Ajuda:Preferències

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

La pàgina de preferències permet personalitzar alguns aspectes d'un wiki amb MediaWiki. S'aplicaran només quan estigueu registrats. (L'enllaç apareixerà a dalt de tot de totes les pàgines.)

Alguns projectes MediaWiki formen una família en el sentit que un queda registrat globalment a tota la família i les preferències s'apliquen en comú. Especialment aquest és el cas dels més de 1.000 projectes de Wikia. En els projectes de Wikimedia, el registre i les preferències actualment són independents a cada wiki. Pot trobar convenient especificar les mateixes preferències en cada wiki que utilitzeu. Vegeu també el registre unificat.

Dades de l'usuari[modifica]

Informació bàsica[modifica]

Nom d'usuari
el vostre nom d'usuari
Codi d'usuari
codi intern del compte
Membre del grups
grups d'usuari on està inscrit, vegeu grups d'usuari
Nombre d'edicions
nombre total d'edicions, vegeu Ajuda:Contribucions d'usuari#Nombre d'edicions
Estat del compte global
gestió del propi compte unificat, vegeu m:Help:Unified login/ca.

Canvia la contrasenya[modifica]

Per canviar la vostra contrasenya, introduïu la contrasenya antiga, la contrasenya nova i la contrasenya nova una segona vegada. Si esteu canviant simplement les altres preferències, no necessiteu introduir la vostra contrasenya.
Contrasenya antiga
Contrasenya nova
Torneu a escriure la nova contrasenya
⃞ Recorda la contrasenya entre sessions
aquest opció posarà una galeta en el vostre navegador que permetrà al MediaWiki reconèixer-vos cada vegada que visiteu la pàgina. No us haureu de registrar cada vegada que la visiteu.
Aquesta opció exigeix que canvieu la vostra contrasenya si va ser generada pel Mediawiki i enviada per correu. Això és una funció de seguretat però molt sovint causa problemes per a usuaris novells.
Si us plau no intenteu canviar la vostra contrasenya aquí; feu-ho a les vostres preferències, pàgina que es troba a dalt de la pàgina a la dreta.

Internacionalització[modifica]

Llengua de la interfície
Us permet especificar la llengua de la interfície del lloc. Vegeu Ajuda:Missatge del sistema.
Hi ha algunes limitacions:
 • Si el MediaWiki:Sidebar local conté etiquetes literals, aquestes seran de fet per a totes les llengües d'interfície.
 • Fixeu-vos que alguns contenen enllaços interns, amb el nom d'una pàgina en la llengua d'interfície però sense el prefix corresponent; per això aquests enllaços en general no funcionen, llevat que es facin redireccions.
 • Fixeu-vos que en projectes d'escriptura de dreta a esquerra (RTL), si utilitzeu el català com la llengua d'interfície, les caixes per a marcar les opcions poden estar a la dreta o a l'esquerra del text corresponent.
 • La llengua d'interfície no afecta als espais de noms, estan determinats per la llengua del lloc, que és la llengua amb el codi $wgLanguageCode. Tanmateix, en enllaços i en noms de pàgina introduïts a la barra d'adreces del navegador, els espais de noms en anglès, que són els noms genèrics, es converteixen automàticament en els noms locals.
Sexe
Aquesta opció us permet seleccionar un gènere (masculí o femení), o no especificat. Aquesta opció està dissenyada per a llengües, com el català, on el text d'interfície pot canviar depenent del seu gènere. En altres casos, com en anglès, no té actualment gaire utilitat.

Signatura[modifica]

Text que defineix la vostra signatura, quan escriviu ~~~ o ~~~~.

Si no es marca l'opció "Signatures planes", s'aplicarà el vostre nom d'usuari com a etiqueta per a un enllaç a la vostra pàgina d'usuari, així la vostra signatura serà ''nom_d'usuari'' (ctrl-clic)">[[Usuari:nom d'usuari|nom d'usuari]], encara que l'expressió exacta depèn del missatge del sistema MediaWiki:Signature.
En una signatura plana no s'interpreta ni el codi wiki ni HTML: el servidor passa el codi wiki inalterat, mentre que converteix l'HTML de tal manera que el navegador no l'interpreta eficaçment; per exemple, "<" es canvia per "&lt;" mostrat com "<".

