec que es poden fer per millorar:

  1. Separar la secció "Mitjans de comunicació" en les notícies de Catalunya i la resta. A més, caldria traduir el titular de les llengües que no entén el lector (cosa que per cert, també s'hauria de fer en molts articles). Igualment però s'ha de conservar el títol en la llengua original i, a part, en català.
Fet Fet! Crec que ara està bé.--KRLS , (disc.) 02:05, 22 gen 2013 (CET)
  1. Redactar la secció "Iniciatives similars".
  2. Crear una categoria de Commons amb contingut sobre l'antitauromàquia a Catalunya.
  3. Afegir alguna imatge més
  4. A les referències, per mi no m'hi cal la barra a la dreta per pujar i baixar. Sense ja es veu a la primera, i 60 referències no són pas tantes.
Fet Fet!--Arnaugir 17:52, 9 març 2013 (CET)

Feina derivada:

  1. Crear l'article "Plataforma Prou!".
  2. Repassar l'article "Crítiques a la tauromàquia"

--Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 20:00, 13 des 2012 (CET)

Grecs

Grecs (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Poso a avaluació aquest article que vaig traduir fa temps de l'anglès després de trobar-lo al viquiprojecte Articles absents. He mirat de millorar-lo tant com he sabut i espero que em direu si cal fer quelcom més.Climent Sostres (disc.) 23:43, 27 maig 2013 (CEST)

Per començar et suggereixo que hi passis el languagetool que et citarà alguns errors. A les referències falta traduir coses (com a mínim les dates).--Arnaugir (discussió) 22:23, 29 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! (languagetool). Moltes gràcies. Ara em miraré les referències.--Climent Sostres (disc.) 01:03, 3 juny 2013 (CEST)
Fet Fet! (dates de les referències)--Climent Sostres (disc.) 02:02, 3 juny 2013 (CEST)
Les referències haurien de ser en format curt fent servir {{sfn}}. Això suposa passar a Bibliografia totes les ref-xxx que estiguin pel mig del text. Això alleugerarà el text i et permetrà posar les referències en 3 columnes. Sobre referències, encara tens algunes sense format. Quan tingui una estona per llegir-lo, seguiré l'avaluació. Bona feina --amador (disc.) 07:07, 10 juny 2013 (CEST)
Amador: em sap greu, però no he fet el que em proposaves sobre les referències i la bibliografia. No tinc gaire pràctica en aquestes coses i em sembla que seria una feinada ingent, per a la que no tinc prou forces. Tu em podríes ajudar? Potser si veig com ho fas, jo podria continuar...--Climent Sostres (disc.) 01:35, 7 jul 2013 (CEST)

A nivell d'estructura crec que l'apartat d'història hauria d'anar com a primera secció. Trobo a faltar l'esment de l'estat-nació grec a la introducció de l'article. Pel que fa al subapartat de alfabet crec que hauria d'anar en un subnivell dins de la secció «llengua». No sóc tant expert en la matèria com per validar el fons de l'article, però en general em sembla balancejat i força extens. --Bestiasonica (disc.) 08:50, 10 juny 2013 (CEST)

A en Bestiasonica: 1- No m'agrada la idea de posar la història al principi de l'article, sinó que la prefereixo justament al final, com es fa, per exemple, a la GEC. 2- A la introducció no es parlava de règims polítics senzillament perquè l'article va de l'ètnia grega, no de l'estat grec. Tanmateix, afegeixo algunes frases sobre la història política dels grecs, i d'aquesta manera sí que s'explica la creació de l'estat-nació que s'escapa de l'Imperi, però també la "polis" (ciutat-estat) i els imperis macedoni i bizantí. Per tant, Fet Fet!. 3- Pel que fa a l'alfabet, Fet Fet!. Gràcies pels teus comentaris.--Climent Sostres (disc.) 01:47, 13 juny 2013 (CEST)

Algun suggeriment menors (fins a cultura. Ja seguiré.):

  • On diu "Abans de l'establiment del modern estat grec,...", pots dir la data / segle ?.
Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 00:18, 13 juny 2013 (CEST)
  • "proporcionant fons econòmics i informacions des de fora." --> "proporcionant fons econòmics i informacions des de l'exterior."  ?
Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 00:22, 13 juny 2013 (CEST)
  • "Com que els mercats són variables i els mercaders tendeixen a establir-se cada cop més," ---> "Les oportunitats dels mercats varen comportar una tendència a l'estabilització progressiva dels mercaders i cada cop més famílies van expandir ....." ? --amador (disc.) 07:15, 11 juny 2013 (CEST)
És que no en sé un borrall, d'economia... Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 00:26, 13 juny 2013 (CEST)
Jo tampoc. No deia res incorrecte, tan sols m'ha semblat que el llenguatge era massa col·loquial. Merci,--amador (disc.) 07:07, 13 juny 2013 (CEST)

Com et vaig prometre, avaluo. Una bona tria de tema, els pobles haurien de tenir tots el seu article en condicions. Comentaris:

  • crec que és imprescindible crear colonització grega de tots els vermells de l'article abans de la votació, no s'entén la història dels grecs sense les colònies
Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 02:27, 18 juny 2013 (CEST)
  • La frase "Al llarg de la Història, els grecs han tingut una influència molt gran, i han fet notables contribucions a la cultura universal" em sembla massa col·loquial i és la que tanca la intro
Fet Fet! (crec)--Climent Sostres (disc.) 21:36, 16 juny 2013 (CEST)
  • demografia: comences amb repeticions de "créixer" excessives, canvia si pots la segona frase
Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 21:49, 16 juny 2013 (CEST)
  • alfabet, no sé si es podria tocar la taula perquè no quedes l'espai en blanc excessiu
No en tinc ni idea, perquè és una plantilla preexistent, i no sé com es pot fer. Si algú ho sap...--Climent Sostres (disc.) 21:52, 16 juny 2013 (CEST)
  • No usis mai primeres persones del plural, n'he canviat unes quantes a ciència, fa col·loquial (el tros que he tocat és millorable, la redacció és feixuga). En tens algun més (ex: orígens), fes-hi una ullada
Fet Fet! (crec)--Climent Sostres (disc.) 23:15, 16 juny 2013 (CEST)
  • Una altra frase massa col·loquial d'exemple: "La ciència històrica actual té molt assumit que els jonis i els xipriotes arcaics van junts"
Fet Fet! (crec)--Climent Sostres (disc.) 23:15, 16 juny 2013 (CEST)
Fet Fet!--Climent Sostres (disc.) 02:02, 17 juny 2013 (CEST)
I ara encara millor.--Climent Sostres (disc.) 00:32, 18 juny 2013 (CEST)

Retaulet amb la Mare de Déu i sants

Retaulet amb la Mare de Déu i sants (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Darrer retaule per completar la col·lecció sobre l'obra del gòtic català Jaume Huguet. És el més petit i poc conegut, però amb alguns elements iconogràfics curiosos com la representació de les disciplines, una mena de flagells per a mortificació personal que encara hi ha comunitats que els fan servir. En ser petit i dedicat a l'ús personal, s'ha escrit poc sobre ell, però us animo a que em digueu si l'article és complert o li manca alguna cosa. Gràcies,--amador (disc.) 08:01, 1 maig 2013 (CEST)

Vaig fent alguns petits retocs.--Arnaugir (discussió) 21:48, 8 maig 2013 (CEST)
L'he llegit i revisat tot, està molt bé--Arnaugir (discussió) 20:29, 19 maig 2013 (CEST)

Star Wars episodi VI: El retorn del jedi

Star Wars episodi VI: El retorn del jedi (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Tercera entrega de la sèrie. Aquesta vegada he tingut alguns problemes de traducció, espero que algú em pugui ajudar, les he llegit uns quants cops i no ho acabo d'entendre.

It is likely that he directed much of the second unit work personally as the shooting threatened to go over schedule; this is a function Lucas had willingly performed on previous occasions when he had only officially been producing a film (e.g. Raiders of the Lost Ark, The Empire Strikes Back, More American Graffiti).

One of two "skeletal" post-production units shooting background matte plates spent a day in Death Valley.[14] The other was a special Steadicam unit shooting forest backgrounds from June 15–17, 1982 for the speeder chase near the middle of the film.[16] Steadicam inventor Garrett Brown personally operated these shots as he walked through a disguised path inside the forest shooting at less than one frame per second. By walking at about 5 mph (8 km/h) and projecting the footage at 24 frame/s, the motion seen in the film appeared as if it were moving at around 120 mph (190 km/h).

