Viquipèdia:Petició d'imatges/Fotografies de Flickr

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Recurs per trobar imatges lliures: Flickr[modifica]

http://www.flickr.com/creativecommons/by-sa-2.0/ En aquest enllaç es filtren les imatges de Flickr que tenen llicència Attribution ShareAlike 2.5 i es pot afegir etiquetes (tags) per triar un lloc o tema concret, per exemple afegint la etiqueta Catalunya anem a http://www.flickr.com/creativecommons/by-sa-2.0/tags/catalunya/ i trobem més de 7.000[1] imatges del Catalunya Group creat precisament per això.

Llicència[modifica]

Podeu portar imatges, però aneu en compte, en aquest tercer enllaç no totes les imatges Creative Commons que hi ha són Attribution ShareAlike 2.5, poden ser non-commercial. Si feu servir el 3r enllaç, comproveu-ho bé clicant a la icona cc (al costat de la icona verda) abans de pujar-les a Commons, per que si no són lliures, seran esborrades de Commons.

Si les imatges que voleu no són lliures[modifica]

Podeu deixar un comentari demanant a l'autor que canvii la llicència a Attribution ShareAlike 2.5, probablement accedirà si li ho expliqueu, però pot tardar molt en mirar el missatge i mentre la imatge pot ser esborrada de Commons. És preferible, per tant, comprovar-ho abans. Les imatges allà es classifiquen amb un sistema, els tags (etiquetes) que permet indicar la població, comarca, latitud i longitud, o qualsevol detall i és molt útil per cercar imatges per un article concret. Actualment hi han més de 17.500 imatges al Grup Catalunya!

Com pujar imatges de Flickr a Commons[modifica]

Si pugeu imatges, afegiu com a mínim:

  • Una petita descripció de la imatge (motiu, lloc, poble, comarca i Catalunya)
  • Trieu la llicència adeqüada de la llista desplegable (hauria de ser Attribution ShareAlike!)
  • Cal indicar la pàgina d'on s'ha tret la imatge per tal que la llicència es pugui comprovar. (Si no es pot, també s'esborra la imatge!).
  • Afegiu al menys la categoria [[Categoria:Catalunya]] per que la imatge sigui fàcil de localitzar més endavant. Hi han forces subcategories de Catalunya creades, si en trieu la més específica, encara millor! Podeu veure aquí el primer nivell de sub-categories
  • Si són imatges de Flickr, agafeu la versió d'alta resolució, i afegiu catalunya (en minúscules ni cap espai) al nom de l'arxiu numèric original, sense canviar-ho, així si es torna a pujar la mateixa imatge el sistema avisarà i evitem duplicar esforços Mireu de posar a la imatge un nom així: Catalonia_Poblacio_TemaDeLaFoto (substituïnt la població i el tema!).

Per pujar-les, aneu aquí: Carrega a Commons

Eines[modifica]

Com demanar el canvi de llicència[modifica]

Podeu simplement afegir el següent a la casella Add your comment:

- -

CAT-Si poguessis canviar la llicència a Creative Commons AttributionShareAlike la podriem fer servir a la Viquipèdia en català.

ENG-If you wouldn't mind changing the license to cc-AttibutionShareAlike we could use it for the Catalan wikipedia.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Viquip%C3%A8dia:Petici%C3%B3_d%27imatges/Fotografies_de_Flickr

- -

Referències[modifica]

  1. Comprovat el 11 de maig de 2008