Viquipèdia:Petició als administradors

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Drecera:
VP:PA

Necessiteu la intervenció d'un administrador? Vegeu abans quines són les funcions d'un administrador o d'un buròcrata.

  • Si voleu eliminar una pàgina, vegeu Viquipèdia:Esborrar pàgines.
  • Si voleu fer una consulta d'interès per la comunitat, aneu a Viquipèdia:La taverna.
  • Per a una actuació ràpida dirigiu-vos directament a un administrador (vegeu els actius en els últims 5 minuts o 1 hora), o proveu per IRC #wikipedia-ca
  • En cas d'una petició que afecti el contingut, afegiu un enllaç a la discussió on es pugui comprovar que el canvi no sigui controvertit.
  • Deu dies després de la marca {{fet}}, {{no fet}} o {{tancat}} un bot arxivarà la petició, segons la signatura datada en el mateix paràgraf.

Per a afegir una nova petició cliqueu el botó a continuació:

Nova petició


Edicions conflictives de l'usuari Medograd[modifica]

Si us plau, algú que pugui intervenir en aquest conflicte? Aquest usuari col·loca plantilles a tort i a dret; avui tocaven les de FVA en tots els articles començant per la A. Habitualment deixo resum d'edició, així que en les que no són reversions directes i desfaig els canvis hi afegeixo una explicació. Veureu com s'ha iniciat la "conversa" aquí i aquí. Després ha desfet una pàgina de desambiguació que m'ha semblat pertinent, i ens hem enxarxat en una guerra de reversions (mea culpa, perque jo ja coneixia les regles). He intentat explicar les meves reversions a la pàgina de discussió de la desambiguació (ara redirecció a l'article que li ha semblat) i a la seva pàgina de discussió.

Ja porta unes quantes edicions conflictives més, ja que fa i desfà com li sembla. Preferiria centrar-me en aquests casos d'avui, però, com he dit, hi ha moltes més edicons al darrera no vàlides perque no li queda clara la normativa. Agraïré que els administradors puguin valorar la situació i intercedir. Gràcies. --Judesba (digues...) 03:26, 9 març 2020 (CET)

Altres antecedents: Tema:Vhlgcyw37cqfk44f. --Judesba (digues...) 03:30, 9 març 2020 (CET)
El cert és que té un munt d'edicions que caldria revisar, com ara aquesta. El bloquejo una setmana per assegurar-nos que té temps suficient de llegir els enllaços que li ha proporcionat na Judesba, o bé fins que un altre administrador parli amb ell i recondueixi la situació. --Yuanga (disc.) 11:52, 9 març 2020 (CET)
Moltes gràcies, Yuanga. Salut! --Judesba (digues...) 01:45, 10 març 2020 (CET)

"del País Valencià"[modifica]

Hi ha un usuari editant els articles de tots els municipis valencians per a fer un canvi: on hi posa "valencià" o "valencians" ho canvia per "del País Valencià". S'ha pres alguna decisió al respecte per a fer eixos canvis massius?--TaronjaSatsuma (disc.) 13:31, 5 abr 2020 (CEST)