Per últim, la paraula merchandise, té cap transcripció al català? El traductor em diu mercaderies, però no em convenç en el més mínim.

Ja aniré editant les referències i creant articles mentre és en avaluació. Gràcies.--Mbosch (会話) 23:59, 25 abr 2013 (CEST)

Marxandatge --barcelona (disc.) 12:12, 6 maig 2013 (CEST)
Gràcies.--Mbosch (会話) 15:44, 12 maig 2013 (CEST)

Què tal: It is likely that he directed much of the second unit work personally as the shooting threatened to go over schedule; this is a function Lucas had willingly performed on previous occasions when he had only officially been producing a film (e.g. Raiders of the Lost Ark, The Empire Strikes Back, More American Graffiti).

Sembla que va dirigir la major part de la segona unitat de treball personalment perquè el rodatge s'estava allargant massa; aquest és una funció que Lucas ja havia dut a terme en ocasions prèvies quan havia estat produint oficialment una pel·lícula

One of two "skeletal" post-production units shooting background matte plates spent a day in Death Valley.[14] The other was a special Steadicam unit shooting forest backgrounds from June 15–17, 1982 for the speeder chase near the middle of the film.[16] Steadicam inventor Garrett Brown personally operated these shots as he walked through a disguised path inside the forest shooting at less than one frame per second. By walking at about 5 mph (8 km/h) and projecting the footage at 24 frame/s, the motion seen in the film appeared as if it were moving at around 120 mph (190 km/h).

"matte" és una "pantalla per la lent de la càmera"--Arnaugir (discussió) 13:21, 29 maig 2013 (CEST)

Gràcies Arnau, tot i que la segona frase només l'has tornat a copiar en anglès :P. No obstant l'he traduïda, tot i que aquest esquelet em continua descol·locant. Simplement he fet com si no hi fos...--Mbosch (会話) 20:51, 31 maig 2013 (CEST)

Aston Martin DBS V12

Aston Martin DBS V12 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre).

La informació exposada en aquest article està extreta, en bona part, de la pàgina web oficial de l'empresa Aston Martin. Les dades han estar verificades en varies pàgines web citades a l'article. M'agradaria que gent entesa en el tema de l'automoció se'l mirés i aportés el seu gra de sorra per intentar millorar-lo i ampliar-lo.--Roger Francàs (disc.) 21:34, 6 maig 2013 (CEST)

Estàs realitzant una molt bona feina en el sector dels vehicles, t'aplaudeixo el teu esforç, espero que t'ho passis bé editant la viquipèdia que de ben segur aquesta comunitat et podrà ajudar i col·laborar en el tema que sigui. Seria interessant que algun usuari que està familiaritzat amb l'automoció pugui revisar aquest article. Salutacions!--Manlleus (disc.) 18:17, 7 maig 2013 (CEST)
Està molt bé. Potser podries fer una taula d'especificacions del cotxe, tipus "velocitat màxima", "motor", "parell motor", etc. La secció "detalls del cotxe" potser la podries subdividir en "Prestacions", "Maneig"?? i "Interior"? Ara sembla que estigui tot una mica barrejat. Trobo que també falta (veient la versió en anglès) una secció d'Edicions especials.--Arnaugir (discussió) 11:02, 8 maig 2013 (CEST)
Fet Fet!--Roger Francàs (disc.) 18:11, 8 maig 2013 (CEST)
Es poden referenciar les especificacions? recorda que el separador decimal és la coma, no el punt. Caldria reordenar les seccions, no pot ser que el cinema estigui entremig de Reconeixements i Edicions especials. No cal que enllacis cada vegada (de fet, no cal que ho enllacis mai), ni tampoc les dates (anys) que no estiguin relacionats directament amb el subjecte (p.ex. 2013). Això que et dic val per tots els articles no només aquest :-). Vigila el redactat: estem en una enciclopèdia. No direm "A l'interior d'un DBS V12 hi trobem una fusió..." sinó, per exemple, "A l'interior d'un DBS V12 s'hi troba una fusió...". Cal referenciar altres coses, com per exemple: "el fan un automòbil molt fiable i fàcil de conduir en vies ràpides" (qui ho diu, que és fàcil de conduir i que és molt fiable?). Ja veus que encara hi ha feina!--Arnaugir (discussió) 19:48, 8 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! He afegit algunes referències i he re-estructurat algunes parts de l'article. Les comes han substituït als punts i alguns enllaços repetits han estat eliminats. A més, he millorat el redactat en algunes frases que no eren pròpies d'una enciclopèdia.--Roger Francàs (disc.) 21:30, 8 maig 2013 (CEST)
He fet més retocs. Repassa l'ortografia, encara he trobat alguna coseta (pots passar el corrector del navegador). Les referències que no estan en català haurien de portar el paràmetre |llengua= .--Arnaugir (discussió) 22:26, 16 maig 2013 (CEST)
He retocat alguns enllaços interns com els d'altres models a la secció Reconeixements. Com faig això de les referències?--Roger Francàs (disc.) 15:30, 17 maig 2013 (CEST)
Fet Fet! Ja he posat el paràmetre |llengua= a les referències, he revisat la ortografia i he posat una nova imatge.--Roger Francàs (disc.) 15:53, 17 maig 2013 (CEST)

┌──────────────────────────┘
Molt bé, veuràs que he fet alguns canvis menors més.--Arnaugir (discussió) 10:26, 18 maig 2013 (CEST)

Dius que: "El cotxe li va ser entregat a Montenegro i poc després va batre un rècord en patir un accident espectacular on donà fins a set voltes de campana." (parlant de James Bond). No entenc si això passa a la pel·lícula o a la realitat, es podria redactar millor?--Arnaugir (discussió) 22:27, 29 maig 2013 (CEST)

Fet Fet! He afegit rècord cinematogràfic per fer-ho més entenedor. De totes maneres, a la frase següent explica com s'ho va haver de fer l'equip de rodatge de la pel·lícula perquè el DBS patís l'accident.--Roger Francàs (disc.) 13:36, 30 maig 2013 (CEST)

Pierre Amine Gemayel

Pierre Amine Gemayel (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Aquest article se sotmet a un segon període d'avaluació cinc anys després, ja que ha millorat substancialment convertint-se en el millor article de la Viquipèdia sobre aquest polític libanès difunt.--Jove (disc.) 00:05, 20 març 2013 (CET)

Revisa els gentilicis, és sirià/siriana o siri/síria?? --Arnaugir (discussió) 18:23, 24 març 2013 (CET)
Fet Fet! El gentilici sirià-siriana fa referència al modern estat de Síria, mentre siri-síria recau sobre l'antiga Síria. Vegeu Optimot. --Jove (disc.) 01:28, 26 març 2013 (CET)
Gràcies, no ho sabia, potser es podria indicar en forma de nota a peu de pàgina. Què et sembla?--Arnaugir (discussió) 10:35, 29 març 2013 (CET)
No ho sé, no ho tinc clar. Ja vaig posar l'enllaç a l'Optimot en l'apartat de gentilicis de l'article Síria. El que si que faré és redirigir "antisiriana" a Síria.--Jove (disc.) 17:33, 2 abr 2013 (CEST)

Retaule de l'Epifania (Huguet)

Retaule de l'Epifania (Huguet) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Petit retaule de format composició atípica del pintor gòtic Jaume Huguet del que hi ha molt poca documentació. Forma part de la sèrie per a documentar l'obra completa del pintor de Valls. Gràcies per corregir-ho i proposar canvis o millores.--amador (disc.) 20:54, 7 abr 2013 (CEST)

he canviat només una frase no neutral i he alleugerit la redacció d'una altra. Estructura clara i entenedora. --barcelona (disc.) 11:59, 27 abr 2013 (CEST)

(90377) Sedna

(90377) Sedna (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Poso aquest article en avaluació després d'haver-lo traduït de les wikis anglesa i castellana d'on és de qualitat. Espero que algú més es pugui mirar l'article o proposant millores. Aniria bé una repassada ortogràfica. Estarà un mes en avaluació, i llavors el presentaré a votació de qualitat. Moltes gràcies per avançat!--Manlleus (disc.) 17:54, 24 abr 2013 (CEST)

