Viquipèdia:Viquimarató Santa Coloma de Gramenet

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

La Viquimarató Santa Coloma de Gramenet és una activitat organitzada pel Museu Torre Balldovina, la Biblioteca de Singuerlín - Salvador Cabré, el CNL L’Heura i Amical Wikimedia, que té per objectiu millorar articles relatius al Patrimoni cultural de Santa Coloma de Gramenet. Al mateix temps, la Viquimarató Santa Coloma de Gramenet també vol servir per donar a conèixer la Viquipèdia entre aquelles persones que no hi estiguin avesades, a través d'un petit curs d'edició wiki per a usuaris novells.

Quan

 • Dissabte, 9 de maig de 2015.

On

Coordinació

 • Museu Torre Balldovina
 • Biblioteca Singuerlín - Salvador Cabré
 • CNL L'Heura

Twitter

 • @Amical Wikimedia
 • @cnlheura
 • @bibstacoloma
 1. ViquimaratoSantaColomaG

Context

La Viquimarató de Santa Coloma de Gramenet és una iniciativa conjunta de diferents ens i departaments municipals, juntament amb el suport de l'Amical Wikimedia, per a donar a conèixer el patrimoni històric colomenc, al mateix temps que explorar noves formes d'implicació en la difusió cultural i l'aprenentatge de la llengua catalana.

Amb aquesta acció, Santa Coloma de Gramenet posa el seu granet de sorra per assolir el repte d'arribar als 500.000 articles durant el 2015 a la Viquipèdia en català.

Què és una Viquimarató?

Una Viquimarató és una activitat on un grup de viquipedistes es troben físicament en un lloc -sovint una biblioteca- per ampliar el màxim possible un article i/o temàtica determinada de l'enciclopèdia. Ja s'han fet viquimaratons per ampliar l'article sobre Xavier MiserachsJoan Miró, llengua catalana o sobre el Tricentenari del 1714, entre altres. És una bona manera de fer créixer més d'un article d'una manera ràpida i també de socialitzar un viquiprojecte. Els experts proporcionen bibliografia de qualitat, i els viquipedistes només necessiten connexió a Internet, bibliografia, una taula i una cadira.

Data i lloc

Aquesta viquimarató tindrà lloc el dia 9 de maig de 2015 a la Biblioteca de Singuerlín - Salvador Cabré, de Santa Coloma de Gramenet.

Programa

Hora Activitat
10:00 Presentació
10:15 Inici Viquimarató + taller d'iniciació a la Viquipèdia
11:30 Esmorzar
14:00 Feina feta! Tothom a casa seva

Inscripcions

Per apuntar-vos a l'esdeveniment podeu fer-ho vosaltres mateixos a la llista inferior (si esteu donats d'alta a la Viquipèdia) o bé escrivint als correus b.sta.colomag.s@diba.cat o museutorreballdovina@gramenet.cat. No és obligatori però sí molt convenient per facilitar la organització.

Participants
 1. KRLS     
 2. Masover     
 3. Ana Varea     
 4. Sergio Flores     
 5. Lluïsa Francàs     
 6. Jesús Floro     
 7. Joaquin Jaumejoan     
 8. Leticia Gomez     

Si vols venir, inscriu el teu nom aquí

Articles per millorar relacionats amb el patrimoni cultural de Santa Coloma de Gramenet

Preguntes més freqüents

M'he de registrar per assistir-hi o hi puc anar sense avisar?

Us demanem que us hi apunteu amb temps per poder buscar un espai pertinent on editar. No és obligatori però és d'agrair.

Necessito ser membre d'Amical o haver editat abans la Viquipèdia?

No, aquest esdeveniment és obert a tothom.

Què he de portar?

Un portàtil o tauleta digital, si en teniu. (Hi haurà ordinadors a la sala.)

Ganes de passar-vos-ho bé.

Convé que llegeixi algun material sobre edició de la Viquipèdia abans de la Viquimarató?

No és obligatori, però si podeu, és molt recomanable que abans de la Viquimarató us mireu el breu i distret curs d'introducció en línia, Bus turístic, i així podreu aprofitar més la jornada.

Ressò a la premsa local[modifica]

http://laguiaplus.com/la-informacio-sobre-el-patrimoni-de-santa-coloma-es-pot-millorar-facilment-a-la-viquipedia/