Viquiprojecte Monuments

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca
Logo
Drecera:
VP:WLM

Aquest és un projecte sobre els monuments del patrimoni cultural. S'emmarca en les activitats del projecte-concurs Wiki Loves Monuments. Es tracta d'incorporar tots els monuments catalogats en unes llistes estructurades amb la seva informació bàsica. Per tal d'ajudar a aconseguir imatges de tots ells. Des de 2011 hi ha un concurs fotogràfic internacional durant el mes de setembre que anima als participants a carregar imatges a Wikimedia Commons durant aquest mes amb la identificació corresponent de monument. El 2014 vam decidir centrar aquest projecte en un repte per crear els articles corresponents i aquest 2015 hem decidit repetir l'experiència de l'any passat. Vegeu: Repte 2015. També podeu participar al concurs fotogràfic carregant fotogafies dels monuments llistats.

L'àmbit del projecte és els immobles del patrimoni cultural, que poden tenir diferents classificacions en l'inventari del patrimoni, i no les obres edificades en memòria d'algú o d'alguna cosa.

Objectius[modifica | modifica el codi]

Vídeo promocional

L'objectiu d'aquest viquiprojecte és doble:

  • Enciclopèdic. Inventariar els monuments històrics catalogats oficialment donant a conèixer la seva informació bàsica.
  • Gràfic. Aconseguir imatges de tots els monuments possibles per a completar la informació de forma gràfica.

Com a resultat, s'espera aconseguir la difusió del patrimoni cultural i fomentar la participació, tant d'editors actius com d'altres que poden trobar un canal de participació diferent. Aquest objectiu final està en línia amb el propòsit de la Viquipèdia.

Tasques pendents[modifica | modifica el codi]

Fent fotos durant Wiki Takes Andorra

Coordinació[modifica | modifica el codi]