Wubi

De Viquipèdia
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Wubi és un instal·lador lliure i oficial d'Ubuntu para sistemes operatius Windows, llicenciat sota GPL. L'objectiu del projecte és permetre a usuaris de Windows, no acostumats a Linux, perquè puguin provar Ubuntu sense el risc de perdre informació durant un format o partició. Wubi també permet desinstal·lar Ubuntu des de Windows.

En l'actualitat, el projecte està en la versió 9.04.129. Aquest programari no és una màquina virtual, sinó que crea una instal·lació autònoma en una imatge de disc, igual que altres sistemes com Topologilinux. Wubi ha estat inclòs des de la versió 8.04 Hardy Heron d'Ubuntu.

Wubi no instal·la Ubuntu directament en una partició pròpia, i no pot aprofitar l'espai lliure del disc dur per a instal·lar el sistema operatiu(SO). No obstant això, pot portar-se a terme mitjançant LVPM (Loopmounted Virtual Partition Manager - Administrador de particions virtuals muntades en bucle), que permet transferir la instal·lació generada amb Wubi a una partició dedicada. Els usuaris interessats en la instal·lació sobre una partició, com és habitual en Ubuntu, i sense fer ús d'un CD, haurien d'utilitzar UNetbootin en el seu lloc.

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Wubi Modifica l'enllaç a Wikidata