Vés al contingut

Viquiprojecte:Presentacions Wikimedia/Taller d'edició de la Viquipèdia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Com editar la Viquipèdia[modifica]

Notes[modifica]

Idealment, abans de fer aquesta presentació, hauríem de fer la presentació d'introducció a la Viquipèdia. Les dues primeres dispositives són el recordatori mínim de les normes que cal tenir present a l'hora d'editar la VP. Si heu fet la introducció a la VP us les podeu saltar.

Regles del joc[modifica]

Referències[modifica]

Notes[modifica]

Explicar la importància de les referències, els diferents tipus de fonts (primàries i secundàries) i quines fonts són fiables i quines no.

Creació d'un usuari[modifica]

https://w.wiki/6W63

Notes[modifica]

Explicar que hi ha altres vídeos d'un minut sobre diferents aspectes de l'edició a la Viquipèdia que poden ser

molt útils per començar.

Creació d'un usuari[modifica]

  • Confirmar email

Notes[modifica]

Cal confirmar l'adreça de correu electrònic, perquè si oblidem la contrasenya no la podrem recuperar i haurem de crear-nos un altre usuari. No hi ha manera de recuperar la contrasenya d'un usuari que no ha confirmat el correu electrònic.

Espai de progrés[modifica]

  • Triar temes a editar.

Notes[modifica]

Després de fer el registre de l'usuari, se'ns presenta una pàgina per configurar l'espai de progrés d'usuari. L'espai de progrés és un sistema de suggeriments d'edicions ideal per a novells que us servirà per anar agafant experiència. Primer heu indicar sobre quins temes us agradaria fer edicions.

Espai de progrés[modifica]

  • Triar el nivell de dificultat.

Notes[modifica]

Després podreu triar el nivell de dificultat. Per a cada nivell us ofereix unes tasques diferents. La recomanació és que comenceu pel nivell fàcil i aneu pujant la dificultat a mesura que us aneu sentint còmodes.