Viquiprojecte:Monuments

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logo
Drecera:
VP:WLM

Aquest és un projecte sobre els monuments del patrimoni cultural. S'emmarca en les activitats del projecte-concurs Wiki Loves Monuments. Es tracta d'incorporar tots els monuments catalogats en unes llistes estructurades amb la seva informació bàsica. Per tal d'ajudar a aconseguir imatges de tots ells, Entre 2011 i 2013 hi va haver un concurs fotogràfic internacional durant el mes de setembre que animava als participants a carregar imatges a Wikimedia Commons durant aquest mes amb la identificació corresponent de monument. El 2014 vam decidir centrar aquest projecte en un repte per crear els articles corresponents i aquest 2015 hem decidit repetir l'experiència de l'any passat. Vegeu: Repte 2015

L'àmbit del projecte és els immobles del patrimoni cultural, que poden tenir diferents classificacions en l'inventari del patrimoni, i no les obres edificades en memòria d'algú o d'alguna cosa.

Objectius[modifica | modifica el codi]

Vídeo promocional

L'objectiu d'aquest viquiprojecte és doble:

  • Enciclopèdic. Inventariar els monuments històrics catalogats oficialment donant a conèixer la seva informació bàsica.
  • Gràfic. Aconseguir imatges de tots els monuments possibles per a completar la informació de forma gràfica.

Com a resultat, s'espera aconseguir la difusió del patrimoni cultural i fomentar la participació, tant d'editors actius com d'altres que poden trobar un canal de participació diferent. Aquest objectiu final està en línia amb el propòsit de la Viquipèdia.

Tasques pendents[modifica | modifica el codi]

Fent fotos durant Wiki Takes Andorra

Coordinació[modifica | modifica el codi]