De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Viquiprojecte:Patrimoni

Drecera:
VP:PATR
Benvinguts al Viquiprojecte patrimoni! Com que tradicionalment el mes de setembre és el mes del patrimoni, des d'Amical Wikimedia hem decidit dedicar el mes de setembre de cada any a millorar la informació disponible sobre diverses facetes del patrimoni cultural a les terres de parla catalana. Cada any ens centrarem en una temàtica, un territori o unes tasques en concret: per exemple el setembre de 2020 va estar dedicat als plafons de ceràmica valenciana. Podeu afegir les vostres idees a la pàgina de discussió.

Del primer de setembre al 30 de setembre de cada any

Objectius generals

  • Afegir-nos als actes de les Jornades Europees del Patrimoni
  • Millorar el coneixement disponible sobre diversos aspectes del patrimoni cultural als territoris de parla catalana
  • Avançar cap a una major completesa dels continguts sobre patrimoni cultural de l'àmbit catalanoparlant al conjunt de projectes Wikimedia

Coordinació

El Viquiprojecte de Patrimoni està organitzat i coordinat per Amical Wikimedia i s'inclou íntegrament en el programa de Cultura (GLAM), que pretén la difusió de la llengua i la cultura dels territoris catalanoparlants a través de programes estables de creació de contingut de qualitat al llarg dels anys. Reemplaça de manera definitiva els projectes internacionals Wiki Loves Monuments i Monuments, que van estar actius des de 2011 i els quals es consideren un model massa madur i parcialment esgotat per als projectes en la nostra llengua.