Viquipèdia:Llibre d'estil/Enllaços

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'ús d'hiperenllaços és una característica molt important de la Viquipèdia. Els enllaços interns serveixen per convertir una massa de centenars de milers de pàgines en un conjunt ben interconnectat; els enllaços interviqui fan de pont amb els projectes germans, com ara el Viquitexts, el Viccionari o altres versions lingüístiques de la Viquipèdia; i, finalment, els enllaços externs vinculen la Viquipèdia amb la World Wide Web.

Un enllaç ben posat ofereix una ruta directa a contingut de la Viquipèdia o de fonts exteriors que pot contribuir a expandir els coneixements de l'usuari sobre el tema en qüestió. Quan s'escriu o modifica un article, a més de pensar què s'hi posarà, també s'ha de valorar quins enllaços serien útils per dirigir el lector cap a informació relacionada i quines altres pàgines haurien d'enllaçar a l'article.

Principis generals[modifica]

La Viquipèdia fa servir hipertext i intenta estructurar-se de tal manera que els usuaris puguin accedir a altres pàgines amb facilitat quan vegin informació que els interessa. La pàgina on es troba un enllaç es diu «àncora» i la pàgina cap a la qual apunta es coneix com a «objectiu». Tingueu en compte el lloc que ocupa un article a l'arbre del coneixement a l'hora d'afegir-hi o eliminar-ne enllaços.