Viquipèdia Discussió:Notes de premsa/La Viquipèdia en català convida a tothom a celebrar el desè aniversari

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Suggestions

  1. Disculpeu, perquè no sé editar. Però és necessari posar un cor increïblement semblant al que utilitza CiU a les campanyes electorals?
  2. Jo trauria la frase "[A la festa podreu] conèixer alguns dels seus contribuïdors més actius", trobo que fa "corporativista". Just a sota ja es diu "[Podreu] trobar altres persones que creuen en la importància de compartir el coneixement de forma lliure i en català" i encara "incloure els vostres coneixements a la Viquipèdia amb l'ajuda d'usuaris experimentats".
    Canvio "experimentats" per "actius", ok? --Davidpar (disc.) 19:03, 7 març 2011 (CET)
  3. Crec que resultaria "estimulant" afegir, al començament, que la Viquipèdia en català va ser la segona en funcionar, sobretot ja que es parla de "nou rècord" com s'hi n'hi hagués hagut un altre abans. Es podria modificar la primera frase així, per exemple: "Deu anys després de la seva creació, la Viquipèdia en català (que històricament va ser la segona després de l'anglesa) intentarà assolir 2.000 editors en un sol dia,..."--Hinio (disc.) 07:48, 7 març 2011 (CET)
    Fet Fet! --Davidpar (disc.) 19:03, 7 març 2011 (CET)
Ara es podria treure; amb la nova introducció aquesta frase és redundant...--Hinio (disc.) 12:08, 9 març 2011 (CET)

Deu anys d'una versió de rècord

Estaríeu d'acord en afegir aquesta espècie de fitxa al peu de la nota de premsa per contextualitzar i presumir de les últimes fites?


Deu anys d'una versió de rècord

Desè aniversari de la Viquipèdia
Desè aniversari de la Viquipèdia

L'obra de referència més gran a Internet celebra enguany el seu desè aniversari. Jimmy Wales va fundar la Viquipèdia, «l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar», el mes de gener de l'any 2001.

La Viquipèdia en català, o Viquipèdia en valencià, fou la segona versió idiomàtica en comptar amb algun article (després de la versió anglesa) i la tercera en ser creada. El primer article de la Viquipèdia en català (i el primer en una versió no anglesa) fou «Àbac», creat el 17 de març del 2001 a les 01:41 UTC per Daniel José Queralto editant com usuari anònim amb el rang IP a Andorra. Després d'ell vingueren milers de viquipedistes més que, ja sigui arreglant algun error ortogràfic o creant centenars d'articles, han fet de la Viquipèdia un gran projecte lliure, col·laboratiu i en català.

Aquest 21 de desembre de 2010 la Viquipèdia en català va assolir els 300.000 articles tot superant la versió en noruec i situant-se tretzena en nombre d'articles. De tots aquests articles, més de 480 han estat distingits i, de fet, som la desena Viquipèdia amb més articles de qualitat. Cal destacar també que, des de fa més d'un any (2 de gener de 2010), la Viquipèdia en català lidera la llista de 1000 articles que tota viquipèdia hauria de tenir mes rera mes. A més a més, 95 articles d'aquesta llista estan més desenvolupats a la Viquipèdia en català que en qualsevol altra edició (vegeu per exemple: Mamífer, Amèrica del Nord, Diego Velázquez, Ovella, Cristòfor Colom, Nombre, Voltaire, Escultura, Domesticació, Arc (arquitectura), Espècie amenaçada o Tim Berners-Lee).

Segons les dades del passat mes de febrer, la Viquipèdia en català ha servit 20,1 milions de pàgines, és a dir una mitjana de nou pàgines per segon, cosa que representa un nou rècord històric ja que supera les dades d'aquest mateix novembre.

He agafat el disseny de la pàgina d'en Lepti i bona part del text és de la nota de premsa del 15 de gener. Si algú està inspirat, li agrairia que afegís alguna frase més filosòfica o poètica. Si hi esteu d'acord la passaré a la nota de premsa d'aquí unes hores. --Davidpar (disc.) 20:00, 7 març 2011 (CET)

Altres esdeveniments organitzats

Proposaria deixar al mateix nivell que el rècord i la festa els esdeveniments d'aquest apartat --Mafoso (Mani'm?) • Vull WM-CAT 13:30, 8 març 2011 (CET)

És que el si féssim una secció d'aquests punts, només donarien per un parell de línies cadascun. Els poso en negreta perquè ressaltin més. --Davidpar (disc.) 21:36, 8 març 2011 (CET)