Viquipèdia:Wiki takes Falset

De Viquipèdia

Wikipedia Takes Falset és una gimcana fotogràfica que se celebrarà a Falset el proper dijous 26 de març de 2015, impulsada per la Biblioteca de Falset en el marc de les Jornades Culturals de l'IES Priorat. Es tracta de l'edició local del projecte Viquipèdia prem el teu municipi, englobada dins del Viquiprojecte:Bibliowikis.

Viquipèdia prem Lloret de Mar

Descripció[modifica]

Viquipèdia pren la teva ciutat (en anglès, Wiki Takes Your City) és una sèrie de gimcanes fotogràfiques que se celebren a ciutats d'arreu del món. La primera es va celebrar a Manhattan l'any 2008 i fins el moment ja s'ha repetit en més de vint-i-sis ciutats més. El nom anglès de l'esdeveniment fa referència a la cançó «First We Take Manhattan» de Leonard Cohen.

Aquesta edició de Falset està organitzada per la Biblioteca de Falset en el marc de les Jornades Culturals de l'IES Priorat. Es pretén així enriquir l'arxiu d'imatges lliures d'aquesta ciutat a Wikimedia Commons, i així poder-les reutilitzar en d'altres projectes com la Viquipèdia.

Programa de la jornada[modifica]

  • Dia i hora: 26 de març de 2015, de 9:00h a 12:00h
  • Punt de trobada: Biblioteca de Falset, on s'explicarà en què consisteix i la llista de monuments a fotografiar.

L'activitat principal de la jornada és fer quantes més fotos bones millor. Per tant, l'activitat serà al carrer i feta per cadascú dels participants. Comptaren amb un espai on trobar-nos al començament (9:00h) i al final de la jornada podrem fer balanç i resoldrem dubtes sobre l'ús de l'eina de càrrega d'imatges per als que encara no la coneguin a la mateixa biblioteca.

Condicions[modifica]

Hi ha quatre condicions bàsiques per poder participar al concurs:

  • Només es pot participar amb les pròpies fotos fetes (segons metadades) el mateix dia entre les 10:00 i les 14:00.
  • Totes les fotos se cedeixen sota les condicions d'una llicència lliure. Recomanem la llicència Reconeixement i Compartir Igual 3.0 de Creative Commons, CC-BY-SA-3.0 (estaran disponibles per a la Viquipèdia respectant l’autoria).
  • Tots els fitxers carregats han d'incloure el codi d'identificació de monument (vegeu com trobar-lo).
  • El participant serà informat dels premis obtinguts mitjançant l'adreça de correu electrònic definida al seu compte d'usuari (és confidencial i l'única dada d'identificació demanada).

Les fotografies es carregaran a Wikimedia Commons el dissabte.

Llistes[modifica]

Mapa de tots els punts
OSM
Descarrega format KML

Aquest jornada de Viquipèdia prem Falset se centrarà en els monuments que apareixen a la llista de monuments de Falset, prioritzant aquells que ara no tenen cap foto.

Recomanacions[modifica]

  1. Evitar fotografiar gent, especialment si és identificable, i en tot cas demanar-los permís (en algun cas pot donar més sentit de context).
  2. No entrar en cap edifici sense demanar permís i explicar el propòsit (a vegades són interessants els interiors)
  3. Fer diferents angles, preses generals i de detall quan siguin rellevants.
  4. Ser respectuosos amb els monuments, els seus usuaris i l'entorn!

Resultats[modifica]