Especial:Contribucions/Benicarlando. Pau Cabot · Discussió 13:53, 5 abr 2020 (CEST)
Es preveu revertir-lo o fer alguna cosa?--TaronjaSatsuma (disc.) 22:32, 6 abr 2020 (CEST)
Esperava més opinions ... Pau Cabot · Discussió 23:13, 6 abr 2020 (CEST)
@Benicarlando:?—Leptictidium (digui) 10:59, 7 abr 2020 (CEST)
Simplement s'ha seguit el llibre d'estil de la Viquipèdia. A tots els municipis de Catalunya no apareix el gentilici sinó el topònim, igual passa als municipis de Mallorca, Eivissa i Menorca i de tots els llocs del món. De fet molts municipis valencians ja tenien el topònim País Valencià i els que tenien el gentilici alguns foren modificats posteriorment, com ací,quan en l'article original apareixia el topònim que és el llibre d'estil correcte.--Benicarlando (disc.) 11:11, 7 abr 2020 (CEST)
Podries aclarir on del llibre d'estil diu això que tu dius que diu? Pau Cabot · Discussió 11:39, 7 abr 2020 (CEST)
Només al principi es parla de "El llibre d'estil de la Viquipèdia té per objectiu que les coses es facin de manera homogènia arreu del projecte". I jo he homegeneitzat a l'estil que s'està utilitzant en l'entrada de totes les poblacions del País Valencià igual que estan en les de Catalunya i Balears. I insistisc, eixe era l'estil que s'ha anat canviant a poc a poc, dalt he posat un exemple, ací un altre, que ha trencat l'homogeneització que hi havia.--Benicarlando (disc.) 11:57, 7 abr 2020 (CEST)
O sigui que a VP:LE no parla concretament d'aquest canvi. Parla en general d'homogeneïtzar, argument que es podria fer servir per fer gairebé qualsevol canvi.
Abans de fer canvis massius, hauries d'haver-ho consensuat. Per començar, revertiria tots aquests canvis i després, en parlaria. Pau Cabot · Discussió 13:12, 7 abr 2020 (CEST)
@Benicarlando: aprofito el fil per comentar què el lloc on fer aquestes propostes, quan afecten a molts articles i volem consensuar criteris, és Viquipèdia:La taverna/Propostes.--Kette~cawiki (disc.) 13:20, 7 abr 2020 (CEST)
@Paucabot: O siga, que deshomogeneitzar-ho poc a poc és vàlid i homogeneitzar-ho de cop, que és el que diu que cal fer, no val... i tot perquè un usuari "es queixa" encara no entenc de què. Quin és l'argument de la queixa? Per què no li pregunteu a ell quin és el motiu de la queixa?--Benicarlando (disc.) 13:33, 7 abr 2020 (CEST)
Hi ha vegades (sovint) que resulta molt més còmoda la lectura de la introducció de l'article si es refereix com a "municipi valencià", especialment quan a continuació per exemple es parla de que és "el quart més poblat del País Valencià". És convenient no caure en reiteracions sense cap tipus de sentit: és evident que al dir municipi valencià es tracta d'un municipi situat al País Valencià. A més, ja hi apareix en l'infotaula i en la redacció posterior. Per altre costat, em sembla una barbaritat l'edició massiva de tots els articles dels municipis del País Valencià sense haver-ho consensuat abans. També per respecte a la majoria d'usuaris que durant anys han (hem) invertit el nostre temps redactant i millorant eixos articles. --Túria (disc.) 16:31, 7 abr 2020 (CEST)
Afegisc que estic totalment d'acord amb @Paucabot:: d'entrada, caldria revertir tots els canvis massius.--Túria (disc.) 16:54, 10 abr 2020 (CEST)
Dir que s'està parlant en el lloc que correspon com se'm va indicar i que de moment no és veu com una mala proposta. Desfer-ho per tornar a fer-ho seria faena innecessària. Passeu-se per la proposta.--Benicarlando (disc.) 12:43, 11 abr 2020 (CEST)

A la proposta hi ha consens per a desfer els canvis.--TaronjaSatsuma (disc.) 12:52, 8 jul 2020 (CEST)

Merge[modifica]

Si us plau Hasàpiko amb Hasapiko. Gràcies. --E4024 (disc.) 01:51, 15 abr 2020 (CEST)

@E4024: si no vaig errat, la pàgina que està ben lligada a WD és Hasàpiko, i si el nom correcte és Hasapiko, lligat a WD com a dansa turca folklòrica, potser hem de deslligar tots dos articles de WD, redirigir el primer article al segon i lligar el segon a WD de forma correcta. És això?--Kette~cawiki (disc.) 11:49, 15 abr 2020 (CEST)
Jo no sé qual ha de ser el nom correcte de una dansa turca (kasap havası) en català, [només gràcies a la ajuda dels amics com aqui que escreig una mica] una dansa importada a Viquipedies per grecs o grecofils com una "dansa grega", quan molts coses que avui coneceixen en Grecia (com a çörek-tsureki) van arribar amb els grecs de Turquia després del intercanvi de poblacions entre els dos països. En altres paraules, per a mi el nom correcte és "kasap havası" (tonada dels kasaps). (Kasap és carnicer en turc. :) Tenir dos articles com a dansa grega per una sola dansa turca és rar. (Com diu el Dr. Iglesias, DEP, "raro, raro, raro". :) --E4024 (disc.) 14:52, 15 abr 2020 (CEST)
A veure, si agafem el nom en turc, ha de ser «Kasap havası». Si partim del nom en grec, la transcripció correcta seria «Khassàpiko». Així doncs, cal reanomenar l'article de totes maneres. Per altra banda, després de consultar diverses fonts sobre els orígens d'aquesta dansa, apostaria per utilitzar el nom grec (ja que és una dansa d'origen bizantí), però deixant clar a la introducció que el seu nom actual deriva d'ètims turcs. També faria una redirecció des de «Makel·làrikos khorós».—Leptictidium (digui) 16:40, 16 abr 2020 (CEST)
Sembla que en Bizantium parlaven turc. En vegada de apostar, és millor demostrar les fontes que parlen exactament de aquesta paraula, sense OR. --E4024 (disc.) 17:03, 16 abr 2020 (CEST)
No confonguem l'origen de la dansa (grec bizantí) amb l'origen del seu nom actual (forma hel·lenitzada d'unes paraules turques). I no sé per a quina afirmació em demanes que posi les fonts, ja que no sé si el que estàs posant en dubte és que el khassàpiko s'originés a la Constantinoble medieval o que Kasap havası sigui un nom turc.—Leptictidium (digui) 17:36, 16 abr 2020 (CEST)
  • "Kasap havası", Leptic, no "asap". A veure quan tinguem l'article Apropiació cultural Cultural appropriation en VP. :) E4024 (disc.) 17:45, 16 abr 2020 (CEST)

