WWOOF

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

World-Wide Opportunities on Organic Farms (oportunitats a nivell mundial en granges orgàniques), de vegades també Willing Workers on Organic Farms, és una xarxa hospitàlaria de caràcter dispers que facilita la col·locació de voluntaris en granges orgàniques. Actualment compta amb 8000 granges participants en 88 països.

Malgrat haver grups WWOOF en tot el món, no hi ha cap organització ni llistat central. Tampoc hi ha una subscripció internacional WWOOF. Totes les organitzacions reconegudes com a WWOOF mantenen uns estàndards similars (però no idèntics) i treballen conjuntament per promoure l'agricultura ecològica i per posar en contacte els voluntaris amb els productors. Aquestes organitzacions també prenen el paper de supervisors, mediant en cas de conflicte i donant consells.

Els voluntaris de WWOOF ("WWOOFers") no reben cap pagament ni ajuda financera pel seu treball. Els hostes ofereixen menjar, allotjament i l'oportunitat d'aprendre, a canvi d'assistència en tasques agrícoles o pecuaries.

Els woofers provenen de diferents estils de vida. Estudiants amb recursos limitats que volen passar les vacances en la natura, persones interessades en l'agricultura bio (o futurs agricultors) o bé gent que vol obtenir productes naturals per a consum propi. Hi ha d'altres que ho fan per tenir contacte amb persones que porten un altre estil de vida.

Enllaços externs[modifica]