Correu electrònic[modifica]

Adreça de correu electrònic
la vostra adreça de correu, és opcional i no exigida. Si se n'especifica una caldrà confirmar-la. La vostra adreça no es mostrarà públicament en el lloc web, i us permetrà:
 • restaurar la vostra contrasenya a la pàgina de registre, si l'heu oblidat;
 • utilitzar algunes opcions, que segueixen més avall.
Al començament d'aquesta secció mostra l'estat de la vostra adreça de correu electrònic: no especificada / no confirmada / autentificada.
⃞ Permet que altres usuaris m'enviïn missatges per correu electrònic
això permet als altres usuaris registrats enviar-vos un correu electrònic utilitzant l'enllaç "Envia un missatge de correu electrònic a aquest usuari" de la vostra pàgina d'usuari. Els correus són enviats per l'interfície web del MediaWiki, i la vostra adreça de correu electrònic no es revela al remitent (és a dir, fins que decidiu respondre).
⃞ Envia’m còpies dels missatges que enviï als altres usuaris
⃞ Envia'm un correu electrònic quan es modifiqui una pàgina de la meva llista de seguiment

Algunes d'aquestes opcions estan deshabilitades en alguns projectes de Wikimedia per raons d'operabilitat.

Aparença[modifica]

Aparença de la interfície[modifica]

Una aparença MediaWiki és un estil de presentació de pàgina. Hi ha diferències en el codi HTML que el sistema produeix (però probablement no al cos de pàgina), i també s'utilitzen fulls d'estil diferents.

 • Vector (per defecte): és una aparença basada en la Monobook. A més d'una nova presentació afegeix noves funcionalitats a la interfície wiki, especialment en el procés d'edició.
 • Colònia blava: té una mida de font fixa llevat que un especifiqui al navegador "ignorar mides de font especificades en la pàgina web"; però fins i així l'interlineat és fix; per això aquesta aparença no és gaire adequada per una font gran.
 • Modern
 • Monobook: és la presentació clàssica en la majoria de wikis del 2005 al 2010. A MonoBook l'amplada de la barra de l'esquerra depèn de la mida de font. Per això, amb una font gran o una pantalla petita, l'amplada de la part principal de la pàgina és més petita que amb altres aparences.

Els enllaços al voltant de la pàgina són en posicions diferents. Alguns enllaços no són presents a totes les aparences.

Utilitzeu l'enllaç "prova" per veure la presentació amb diferents aparences. Vegeu també Ajuda:Estil personalitzat, i pels desenvolupaments i discussions m:Skins.

L'abril del 2013 les següents aparences es van treure de MediaWiki i per tant de tots els projectes de Wikimedia:

 • Chick
 • Clàssic
 • MySkin
 • Nostàlgia
 • Simple

Fitxers[modifica]

Límit de mida d'imatges:           320x240
(per a pàgines de descripció de fitxers)   640x480
                       800x600
                      1024x768
                      1280x1024
                     10000x10000

(Abans de la versió 1.5, era sota "Canvis recents i mostra d'esborranys".)

Es pot especificar un límit en la mida d'imatges en les pàgines de descripció d'imatge.

El límit gran de 10000x10000 significa que s'obté la imatge completa.

Amb una connexió lenta no és pràctic haver de carregar una imatge gran només per llegir la informació de la imatge. També, pot ser pràctic si una imatge gran es vol fer cabre a la pantalla, en el cas que el navegador no ho faci ell mateix. Si la imatge s'ha reduït hi ha un enllaç a la imatge en màxima resolució.

Des de la versió MediaWiki 1.5 l'amplada en miniatura per defecte es pot definir en les preferències. Això pot ser invalidat per una amplada d'imatge especificada en la seva sintaxi, cosa generalment no aconsellada per respectar les preferències dels usuaris.

