Viquipèdia:Sondeig dels usuaris/5

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Plantilla:Infotaula projecteEl V Sondeig als usuaris de la Viquipèdia és una iniciativa promoguda des de l’Associació Amical Wikimedia per tal de conèixer i fer difusió del perfil sociodemogràfic, interessos i opinions dels usuaris del projecte. Sobre aquesta base es volen perfilar millor les activitats de l’associació, conèixer les inquietuds generals d’editors i lectors, determinar la difusió del projecte i plantejar objectius a curt i llarg termini.

Objectius[modifica]

L'objectiu general de les diverses edicions del sondatge ha estat conèxier les opinions, valoracions i inquietuds dels lectors i els editors del projecte. En aquest sentit, la IV edició no es diferència en l'objectiu general i es troba dividida en quatre grans grups que engloben els diferents àmbits de la Viquipèdia:

  • Perfil socio-demogràfic dels usuaris: Es vol tenir una idea detallada del perfil d'editor i lector habitual de la Viquipèdia per tal de veure l'ús en diferents estrats socials i culturals. D'aquesta manera es volen establir els grups de població en els quals cal fer polítiques actives de promoció del projecte.
  • Ús: Establint quin ús fan els usuaris de la Viquipèdia es poden fer millors polítiques en la creació o gestió dels continguts. Així mateix es possible establir quines temàtiques són més interessant a cada grup d'edat o segons els estudis finalitzats.
  • Percepció: Conèixer la opinió dels editors i els lectors és cabdal per tal de poder determinar quins són els punts flacs de la Viquipèdia, en quins àmbits cal continuar treballant i en quins la feina feta és correcte.
  • Edició: Finalment és important saber com funciona el procés d'edició. No només des del punt de vista dels editors que porten anys editant, sinó des del punt de vista dels nouvinguts que s'enfronten a un complex sistema d'edició i normes.

Dades tècniques[modifica]

En progrés.

Resultats[modifica]

Viquipèdia:Sondeig dels usuaris/5/Dades