Canvi de plantilla harvsp a Sfn[modifica]

Hola administradors. Fa uns dies he estat millorant l'article d'El Cavallet Presumit afegint cites i referències. Vaig intentar agafar idees de l'article de Nosaltres, els valencians perquè vaig imaginar que és on trobaria la manera de citar recurrentment una obra literària sense haver de repetir cada vegada tota la cita, i vaig veure que utilitzava la de Plantilla:Harvnb. Però ara repassant he vist que també utilitza la de Plantilla:Sfn que potser seria més correcte, però quan vull fer el canvi em dóna error i em diu que falten atributs. A veure si algun administrador pot donar-hi una ullada i aclarir-me el dubte. Gràcies. --KDE logo moon.svg Aniol (discussió) 10:20, 21 abr 2020 (CEST)

@Aniol: doncs tu mateix has mostrat la solució, a l'enllaç de la plantilla Sfn tens la documentació de com utilitzar-la. Primer de tot has de treure les etiquetes <ref></ref>, aquesta plantilla no en necessita, i com la plantilla sfn utilitza la Harvnb només cal substituir el nom d'una per l'altre. Altre punt, si s'ha d'utilitzar la mateixa referència en més d'un lloc no serveix <ref name:"elquesigui">, has de tornar a repetir-la. En aquest article ja les he canviades jo. Ups, m'oblidava, per aquest tipus de consulta no cal un administrador, tens un lloc més adient per fer-la: Viquipèdia:La taverna/Ajuda Bona feina!--Kette~cawiki (disc.) 11:52, 21 abr 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: Sí, era això de <ref></ref> el que em fallava i no entenia per què. Moltes gràcies per resoldre-m'ho, i m'apunto lo de Viquipèdia:La taverna/Ajuda. --KDE logo moon.svg Aniol (discussió) 12:02, 21 abr 2020 (CEST)

Vandalisme reiterat[modifica]

Hola. Podríeu bloquejar aquest usuari, que ha rebut nombrosos avisos des de febrer i continua vandalitzant? Gràcies. --Judesba (digues...) 03:40, 8 maig 2020 (CEST)

Té un darrer advertiment del 7 de maig i des de llavors no hi ha vandalisme evident.--Carles (enraonem) 22:21, 16 maig 2020 (CEST)

sports-reference.com[modifica]

Bon dia. El web de referència a nivell d'esports i esportistes olímpics sports-reference.com ha tancat la paradeta per problemes econòmics. La informació no s'ha perdut perquè s'ha penjat tota a web.archive.org. Podria algun bot reconvertir totes les referències per a què incloguin al davant el text https://web.archive.org/web/20200417050956/ i així sigui visible la informació en els més de 4.500 articles que hi enllacen? Algun error quedarà, però de ben segur millor que no pas ara. Moltes gràcies.--Pcm (disc.) 10:19, 18 maig 2020 (CEST)

@Pcm: Això, millor que ho demanis a Viquipèdia:Bots/Sol·licituds. Pau Cabot · Discussió 11:01, 18 maig 2020 (CEST)
Gràcies @Paucabot:. No sabia on demanar-ho i ho he posat aquí. Ara ho demano al lloc corresponent.--Pcm (disc.) 11:04, 18 maig 2020 (CEST)

Edicions dubtoses[modifica]

L'usuari Bhgh543bgf (discussió contribucions registre) està fent uns canvis a les categories relacionades amb el País Basc per mi més que dubtoses. Ho comunico aquí per que són bastants i si es bloqueja l'usuari es poden desfer fàcilment amb les eines d'administrador. Ja direu. Aprofito per comentar que el mateix està fent a Wikidata, d:Special:Contributions/Bhgh543bgf.--Kette~cawiki (disc.) 17:42, 21 maig 2020 (CEST)