He passat el language tool corregint els errors que he trobat.--Manlleus (disc.) 18:09, 24 abr 2013 (CEST)
S'ha traduït la imatge Oort cloud Sedna orbit-ca.svg.--Manlleus (disc.) 18:45, 24 abr 2013 (CEST)
També s'ha traduït la imatge Sedna Size Comparisons-ca.jpg.--Manlleus (disc.) 19:23, 24 abr 2013 (CEST)
I Sedna Discovery Image-ca.jpg.--Manlleus (disc.) 19:40, 24 abr 2013 (CEST)

Està molt bé. He fet alguns canvis que pots veure a l'historial. El seguiré mirant--Arnaugir (discussió) 23:58, 24 abr 2013 (CEST)

Perfecte!--Manlleus (disc.) 00:18, 25 abr 2013 (CEST)
Corregeix els separadors de milers, haurien de ser punts en comptes d'espais (1.000 en comptes de 1 000*). També falta traduir algunes coses a les referències, per exemple els noms d'universitats ("Universitat de Yale" i no "University of Yale") i de països ("Itàlia" i no "Italy"). Recorda que "sistema solar" va en minúscules (ja t'ho he corregit).--Arnaugir (discussió) 08:59, 25 abr 2013 (CEST)
Gràcies, he fet diverses modificacions apart de les que em comentes.--Manlleus (disc.) 11:57, 25 abr 2013 (CEST)

Retaule de la Transfiguració (Huguet)

Retaule de la Transfiguració (Huguet) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un dels retaules menys coneguts de Jaume Huguet, potser perquè no forma part de la col·lecció del MNAC i perquè no sempre ha estat atribuït a Huguet. Tracta un tema poc habitual i la documentació sobre ell és escassa. Com sempre, repassada i propostes de millora, si us plau.--amador (disc.) 07:07, 4 abr 2013 (CEST)

Un altre gran article. Me l'he llegit sencer perquè com dius tracta escenes poc habituals i he corregit quatre xorradetes. Anem a les peticions. Per què es trien aquells sants a la predel·la? Jo posaria alguna cosa del foc a la introducció general, ja que després surt pertot. També trobo a faltar algunes línies o una secció pròpia sobre l'estil de l'obra, com fas en altres articles, és gòtic però no l'expliques, només surt analitzat el tema. Posaria també l'extermini dels missatgers d'Ahazià com un article independent, explicant l'episodi, i aquí més reduït i amb un enllaç. Bona feina! --barcelona (disc.) 12:30, 9 abr 2013 (CEST)
No he trobat res dels sants de la predel·la. Insistiré. La resta, Fet Fet!. Merci,--amador (disc.) 06:54, 16 abr 2013 (CEST)
Superinteressant! Increïble això de les banyes de Moisès. Jo només revisaria el darrer paràgraf de l'apartat "Tema", afegint el substantiu de l'oració, que ja imagino que és "transfiguració", però com que queda una mica lluny de la darrera vegada que s'esmenta, crec que repetir-ho facilitaria la comprensió. He fet petites correccions d'orto. Felicitats!!--Agrauf (disc.) 18:21, 19 abr 2013 (CEST)
Fet Fet!--amador (disc.) 07:33, 20 abr 2013 (CEST)

Benito Arias Montano

Benito Arias Montano (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Sobre aquest article sobre l'humanista estremeny, important per les seves tasques com a editor científic de la Bíblia Poliglota d'Anvers, els seus comentaris bíblics, les seves contribucions filològiques, el seu treball com a bibliotecari i les seves composicions poètiques en llatí; agrairia qualsevol correcció o suggeriment.--Columbusalbus (disc.) 14:34, 15 feb 2013 (CET)

La part de pensament queda massa esquemàtica, jo faria un paràgraf per cada camp (teologia, epistemologia, etc.). I no posis els títols de les obres a mitges a punts suspensius sinó abreujades o amb nom complet. Amplia també els motius de la persecució de la Inquisició, queda com insinuat només. Curiosa elecció de tema :) --barcelona (disc.) 11:47, 18 feb 2013 (CET)
Els títols estan arreglats, i tant el seu pensament com la intervenció de la Inquisició, que s'han de reestructurar, els estic arreglant. Inclourè també el seu pensament polític, que sols apareix una menció. Per altra banda, aquest article, i molts altres que he fet han sorgit dels enllaços en roig que no m'agraden en els articles, i intento crear-los. Així, fent un article sobre Santa María de Wamba va aparèixer Ambrosio de Morales, que el vaig fer, i en aquest darrer, Benito Arias Montano, que també he fet. I continua, amb Benito Arias Montano ha aparegut la Bíblia Poliglota d'Anvers i Cipriano de la Huerga, que també he fet.--Columbusalbus (disc.) 15:20, 18 feb 2013 (CET)
Ja he fet les correccions que ha recomanat barcelona, espero que siguin correctes.--Columbusalbus (disc.) 18:29, 19 feb 2013 (CET)

Cal refer la introducció en uns dos paràgrafs de cinc línies (aproximadament) i no frases soltes com ara. Cal també afegir la Plantilla:Infotaula persona. El text (sense haver-lo llegit) també dóna la sensació que són paràgrafs molt curts (1-2 línies molts d'ells), intenta fer un text una mica més cohesionat. Bona feina--Arnaugir 17:27, 9 març 2013 (CET)

Fet Fet! He repassat l'article segons els teus suggeriments. He col·locat la infotaula, he reestructurat la introducció i he retocat alguns paràgrafs del text per fer-los més llargs. De tota manera, alguns paràgrafs curts no indiquen falta de coherència sinó que poden indicar fets o pensaments clarament diferenciats, i sols de forma forçada podriem unir-los. Agraït pels teus comentaris.--Columbusalbus (disc.) 02:21, 10 març 2013 (CET)
Ara queda fantàstic. Seria possible afegir alguna imatge? de la Bíblia, de la biblioteca...--Arnaugir 15:54, 17 març 2013 (CET)
Fet Fet! He afegit dues fotografies, un retrat de la seva època a Anvers, i una fotografia de la Biblioteca de l'Escorial, que ell contribuí a formar.--Columbusalbus (disc.) 21:42, 17 març 2013 (CET)

Expedició 1

Expedició 1 (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hola poso aquest article en avaluació després d'haver-lo traduït de l'Article de qualitat de can ES i alguna cosa minima (és exacte) de can EN. He intentat traduir el millor que he pogut però no es descarta qualsevol tipus d'error ortografic (revisat dos cops per mi), tipografic o de traducció, així que recomano una llegida d'algú altre. Pel tema enllaços en vermell, s'hauria de seleccionar quins són els més "flagrants" i que es podrien fer. S'atmeten noves contribucions o propostes de millora. Aprofito per comentar-vos que aquest article s'ha creat en el marc del Viquiprojecte:Unió Europea ja que l'Agència Espacial Europea col·labora en el programa.--Manlleus (disc.) 19:56, 20 feb 2013 (CET)

No m'he llegit l'article (encara), però veig que els noms dels russos estan mal transliterats. Jo no en sé massa d'això, però prou per veure que la transliteració no és correcta. Sergei Krikalev no es pot escriure així en català segur. Yuri Pavlovich Gidzenko tampoc. Et recomanaria que demanis consell a l'Enric, que en sap.--Carles (enraonem) 22:39, 5 març 2013 (CET)
OK--Manlleus (disc.) 12:00, 9 març 2013 (CET)
Com a guia per fer transliteracions del rus, pots usar Viquipèdia:Transcripció del rus. Pau Cabot · Discussió 17:40, 29 març 2013 (CET)
L'Enric també m'ha ajudat a transliterar en català els noms russos d'aquest i d'altres articles meus. Gràcies per la informació.--Manlleus (disc.) 20:13, 29 març 2013 (CET)

He fet petis canvis gramaticals.--amador (disc.) 21:21, 7 abr 2013 (CEST)

Ben fet!--Manlleus (disc.) 22:23, 8 abr 2013 (CEST)
Corregeixo errors menors i creo articles STS-97, STS-98, STS-102 i Soiuz TM-31.--Manlleus (disc.) 17:55, 18 abr 2013 (CEST)
El proposo en votació.--Manlleus (disc.) 13:06, 21 abr 2013 (CEST)
S'ha passat el language tool corregint possibles errors.