Com es mostren les fórmules[modifica]

El MediaWiki us permet introduir equacions matemàtiques com a codi TeX. Aquestes opcions us permeten controlar com es tradueix el codi a imatges PNG.

 • Produeix sempre PNG: Sempre produeix una imatge PNG del codi TeX.
 • Deixa com a TeX (per a navegadors de text): No converteix el codi TeX, només el mostra. Això és principalment per a navegadors de text com Lynx.
 • MathML si és possible. Experimental.

Data i hora[modifica]

   Format de la data

ʘ Per defecte
ʘ 16:12, gen 15, 2001
ʘ 16:12, 15 gen 2001
ʘ 16:12, 2001 gen 15
ʘ 2001-01-15T16:12:34

Aquesta configuració afecta la presentació de les dates a totes les pàgines especials. Apareixen tal com es mostren aquí, excepte en els Canvis Recents i similars on la data i l'hora estan separades, sense els separadors "," o "T". Fixeu-vos que l'última opció, encara que inconvenient per a molts usuaris, proporciona l'única manera de veure els segons.

Aquesta configuració també la presentació d'enllaços produïts per text wiki per al que sigui aplicable la funció de formatació de data:

 • Opció per defecte: la presentació d'enllaços és sense la funció de formatació de dates, excepte:
  • el text wiki [[2001-01-05]] es presenta igual que [[2001]]-[[01-05]]
  • si el dia és al mig, es posa una coma al costat de l'any, si no hi és
  • altrament, si hi ha una coma es treu
 • Opció mes-dia-any: format [[m d]], [[a]] o [[m d]]
 • Option dia-mes-any: format [[m d|d m]] [[a]] o [[m d|d m]]
 • Option any-mes-dia: format [[a]] [[m d]] o [[m d]]
 • Opció "ISO 8601":
  • format [[a]]-[[m-d]] amb m numèric, i m i d amb zeros inicials.
  • sense any: es presenta sense la funció de formatació de dates
  • Això no converteix dates històriques donades en el calendari julià al calendari gregorià. La suposició que les dates ISO seran gregorianes és errònia per a gairebé tots els articles que tracten dates abans del 1582, i molts articles abans del 1752. Utilitzeu-ho sota la vostra responsabilitat.
   Zona horària

Hora del servidor:
Hora Local:
Diferència:

08:34
06:34
-2:00 

La "Diferència" és el nombre d'hores a ser afegides o restades d'UTC per trobar la vostra zona horària. Temporalment pot quedar incorrecta de tant en tant si es segueix el canvi d'horari d'estiu. En aquest cas no oblideu actualitzar-la per sincronitzar-la amb la vostra hora local, ja que el MediaWiki no sap on es trobeu o quan s'efectua el canvi. (També, el rellotge del servidor pot estar lleugerament descompensat, igual que els articles de la Viquipèdia.) Proveu aquest enllaç si no esteu segur de quin és la vostra zona horària.

Aquesta compensació s'utilitza per mostrar la vostra hora local a totes les pàgines especials, p.ex. les pàgines que són generades pel MediaWiki i no es poden directament modificar:

D'altra banda, el temps del lloc sempre es mostra en les dates a totes les pàgines de discussió (i també utilitzat referint-se a esdeveniments no-localitzats, incloent-hi coses que passen en el wiki).

Recordeu-ho quan copieu un extracte de qualsevol pàgina especial a una pàgina de discussió. Convertiu-lo manualment a UTC o poseu temporalment les preferències a zero de diferència abans de copiar la data. Molts usuaris experimentats prefereixen mantenir la diferència a 0 permanentment.

Típicament en wikis internacionals l'hora del lloc és UTC. Per a llocs on la majoria dels usuaris viuen en el mateix fus horari es pot posar aquest com a hora del lloc, i seguir un possible canvi d'estiu. Fixeu-vos que un usuari que canviï les seves preferències segons els canvis d'horari d'estiu encara veurà una diferència si a l'estiu mira una data de l'hivern en l'historial d'una pàgina i la compara amb l'hora en una signatura, etc.

