Viquiprojecte:Monuments/Repte 2014/Informe final

De Viquipèdia

Aquest és l'informe final del Repte 2014 Monuments. L'equip organitzador agraeix la col·laboració de tots els participants en aquesta iniciativa, un repte d'edicions emmarcat en el projecte de monuments. El resultat final es pot qualificar d'èxit.

En total han estat 41 participants inscrits que han informat de les edicions en 2.598 articles. És possible que els participants i els articles hagin estats més, amb participants que no s'hagin inscrit en la pàgina corresponent, amb edicions en les quals no s'han reclamats els punts o amb edicions menors que no els corresponia cap punt però són igualment útils.

Molts dels articles són nous, amb algunes traduccions del castellà, francès i italià. Hi ha també inclosos 159 articles fets en castellà, molts d'ells traduïts del català, i 10 més en francès.

Els articles creats amb bot a partir d'una font lliure han tingut un bon seguiment. Revisar el format wiki d'aquests articles és una tasca senzilla (però necessària) i un bon punt de partida per animar a fer edicions més elaborades.

El sistema de puntuació ha provocat moltes consultes d'aclariments i algun criteri s'ha anat redefinint d'acord amb la discussió. El propòsit inicial era fomentar també les fotografies per a articles necessitats d'imatges i fomentar les traduccions en diferents versions. En part s'ha aconseguit amb algunes fotos fetes expressament per a un nou article i d'altres recuperades perquè no estaven identificades. Caldrà, però, prendre nota per futures iniciatives similars que és millor un sistema el més senzill possible.

L'equip organitzador ha revisat les puntuacions anotades per assegurar un criteri unificat. Els guanyadors dels premis són els següents:

  1. Pere prlpz, 911 punts
  2. MarisaLR, 708 punts
  3. Medol, 488 punts
  4. Canaan, 271 punts
  5. Isidre blanc, 266 punts

Menció especial per Gerhidt que s'ha quedat fora dels premis amb una puntuació ajustada de 256 punts.

Pel que fa al premi especial Pirineus Orientals, el guanyador és:

  1. Jordi Roqué, 120 punts

Enhorabona als premiats i el nostre agraïment a tots els participants.