Història de l'Església a Catalunya

Història de l'Església a Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hola. Ja fa un temps que vaig deixar com a complert aquest article; i he anat veient que no hi ha hagut gaires modificacions. M'agradaria que fos avaluat per veure com es podria completar i millorar.

Moltes gràcies --Ignasi (disc.) 12:44, 10 nov 2011 (CET) Bon article! Passo a fer alguns comentaris (tot i que me l'he llegit en diagonal, aviso)

  • la introducció és una mica breu per a l'extensió total
  • apartat orígens: alguna menció als primers segles?
  • hi ha una frase que no entenc "sobrepassant el de cap espiritual per esdevenir la principal urbana"
Fet Fet! Obviament, la frase estava mal redactada. Ja l'he corregit. --Ignasi (disc.) 21:06, 20 nov 2011 (CET)
  • paràgraf sobre heretgies hauria d'anar separat del dels bisbes, explicant una mica més per als no iniciats
Fet Fet! --Ignasi (disc.) 21:14, 20 nov 2011 (CET)
  • lingüísticament, hi ha trossos poc llegidors per l'abundància de formes no personals i repeticions
  • contraposes arrianisme i cristianisme, no és neutral
Fet Fet! - ja he substituït el terme "cristianisme" per "catolicisme" --Ignasi (disc.) 21:14, 20 nov 2011 (CET)
  • frase ambigua "Durant el primer quart del segle XI, Catalunyà és el país de la cristiandat occidental que rep més butlles i intervencions papals, llavors fetes a petició de la gent del país, i no pas per iniciativa pròpia." (la iniciativa suposo que es refereix al Papa?
Fet Fet! - correcte. Però ja he modificat el "pròpia" per "papal" per evitar confusions --Ignasi (disc.) 21:28, 20 nov 2011 (CET)
  • molt clar el canvi de visió de l'infidel però hi ha un salt de dates o m'ho sembla? revisa el paràgraf abans de l'enllaç aragonès
  • en general lligues molt bé la història política i eclesiàstica però trobo a faltar més mencions a l'evolució del fet religiós, per exemple com quan parles de la devoció de Sant Josep (segur que abans hi ha més episodis similars). També trobo que hi hauria d'haver més espai dedicat a la relació entre l'església i la devoció popular, era una relació conflictiva per supersticiosa? integrada?
Fet Fet! - He afegit un capítol nou específic a l'edat mitjana; i n'afegiré a èpoques posteriors.
  • proposes un principal vermell "Persecució de l'Església a Catalunya durant la Guerra Civil" que em sembla fonamental, tot i que no sé si hauria de ser genèric i no sols a Catalunya (o millor tots dos!)
De moment, només proposo la persecució a Catalunya per mancança de bibliografia sobre la persecució a la resta d'Espanya --Ignasi (disc.) 21:16, 20 nov 2011 (CET)
  • trobo que s'hauria de posar més èmfasi en el paper d'algunes congregacions al país, com els jesuïtes
Aquí dissenteixo. Crec que aquest punt donaria per a articles específics o per a capítols específics en els articles sobre els diferents ordes i congregacions (tipus "L'orde benedictí a Catalunya", etc.)
endavant amb els específics ;)--barcelona (disc.) 10:25, 25 juny 2012 (CEST)
  • dins el final de segle XX i XXI falta molt sobre les relacions entre l'església catalana, l'espanyola i la resta, així com la relació amb determinades polítiques i lleis, és un assumpte cabdal que no es pot obviar
Ho he millorat una mica, però és un punt on costa trobar bibliografia, especialment els problemes amb la Conferència Espiscopal Espanyola i serrells com la COPE--Ignasi (disc.) 20:34, 25 juny 2012 (CEST)
  • fas en general un enfocament cronològic molt encertat però això fa que aspectes com la polèmica de la renda i la creu, l'ensenyament concertat etc. no apareguin com calen i són importants per a la història de l'església i la relació amb la societat, els pots afegir?

I crec que ja està! Quedo a l'espera de comentaris dels companys --barcelona (disc.) 10:59, 17 nov 2011 (CET)

Quin article més mastodòntic. Dos comentaris ràpids:

  • "Cristianisme" i similars van en minúscula, veig que has fet una mica de barreja
Fet Fet! (crec que no m'he deixat cap= --Ignasi (disc.) 13:13, 8 jul 2012 (CEST)
  • La introducció hauria de ser de dos o tres paràgrafs.
Fet Fet! - He fet una miqueta més de dos o tres paràgrafs, pero crec que tampoc no m'he enrollat massa, no?--Ignasi (disc.) 20:34, 25 juny 2012 (CEST)

Bona feina!--Arnaugir 21:36, 21 feb 2012 (CET)

M'aniré llegint l'article mica en mica (certament extens!), però de moment un parell de comentaris ràpids sobre la introducció: per un costat, caldria desambiguar els dos enllaços de la introducció, i sí la introducció queda així, crec que l'enllaç en vermell estaria bé completar-lo. Enhorabona per l'article. --Solde (disc.) 16:20, 20 ago 2012 (CEST)
Ei bona feina Ignasi! Però si té de fer una critica constructiva de l'article crec que, a trets generals, la introducció és una mica massa llarga i hi falten unes quantes imatges més. --Catalaalatac (VP:CASTELLERS) 00:22, 8 des 2012 (CET)
Fet Fet! Afegides més imatges, si algú vol retallar la introducció, doncs endavant.--Ignasi (disc.) 20:02, 9 gen 2013 (CET)
Bon dia, Ignasi. Et recomanaria que et miressis aquesta llista d'errors lingüístics. La majoria són errors que cal corregir, però atenció que pot haver-hi falsos positius.– Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 09:47, 10 des 2012 (CET)
Fet Fet! - Potser se m'ha escapat algun, però crec que he fet una bona pentinada --Ignasi (disc.) 00:18, 22 des 2012 (CET)
Hauries de donar format estandaritzat amb {{citar web}} a bastantes de les referències emprades en l'article.--KRLS , (disc.) 19:41, 12 gen 2013 (CET)
Fet Fet!--Ignasi (disc.) 21:40, 5 feb 2013 (CET)

Un article espectacular. Potser, per precisió, s'hauria de reanomenar a Història de l'Església Catòlica a Catalunya? Pau Cabot · Discussió 09:59, 29 març 2013 (CET)

entenc el plantejament, però potser aquí quan es fa servir l'expresió "l'Església" ja queda sobreentès que es refereix a l'església catòlica, isent amb les altres comunitats cristianes amb les que es fa servir el qualificatiu (església evangèlica, església ortodoxa, església luterana, etc.) Però la modificació com a tal és cert que seria més ajustada. --Ignasi (disc.) 22:22, 19 abr 2013 (CEST)
Jo crec que li hem de donar el nom més precís possible. No s'ha de sobreentendre res. No sabem quins són els coneixements previs dels que llegeixen l'enciclopèdia. Pau Cabot · Discussió 07:11, 20 abr 2013 (CEST)

La Flagel·lació (Huguet)

La Flagel·lació (Huguet) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una taula de Jaume Huguet, única supervivent d'un retaule que estava a la catedral de Barcelona i avui ja no existeix. La taula, que era la predel·la, actualment està al museu del Louvre. Com sempre, correccions i peticions seran benvingudes. Gràcies--amador (disc.) 08:56, 31 març 2013 (CEST)

És el que m'assemblava... Molt millor així. --MarisaLR (disc.) 12:39, 12 abr 2013 (CEST)

Stuart Milner-Barry

Stuart Milner-Barry (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Traducció d'un article bo en anglès, amb alguna petita millora.--Carles (enraonem) 00:42, 29 març 2013 (CET)

Hi he fet un parell de petits retocs però tot l'article està molt bé. Quasi no se m'acut què es pot fer per millorar-lo. Potser crear qualque enllaç en vermell com Hendon, Margate, Gordon Welchman o Hut 8? Pau Cabot · Discussió 09:34, 29 març 2013 (CET)
Gràcies, Pau, per mirar-ho. Tens raó, a mi tampoc no m'agraden massa vermells: tinc la intenció d'anar-los fent per tal que siguin blaus quan realment faci la proposta!.--Carles (enraonem) 10:34, 29 març 2013 (CET)
Les comes decimals van així: 10,2 i no pas 10'2. Hauries de corregir-ho en aquest article i també en d'altres teus si és el cas. :-) Viquipèdia:Llibre d'estil#Separadors de milers i decimals. Bona feina--Arnaugir (discussió) 10:37, 29 març 2013 (CET)
Fet Fet! (en aquest article). M'acabes d'enfonsar. Jo amb això de les cometes sóc una mica aleatori. Ves a saber la de milers que hi deu haver per aquí i per allà que no coincideixen amb el que diu el llibre d'estil!.--Carles (enraonem) 10:52, 29 març 2013 (CET)
Doncs ja saps, a partir d'ara a fer-ho bé. Pel que fa a les anteriors, no pateixis que algun dia inventarem un bot que ho corregeixi :-)--Arnaugir (discussió) 11:24, 31 març 2013 (CEST)

