Viquiprojecte:Presentacions Wikimedia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Viquiprojecte:Presentacions Wikimedia és una proposta per a disposar d'un repositori de presentacions sobre diversos aspectes relacionats amb tots els projectes Wikimedia.

Objectiu[modifica]

Disposar de presentacions que serveixin de base als talleristes i unifiquin els conceptes claus a exposar, alhora que permetin que cada tallerista els expliqui a la seva manera. Aquestes presentacions haurien de ser el fruit d'un treball col·laboratiu en què la comunitat viquipedista pogués aportar tot el seu coneixement i experiència.

Les presentacions també haurien de ser fàcilment localitzables a internet per part dels assistents a un taller perquè les puguin repassar o recuperar aquella adreça url que els interessa que van veure en una de les diapositives.

Proposta[modifica]

Proposem usar un sistema que permeti aquesta col·laboració de la comunitat viquipedista en un repositori central com Revealjs, un sistema de creació de presentacions basades en html i javascript.

Per a la col·laboració hi hauria dos sistemes: via guithub i via aquesta mateixa pàgina de viquiprojecte.

Les presentacions estarien a disposició de tothom al servidor d'Amical Wikimedia, a presentacions.wikimedia.cat.

Estructura d'una presentació[modifica]

Les presentacions han de ser relativament espartanes pel que fa al text. L'objectiu d'una presentació és, primordialment, que l'audiència escolti les explicacions del ponent. I l'objectiu de la projecció ha de servir de suport d'allò que s'explica, sense que hi interfereixi. Les presentacions amb molt de text impedeixen que l'audiència posi atenció en allò que es diu, perquè no podem llegir i escoltar atentament a l'hora. En canvi, un text curt, format per paraules clau, reforça el missatge del ponent i ajuda a fixar el missatge.

Aquestes presentacions, doncs, segueixen aquest criteri, pel que fa al text, però també pel que fa a les imatges que es limiten a reforçar el missatge.

Un altre aspecte clau de les projeccions per a presentacions és que poden contenir notes de suport pel ponent. En aquest cas, en què les presentacions són compartides, és encara més important que puguin disposar de notes aclaridores dels conceptes que s'han d'explicar en cada diapositiva. I aquest és un aspecte que Revealjs també té previst i que aprofitarem molt. Per això, les propostes de diapositives que trobareu en aquest viquiprojecte contenen també aquest text de suport.

Col·laborar[modifica]

Si voleu col·laborar en l'elaboració d'aquestes presentacions teniu diverses opcions:

Github[modifica]

Si teniu certs coneixements tècnics, podeu accedir al repositori de github on tenim el codi font de totes les presentacions a https://github.com/WikimediaCAT/presentacions.

Hi trobareu les instruccions per instal·lar-vos-les i com contribuir amb un PR (Pull Request) o obrint una incidència a la llista d'incidències.

Viquiprojecte[modifica]

En aquesta pàgina de viquiprojecte mantindrem una llista de les presentacions i una subpàgina per a cada una d'elles. En aquestes subpàgines hi haurà el text proposat per a cada diapositiva i el text de les notes per al ponent. Usarem les discussions d'aquestes subpàgines per acordar els textos de les presentacions.

Presentacions[modifica]

Presentació URL Estat
Índex https://presentacions.wikimedia.cat/ Fet Fet!
Instruccions per a talleristes https://presentacions.wikimedia.cat/instruccions.html Fet Fet!
Instruccions per a desenvolupadors https://presentacions.wikimedia.cat/desenvolupadors.html Fet Fet!
Què és la Viquipèdia? https://presentacions.wikimedia.cat/viquipedia.html Fet Fet!
Taller d'edició de la Viquipèdia https://presentacions.wikimedia.cat/edicio.html En procés En procés...
Vols disposar d'un/a viquipedista resident? Pendent
Vols ser un/a viquipedista resident? Pendent
Formació de talleristes Pendent
Què és Amical Wikimedia? https://presentacions.wikimedia.cat/amical.html Fet Fet!