Vés al contingut

Viquiprojecte:Bibliowikis

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Viquiprojecte:Biblioteques)

Bibliowikis

#bibliowikis


Biblioteca Pública Carles Rahola


La Viquipèdia i les Biblioteques tenen la mateixa missió: facilitar l'accés al coneixement. El Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d'altres xarxes de biblioteques dels països catalans, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. El projecte va començar el 2012 i ja hi ha més de 200 biblioteques actives a la Viquipèdia.


« Treballant junts, podem promoure l'accés obert al coneixement acadèmic, cultural i l'alfabetització digital entre els ciutadans. »
Carme Fenoll. Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya


Com passa amb la Viquipèdia, el projecte s'articula amb molta flexibilitat. D'entre totes les possibilitats de col·laboració, cada biblioteca tria l'activitat o projecte que millor s'adapta a la seva realitat i al seu entorn. Des d'editar directament la Viquipèdia o organitzar un petit taller de formació en edició wiki per als usuaris fins a fotografiar i documentar els monuments del municipi. Cadascú fa el que vol i/o pot en funció de la seva disponibilitat i ganes. A més a més, de tant en tant s'organitza un projecte conjunt entre totes les biblioteques.

El darrer projecte en grup és #1Lib1Ref, on cada professional de biblioteca ha d'afegir (com a mínim) una referència bibliogràfica a un article de la Viquipèdia.

  • Treballeu a una biblioteca i voleu participar en aquest projecte però no sabeu per on començar?
  • Sou usuari d'una biblioteca i teniu ganes que es faci algun projecte wiki al vostre municipi?

Contacteu amb nosaltres