Gaèlic escocès

Gaèlic escocès (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Demano la seva avaluació després d'haver ampliat molt el seu contingut a partir de la traducció anglesa i la introducció d'elements de tipus estructurals/sintàctics de la llengua. S'ha acabat de traduir tota la plana de la versió anglesa, s'ha complementat, com s'ha dit, i a més s'han millorat aspectes fonamentals per entendre l'estructura de la llengua. D'altra banda, s'ha modificat la introducció i s'ha plasmat la diferència envers l'irlandès. --Jordiora 23:45, 1 abr 2013 (CEST)

Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca

Star Wars episodi V: L'Imperi contraataca (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Segona entrega feta, aquesta vegada traduït de l'anglès. Abans de ficar-lo a votació crearé articles i editaré les referències.--Mbosch (会話) 21:11, 17 març 2013 (CET)

Crec que caldria transformar les construccions tipus "en Luke" a "Luke", sense article, ja que estem en una enciclopèdia i volem un llenguatge formal. Pel que fa a l'article en general, està bé.--Arnaugir (discussió) 13:37, 13 abr 2013 (CEST)
He eliminat uns quants articles.--Mbosch (会話) 08:51, 16 abr 2013 (CEST)

Discografia de Simon and Garfunkel

Discografia de Simon and Garfunkel (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) M'agradaria demanar l'avaluació d'aquest article que és llista de qualitat a en-wiki. Aquest grup s'ho mereix. Estic creant els articles de tots els àlbums principals (que crec que són imprescindibles). Aviam si em podeu donar algun consell per millorar l'article.--Arnaugir 21:51, 10 des 2012 (CET)

M'agrada que presentis un article de música!! hahaha Poso algunes idees, i així també milloraré jo l'article de la discografia de Pink Floyd:
  • Com ja has dit, cal crear els articles de tots els discs de la banda (intentaré donar-te un cop de mà).
  • Jo també crearia tots els enllaços vermells de la introducció.
  • Canviaria a les llistes d'èxits i certificats les abreviacions dels països per l'abreviació en català.
  • Quins apartats hauria de tenir una discografia? els hauríem "d'estandarditzar"? Per exemple, tu tens els singles i EPs junts, i en canvi a la de Pink Floyd els havia posat en apartats separats...
    • Ens podem posar d'acord, si vols, però tampoc és crític que siguin un pèl diferents. Si vols ho separo.--Arnaugir 14:12, 11 des 2012 (CET)
      • OK, no cal modificar-ho doncs.

Salut! --Solde (disc.) 10:13, 11 des 2012 (CET)

M'encanta el grup, favorit dels meus pares, m'agrada la cançó "Cóndor Pasa", com d'altres molt famoses. Salutacions!--Manlleus (disc.) 13:07, 11 des 2012 (CET)

Un parell de comentaris:

  • Si la intenció és que sigui llista bona o de qualitat, la qualitat d'una llista com aquesta ve sobretot dels enllaços, i aquesta els té gairebé tots vermells.
    • Hi estic d'acord en part. El fet que faltin articles no implica que la llista no estigui ben feta i referenciada. Tanmateix estic d'acord que hi ha d'haver un mínim d'articles fets, per això faré, com a mínim, els àlbums d'estudi (de fet ja els he fet, amb l'ajut d'en Solde), els àlbums en directe i els senzills més coneguts. Aquí no tenim criteris específics per llistes, però he donat un cop d'ull a en:Wikipedia:Featured list criteria i no parlen d'"obligatorietat" de tenir tots els enllaços en blau.--Arnaugir 19:58, 10 gen 2013 (CET)
  • A les taules de posicions estaria bé afegir-hi una columna amb les posicions a Espanya, si és possible. Entenc que dades més concretes que les estatals segur que no en trobarem.--Pere prlpz (disc.) 14:24, 11 des 2012 (CET)
    • L'organisme espanyol que se n'encarrega és promusicae, que no deixa consultar llistes més enllà de 2004. Tanmateix dubto que hagin aconseguit cap reconeixement a Espanya; a més, l'article en anglès cita països com Finlàndia o Suïssa, per la qual cosa dedueixo que a Espanya mai han tingut prou èxit (els espanyols s'ho perden... ;)).--Arnaugir 19:14, 11 des 2012 (CET)


He fet tots els àlbums d'estudi, faré tots els directes i també he fet els senzills més importants. Aviat el passaré a votació.--Arnaugir (discussió) 19:06, 24 març 2013 (CET)

Retaule de Sant Miquel (Huguet)

Retaule de Sant Miquel (Huguet) (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Una altra peça del Jaume Huguet residenciada al MNAC. És de l'etapa inicial del pintor i no és tant potent com d'altres que han passat per aquí abans, però estaria bé que l'article fos de qualitat. M'ajudeu ?. --amador (disc.) 23:30, 23 feb 2013 (CET)

una estructura clara, com tots els altres retaules, toco una coseta del llatí... crec que estàs ben a prop del tema de qualitat, no? --barcelona (disc.) 23:20, 15 març 2013 (CET)
Em falten 3 retaules. És la intenció. --amador (disc.) 07:00, 16 març 2013 (CET)

El Gremi de Tenders Revenedors es mereix un article propi? O era un "simple" gremi? ho dic perquè potser hauria d'anar tot en minúscules.--Arnaugir 15:56, 17 març 2013 (CET)

Ho faré abans de passar-ho a votació. Encara existeix !! --amador (disc.) 16:47, 17 març 2013 (CET)

Star Wars Episode I: Obi-Wan's Adventures

Star Wars Episode I: Obi-Wan's Adventures (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article traduït de l'anglesa on és bo. Suposo que aquí em podreu ajudar a arreglar petits detallets.--PepCC (disc.) 21:11, 10 març 2013 (CET)

Està molt bé. Ja sé que és difícil però potser es pot trobar alguna ressenya/referència en català? Intenta canviar les cometes altes a cometes baixes.--Arnaugir 16:06, 17 març 2013 (CET)
Bon article, he afegit alguna informació que faltava en la infotaula. Salutacions,--Manlleus (disc.) 17:36, 17 març 2013 (CET)

Star Wars episodi IV: Una nova esperança

Star Wars episodi IV: Una nova esperança (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Hi ha un problema amb la plantilla Cite interview. Algú la sap traduir? Hi ha bastants enllaços en vermells, ja ho aniré baixant.--Mbosch (会話) 17:31, 15 feb 2013 (CET)

Hi ha una imatge que no està traduïda, el mapa de la galàxia on hi ha molts noms, masses com perquè em posi a traduir, crec que no és molt rellevant a més a més i no fa falta fer-ho.--Mbosch (会話) 19:59, 16 feb 2013 (CET)
Traduir aquesta imatge és impossible :-) ja et crearé Plantilla:Cita entrevista quan pugui. Tanmateix centra't en els altres que tens en avaluació abans que aquest! Ja me'l miraré amb més calma més endavant...--Arnaugir 17:54, 9 març 2013 (CET)
Gràcies, no obstant, no tinc cap més article en avaluació :P --Mbosch (会話) 10:49, 10 març 2013 (CET)
En linies generals l'article em sembla molt correcte. En "plan" punyetes:
  • Crec que hi ha algun acord en algun lloc que diu que quan la referència és en Català no cal omplir l'apartat de llengua.
  • La referència 12, té algun tipus de problema.
  • Potser valdria la pena fer l'entrada a Denis Lawson que és l'únic del repartiment que no té article.
  • L'apartat de Guió i Primers escrits hi ha alguna frase que no acabo d'entre com per exemple: "[...]El procés de redacció del guió va començar de manera progressiva, d'acord Lucas anava afegint els elements principals de la trama.". Potser estaria bé fer-li una repassada.--Pere Serafi (disc.) 20:49, 21 març 2013 (CET)
A on ho diu això? No li veig la lògica.
A l'apartat de llengua de totes les plantilles, com per exemple Plantilla:Ref-web, ho diu: "llengua: nom de la llengua de la publicació, si és necessari i no és evident pel mateix títol. Si és en català no cal especificar-ho." Recordo que en alguna avaluació algú m'ho havia fet notar tot i que no ho trobo....--Pere Serafi (disc.) 12:47, 22 març 2013 (CET)
Fet Fet!--Mbosch (会話) 14:57, 22 març 2013 (CET)
Ja ho havia dit a dalt, estava esperant a que ho fes l'Arnaugir que s'havia prestat voluntari.
Disculpa, no me n'havia adonat. Mea culpa.--Pere Serafi (disc.) 12:47, 22 març 2013 (CET)
Ja el crearé.
Fet.--Mbosch (会話) 10:27, 22 març 2013 (CET)

