World Conservation Monitoring Centre

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

El World Conservation Monitoring Centre (UNEP-WCMC) és una agència executiva del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient, amb seu a Cambridge, al Regne Unit, que forma part de la UNEP des de l'any 2000, i que té la responsabilitat d'avaluar la biodiversitat i donar suport al desenvolupament e implementació de polítiques.[1] El World Conservation Monitoring Centre era una organització independent administrada conjuntament per la UICN, la UNEP i la WWF, que havia estat creada el 1988, i que abans havia estat una part de la Secretaria de la UICN.

Àrees de treball[modifica | modifica el codi]

Les activitats del centre inclouen l'avaluació de la biodiversitat, donar suport a convencions internacionals com la CBD (Convention on Biological Diversity) i el CITES (Convention on International Trade in Endangered Species of Wild Fauna and Flora), i la creació de capacitat i gestió de dades de les espècies i els hàbitats d'interès per a la conservació. Aquesta agència té l'ordre de facilitar el lliurament dels indicadors globals sobre la taxa de pèrdua de diversitat biològica, i treballar juntament amb la Secretaria del CITES per crear una sèrie d'informes i bases de dates. A més, també gestiona la bases de dades de les àrees protegides del món en col·laboració amb la Comissió d'Àrees Protegides de la UICN. També ha publicat, a través de l'edició de la Universitat de Califòrnia, una sèrie d'atles mundials de temes de biodiversitat. La pròpia agencia està formada per múltiples Programes relacionats amb diferents sectors de la conservació: informàtica per a la biodiversitat, negocis i biodiversitat, canvi climàtic, avaluació dels ecosistemes, seguretat alimentària, biomassa i biodiversitat, àrees protegides, i les espècies.[2]

Referències[modifica | modifica el codi]

  1. UNEP (2004) UNEP Programmes and Resources for Environmental Education and Training. UNEP, Nairobi, Kenya & Earthprint, UK. (anglès)
  2. UNEP-WCMC (2010) Annual Report 2009. UNEP-WCMC, Cambridge, UK. (anglès)

Enllaços externs[modifica | modifica el codi]