Caixa d'edició[modifica]

Opcions generals[modifica]

 • Activa l'edició per seccions mitjançant els enllaços [modifica]: Un enllaç d'edició apareixerà a la dreta de cada encapçalament per permetre l'edició només d'aquella secció.
 • Habilita l'edició per seccions en clicar amb el botó dret sobre els títols de les seccions (cal JavaScript): En navegadors compatibles, si aquesta opció s'activa, en clicar amb el botó dret sobre el títol de secció apareixerà la caixa d'edició només per aquesta secció.
 • Edita les pàgines amb un doble clic (cal JavaScript): En navegadors compatibles, si aquesta opció està activada, un doble clic a qualsevol lloc de la pàgina traurà la caixa d'edició per al contingut sencer de la pàgina.

Edició[modifica]

 • Estil de lletra en edició: Per defecte: En el navegador.
 • Mides de l'àrea d'edició:
  • Columnes: 80 per defecte.
  • Files: 25 per defecte.
 • Avisa'm en introduir un camp de resum en blanc: Si es selecciona, l'editor mostrarà un missatge d'avís quan no s'afegeixi un resum de l'edició després de clicar el botó "Desa".
 • Marca totes les contribucions com a edicions menors per defecte: Automàticament selecciona l'opció "Aquesta és una edició menor" quan editeu pàgines.
 • Amplia al màxim el quadre d'edició: Si s'activa aquesta opció, quan s'edita la pàgina el quadre d'edició tindrà l'amplada de la finestra del navegador, menys l'amplada de la barra de navegació lateral.
 • Mostra la barra d'eines d'edició (cal JavaScript): En navegadors compatibles, es mostrarà una barra d'eines amb botons d'edició.
 • Habilita la barra d'eines millorada: Habilitada per defecte.
 • Habilita caixes de diàleg per inserir enllaços, taules i altres: Habilitada per defecte.

Previsualització[modifica]

 • Mostra una previsualització en la primera edició: Quan s'edita una pàgina, mostra no només la caixa d'edició sinó també la pàgina processada, igual que el botó "Mostra previsualització": Això és especialment útil en veure una plantilla, perquè fins i tot per només veure-la, no editar-la, normalment cal les dues. Desactiveu-lo per veure o editar el text wiki d'una pàgina que sigui lenta en carregar-se o fins i tot que temporitzi. Aquesta opció es pot saltar utilitzant &preview=yes / &preview=no com a paràmetre de l'URL.
 • Mostra la previsualització abans de la caixa d'edició: Si seleccioneu aquesta opció, la previsualització es mostrarà abans de la caixa d'edició quan cliqueu el botó "Mostra previsualització" en editar una pàgina.

Canvis recents[modifica]

Opcions d'aparença[modifica]

 • Dies a mostrar en els canvis recents: Podeu seleccionar el nombre de canvis que es mostraran per defecte en els canvis recents i llista de seguiment. En aquestes mateixes pàgines hi ha més enllaços per a altres opcions.
 • Nombre d'edicions a mostrar per defecte: inclou els canvis recents, historials de pàgina i registres

Opcions avançades[modifica]

 • Agrupa els canvis per pàgina en canvis recents i llista de seguiment
 • Amaga les edicions menors en la pàgina de canvis recents. Els usuaris registrats poden triar marcar les edicions com a menors (correccions massa trivials perquè els usuaris experimentats les hagin de comprovar). S'aplica als canvis recents, simple o millorat, però no a la llista de seguiment. També afecta al seguiment d'enllaços, però actualment d'una manera estranya: si l'última edició en una pàgina enllaçada era menor, llavors no es mostra ni aquesta ni les anteriors.
 • Amaga edicions patrullades als canvis recents
 • Amaga pàgines patrullades de la llista de pàgines noves
 • Mostra les modificacions de Wikidata en els canvis recents

Llista de seguiment[modifica]

Opcions de visualització[modifica]

