Ajuda:Reanomenar una pàgina

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Drecera:
A:RP
Benvinguda
AJUDA
Manteniment
Comunitat
Polítiques
Consultar
Editar
Manteniment i organització
Establir contacte
Modifica

Un cop us hagueu familiaritzat amb les convencions per a anomenar pàgines, sigui perquè vau cometre un error, o perquè algú més va cometre un error en crear una pàgina, pot ser que vulgueu canviar-li el nom.

Encara que existeix la temptació de simplement crear el nom correcte i fer una redirecció des del títol "incorrecte", aquest procediment no és el més adequat ja que no conserva l'historial de les edicions. El procediment correcte seria el següent:

  • Si no esteu registrats, registreu-vos. Només els usuaris registrats amb quatre dies d'antiguitat tenen disponible aquesta opció.
  • Useu l'enllaç reanomena a la barra de pestanyes de dalt de la pàgina (en l'aparença per defecte és en la pestanya desplegable d'opcions addicionals indicada ▼). Això canviarà el nom de la pàgina i crearà una "redirecció" en el nom anterior. L'historial ara es mourà cap al nou títol.

Vegeu més avall Què fer amb la redirecció.

Si no funciona és perquè una pàgina amb aquest títol ja existia. Els passos a seguir depenen de la història de la pàgina.

  • Si és una redirecció l'historial de la qual no s'utilitza, és a dir, que el material en l'historial no forma part de cap article (difícil de saber), demaneu a un administrador que faci el trasllat. Per a fer-ho aneu a Viquipèdia:Peticions als administradors.
  • Si, en canvi, es tracta d'un article amb contingut, és a dir, una pàgina duplicada que cal moure, crear una redirecció a mà, i deixar a l'historial d'ambdues pàgines constància del fet (usant la secció "Resum" de la pàgina d'edició), vegeu Viquipèdia:Registre de pàgines a fusionar.

Reanomenar sobre una redirecció[modifica]

Si el títol nou ja existeix però és només una redirecció al títol vell, amb només una línia en l'historial de la pàgina (la creació de la redirecció), llavors podeu reanomenar la pàgina. El cas més comú que es produeix és quan es vol desfer un reanomenament i tornar al seu nom original. Tal com s'ha dit, això funciona només si la redirecció, creada automàticament en el primer reanomenament, no ha estat editada.

La informació sobre l'anterior creació de la redirecció, sobre la que s'està reanomenant, es perd. Si era el resultat d'un reanomenament anterior de la pàgina que ara es desfà, aquella informació estarà encara disponible en l'historial de la pàgina.

Són possibles successius reanomenaments endavant i enrere. L'historial de la pàgina amb el títol actual mostrarà sempre tots els reanomenaments, mentre que la pàgina amb el títol anterior només tindrà la línia de l'últim reanomenament.

El registre de reanomenaments en l'historial de la pròpia pàgina és una característica introduïda en el MediaWiki 1.5 sense solució retroactiva. Per tant, en els reanomenaments antics successivament endavant i enrere només està registrat l'ultim moviment. També és possible que en l'historial hi hagi alguna errada en les dates de registres anteriors degut a un error del programari ja solucionat.

Què fer amb la redirecció[modifica]

Si la redirecció està sobre un títol incorrecte, podeu marcar-la amb la plantilla {{Destrucció}} perquè un administrador l'esborri, però abans cal arreglar tots els enllaços dels articles que hi apunten perquè en eliminar la redirecció no quedin trencats (podeu trobar quins enllaços són amb l'eina "què hi enllaça" del menú de l'esquerra). En cas d'errors ortogràfics, tingueu en compte que les redireccions no apareixen en prémer "pàgina aleatòria" ni es compten en el nombre d'articles totals, i poden servir perquè persones que no coneixen l'ortografia correcta d'un tema puguin trobar-ne la informació.

Per descomptat títols correctes però alternatius s'han de conservar.

Normes de cortesia en reanomenar[modifica]

No reanomeneu articles massivament sense consultar-ho prèviament a les pàgines de discussió! També estaria bé que corregíssiu els enllaços cap al nom antic que ara apunten cap a una redirecció. Si us trobeu que n'hi ha molts, potser no hauríeu d'haver reanomenat la pàgina!

Nom d'usuari[modifica]

Reanomenar una pàgina d'usuari és una pràctica gens aconsellable i no canvia el nom de l'usuari. Si voleu canviar el vostre nom d'usuari podeu demanar-ho a Viquipèdia:Canvi de nom d'usuari.

Vegeu també[modifica]