Intermediació[modifica]

Hi havia dos articles amb el mateix contingut: Más País i Més País, el segon còpia exacta del primer. En adonar-me'n he proposat la fusió per duplicat però veient que l'editor principal del segon, 91.126.25.47 (discussió contribucions registre), insistia a suprimir la proposta de fusió he tirat endavant la fusió direccionant el segon sobre el primer, l'original. Be, a pesar de reconèixer que encara no són dues realitats separades,es:Més País ha revertit dues vegades el redireccionament. Algú pot intermediar abans que demani el bloqueig?--Kette~cawiki (disc.) 18:51, 10 juny 2020 (CEST)

He fet un intent a la seva discussió, aviam si deixa la guerra de banda.--Carles (enraonem) 19:19, 10 juny 2020 (CEST)
@CarlesMartin: dubto que s'aturi, de ben segur te relació amb el tema (CI). Que et sembla si desbloco el tema i deixo l'article just abans de «fusionar-lo» amb la plantilla FVA, donant temps a trobar cap referència que el faci admissible i si de cas després es demana l'esborrament? @Docosong: vas posar la plantilla de «fusió a», que en penses? --Kette~cawiki (disc.) 19:25, 10 juny 2020 (CEST)
@Kette~cawiki:, si vols, fes. Però la veritat, tenint en compte el probable CI, potser millor deixar un únic article de moment. Si s'ha creat realment el nou partit, llavors segur que serà fàcil trobar-ne referències, i no costarà gens que qualsevol creï l'article, però no com a una còpia de l'anterior, sinó amb entitat pròpia. Jo així fent una recerca ràpida per internet no trobo informació aclaridora.--Carles (enraonem) 19:46, 10 juny 2020 (CEST)
@CarlesMartin: de fet sembla una delegació com pot ser el «PP Catalunya» no pas com la que tenen PSOE i PSC. Si vas a la pàgina web: http://www.mespais.info/ i cliques a «Uneix-te» et surt un formulari d'afiliació a Más País. Doncs ho deixo com està. Gràcies pels consells!--Kette~cawiki (disc.) 19:57, 10 juny 2020 (CEST)
@Kette~cawiki: sí, aquesta impressió em fa a mi: sembla més aviat una delegació local del partit, i no sembla tenir entitat per un article propi, diria jo. Salut!.--Carles (enraonem) 22:23, 10 juny 2020 (CEST)
@Kette~cawiki, CarlesMartin: Com ja es comenta a Discussió:Més País el partit no existeix a dia d'avui, la resta és promoció de forma insistent. La meva solució preferida és article únic a Més País com hi era al principi.--Docosong (disc.) 23:17, 10 juny 2020 (CEST)

Bloqueig[modifica]

91.126.25.47 (discussió contribucions registre) Pot ser un rampell després d'haver discutit amb un parell d'editors que havien fet observacions sobre les seves edicions però no ha estat gaire encertat en aquesta edició.--Kette~cawiki (disc.) 22:18, 12 juny 2020 (CEST)

No em sembla que calgui, clarament era un rampell, no?. Donem-li més oportunitats.--Carles (enraonem) 22:09, 13 juny 2020 (CEST)

Supressió de pàgina[modifica]

La pàgina Vegueria de l'Alt Pirineu Baix Urgell està redireccionada a Província de Lleida i no trobo el motiu, de fet sí, aquesta pàgina està/estaba enllaçada en una ampliació de contingut a l'article Vegueria. Tornem a fer embolic amb la divisió territorial barrejant l'espanyola (províncies) i la catalana (comarques i vegueries). Trobo que no és escaient aquest pàgina i demano la seva supressió. Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 10:50, 8 jul 2020 (CEST)

Les supressions es demanen a VP:EP/P, incloent les de redireccions que no compleixin cap dels criteris de supressió ràpida.--Pere prlpz (disc.) 19:38, 8 jul 2020 (CEST)
@Pere prlpz: he demanat la supressió ràpida no un esborrat de pàgina, he obert aquest tema com a complement de la petició a l'article, per ampliar la informació escadussera que cap a la plantilla de supressió.--Kette~cawiki (disc.) 20:02, 8 jul 2020 (CEST)

petició de restricció de modificacions a l'article: línia 3 del metro de Barcelona[modifica]

Seria possible prohibir les modificacions per usuaris no registrats per la pàgina de Línia 3 del metro de Barcelona (crec que seria per 1 any). Un usuari utilttzant IP diferents cada vegada continua esborrant i modificant informació certa de l'article (malgrat que els 2 cops anteriors l'he advertit de les modificacions i l'he demanat que es registres però continua modificant el mateix). (últimes modificacions el 12 i 19 de juny).

