Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Revolució Francesa

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que de moment és un article bo, però encara lluny de la qualitat pel que fa a la completesa. En un altre moment m'ho miraré amb més profunditat per identificar les seccions que necessiten més ampliació, però per començar crec que la part sobre la presa de la Bastilla és molt minsa. – Leptictidium (pm!) 23:46, 28 juny 2008 (CEST)

I la visió crítica?

Al meu parer, hi manca la visió crítica de la revolució. Ara mateix, segons el meu parer i donada la transcendència del fet, s'acosta més a una apologia demagògica propagandista que a un artícle enciclopèdic. Per fer-ne un recull de la visió crítica, es podria començar per l'analisi d'Edmund Burke, seguida d'una comparació crítica de les similtuds i diferències entre la revolució francesa i la revolució anglesa i l'americana, i continaur per aquells que han denunciat la revolució francesa com el primer precedent del totalitarisme polític que donarà lloc a les aberracions del comunisme i el nazisme.--Georg-hessen (discussió) 11:47, 7 jul 2008 (CEST)

Falten

  • Una explicació en més profunditat de la presa de la Bastilla;
  • L'explicació de la creació de la tricolore, que fou durant la Revolució;
  • Més referències pel segon paràgraf de la introducció, que fa alegrement afirmacions que podrien ser discutides;
    • La Revolució Francesa ha format la concepció política i ideològica del món contemporani
    • És la revolució que serví de model i motor a les que havien de venir en el futur.
  • Una revisió de la llengua; es barregen el passat simple, el passat perifràstic i el present històric, fent una barreja molt poc elegant; a més, sembla que hi ha diversos calcs i/o barbarismes.

Leptictidium (pm!) 13:00, 7 jul 2008 (CEST)

Article bo o de qualitat?

El vaig proposar perquè feia temps que estava en avaluació i sovint l'avaluació real es produeix en la votació com AdQ. No vaig votar perquè tenia dubtes sobre si realment es mereix ser AdQ. Crec que, tot i que hi ha una gran feina i que s'ha millorat força, aquests articles, els de temes tan importants, són els més difícils de completar i, per tant, d'aconseguir la màxima qualitat. Donant un cop d'ull a les altres wiquis (a excepció de l'espanyola) veiem articles més desenvolupats que encara s'estan completant. Crec que és un Article Bo i que amb el temps, amb millores podria ser de qualitat. És la meva opinió.--Peer (discussió) 16:07, 12 jul 2008 (CEST)

Jo el vaig votar de qualitat en tot i he vist, per les aportacions, que pot ser millorable i vaig canviar el vot. Un bon article que pot ser de qualitat. --Panotxa (discussió) 17:24, 12 jul 2008 (CEST)
Estic d'acord amb en Peer. Millor donar-li la distinció de bon article i si millora ja podem donar-li la de qualitat. – Leptictidium (pm!) 13:30, 13 jul 2008 (CEST)