Per la cita de l'entrevista fes servir {{Citar ref}}. Omple els camps i al final del títol o en algun altre lloc posa-hi "(entrevista)".Ara mateix no tinc temps (ni ganes :P) de crear la plantilla...--Arnaugir (discussió) 18:32, 24 març 2013 (CET)

Em sembla perfecte, no estàs obligat xD. Com estava esperant això, creo la referència i poso l'article a votació.--Mbosch (会話) 18:58, 24 març 2013 (CET)
Tocat els collons, durant aquest mes, la referència ha mort xD.--Mbosch (会話) 19:20, 24 març 2013 (CET)

Absis central de Sant Climent de Taüll

Absis central de Sant Climent de Taüll (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Presento aquest article per a avaluació, que ha estat elaborat per diversos usuaris i crec que s'ha arribat a un bon i complet article d'una obra excel·lent del romànic català. S'agrairia la vostra col·laboració en la repassada final. Gràcies a tots.--MarisaLR (disc.) 23:19, 6 gen 2013 (CET)

Si, repassa tu Arnau, que el Language Tool s'ha lluït, amb el llatí. ;) --MarisaLR (disc.) 22:26, 10 gen 2013 (CET) O el que has corregit ha estat amb el Language? --MarisaLR (disc.) 22:29, 10 gen 2013 (CET)

Un article essencial! Faig correccions menors. Potser estaria bé fer frases més curtes, en algunes seccions on s'acumula molta informació, pot esdevenir una sensació d'ofec, penso especialment en els estudiants, per exemple.--barcelona (disc.) 11:03, 13 gen 2013 (CET)

Gràcies Barcelona per les teves correccions. He tractat de fer algunes frases més curtes. Si trobes algunes altres m'ho pots dir.--MarisaLR (disc.) 12:08, 13 gen 2013 (CET)

En la meva opinió, a la introducció s'hauria de com a mínim mencionar el mestre de Taüll.--Arnaugir 18:45, 15 gen 2013 (CET)

  • No acabo d'entendre la frase «L'obra de l'absis al servei del tema religiós i el seu significat, està representada a través de mitjans antinaturalistes i d'abstracció». què vol dir "al servei del tema religiós i el seu significat"?
«Les pintures representades estan fetes per al servei de la comprensió i el seu significat religiós que mostren», potser així quedaria millor? --MarisaLR (disc.) 13:29, 30 gen 2013 (CET)
  • T'he canviat la referència a cita bíblica per la versió catalana. Creus que ajudaria a explicar la composició disposar d'una imatge amb les zones remarcades amb linies ?. M'ofereixo a preparar-la --amador (disc.) 17:50, 30 gen 2013 (CET)
Gràcies Amador, segurament que molt millor, ja saps «una imatge val més que mil paraules...» traducció literal. --MarisaLR (disc.) 20:50, 30 gen 2013 (CET)
  • Segueix pendent el gràfic, però quan m'he posat a fer-ho, m'han aparegut algunes contradiccions amb el text. M'explico:
    • dins de "altres parts fora de l'absis" diu: Déu com el Crist Majestàtic (Maiestas Domini) a la conca absidal.. En realitat està "dins de la conca absidial", oi?. Entenc que l'has posat aqui per a fer entenedor l'enllaç visual de les tres figures, però grinyola el títol "altres parts fora de l'absis".
    • on diu "A banda i banda de l'arc on hi ha la Dextera Domini es representen les figures de Caïm i Abel.", em sembla que estan a l'altre arc, sobre el llàtzer (bé, els peuets només). Si més no, les imatges no tenen cap figura a l'arc del a e la Dextera domini.
    • Ja em diràs com queda.--amador (disc.) 06:24, 28 feb 2013 (CET)
Fetes totes les correccions. Tenies raó Caïm i Abel i el Llàtzer estan al mur esquerre de l'arc de l'Agnus Dei. Moltes gràcies.--MarisaLR (disc.) 11:53, 3 març 2013 (CET)

He deixat un comentari a la discussió amb una notícia que acabo de llegir al diari.--Arnaugir 07:04, 5 març 2013 (CET)

Fet Fet! una petita ampliació. Gràcies. --MarisaLR (disc.) 23:37, 5 març 2013 (CET)

No acabo d'entendre la secció de "pintures murals". Se suposa que tracta sobre totes les pintures que no són la "central"? i totes aquestes pintures, es troben al MNAC o al lloc original, actualment?--Arnaugir 13:07, 8 març 2013 (CET)

La secció de pintures murals, tracta de les que no són a l'absis central, però com es diu a la introducció formen part del conjunt general i que crec que és important assenyalar-les, sobretot com es parla després, per la seva implicació algunes d'elles en la composició general de l'absis (trinitària).
He fet un altre remodelatge, on crec que queda millor explicat, les que estan in situ i les que pertanyen al MNAC. --MarisaLR (disc.) 11:38, 9 març 2013 (CET)
Molt millor, gràcies! segueixo amb la revisió--Arnaugir 11:58, 9 març 2013 (CET)

He acabat de revisar-lo tot. Controla els canvis que he fet sobretot en la secció de Simbologia, que no hagi fet cap bestiesa. Felicitats per l'article! Per cert, he creat aerinita i crec que seria interessant crear strappo (en:Detachment of wall paintings)--Arnaugir 17:01, 9 març 2013 (CET)

Fet Fet! l'article strappo. Moltes gràcies per la revisió.--MarisaLR (disc.) 00:21, 14 març 2013 (CET)

Retaule de Sant Bernardí i l'Àngel Custodi

Retaule de Sant Bernardí i l'Àngel Custodi (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Retaule poc conegut de Jaume Huguet, degut a que es troba en un museu poc popular i en el que no es poden fer fotos i també al seu mal estat, ja que en un apassionat moviment pel reciclatge del barroc, es varen utilitzar les taules com a fustes per a fer un cadiram i algunes parts fonamentals s'han perdut. Hi han pocs estudis que no es basin en l'anàlisi feta per Verrié i Ainaud de Lasarte el 1942, què afortunadament és força complert. A banda de la tradicional revisió, us demano que em digueu que li falta. Gràcies.--amador (disc.) 07:11, 4 feb 2013 (CET)

Al meu parer, no falta res, has aconseguit treure aigua de les pedres, doncs no n'hi ha gaire més escrit sobre aquest retaule. Felicitats! --MarisaLR (disc.) 20:25, 3 març 2013 (CET)

Díptic de Crucifixió i Judici Final

Díptic de Crucifixió i Judici Final (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)Es tracta d'una més de les obres del gran Jan van Eyck que entra a formar part dels articles ampliament documentats de les seves obres. Va ser distingit amb AdQ a la WP-EN i n'he fet la traducció. Us agrairé qualsevol suggeriment / exigència per tal de millorar-lo encara més, ja que de moment tant sols m'he limitat a la traducció.--amador (disc.) 17:24, 30 gen 2013 (CET)

