Viquiprojecte:Falles 2023

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Wiki Loves Folk especial Falles 2023

El concurs Wiki Loves Folk especial Falles és una iniciativa de L'ETNO, Amical Wikimedia i Wikimedia España i forma part del concurs Wiki Loves Folklore d'àmbit internacional. Compta amb el suport i col·laboració de la Regidoria de Cutura Festiva de l'Ajuntament de València i amb l'Associació d'Estudis Fallers.

Per a pujar les vostres fotografies entreu al següent enllaç i seguiu els passos. Molta sort!

Quin és l'objectiu de Wiki Loves Folk especial Falles?[modifica]

Millorar i augmentar el contingut gràfic a Wikimedia Commons sobre la festa de les Falles. Volem donar a conèixer com es viu aquesta festa, declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat, als diferents pobles valencians que la celebren.

Què fotografie?[modifica]

Busquem les millors fotografies originals que il·lustren les següents categories:

  • Millor fotografia d'una falla.
  • Millor fotografia d'una activitat fallera.
Tutorial de pujada de fitxers.

A la primera categoria entraran totes les fotografies que il·lustren una falla, be siga d'una escena de la falla o tot el monument en el seu conjunt.

A la segona, s'hi inclouran totes les fotografies que il·lustren un aspecte social de la festa fallera. Ací cap de tot: mascletades, vida de comissió, passacarrers, la plantà, la música, la despertà, l'ofrena...

En totes les categories, seran vàlides fotografies sobre les falles de qualsevol localitat on se celebra la festa, no només de la ciutat de València. En tot cas, han de ser de les Falles 2023, recorda-ho! Ací podeu veure les fotografies que es van alliberar en les Falles 2022.

Jurat[modifica]

El jurat estarà composat per:

Premi[modifica]

Hi haurà com a premis dos lots, que seran entregats als millor classificats en cadascuna de les dos categories. Cada lot estarà format per:

  • Tote bag de la campanya Cap a un museu sostenible de L'ETNO.
  • Una carpeta amb dos làmines originals de Marina Puche, dissenyadora de la falla municipal, amb l'esbós de la falla i una imatge amb els motius d'esta.
  • Un mocador dissenyat per Marina Puche i insipirat en els motius de la falla municipal.
I si no guanye?[modifica]

No passa res, hauràs contribuït a difondre una de les principals festes valencianes i a alliberar imatges que podran ser reutilitzades arreu del món. A més a més, Wiki Loves Falles forma part del concurs Wiki Loves Folklore, motiu pel qual les fotos participants podran optar als premis del concurs global.

Com?[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Falles 2023

Per a entrar en el concurs, caldrà que les fotografies es pugen a Wikimedia Commons. El termini de pujada de fotos de les falles començarà el dia 15 de març a les 23.59 h. i s'allargarà al 15 d'abril. Les has de pujar ací. i recorda que han de ser fotografies de les Falles d'enguany, de les Falles 2023.

Per a pujar els fitxers caldrà estar registrat als projectes wikimedia i utilitzar el formulari habilitat fins a les 23.59 h. del dia 15 d'abril. Recordeu que a Wikimedia Commons sols acceptem fitxers lliures. Ací teniu més informació.

Codis de Falles:[modifica]

Si el formulari de pujada vos demana el Codi Wikidata de la Festa, haureu d'utilitzar els següents depenent de la localitat on s'haja pres la fotografia. Si no el sabeu, deixeu-ho en blanc i algun altre viquipedista vos ajudarà.

Falles de València: Q1143768 (també serveix de codi genèric).

Falles d'Alzira: Q2834310

Falles de Benicarló: Q12175050

Falles de Torrent: Q5855501

Falles de Borriana: Q20108081

Falles de Gandia: Q23653026

Falles de Cullera: Q23663326

Falles de Sagunt: Q23648119

Em podeu ensenyar a pujar les fotos?[modifica]

Si no vos aclariu a pujar les fotos, poseu-vos en contacte amb la Biblioteca de L'ETNO i vos ajudaran. Si vos agradaria fer una sessió d'edició presencial per a ensenyar-vos, demaneu-ho a la Biblioteca i fixarem una data. Contacte: biblioteca.etnologia@dival.es i als telèfons 96 388 36 22 / 683 39 73 98

A més, podeu contactar amb viquipedistes voluntaris que poden ajudar-vos en línia:

Fotografies guanyadores de l'edició 2023[modifica]