Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Proposta de distinció d'alta qualitat d'un article/Xifratge de Cèsar

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Crec que l'avaluació realitzada a la wiqui anglesa reforcen el contingut de l'article. Cal encara polir alguns detalls formals, unificant criteris (noms d'autors en majúscula o minúscula, etc.).--Peer (discussió) 13:34, 31 des 2008 (CET)

Crec que l'apartat "Exemple" es podria reanomenar a "Funcionament", ja que explica com funciona, l'únic que hi posa exemplesFet Fet! (em sembla una proposta molt encertada)--Gomà (discussió) 00:59, 6 gen 2009 (CET). A la llista d'enllaços externs hi ha molts programes dexifradors i no explicacions del xifratge, sembla més aviat un directori. Estaria bé deixar-ne algun en català (millor) però esborrar la resta. També unificar el criteri de punt final a la llista i els altres que diu en Peer. A veure que hi opineu. Sento no haver escrit tot això a l'avaluació però a vegades no dóno a l'abast i miro el que s'està a punt d'aprobar.--Ssola (discussió) 14:14, 2 gen 2009 (CET)
El tema del criteri del punt final, dels detalls formals i la unificació de criteris no hi tinc res a dir. Però pel que fa als enllaços externs el primer de tots és en català i està força complert però els altres crec que no hi fan tanta nosa: n'hi ha en altres idiomes (el xifratge canvia amb l'alfabet) n'hi ha que es poden descarregar, n'hi ha que funcionen en full de càlcul... en fi que com que això no és una enciclopèdia de paper i la quantitat tampoc no és tan exagerada per que la palla no deixi veure el gra, jo no els trauria. --Gomà (discussió) 00:59, 6 gen 2009 (CET)
Ja he col·locat el punt final allà on hi havia frases senceres. Gràcies per la resta.--Ssola (discussió) 22:50, 6 gen 2009 (CET)

Ampliació de l'article

Hola, estic llegint l'article xifratge de Cèsar perquè m'agradaria votar-lo (encara no he votat mai cap article) i abans de fer-ho volia proposar algunes pàgines web per si seria convenient ampliar d'aqui els ENLLAÇOS EXTERNS.

http://www.xtec.cat/~dobrador/cripto/ http://xtec.cat/~jjareno/activitats/criptologia/intro.htm

Conec tant al David Obrador com al sr.Jareño (no me'n recordo del nom) i crec que realment saben molt més que jo de criptografia i podrien valorar molt millor l'article. Quan hagi llegit tot l'article ja faré la meva valoració (si es que descobreixo com fer-ho!) encara que potser jo no soc una usuària experta de la wiki ni d'aquest tema. Ho faré amb la millor voluntat però....... ja veurem! --Mzamora2 (discussió) 08:54, 5 gen 2009 (CET)

Els enllaços que proposes són molt interessants jo potser els posaria amb més motiu a l'article de criptografia perquè donen una visió general dels diferents aspectes de la criptografia i el xifratge de Cèsar el toquen de resquitllada (com és lògic perquè tampoc té contingut tècnic per donar per a més), però penso que aquí tampoc no farien pas nosa. Per cert, al programa de David Obrador trasforma les lletres al seu codi ASCII i després li suma 3, com que en el codi ASCII de la "ç" no queda per ordre alfabètic, aquest algorisme no funciona exactament igual a com s'explica a l'article.--Gomà (discussió) 00:59, 6 gen 2009 (CET)