Magnífic article, pel que jo he pogut verificar artísticament està tot bé. T'assenyalo uns petits detalls per si tens l'amabilitat de tenir-los en compte:
  • Posar la data a la plantilla de l'article la de la fitxa del museu (c. 1430). En cas contrari hauries de posar des de la primera data fins l'última possible que donen els diversos autors. I crec que això ja ho expliques a la secció corresponent.
  • La frase que has posat:«... amb solidaritat pel destret de les figures centrals». La canviaria per«... amb destresa per superar la difícil col·locació de les figures centrals».(O alguna cosa semblant).
  • En ser una traducció de l'anglès has posat l'enllaç a la Verge de la Mercè. No crec que sigui la de la Mercè (protectora de captius), el seu culte i la seva representació es va estendre per altres països des de Barcelona i es va produir majoritàriament a partir del segle XVI, per tant crec que la que es refereix el article és a la Verge de la Misericòrdia, que es mostra sempre en la iconografia amb la capa oberta i recollint-se en ella tot tipus de persones (no solament captius), i que ja es representava a diversos països des de molt abans.--MarisaLR (disc.) 15:12, 3 març 2013 (CET)

Actina

Actina (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) L'article ha estat traduït del castellà. Ja traduiré les imatges que hi ha i crearé els articles que resten a la introducció i la taula abans de posar-ho a votació.--Mbosch (会話) 11:25, 4 feb 2013 (CET)

Retaule de Pertegàs

Retaule de Pertegàs (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Un altre retaule de Jaume Huguet al MNAC. D'aquest hi ha molta menys documentació i ha estat un repte interessant. Agrairia els vostres comentaris i aportacions.--amador (disc.) 23:24, 22 nov 2012 (CET)

El següent comentari és de quan l'article es deia Martiri de sant Bartomeu, Calvari, mort de santa Maria Magdalena)
El títol de l'article no hauria de ser Retaule del martiri de sant Bartomeu, Calvari, mort de santa Maria Magdalena o quelcom similar? per coherència amb d'altres.--Arnaugir 00:05, 23 nov 2012 (CET)
Fet Fet! El nom correspon a les taules del MNAC que és qui li ha posat aquest nom que cal mantenir per coherència, si bé el retaule complert és conegut amb el nom actual de l'article Retaule de Pertegàs. He refet totalment l'entradeta. Gràcies, --amador (disc.) 06:45, 23 nov 2012 (CET)

A l'apartat "Taules centrals" hi ha un paràgraf/frase que comença "És una imatge de Maria Magdalena..." que està penjat per allà al mig. No hauria d'anar junt amb el primer paràgraf de la secció?--Arnaugir 20:03, 10 gen 2013 (CET)

Fet Fet!. Queda millor ubicada a començament del peràgraf inicial de la taula. Merci, --amador (disc.) 22:18, 10 gen 2013 (CET)

Bandera de Kosovo

Bandera de Kosovo (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

He tornat a fer un article sobre una bandera, traduït de l'anglès on és Article Bo; ara bé, aquest cop no ha estat com el cas de la bandera de Bielorússia que va ser sense motiu, sinó que tinc certs lligams amb Kosovo i per això m'he decidit. Espero que us agradi. Faré els enllaços en vermell en els propers dies.--Arnaugir 20:02, 24 gen 2013 (CET)

  • "Les banderes sèrbies s'utilitzaren en manifestacions contra Kosovo i encara es poden veure..." --> Contra Kosovo? No seria més neutral dir "per una Kosovo sota domini serbi." o alternatives semblants.
    • Fet Fet! em sembla bé.
  • "Fins i tot mesos després de la declaració d'independència kosovar, la bandera sèrbia encara es podia veure en edificis governamentals oficials fins que el govern de Kosovo va reemplaçar el serbi oficialment." --> Jo especificaria "govern serbi". En una frase tant llarga he hagut de pensar a que es referia.
    • Fet Fet! sí, millor especificar bé
  • Potser es podria especificar que "Ús d'altres banderes" no són oficials a Kosovo, però que n'està permès el seu ús no?
    • Fet Fet! a manera d'introducció de l'apartat
  • "...el responsable podia anar a la presó." --> Potser seria més adequat parlar "podia ser condemnat a penes de presó".
    • d'acord d'acord
  • "..., una millor qualitat estatal per Sèrbia..." --> A què es refereix?--KRLS , (disc.) 15:33, 9 feb 2013 (CET)
    • "a greater statehood status for Serbia" -> ho he canviat per "una major sobirania". Et sembla bé?
  • "El bàndol serbi també començar a eliminar..." --> substituir per "va començar".
    • Fet Fet! typo
  • A "Abans de la independència" crec que caldria contextualitzar amb una frase perquè Kosovo passa a estar controlada per les Nacions Unides.
  • Llegisc a ÉsaDir que està acceptat albanokosovar. Potser seria millor que usar "albanesa kosovar".
    • Fet Fet! perfecte. Llegisques? xD
  • L'apartat "Altres propostes" no sé si estan en el millor apartat. Primer de tot, perquè no crec que la presentessin com a proposta de bandera a les Nacions Unides, perquè aquesta conté un àguila bicèfal i era una de les coses que estaven prohibides. Potser tindria lògica en l'apartat "Ús d'altres banderes" o potser abans de la independència de kosovo (la bandera aquesta és del 2000.
    • He pujat l'apartat un nivell, és el millor que se m'acut. si no et satisfà ho puc fusionar a l'apartat "Ús d'altres banderes".

L'article en general està bé, és un article Bo. Avise'm quan el proposis que votaré.--KRLS , (disc.) 15:33, 9 feb 2013 (CET)

Història de l'estructura de l'exèrcit romà

Història de l'estructura de l'exèrcit romà (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) És el segon cop que presento l'article. He fet uns quants canvis, he vist que l'usuari Okerele també ha editat l'article a fons, gràcies. Espero que el redactat aquest cop sigui millor i almenys pugui tenir el distintiu de bo, per què és molt llarg i dubto que el torni a revisar.--Mbosch (会話) 00:22, 11 gen 2013 (CET)

Lèmur mostela de dents petites

Lèmur mostela de dents petites (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article sobre aquest animal tan bufó traduït d'en-wiki. Espero que us agradi.--Arnaugir 19:04, 12 gen 2013 (CET)

No me n'he oblidat, continuaré repassant-lo quan pugui. Intentaré obrir un forat a l'agenda demà al matí. Feina, feina, feina... Però felicitats, l'article està molt bé. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 19:15, 18 gen 2013 (CET)
Ja he acabat la revisió. Ja saps, si tens alguna pregunta, no et tallis. I si pots fer tots els enllaços de la introducció en blau, millor que millor. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 16:24, 22 gen 2013 (CET)

Electró

Electró (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Com que després de traduir hidrogen ja estava en ratxa vaig decidir embarcar-me en la traducció d'un article força llarg com és en:Electron. La veritat és que el nostre electró deixava bastant a desitjar (vegeu com era), i crec que es tracta d'un article massa important com per permetre'ns que estigués tan petitó... així que després de diverses setmanes ja està acabat. Ara falta polir-lo, compto amb la vostra ajuda igual que he comptat amb la d'en Leptictidium que m'ha donat un cop de mà amb la traducció d'algunes cosetes. Gràcies!--Arnaugir 14:56, 9 des 2012 (CET)

  • Falta:
    • traduir referències (Joancreus)
    • catalanitzar noms universitats de les referències
    • netejar vermells introducció
t'animo a polir i avaluar tots els articles relacionats dels 1000, estaria molt bé guanyar no solament en quantitat de text sinó en nombre d'articles distingits!--barcelona (disc.) 12:35, 23 des 2012 (CET)
Ja sabeu que em sembla indispensable que un AdQ tingui tota la introducció i la infotaula en blau, sense enllaços vermells. Com a mínim s'haurien de fer els de la introducció.
Atenció a la ref. 124, sembla que hi hagi un problema. Fet Fet!
"El terme Univers s’escriu en majúscula en sentit astronòmic (l’expansió de l’Univers), però en minúscula en sentit figurat (l’univers artístic). Fet Fet! tot i que queda una mica estrany... no ho sabia!
És per això que al voltant d'un electró de cada bilió va sobreviure el procés d'anihilació. => Atenció, un billion anglès (109) i un bilió català (1012) no són el mateix. Cal corregir aquesta frase i qualsevol altra on pugui haver-hi el mateix error. canviat per miliard canviat per miliard normalment ja ho tinc en compte, se'm devia passar
Vaig a dinar, quan tingui temps tornaré a donar-hi un cop d'ull. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:20, 6 gen 2013 (CET)
Ah, per cert, "sobreviure" és intransitiu, així que diríem "va sobreviure al", no "va sobreviure" el. També caldria corregir-ho on estigués malament. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 12:22, 6 gen 2013 (CET) Fet Fet! no ho sabia
  • "Miliard" és perfectament vàlid, però en llenguatge planer diríem "miler de milions" (per exemple, "el dèficit fiscal de Catalunya és de 22.000 milions d'euros", no "22 miliards"). Això no vol dir que ho hagis de canviar; fes com vulguis, només és un comentari perquè evaluïs les dues possibilitats i triïs la que et sembli millor.
  • Fet Fet! ho he canviat, millor més planer!
  • A vegades marques l'ús metalingüístic amb cursiva (Tant les paraules elèctric com electricitat...) i a vegades el marques amb cometes (La paraula «electró», que deriva de l'anglès...). Tria la que més t'agradi, però caldria homogeneitzar-ho.
  • Fet Fet!
  • Esperaré uns dies més aviam si algú diu res més i aniré fent els articles que falten. A més encara he de catalanitzar les referències amb la macro que tinc feta, que serà un moment.--Arnaugir 12:21, 11 gen 2013 (CET)

