Vés al contingut

Viquiprojecte:Memòria Digital de Catalunya/Afegir imatges a Wikidata

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Seguiu els següents passos per tal d'inserir imatges a Wikidata, de manera que els canvis s'integrin a la base de dades que permeten les infotaules i que es visualitzen en altres versions idiomàtiques de la Viquipèdia.
Si voleu afegir-les al cos del text d'un article només en català, llegiu aquestes instruccions.

  En primer lloc i amb la sessió iniciada, decidiu la imatge que voleu inserir en un article d'entre les més de 21.000 de la MDC xuclades i categoritzades al repositori multimèdia Wikimedia Commons. Allà, copieu el títol de la imatge que voleu.

  Dirigiu-vos al projecte Wikidata, la base de dades de la Viquipèdia que permet interconnetar articles entre llengües, enllaçar amb altres registres d'autoritat i mostrar les infotaules laterals en diversos idiomes de Viquipèdia. Escriviu el nom de l'article en català al seu cercador.

  El format de Wikidata es compon de diverses declaracions, que consten d'una propietat que heu d'emplenar. Potser hi trobeu la d'imatge, que podeu canviar fent clic a Modifica. Si no hi és, aneu cap al final fins que trobeu l'opció Afegeix una declaració.

  Un cop hi heu fet clic, us apareixeran diverses propietats suggerides. A la caixa buida de l'esquerra, escriviu-hi Imatge i a la de la dreta, enganxeu el títol de la imatge escollida en el pas 1. Us apareixerà la previsualització; seleccioneu-la.

  Abans de desar els canvis i en cas que ho trobeu necessari, cliqueu l'opció Afegiu un qualificador i a la caixa de l'esquerra, seleccioneu la propietat Llegenda. A la dreta escriviu-hi un peu d'imatge (preferiblement la data, en tractar-se d'imatges antigues) i el nom de la llengua del peu (català). Tot seguit, cliqueu a Publica.

  Fet! Si torneu a l'article i refresqueu la memòria cau, veureu incorporats els canvis a l'infotaula.