Viquiprojecte:Wiki Loves Camino

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
noborder
noborder

Camí de Sant Jaume és el nom donat a una sèrie de rutes de peregrinació que condueixen a la tomba de Sant Jaume el Major, situada a la catedral de Santiago de Compostel·la. Des de la seua aparició en l'edat mitjana, el Camí ha sigut un lloc de trobada i intercanvi cultural. L'aspecte immaterial, juntament amb el conjunt de construccions històriques relacionades amb ell -esglésies, hospitals, monestirs, ponts, etc.- que es conserven, han fet que reba importants reconeixements internacionals des de la seua recuperació en la dècada de 1980.

Així, el 1987, el Consell d'Europa el va designar com Itinerari Cultural Europeu. El 1993, 1998 i 2015, la UNESCO va concedir el títol de Patrimoni de la Humanitat, respectivament, al Camí Francès, el Camí a França, així com a diverses rutes del nord d'Espanya. Finalment, el 2004 la Fundació Príncep d'Astúries li va concedir el Premi de la Concòrdia.

Per tot això, a fi d'augmentar la informació i la visibilitat dels elements patrimonials vinculats amb la ruta de peregrinació, durant juliol de 2021 proposem la creació o millora de continguts prioritàriament sobre el Camí Francès, tot i que també es poden millorar els articles referents al camí de Sant Jaume al seu pas per terres de parla catalana.

Anima't a participar-hi, i Bon Camí!