Sistema electoral de Catalunya

Sistema electoral de Catalunya (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Reprenc l’avaluació de l’article Sistema electoral de Catalunya que vaig haver d’abandonar per obligacions parentals. Espero els vostres comentaris. Gràcies per la comprensió.

La introducció caldria dividir-la en 2 o 3 paràgrafs. Ara és massa feixuga.--Arnaugir 18:08, 12 jul 2012 (CEST)

Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 20:26, 21 març 2013 (CET)

Començo a fer una revisió. Aniré fent poc a poc.--Arnaugir (discussió) 13:41, 13 abr 2013 (CEST)

  • Introducció
    • Primer paràgraf: dius que la llei de 2008 derogava la de 1982, això vol dir que les eleccions ja no es fan simutàniament??
Fet Fet! Hi havia un petit garbuix que ja queda aclarit. --Pere Serafi (disc.) 21:10, 13 abr 2013 (CEST)
    • Tercer paràgraf: entre "la" i "es" falta una paraula.
Fet Fet!--Pere Serafi (disc.) 21:10, 13 abr 2013 (CEST)
  • Marc legal
  • Votació
    • Mètode
      • No s'hauria de citar la llei d'Hondt aquí? sembla que el nombre de vots es tradueixi completament en una distribució proporcional, i (segons tinc entès) no és així.
        • Si que és proporcional i així ho diu la Constitució. El métode fa referència al marc teòric en com s'han de repartir els escons. Tant l'Estatut com la Constitució diuen que aquest ha de ser proporcional, i per fer-ho s'utilitza un métode de distribució d'escons que trobaràs en un punt desprès que com dius és la llei d'Hondt. El problema és que aquesta proporcionalitat es fa sobre un territori determinat i no sobre el conjunt, el que fa que sigui no proporcional dins la proporcionalitat.....--Pere Serafi (disc.) 11:50, 2 maig 2013 (CEST)
      • A la darrera frase es podria puntualitzar que les circumscripcions són les 4 províncies i es podria expressar millor el que vols dir.

No creus que s'hauria de parlar en algun lloc de les ILP?--Arnaugir (discussió) 12:04, 20 jul 2013 (CEST)

La ILP és una forma de creació d'una llei. Forma part del sistema jurídic però no del sistema electoral. --Pere Serafi (disc.) 13:06, 23 jul 2013 (CEST)

?Nycticebus linglom

Proposo a avaluació aquest article, que va ser escrit per en Sng i revisat per un servidor. A la viquipèdia en anglès és article bo, espero que aquí també pugui obtenir la distinció. Gràcies. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 16:36, 9 des 2012 (CET)

Per què a l'article en anglès entre el nom binomial i "?" hi ha un espai, i aquí no?--Arnaugir 15:08, 15 des 2012 (CET)
El Codi Internacional de Nomenclatura Zoològica no especifica com han d'anar els símbols com ara ?, †... Per tant, cadascú ho fa una mica com vol. Amb el Sng vam decidir no deixar cap espai partint de la base que en català els símbols de puntuació van enganxats a la paraula corresponent. Si algú m'ensenya una font fiable en català que digui el contrari, no tinc cap inconvenient en afegir-hi un espai. – Leptictidium (digue-m'ho a la cara) 17:13, 15 des 2012 (CET)

Expedició Amundsen

Expedició Amundsen (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Es tracta de l'expedició que conquerí el Pol Sud el 1911. És una traducció íntegra de la versió anglesa, que és AdQ, obtinguda gràcies a l'eina Amical-bot àmpliament revisada i amb alguns petits canvis en imatges i enllaços. Demano la vostra col·laboració per a l'avaluació. Moltes gràcies! --Jey (disc.) 02:05, 1 nov 2012 (CET)

Caldria fer els enllaços en vermell de la introducció, i en algunes parts encara es nota massa que és una traducció. – Leptictidium nasutum 21:09, 1 nov 2012 (CET)
Fet Fet! He creat 7 articles per a la introducció i he corregit les frases en pasiva. En què més es nota la traducció? Gràcies! --Jey (disc.) 14:08, 3 nov 2012 (CET)
Alguns exemples:
Fins a l'inici de la seva expedició, el juny de 1910 la majoria de membres de la seva tripulació creien que s'estaven embarcant en una expedició Àrtica.
El 1893, abandonà els seus estudis mèdics a la Christiania University i s'enrolà com a mariner dalt del foquer Magdalena per un viatjar a l'Àrtic.
A més el buc era folrat de chlorocardium sud-americà la fusta més dura disponible, i bigues elàstiques en tota la seva llargada.
Aleshores es transportà fins a la base un gran subministrament de carns, incloent-hi 200 foques, per a l'ús de la base i per emportar-se'l durant viatge al pol.
Els gossos corrien tan durament que uns quants dels equips més forts se separaven es deslligaren dels trineus i es carregaren per actuar com el llast.Leptictidium nasutum 21:10, 3 nov 2012 (CET) Fet Fet!. Gràcies per l'ajut. He corregit aquestes i altres errades de correcció. Disculpa el retard. --Jey (disc.) 13:31, 17 nov 2012 (CET)

els mèrits són conseqüències, haurien d'anar en una secció apart o dins d'aquesta, no dins de la segona etapa del viatge--barcelona (disc.) 09:37, 4 nov 2012 (CET) Fet Fet! He afegit l'apartat dins les conseqüències. --Jey (disc.) 22:22, 5 nov 2012 (CET)

Ací pots revisar algunes qüestions de gramàtica de l'article. --Jaumeortola (disc.) 22:32, 5 nov 2012 (CET) Fet Fet! Molt bona eina no la coneixia però resulta molt útil. Gràcies! --Jey (disc.) 13:31, 17 nov 2012 (CET)

  • Els noms de les naus no han d'anar en cursiva? alguns hi estan, però en falten d'altres
  • Noms geogràfics (si no m'equivoco) van en minúscula, exemple: pol Nord, pol Sud, badia de les Balenes, península de Nosequè etc. especialment els dos primers que surten molt.
  • He corregit alguna petita falta, caldria assegurar-se que no n'hi ha més.
  • Les unitats van separades amb espai de la quantitat (p.ex. 40 ºC)
  • Cal posar punts als milers i coma als decimals (ex. 42.000 galetes, i no 42,000).
  • En comptes de cometes altes ("") caldria fer servir cometes baixes («») tal com es va decidir en PD.
  • Per latituds fes servir la plantilla {{coord}} de manera que quedin enllaçades.
  • quilòmetres millor que kilòmetres, no? En tot cas potser seria millor fer servir simplement km
  • les referències que són notes haurien d'anar en un apartat separat. Si no saps fer-ho ja t'hi ajudaré.
  • Les referències podrien anar en 3 columnes per tal que fossin més curtes.
  • Alguna referència està mal posada abans del signe de puntuació (p.ex. referències 6 i 7, no sé si més... repassa-ho).
  • Ja tens més feina ;) L'article està molt i molt bé, felicitats.--Arnaugir 13:06, 28 nov 2012 (CET)

Fet Fet!. He revisat tots els punts excepte el de la plantilla coord que no serveix en els casos de l'article. La part de notes i referències queda molt millor així. Gràcies per l'ajut. Salut!--Jey (disc.) 20:50, 17 des 2012 (CET)