No descarto que s'hagi d'ampliar a altres articles (que també ha modificat, però que encara no han siguts corregits) com a la pàgina de la línia 2.Plantilla:9pm

Alfabetitzar la llista dels altris wikis (llista interwikis)[modifica]

Bon dia! A veure aquesta discussió i una solució per un problema actual. Crec que seria pràctic. Viquisalutacions. :-)--Paracel63 (disc.) 00:46, 20 jul 2020 (CEST)

Fet Fet! a MediaWiki:Group-user.js. Sembla que això va per llarg. Caldrà estar atent per desfer-ho quan estigui solucionat. --V.Riullop (parlem-ne) 13:16, 21 jul 2020 (CEST)
Facebook like thumb.pngM'agrada L'avantatge d'inserir-ho només a MediaWiki:Group-user.js i no a MediaWiki:Common.js és qu'els usuaris anònims només tenen una llista compacte.--Paracel63 (disc.) 16:23, 21 jul 2020 (CEST)
Ara l'error dins de MediaWiki s'ha arreglat i el hack provisional s'esborrat de MediaWiki:Group-user.js.--Paracel63 (disc.) 00:22, 28 jul 2020 (CEST)

Destrucció plantilles[modifica]

Hola, després d'una colla de provatures, he deixat un reguitzell de proves-error per eliminar. Ha aplicat la {{destrucció}} en alguns d'ells, però hi ha dues que em dona error de sintaxi perquè s'han fet amb l'editor de LUA:

Les podeu liquidar, Gràcies.amador (disc.) 07:28, 26 jul 2020 (CEST)

Sol·licito l'eliminació de la pàgina Albert Pijuan[modifica]

Bona tarda, Demano que se suprimeixi la pàgina Albert Pijuan perquè està duplicada amb Albert Pijuan i Hereu, essent la segona de més qualitat que la primera. TSi pot ser, també hauria de ser eliminada de Wikidata. --Willy31igd (disc.) 15:38, 29 jul 2020 (CEST)Willy31igd, 29 de juliol de 2020 a les 15:38

Si et sembla bé, es poden fusionar i redirigir des del títol descartat.—Leptictidium (digui) 15:51, 29 jul 2020 (CEST)
Fet Fet! @Willy31igd: quan tornis a trobar un cas similar pots inserir a l'inici de l'article la plantilla {{Duplicat}} així els editors que fan aquesta mena de manteniment trobaran l'article categoritzat a la Categoria:Articles duplicats i procediran a la fusió. No cal avisar als administradors. Aquesta fusió ja està feta, a Viquipèdia i a WD.--Kette~cawiki (disc.) 16:49, 29 jul 2020 (CEST)

París-Niça 2020[modifica]

M'he trobat amb aquesta pàgina Usuari:Isaiasrodritu/París-Niça 2020 i he embolicat la troca quan l'he volgut traslladar a París-Niça 2020. Algú pot arreglar-ho i perdoneu.--Pcm (disc.) 13:15, 2 ago 2020 (CEST)

Hola Pcm. Per si es torna a repetir, li pot passar a qualsevol, ho pots fer tu mateix, torna a reanomenar l'article de forma correcta i demana la supressió d'aquesta pàgina d'usuari. En aquest cas ja està fet.--Kette~cawiki (disc.) 13:32, 2 ago 2020 (CEST)

Proposta d'autopatrullat[modifica]

Joan Gené (discussió contribucions registre) amb bon ritme d'edicions i coneixedor de les polítiques/normes de Viquipèdia. Gràcies.--Kette~cawiki (disc.) 15:45, 2 ago 2020 (CEST)

Molt d'acord. Fet Fet! Pau Cabot · Discussió 15:51, 2 ago 2020 (CEST)
Gràcies! Joan Gené (disc.) 18:08, 2 ago 2020 (CEST)

Bloqueig Girona i Lleida[modifica]

Tornem a tenir aquí a l'usuari/ària vandàlic/a en aquests articles; potser caldria tornar a protegir-los. --Marraco (disc.) 10:25, 3 ago 2020 (CEST)

De moment n'he blocat la IP responsable, a veure si amb això n'hi ha prou.—Leptictidium (digui) 11:17, 3 ago 2020 (CEST)