Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Vaga general a Espanya de 2010

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Abans de tot dir que es tracta d'un article molt ben treballat, i ben referenciat, i l'enhorabona al seu autor. Sento no haver participat a l'avaluació prèvia, però no ho havia vist fins ara. Tot i que està ben estructurat i que la part del transcurs de la vaga i les declaracions posteriors són molt completes, trobo a faltar coses importants:

-Trobo a faltar, sobretot, un apartat de situació, o context històric o social, que expliqui el per què de la reforma, per què en aquest moment. Per què hi ha un alt nivell d'aturats. Tampoc es tracta el malestar social que hi ha vers el govern durant els dos anys anteriors a la reforma, ni quines polítiques havia dut a terme l'executiu abans d'aquesta gran reforma.

M'he fet un esquema amagat d'aquest nou apartat que em demanes, l'aniré desenvolupant en els pròxims dies. --Davidpar (disc.) 17:51, 24 des 2010 (CET)
Fet Fet! Ara vaig a pels dos següents. --Davidpar (disc.) 20:35, 26 des 2010 (CET)
M'agrada molt com està quedant. El gràfic molt revelador. Molt bona feina.--Àlex Esp (Discussió) 20:49, 26 des 2010 (CET)

-A l'apartat de reaccions prèvies, es parla gairebé només d'entitats catalanes i alguna de la resta de l'àmbit catalanoparlant. De la resta d'Espanya, només es cita el diari El País, però molts altres també van recolzar la vaga. Tampoc no diu quina era la postura del govern de Zapatero, o de Montilla, davant la vaga.

He afegit la reacció de Facua, el sindicat d'estudiants, alguns partits, la policia, "la Unión de Actores, Ecologistes en Acció[11] o Hermandad Obrera de Acción Católica, entre d'altres" a l'apartat a favor. Ara, a l'apartat en contra intentaré trobar algunes declaracions d'en montilla i zp prèvies a la vaga. --Davidpar (disc.) 13:00, 28 des 2010 (CET)
Fet Fet! Ja he acabat el que m'ha comentat en aquest punt. He acabat afegint unes declaracions d'en Montilla i d'en Corbacho. No he sapigut trobar-ne cap d'en ZP. Però amb les paraules dels altres dos crec que ja queda correcta. Ara aniré a arreglar el punt de reaccions internacionals. --Davidpar (disc.) 15:17, 28 des 2010 (CET)

-Reaccions internacionals. M'hagués agradat trobar alguna opinió, declaració posterior o conclusió d'alguna entitat o govern de fora de l'Estat. Menys vinculat al conflicte.

Els governs estrangers no solen dir res sobre aquests assumptes. L'únic que he trobat d'internacional són les valoracions de la premsa internacional. Creus adequat que l'afegeixi? --Davidpar (disc.) 17:01, 28 des 2010 (CET)
Sí, la meva idea era trobar alguna opinió d'alguna entitat aliena al conflicte. Premsa internacional, per exemple. Si no en trobes cap tampoc passa res, crec que l'article ja mereix ser un article de qualitat. Has fet una gran feina, l'enhorabona.--Àlex Esp (Discussió) 00:23, 29 des 2010 (CET)
Fet Fet! Ja he afegit el ressò de la premsa internacional. --Davidpar (disc.) 11:59, 29 des 2010 (CET)

Sento no haver pogut col·laborar en l'avaluació prèvia, i arribar tard a la valoració de l'article, espero que el meu vot sigui constructiu i no pas destructiu. Salutacions.--Àlex Esp (Discussió) 18:39, 14 des 2010 (CET)

D'acord. Ara iniciaré la feina de recercar en hemeroteques i informar-me per aquestes noves seccions. --Davidpar (disc.) 19:32, 15 des 2010 (CET)
El problema de crear un article d'actualitat, és que poden aparèixer noves dades importants. El passat 18 de desembre es varen convocar noves manifestacions amb objectius similars, i el secretari general de CCOO no descarta convocar una nova vaga general.(article a El País) Aquesta informació podria anar a l'apartat de conseqüències. No he trobat gaires referències neutrals sobre la manifestació, però aquí en deixo algunes webs amb fotografies i algunes dades.Article a El País,[1][2][3]--Àlex Esp (Discussió) 18:13, 23 des 2010 (CET)
He Fet Fet! aquesta demanda, ara vaig per les altres tres. --Davidpar (disc.) 17:20, 24 des 2010 (CET)