 • Nombre de dies per mostrar en la llista de seguiment: (màxim 30 dies)
 • Nombre d'edicions a mostrar a la llista de seguiment: (màxim 1000 edicions)

Opcions avançades[modifica]

 • Desplega la llista de seguiment per a mostrar tots els canvis afectats, no només els més recents
 • Amaga les edicions menors de la llista de seguiment
 • Amaga de la llista de seguiment les edicions fetes per usuaris bots
 • Amaga les meues edicions de la llista de seguiment
 • Amaga a la llista les edicions d'usuaris anònims
 • Amaga a la llista les edicions d'usuaris registrats
 • Amaga edicions patrullades de la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines que vagi editant a la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines que reanomeni a la llista de seguiment
 • Afegeix les pàgines que vagi creant i fitxers que carregui a la llista de seguiment
 • Mostra les modificacions a Wikidata en la llista de seguiment

Cerca[modifica]

De paraula o paraules en els diferents articles de la Viquipèdia, en la pàgina de la cerca, segons mw:Special:MyLanguage/Help:CirrusSearch Ajuda de CirrusSearch (anglès).

Opcions de visualització[modifica]

 • Activar la barra de cerca simplificada (només aparença Vector)

Opcions avançades[modifica]

Cerca per defecte en els següents espais de noms:

 • Discussió
 • Usuari / id. Discussió
 • Viquipèdia / id. Discussió
 • Fitxer / id. Discussió
 • MediaWiki / id. Discussió
 • Plantilla / id. Discussió
 • Ajuda / id. Discussió
 • Categoria / id. Discussió
 • Portal / id. Discussió
 • Viquiprojecte / id. Discussió
 • Mòdul / id. Discussió

A tenir en compte[modifica]

Hi han més opcions de cerca però aquestes apareixen en la mateixa pàgina de la cerca.

Recerca agrupada, de tot i avançada[modifica]

Recordeu que la cerca també presenta les següents possibilitats que no quedaran desades:

On buscar

Resultats a presentar per pàgina[modifica]

Opció que és mostra al final de la pàgina dels resultats de la cerca (una vegada hi han resultats). Poden ser: 20, 50, 100, 250 o 500 resultats per pàgina.

Altres preferències[modifica]

