Viquiprojecte:Biblioteques

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Filigreed Wikipedia Logo.png

Biblioteques
Wiki Loves Bibliowikis!

#bibliotequesCAT Amical Wikimedia logo.svg
Presentació Com començar Models d'activitats Biblioteques participants ContacteLa Viquipèdia i les Biblioteques tenen la mateixa missió: facilitar l'accés al coneixement. El Viquiprojecte Biblioteques és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d'altres xarxes de biblioteques dels països catalans, vol apropar la Viquipèdia, els seus projectes germans a la ciutadania i als i les professionals de les biblioteques. Es tracta d'un projecte gestionat conjuntament entre els i les bibliotecàries i voluntaris d'Amical Wikimedia. Va començar el 2012 i ja n'hi ha més de 140 biblioteques actives a la Viquipèdia.


« Treballant junts, podem promoure l'accés obert al coneixement acadèmic, cultural i l'alfabetització digital entre els ciutadans. »
Carme Fenoll. Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya


Com passa amb la Viquipèdia, el projecte s'articula amb molta flexibilitat. D'entre totes les possibilitats de col·laboració, cada biblioteca tria l'activitat o projecte que millor s'adapta a la seva realitat i al seu entorn. Des de fer un petit taller de formació en edició wiki fins a fotografiar i catalogar els monuments del municipi. Cadascú fa el que vol i/o pot en funció de la seva disponibilitat i ganes. A més a més, de tant en tant s'organitza un projecte conjunt entre totes les biblioteques.

Actualment es promou #decapçalera, on els professionals de les biblioteques han d'ampliar l'epígraf enciclopèdic del seu escriptor de referència.

  • Treballeu a una biblioteca i voleu participar en aquest projecte però no sabeu per on començar?
  • Sou usuari d'una biblioteca i teniu ganes que es faci algun projecte wiki al vostre municipi?

Contacteu amb nosaltres
REPTE EN CURS:

Editorials 10x10