Viquipèdia:Llista de viquipedistes per ús de l'eina de traducció/capçalera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La taula següent reflectix els {{{1}}} primers usuaris que compten amb un major nombre de creacions d'articles a la Viquipèdia en català. A partir dels viquipedistes mostrats a la llista, que són els més representatius del projecte, l'objectiu d'esta taula és valorar l'ús correcte o l'abús de l'eina de traducció incorporada a la Viquipèdia i que forma part del sistema Mediawiki: el Content Translation (CT).

Criteris i paràmetres d'avaluació[modifica]

La llista pren les següents consideracions, en forma de columnes de la taula:

  1. Articles creats totals: El bot de recompte que opera la llista atribuix la creació d'un article a un usuari si en la primera versió de l'article s'hi va inserir contingut que no era una redirecció o una pàgina de desambiguació.
  2. Articles creats amb CT: Esta columna expressa el nombre d'articles creats per cada usuari amb l'eina Content Translation.
  3. Articles via CT amb plantilles d'avís: Dels articles creats amb l'eina de traducció, indica quants tenen a hores d'ara inserida alguna de les plantilles del gran ventall d'avisos per deficiència de contingut. Són les que estan categoritzades a Categoria:Plantilles per a millorar articles.
  4. Ràtio traduïda: Mostra la ràtio d'articles creats via Content Translation respecte al total d'articles creats per eixe usuari. Una ràtio del 0,2 indica que un 20% d'entrades creades per un viquipedista són traduccions directes de l'eina.
  5. Ràtio CT amb avisos: Esta darrera columna és un valor de qualitat de la tasca de traducció de l'usuari. Mostra la quantitat d'articles traduïts amb Content Translation que tenien avisos de mancances (columna 3) respecte al nombre d'articles creats amb eixa mateixa eina (columna 2). La ràtio, per tant, indica fins a quin punt el resultat d'ús de les traduccions és òptim o suposa un problema que cal esmenar.

Semàfors de classificació[modifica]

A continuació es mostren els dos semàfors de classificació que atorguen color a les dues darreres columnes de la llista. La primera és purament informativa per veure millor quins usuaris del projecte fan servir més o menys el Content Translation i poder debatre'n les funcionalitats, usos futurs, novetats o altres mètriques sobre traducció. Només depèn del percentatge d'ús i no rau en xifres totals d'articles, atès que un usuari amb 200 articles traduïts d'aquesta eina podrien suposar només un % ínfim de la seua participació en la Viquipèdia.

La segona llista també és informativa. Tanmateix, té caràcter de més urgència perquè pretén conscienciar al mateix viquipedista i també a la resta de la comunitat d'aquells usuaris que podrien estar cometent alguns abusos o manca de comprensió (o de posterior revisió) de l'eina, de manera que els articles resultants no són els esperats i han rebut plantilles de mancances diverses. Cal posar remei en cas que un % o la xifra absoluta d'articles traduïts amb el traductor caigui en les categories d'alerta o de prealerta.

Semàfor d'expertesa en traducció Semàfor de qualitat de la traducció
Codi Nivell Explicació Codi Nivell Explicació
No traductor Menys del 5% d'articles creats per este usuari són traduccions del CT. La seua contribució no està vinculada a l'eina i els seus articles o bé són inèdits o empra altres programes externs de traducció. Usuari en alerta per l'ús del CT O bé més del 15% (gairebé 1 de cada 6), o bé un total de 25 o més articles creats per este usuari mitjançant el CT tenen mancances significatives i inclouen una plantilla de millora. Podrien ser susceptibles a caure en una categoria d'usuari amb l'accés restringit a l'eina en un futur.
Traductor esporàdic Entre el 5% i el 24,9% d'articles creats per este viquipedista són via el CT i d'altres llengües. Usuari en prealerta per l'ús del CT O bé més del 10% (1 de cada 10), o bé un total de 10 o més articles creats per este usuari mitjançant el CT tenen una plantilla d'avís. És preferible que s'aturin a millorar els articles amb errors abans de crear-ne de nous amb l'eina.
Traductor habitual Entre el 25% i el 49,9% d'articles creats per este viquipedista provenen de traduccions d'altres llengües. Usuari amb un ús correcte del CT Menys d'un 5% o d'un total de menys de 10 articles creats per este usuari amb el CT tenen problemes vinculats a la traducció.
Usuari traductor El 50% o més d'articles creats per este viquipedista són traduccions d'altres llengües. El CT és part sistemàtica del seu voluntariat.

Taula dels {{{1}}} viquipedistes amb més articles creats[modifica]

Darrera actualització: {{{2}}}
Execució anterior: {{{3}}}
# Usuari Articles creats totals Articles creats amb CT Articles via CT amb plantilles d'avís Ràtio traduïda Ràtio CT amb avisos