Viquiprojecte:Andorra/Liceu Comte de Foix

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Liceu Comte de Foix   

#eduwiki · Coordinació: Roser Calvo · Xavier Dengra
Benvinguts al Viquiprojecte Liceu Comte de Foix, impartit en aquest centre educatiu públic d'Andorra. Està enfocat a l'assignatura de Llengua i literatura catalanes dels alumnes de Batxillerat. Va començar el curs 2019-2020 i es reprén el curs 2021-2022, integrat en la iniciativa d'abast més ampli Viquiprojecte d'Andorra.


Drecera:
VP:LCF

Context i objectius[modifica]

El viquiprojecte està enfocat com un treball de l'assignatura que té com a objectius:

  • Ampliar coneixements relacionats amb biografies de dones andorranes des d'un punt de vista autodidacte.
  • Ampliar coneixements relacionats amb l'ús de la llengua catalana i la seva redacció, en relació amb l'art romànic andorrà.
  • Desenvolupar les competències tecnològiques i el treball sobre una plataforma oberta i amb llicència lliure.
  • Perfeccionar la redacció de contingut expositiu i l'ús d'una bibliografia correcta i apropiada.
  • Accedir de manera informal però alhora amb una metodologia rigurosa al món de la divulgació.

Els alumnes crearan o milloraran biografies de dones andorranes o sobre l'art romànic andorrà que no existeixen o no tenen prou qualitat a la Viquipèdia en català, tot utilitzant refèrencies acadèmiques de qualitat i un llenguatge adaptat al d'una enciclopèdia generalista, com ho és la Viquipèdia.

A l'hora de crear articles vermells no existents, l'objectiu és que presentin una introducció i cos (amb seccions i subseccions) que expliquin la vida de la biografiada. En cas de millorar articles blaus ja existents, la finalitat és afegir-hi referències de millor qualitat, una millor estructura i un bon ús del català.

Dubtes?
Fòrum del viquiprojecte
Bibliografia
útil pels articles

Llista d'articles i alumnes[modifica]

Article en què ha participat Usuari de l'alumne
Nom de l'article (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Eixamora (discussió contribucions registre)
Nom de l'article (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Enyora (discussió contribucions registre)
Nom de l'article (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Bétadines (discussió contribucions registre)
Sant Martí de la Cortinada (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Veheemència (discussió contribucions registre)

Enllaços i consells[modifica]

Ajuda bàsica[modifica]

Imatges lliures[modifica]

Recordeu que les llicències aptes per a la Viquipèdia és la CC-BY, CC-BY-SA o el Domini públic (PD). Aquí teniu les eines comentades per cercar imatges lliures:

  • Wikimedia Commons és el primer lloc on heu de cercar imatges, vídeos i multimèdia —amb prop de 50 milions de fitxers lliures. Aquests fitxers es poden inserir als vostres articles de manera immediata.
  • Publicacions científiques en què explícitament es digui que el contingut és CC-BY o CC-BY-SA: Moltes editorials permeten filtrar els seus articles segons llicència (Elsevier, Nature Publishing, Wiley...),
  • Creative Commons Search: Heu de seleccionar les caselles Use for commercial purposes i Modify, adapt, or build upon.
  • Google Imatges: Filtreu a Eines > Drets d'ús > Etiquetades per a la reutilització amb modificació.
  • Flickr: Filtreu de Cualquier licencia —predeterminada— a qualsevol de les 3 últimes opcions (Se permiten el uso comercial y las modificaciones, Sin restricciones de derechos de autor conocidas o bé EE. UU. Actividad gubernamental).
I finalment, un cop baixades al vostre ordinador, carregueu-les al gestor de càrrega de Wikimedia Commons.

Caixa de creació de nous articles[modifica]

Podeu crear-los també a través d'un enllaç vermell. Si ja existeix l'article, aquesta caixa us portarà a l'editor de codi d'aquella entrada.