Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Trobada d'Estratègia 2020/Difusió/Punt 5

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.

Sobre aquest tauler

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

“Un merder de cojones”. Recull massa coses. Sistema comú de decisions? Si és de mínims, sí. Treballem entre desenes de milers de persones, però a voltes són grupets menuts (an.wiki, ast.wiki …). Obrir camins cap a les posicions de poder també té sentit (que hi ha noms que es repeteixen en “posicions” com a botifarres).

Empoderar comunitats locals: s’ha de plantejar en visió de conjunt per a no provocar “forks” de facto en el contingut (que al final, quan parlem de comunitat ens referim als qui editen, d’una manera o altra, però editen). Fork de facto: X versió lingüística fa articles d’arbres individuals (perquè al seu context són rellevants) però en.wiki considera que allò no és rellevant. El resultat és que els arbres només estaran en X idioma, però no en tots).

Centres regionals: Poden ser un embolic per a comunitats locals-globals (Commons, Data Esperanto, Anglés) que en el seu dia a dia no treballen en el marc d’un territori determinat però els estaríem “obligant” a emmarcar-se en eixe context territorial. Cas llengua catalana és semblant: per a temes d’Advocacy té lògica compartir marc amb Espanya, però per a contingut no té cap sentit que ens ajuntem amb els veïns, quan la llengua amb menys parlant del nostre entorn (italià) ens supera en 8 ó 9 vegades la nostra mida i no té els problemes de visibilitat o minorització que té la nostra llengua. Si la proposta és que se’ns adjunte amb les minoritàries tampoc no té cap sentit: el català multiplica en parlants a llengües com els diferents gaèlics i no té els problemes de ser una llengua minoritària que sí que tenen estes llengües en situació de perill.

No agrada que es parle de més documents i de diners. Històricament, Amical ha estat en contra de comunitats que apareixen quan hi ha diners pel mig, per les dissonàncies que poden provocar a nivells de governança (i s’inclou la WMF en este tipus de comunitats).

Resposta a «Conclussions 5»
Cap més tema anterior