Viquiprojecte:ViquiPAU 2021/Criteris

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Criteris i consells

Emojione BW 1F50E.svg  Consulteu que el vostre article compleix aquests punts:
Els articles han de complir els requisits següents:

  1. La primera frase ha de respondre a la pregunta «Què és...?» aplicada al títol de l'article.
  2. El primer paràgraf ha de ser una síntesi general sobre el tema que tracta l'article.
  3. El text ha de ser enciclopèdic i neutral. És a dir, ha de ser una síntesi del coneixement disponible que hi ha sobre el tema que es tracta, sense prendre part per ningú (exposant i referenciant, si cal, tots els punts de vista sobre algun assumpte disputat).
  4. El text ha de presentar enllaços cap a altres articles de la mateixa Viquipèdia que puguin ser d'utilitat per al possible lector. Els enllaços s'insereixen amb el botó en forma de baula de cadena que hi ha a la barra d'eines de l'editor de text que apareix un cop s'ha fet clic a la pestanya «Modifica» de qualsevol article.
  5. La informació que presenta l'article ha d'estar fonamentada sobre fonts fiables: els editors de la Viquipèdia només transfereixen el coneixement que algú altre ha publicat a algun altre lloc, de la manera més entenedora possible. Per tal de justificar d'on prové la informació emprada per redactar un text cal citar les fonts tot inserint cites dins del text. Les referències s'insereixen amb el botó «Cita» que hi ha a la barra d'eines de l'editor de text que apareix un cop s'ha fet clic a la pestanya «Modifica» de qualsevol article.
  6. L'article ha de presentar els apartats que es considerin necessaris, però un apartat dedicat a Referències i un altre dedicat a Bibliografia són imprescindibles.
  7. L'article ha de presentar una ortografia i sintaxi correctes. Poden ser d'ajuda correctors en línia com aquest.

Emojione BW 1F393.svg  Altres consells

  • No cal elaborar l'article d'un sol cop: es pot (i de fet, es recomana) anar publicant progressivament per anar experimentant com evoluciona i va prenent forma.
  • Si l'article encara no existeix, es pot fer ús de la pàgina de proves. Un cop l'article sigui viable (per extensió, referències...) es pot reanomenar i continuar amb les tasques d'edició.