Vés al contingut

Viquiprojecte:Actualització de processos/processos/Categorització

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Categorització
Viquiprojecte:Actualització de processos Fase actual:  Proposta 
Darrera modificació: 17-10-2022 05:41 (Robertgarrigos)

El sistema de categorització de la VP, com a sistema de cerca del contingut, resulta ser molt feixuc i superat per altres sistemes més moderns, com l'etiquetatge. És també, però, un sistema estructural de la VP i poc podem fer per a canviar-ne el funcionament, però sí que podem flexibilitzar la nostra pròpia normativa per a millorar-lo com a sistema de cerca.

Justificació[modifica]

La "norma" dels 5 articles mínims per a la creació d'una categoria es va incloure el 16 de desembre del 2004 a la pàgina Llibre d'estil de categorització amb el text "normalment més de 5", és a dir, entès com "habitualment", i va passar a ser "obligatòriament més de 5" a l'edició del 19 de març del 2007 sense que s'hagi pogut registrar cap debat que hagués generat un consens. De fet, tan aviat com el 27 d'abril del 2007 ja hi ha un comentari de desaprovació de la "norma". Aquesta obligatorietat es fusionà el 28 d'octubre del 2008 a Viquipèdia:Categorització i des de llavors hi ha haguts diversos debats per a canviar-la, sense arribar a cap consens, però la norma se segueix aplicant invariablement.

Proposa[modifica]

Canviar el criteri mínim pel qual es pot crear una categoria o eliminar-lo totalment.

Antecedents[modifica]

Llistat d'antecedents copiat d'Usuari:Paucabot/5ac:

Debat[modifica]

Aquesta pàgina actua només com a acta de resum i no és pas l'espai de debat. Si voleu accedir al fòrum i a les diverses intervencions, feu-ho a l'espai corresponent (pàgina de discussió). Un cop se sotmeti a la fase de votació, es provaran de resumir les diferents intervencions i postures per a facilitar el curs del procés.

Fòrum de debat d'aquesta proposta