Límit per a formatar l'enllaç com esborrany (en octets)
Vegeu la funció esborrany.
Subratlla els enllaços
Normalment, el text enllaçat estarà subratllat. Opcionalment, podeu demanar que els enllaços no se subratllin, encara que el seu navegador pot ser que no respecti aquesta configuració. Normalment els enllaços no subratllats poden ser reconeguts pel color. Tanmateix, llavors un pot no distingir si dues paraules consecutives són un enllaç senzill o dos enllaços, sense apuntar a les paraules amb el cursor. Compareu p q and p q. Amb el subratllat hi ha, depenent de la font, menys o cap distinció entre un espai en blanc i un guió baix (p_q), quan un guió baix pot ser més ample que un espai subratllat. Per a enllaços interns això pot ser un avantatge (per llegir, no per editar) perquè són equivalents; per a enllaços externs amb guions baixos també pot ser un avantatge perquè queda implícit que formen part de l'URL (http://www.exemple.com/p_q). En un enllaç conduït potser es vol distingir un guió baix d'un espai (p_q r) però això és molt rar. Per a una vella discussió discussió sobre canviar l'opció per defecte, vegeu m:Link style vote. Per a més opcions d'estil d'enllaços en general o tipus d'enllaços es pot utilitzar CSS (tant per a tot el projecte com específic de l'usuari, per a totes les aparences o específic per cadascuna).
Formata els enllaços trencats d'aquesta manera (altrament, es faria d'aquesta altra manera?)
Un enllaç intern a pàgines no existents automàticament enllaça a la pàgina d'edició. Per defecte l'etiqueta d'enllaç de [[b]] i [[a|b]] és "b", igual que els enllaços a pàgines existents. Alternativament l'etiqueta d'enllaç és un interrogant introduït després de "b", així: Un enllaç vermell?. El format de l'enllaç està determinat per l'estil especificat als selectors css "a.new" i "a.new:hover" (l'exemple a la pàgina de preferències utilitza class="internal" per a l'interrogant). Actualment, els enllaços interns a pàgines que encara no existeixin es mostren al vostre navegador com aquest. Normalment, això és subratllat i en vermell. Amb l'enllaç amb interrogant final no es pot distingir entre l'enllaç a una paraula simple o a una frase de més d'una paraula, sense passar el cursor per sobre. A més, recordeu que l'interrogant no significa que la informació sigui incerta.
Alineació justificada dels paràgrafs
Si es marca, s'evitarà que els paràgrafs tinguin finals de línia esglaonats. Si no es marca, els paràgrafs es mostraran tal qual.
Enumera automàticament els encapçalaments
Afegeix una numeració jeràrquica als encapçalaments en els articles.
Mostra la taula de continguts (per pàgines amb més de 3 seccions)
Vegeu Taula de continguts.
Inhabilita la memòria cau de les pàgines
Desactiva l'emmagatzematge en memòria cau de pàgines. Això és útil si teniu problemes veient versions no actualitzades de pàgines, però tindreu uns temps de càrrega més llargs.
Comparació de dos pantalles amb i sense «Dreceres ràpides»
Habilita els enllaços de dreceres d'accessibilitat
Proporciona dos enllaços «Dreceres ràpides: navegació, cerca» en la part superior de cada pàgina. Aquests enllaços normalment no apareixen, excepte en les aparences Myskin, Chick o Clàssic. Es mostren en navegadors sense suport CSS (o deshabilitat), o en lectors de pantalla per a usuaris amb deficiències visuals. La barra de navegació, a l'esquerra de la pàgina en Monobook, és al final de la pàgina en aquests navegadors «sense estil».
Amaga el contingut de la pàgina davall de la taula de diferències
Aquesta opció permet estalviar temps si comproveu sovint pàgines de diferències. També podria ser útil per veure canvis en una pàgina de càrrega lenta o fins i tot que temporitzi. L'opció es pot saltar amb el paràmetre &diffonly=yes a l'URL.
Mostra les categories ocultes
(Nou en 1.13) mostra les categories que normalment estan ocultes als lectors.

Ginys[modifica]

Vegeu mw:Extension:Gadgets i Especial:Gadgets.

Notes[modifica]

Si voleu canviar el vostre nom d'usuari, és recomanable que ho feu retroactivament en el sentit que les vostres contribucions anteriors siguin registrades sota el nou nom. Els usuaris i administradors no ho poden fer, només els buròcrates. Les signatures no es canvien i per tant no es correspondran les pàgines d'historial i les pàgines de discussió. Tanmateix, podeu modificar les signatures manualment.

No es possible esborrar un compte, entre altres motius perquè cal assignar totes les contribucions a algun identificador.

No podeu indicar aquí informació personal, però ho podeu fer en la vostra pàgina d'usuari (Usuari:El vostre nom d'usuari) i que està disponible com a enllaç en la part superior de la pàgina. Podeu crear la vostra pròpia pàgina d'usuari explicant tot allò que vulgueu sobre un mateix.

Signatures planes[modifica]

Si es marca «Signatures planes», llavors:

 • No s'afegeix res al text que especifiqueu. Allò que especifiqueu és el que s'utilitzarà entre els dos guions i la marca horària.
 • Es pot utilitzar codi wiki i codi HTML (fins on sigui permès en general en el text wiki): el codi wiki és processat i l'HTML es passa de forma que sigui el navegador el que l'interpreti. En canvi, les plantilles i les funcions parser no s'expandeixen, i les imatges no estan permeses. La longitud màxima és de 255 caràcters.

