Walt Disney Studios Motion Pictures

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióWalt Disney Studios Motion Pictures
Dades
Tipusnegoci Modifica el valor a Wikidata
Indústriadistribució Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1953, Burbank Modifica el valor a Wikidata
FundadorRoy Oliver Disney Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Propietat deThe Walt Disney Company Modifica el valor a Wikidata

IMDB: co0226183 Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Walt Disney Studios Motion Pictures és una companyia americana de distribució de pel·lícules i sèries de televisió subsidiària de The Walt Disney Company, fins a 2007 coneguda com a Buena Vista Pictures Distribution, Inc.[1]

Història[modifica]

Des de 1953, les produccions de Walt Disney han estat distribuïts per Columbia Pictures, United Artists i RKO Radio Pictures. Però va haver una disputa entre Walt Disney i el seu germà Roy Disney, fent que Roy Disney fundés una divisió anomenada Buena Vista Film Distribution Company, Inc. perquè aportés ajuda en la distribució de les seves pel·lícules.

El nom de la companyia prové del carrer Buena Vista, on la seu de Walt Disney està situat a Burbank, Califòrnia.

El 2002 la Disney va crear distribuidora la Walt Disney Studios Motion Pictures per al llançament de les seves pel·lícules a partir d'aquesta distribuidora, però van mantenir el nom de Buena Vista per a algunes de les distribucions en DVD i per a produccions estrenades directament en vídeo.[2]

Pel·lícules[modifica]

La companyia distribueix totes les pel·lícules de Walt Disney i les seves subsidiàries (Walt Disney Pictures, Touchstone Pictures, Hollywood Pictures, DisneyToon Studios, ABC Studios, Miramax Films, Pixar Animation Studios) i també companyies independents relacionades amb aquestes com Spyglass Entertainment.

Referències[modifica]

  1. «Disney compra su sexto estudio para desarrollar videojuegos» (en castellà). El Imparcial, 15-04-2008. [Consulta: 24 octubre 2020].
  2. Disney elimina la marca Buena Vista. (anglès)