Viquiprojecte:Bibliowikis/Trobada bibliowikis 2016

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Bibliowikis

#bibliowikis
Plantilla:Infotaula esdevenimentTrobada bibliowikis 2016
Imatge
TipusTrobada anual
Interval de temps18 de novembre de 2016 - 18 de novembre de 2016
Punt en el temps10:00
Durada1 dia
Freqüènciaanual
Antecedents2013, 2014 i 2015
Temabibliowikis
LocalitzacióResidència Faber
OrganitzadorServei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya
Amical Wikimedia
PresentadorCarme Fenoll, Àlex Hinojo i Francesc Serés
Participant
bibliowikis actives
Objectiuestat de la qüestió i programa 2017
Cartell trobada bibliowikis 2016
Cartell trobada bibliowikis 2016

El proper 18 de novembre de 2016 tindrà lloc la trobada anual de bibliowikis -les biblioteques actives a Viquipèdia- a la Residència Faber, organitzada conjuntament per Amical Wikimedia i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de Faber.

Context[modifica]

La Viquipèdia i les Biblioteques tenen la mateixa missió: facilitar l'accés al coneixement. El Viquiprojecte Bibliowikis és una iniciativa d'Amical Wikimedia que, juntament amb el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i d'altres xarxes de biblioteques dels països catalans, vol apropar la Viquipèdia i els seus projectes germans a la ciutadania i als professionals de les biblioteques. El projecte va començar el 2012 i ja n'hi ha més de 200 biblioteques actives a la Viquipèdia. Des de 2013 les bibliowkis es troben un cop l'any físicament per a posar en comú experiències i aprendre plegats.

« Treballant junts, podem promoure l'accés obert al coneixement acadèmic, cultural i l'alfabetització digital entre els ciutadans. »
Carme Fenoll. Cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya

Què és faber?[modifica]

Faber, Residència d’Arts, Ciències i Humanitats d’Olot és un espai on escriptors, traductors, artistes de diverses disciplines, estudiosos i científics conviuen i treballen en el seu projecte professional. Durant aquest temps de convivència, els residents col·laboren en activitats adreçades a estudiants, professionals i al públic en general. Aquestes activitats es faran d’acord amb un projecte que tindrà en compte demandes i necessitats prèvies.

La residència és, doncs, un espai interdisciplinari i contemporani que participa dels interessos de la societat que l’acull. Recull les idees, els corrents d’opinió i les preocupacions de la cultura contemporània europea i mundial. L’actualitat permanent de la residència es veu reforçada pels residents que hi arribin. Faber col·labora en el manteniment de vies comunicació vers Catalunya i vers el món, imprescindibles en la societat contemporània, i vol ser una eina de relació de la ciutat amb altres ciutats, i del país amb altres països.

Objectiu[modifica]

  • Estat de la qüestió i programa 2017: Compartir les experiències i projectes realitzats fins el moment a cada centre, pensar conjuntament què volem fer la temporada vinent i quines són les eines que necessitem per dur a terme els seus projectes bibliowiki.

Proposta de programa[modifica]

Interior de la residència Faber
  • 10:00 a 10:30 - Benvinguda a càrrec de Carme Fenoll, Francesc Serés i Àlex Hinojo
  • 10:30 - Bibliowikis 2016: Estat de la qüestió.
  • 10:50 - Què fan les bibliowikis? 3 Bones pràctiques
  • 11:30 - Plans de futur
  • 12:30 - Presentació del premi Bibliowikis 2017: Viatge per a 2 bibliotecaris (lloc a determinar)
  • 13:00 - Dinar amb els residents de FABER repartits a les taules dels assistents.

Inscripcions[modifica]

Per poder assistir a aquest acte cal enviar un correu a coordinaciobiblioteques﹫gencat.cat

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]