En cas d'una signatura comuna en diversos projectes, com a Wikia, vigileu que els enllaços poden portar a diferents pàgines segons el projecte on poseu la signatura, fins i tot si utilitzeu el format d'enllaç interwiki. Per exemple, «India:User talk:John» porta a «User talk:John» del projecte India, excepte en el propi projecte que porta al nom d'espais «India». In the case of a common signature on several projects, as in Wikia, note that links may lead to a different page, depending on the project in which you put the signature, even if you use interwiki link style. For example, India:User talk:John leads to the page User talk:John on India, except from the India project, where it leads to India:User talk:John in the India namespace. Per això es pot fer una redirecció de forma que l'enllaç porti sempre a la mateixa pàgina.

Signatures planes invàlides[modifica]

Podeu trobar-vos amb el següent missatge en les vostres preferències:

La signatura que heu inserit no és vàlida; verifiqueu les etiquetes HTML que heu emprat.

Això significa que esteu utilitzant etiquetes HTML incorrectes en la vostra signatura. Algunes possibles causes i les solucions corresponents són:

Etiquetes no tancades
Si utilitzeu una etiqueta d'apertura (com per exemple [[Usuari:Exemple|<font color="white">Exemple]]) hauríeu d'utilitzar l'etiqueta corresponent per tancar-la (per exemple [[Usuari:Exemple|<font color="white">Exemple</font>]]). També és una bona idea posar les etiquetes fora de l'enllaç si és possible (per exemple: <font color="white">[[Usuari:Exemple|Exemple]]</font>).
Etiquetes mal lligades o ordenades incorrectament
Fixeu-vos que les etiquetes estiguin ben lligades, per exemple <s><u>hola</s></u> hauria de ser <s><u>hola</u></s>.
Atributs sense cometes
És recomanable utilitzar sempre les cometes en tots els atributs (per exemple, <font color="white"></font> en lloc de <font color=white></font>).
Entitat de caràcter no tancada
El codi alfabètic HTML cal tancar-lo amb un punt i coma final (;); si teniu un simple &, s'ha de substituir per &amp; (un simple & sempre és un error tant en HTML com codi wiki).
Caràcters especials d'escapada
Si utilitzeu algun &, < o >, i voleu que es mostri com a text, cal utilitzar els caràcters d'escapada com &amp;, &lt; o &gt;, respectivament.

Antic ús d'imatges i plantilles en signatures[modifica]

En el passat es permetien imatges i plantilles, i així encara se'n poden trobar. Els canvis en imatges i plantilles són retroactius, cosa que per una banda pot resultar confús, però per d'altra banda pot ser convenient per rectificar signatures molestes.

Contingut de la signatura[modifica]

Comproveu les normes en el vostre projecte (per exemple, per la Viquipèdia en català vegeu Viquipèdia:Signeu els vostres comentaris) i fixeu-vos que:

 • utilitzar un sobrenom diferent al vostre nom d'usuari és confús (la pàgina d'historial mostra el vostre nom d'usuari, no el vostre sobrenom)
 • si mostreu el vostre nom d'usuari com una imatge, o amb lletres canviades per caràcters especials, encara que sigui sent llegible la cerca del navegador no us trobarà cercant en una pàgina de discussió.
 • les signatures excessives poden complicar les pàgines de discussió i el seu test wiki.
 • cridar excessivament l'atenció pot crear la impressió que us voleu donar més importància.

Un projecte pot assignar una classe CSS, com "excess-sig", per a parts no essencials de la signatura i demanar als usuaris que especifiquin aquesta classe a les seves signatures quan sigui necessari; i cada usuari també pot utilitzar una classe específica d'usuari, tal com "excesssigAbc" per l'usuari Abc. Així la signatura seria, per exemple, <span class="excesssig excesssigAbc">[[Fitxer:...]]</span>[[Usuari:Abc|Abc]]. Això permet un usuari amagar parts no essencials de la seva signatura per a tots els usuaris, o uns específics, i mostrar-les per a un mateix.

Definir el vostre CSS[modifica]

Les CSS s'utilitzen per configurar l'estil visual del MediaWiki. Podeu especificar les vostres pròpies CSS i canviar les definicions per defecte. Vegeu Ajuda:Estil personalitzat.

Vegeu també[modifica]


[modifica] Ajuda específica de la Viquipèdia


Vegeu Viquipèdia:Ajuda