Voices of the City

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaVoices of the City

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióWallace Worsley Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
DistribuïdorGoldwyn Pictures Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1921 Modifica el valor a Wikidata
Durada60 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, cinema de ficció criminal i cinema mut Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióSan Francisco Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0012814 Letterboxd: voices-of-the-city Allmovie: v103996 AFI: 10980 TMDB.org: 419648 Modifica el valor a Wikidata

Voices of the City és una pel·lícula muda de la Goldwyn Pictures dirigida per Wallace Worsley i protagonitzada per Leatrice Joy i Lon Chaney.[1] Es va estrenar el desembre de 1921 amb el títol “The Night Rose[2] però en ser prohibida per la censura a l'estat de Nova York degut al caràcter immoral del personatge de Chaney, Goldwyn la va fer reeditar eliminant part de les escenes de l’actor i canviant-li el nom d’O’Rourke per Duke McGee.[3] Es va reestrenar l’any següent amb el títol de “Voices of the City”. Es considera una pel·lícula perduda.[4]

Argument[modifica]

Jimmy porta la seva xicota Geòrgia Rodman a un cafè de San Francisco propietat d’O'Rourke, un polític corrupte de qui Jimmy creu ser amic. Allà són testimonis de la mort d'un policia per part d'una banda que lidera O'Rourke. Com que l’assassí just abans havia parlat amb Geòrgia, la parella és detinguda per interrogar-los. Com a resultat, Georgia és expulsada de casa seva i O'Rourke cedeix a la parella una habitació del seu hotel on no els molestarà la policia.

El fiscal adjunt Steven Graham vincula la parella desapareguda amb les activitats d'O'Rourke i recull proves contra ell. O'Rourke planeja subornar Graham i ordena a un dels seus homes que dispari a Jimmy la nit del ball anual. Sally, l'ex-amant d'O'Rourke, assabentada del pla, es gira en contra d'ell i informa Geòrgia. Trobant Jimmy ferit, Georgia busca venjança a la festa, però Sally se li avança i dispara a O'Rourke. Georgia es reconcilia amb la seva família i es retroba amb Jimmy, mentre que Graham s’enamora de la seva germana Mary.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Voices of the City» (en anglès). Internet Movie Database - IMDb. [Consulta: 17 novembre 2021].
  2. Blake, Michael F. A Thousand Faces: Lon Chaney's Unique Artistry in Motion Pictures (en anglès). Vestal Press, 1997, p. 68. ISBN 978-1-4617-3076-7. 
  3. Lewis, Jon; Smoodin, Eric. Looking Past the Screen: Case Studies in American Film History and Method (en anglès). Duke University Press, 2007-10-22, p. 148. ISBN 978-0-8223-9013-8. 
  4. «Voces of the CIty» (en anglès). Silent Era : Progressive Silent Film List, 27-04-2006. [Consulta: 17 novembre 2021].

Enllaços externs[modifica]